Ļoti detalizēts apskats (krievu valodā), pēc kura pats izlēmu pirkt šo monitoru (jo novērš visādi citādi populārā Dell U2412M trūkumus): www.overclockers.ru...
Defektu nav – kā izņēmu no kastes, tā arī stāv uz galda. Pārdodu saistībā ar pāreju uz 2K izšķirtspējas monitoru.
Dažs labs pat pie tualetes tantiņas mēģinās kauč dažus saņķikus nokaulēt... Lai arī nav tā slavenākā firma un veikali mūsdienās pilni ar precēm, cilvēks par gana pieklājīgu jaunu monitoru jau tā maz prasa- stipri mazāk par puscenu:
Uldi, manuprāt, ne visai normāla (koleģiāla) ir Tava tendence daudzos tirgošanas sludinājumos bojāt cilvēkam darījumu! Es vēl saprastu, ja Tu brīdinātu kolēģus, ka kāds mēģina savējiem "iesmērēt" brāķa preci, bet šeit neredzu pamata tādām aizdomām!
Tehnikas parametru apspriešanai ir domātas attiecīgas foruma sadaļas un tur arī ej un salīdzini aparātu bitus un pikseļus. Šeit ir "sauss" sludinājums- nepatīk cena- nepērc, vai arī korekti piedāvā savu cenu, nevis "noliec" cita preci. Tehniskos parametrus katrs saprātīgs cilvēks atradīs WEB'ā un pats spēs novērtēt to atbilstību savām vajadzībām, vai apjautāsies kolēģiem!
Cilvēks pārdod praktiski jaunu un pietiekami kvalitatīvu monitoru gandrīz pa trešdaļas cenu, bet Tu "profesionāli" nodeklarē visiem, ka šis monitors ir bezmaz "mēsls" un tādēļ izmetams ārā jebšu atdodams tev pa sviestmaizi... Daudziem naudiņa nāk pietiekami grūti, lai ar viņu tā mētātos.
Galīgo cenu tāpat noteiks tirgus- ja preci ilgi nepirks un būs aktuāla vajadzība pēc naudas, pārdevējs pats sapratīs, ka cena jāsamazina.
Diez vai tev pašam patiktu, ja kāds tā darītos pie taviem sludinājumiem.
ko ņemās, man patīk, ka monis 16:10 nevis kā visa pārējā masa 16:9, + vēl šim esot IPS matrica un galu beigās $$ arī ir gana pievilcīga. vienīgā problēma (manā gadījumā), ka nav HDMI ports, tāpēc neizsaku jebkādu pirkšanas/pārdošanas piedāvājumu. varbūt, ja sadomatu sakomplektēt kādu mājas pc, tad noderētu, bet nav tādas idejas pagaidām.
Uldi, ja jau tiešām esi tik prasīgs profesionālis, kā te izrādies, tad ej un pērc atbilstošus profesionāla līmeņa (un cenas) monitorus, un pelni ar tiem atbilstoša līmeņa atalgojumu, nevis mēģini amatieru mājas lapas sludinājumā nodiņģēt nabaga fotomīlim jau tā nelielo cenu..
Man kvalitāte nebūt nav vienaldzīga, taču es izvēlos un pats nopērku tehniku atbilstoši savām vajadzībām un maka iespējām, nevis knauzerējos pie katra otrā sludinājuma no 2 profiliem.....
Bet mana cepiena cēloni Tu tā i nesaprati - manuprāt, sludinājumu sadaļā nav īsti korekti apspriest piedāvātās preces tehniskos parametrus un pamatoti adekvātu cenu, ja vien tie nav būtiskā pretrunā ar ētiku, kā arī tehnisko un veselo saprātu.
Priecīgus Ziemassvētkus - arī draudziņam Priore'm ...
Fandango: šobrīd diskusija drīzāk ir kašķis starp mums abiem, Frīdi, nez par ko.
Kur tu te kašķi redzi? Es redzu tikai skopa blogera negatīvu reakciju uz pamatotu aizrādījumu par nesmuku rīcību...
Tehnoloģija veca, kā zeme- sākumā viens "brālis" autoritatīvi apšauba monitora kvalitāti (izmantotās tehnoloģijas), pēc tam otrs- "žēlsirdīgi" piedāvā to "mēslu" savākt par neadekvāti zemu cenu.
Ja jau esi tik principiāls, nepērc tik sliktu monitoru, pasūdzies Benq firmai, jebšu PTAC vai vēl kaučkur augstāk par neadekvāti augstu ražotāja uzlikto cenu, nevis sačakarē darījumu fotomīlim, kas godīgi nopircis monitoru par pilnu cenu un tagad pārdod par 2,5 x zemāku.
Skumji, ka dažiem "profiņiem" tik švaki ar fotobiznesu, ka vairs nespēj nopelnīt jaunam amatieru klases monitoram no veikala...
nesix:ko ņemās, man patīk, ka monis 16:10 nevis kā visa pārējā masa 16:9, + vēl šim esot IPS matrica un galu beigās $$ arī ir gana pievilcīga. vienīgā problēma (manā gadījumā), ka nav HDMI ports, tāpēc neizsaku jebkādu pirkšanas/pārdošanas piedāvājumu. varbūt, ja sadomatu sakomplektēt kādu mājas pc, tad noderētu, bet nav tādas idejas pagaidām.
Pērc droši - tehniski DVI pārraidāmā izšķirtspēja ir identiska ar HDMI, un, monitora gadījumā, audio tāpat nav vajadzīgs. Turklāt cena pietiekami draudzīga, varēsi iepirkt pārīti pāreju bez problēmām.
Man tā kā vajaga jaunu monitoru, bez baigām ekstrām, noskatiju filipsu par 120€ jaunu bodē, ja savu lietoto par 100€ tirgosi tad ņemu, ja nē tād gaidi pircējus
Es pirms gada arīdzan Philips'u nopirku- bija kaučkāda akcija- jauns 27" AH-IPS monitors man izmaksāja tikai ap 190 Eur ar visu pievešanu Ogres RD veikalā. Forumos gan tauta baidīja ar relatīvu neasumu tik lielam ekrānam ar 1920x1080 pix izšķirtspēju, bet izrādījās, ka nav nekāda vaina- vismaz manām vecajām acēm gana patīkami un labi saskatāmi. Mazdēls arī apmierināts- NFS autosimulatoru braukā, kā īstā lielā vāģī... Vienīgie trūkumi, ko ievēroju- USB Hub'a trūkums un ne pārāk stabila kāja. Bet tas sīkums- pie galda nedīdos, bet priekš USB devaisu štepselēšanas nopirku atsevišķu USB 3.0 Hub'u.
Tagad šo modeli vairs LV bodēs neredzu- laikam nebij liela partija mums ievesta. Manuprāt, gana labs par savu cenu- paziņa pēc mana ieteikuma arīdzan nopirka un arīdzan apmierināts.
Jolan: ...dēļ 29EUR ākstīties ir ..... Izrādās,ka ar dedzināšanu ņihrena nevar nopelnīt.Es domāju,ka KVAA-II varēs Tev piedāvāt sakarīgu moni
Redz veikalā pērkot man dod garantiju un arī čeku, iespējams ka tev tas viss nav vajadzīgs, bet man gan tākā pēc JG nopirkšu ša vai tā, tagad nav laika
O, paldies par diskusijas uzturēšanu - daži potenciālie klienti uzreiz PM sabiruši! Rītdien monitoram brauc pakaļ čalis, kurš pirms ZSV brīvdienām aizrunāja.
Jolan: ...dēļ 29EUR ākstīties ir ..... Izrādās,ka ar dedzināšanu ņihrena nevar nopelnīt.Es domāju,ka KVAA-II varēs Tev piedāvāt sakarīgu moni
Redz veikalā pērkot man dod garantiju un arī čeku, iespējams ka tev tas viss nav vajadzīgs, bet man gan tākā pēc JG nopirkšu ša vai tā, tagad nav laika
...a to es domāju jātaisa maks vaļā un jāpalīdz pažarniekam
Frīdi - var jau būt ka monis labs,nestrīdos bet cik es esu skatījies tad uz 27 collu monitora jābūt tiem 2560 px izšķirtspējai garākai malai 1920 galīgi nezkatās uz tā izmēra
Bucis:Frīdi - var jau būt ka monis labs,nestrīdos bet cik es esu skatījies tad uz 27 collu monitora jābūt tiem 2560 px izšķirtspējai garākai malai 1920 galīgi nezkatās uz tā izmēra
Skaiti kā gribi, BET liekot cenu 100 EUR (~ Ls 70) par 27" monitoru, vairāk pa 1920 pix pa garāko malu nsanāk...
Bucis:Frīdi - var jau būt ka monis labs,nestrīdos bet cik es esu skatījies tad uz 27 collu monitora jābūt tiem 2560 px izšķirtspējai garākai malai 1920 galīgi nezkatās uz tā izmēra
Un par ko ta cepiens? Es takš nesaku, ka tas ir super-puper monis- es tik saku, ka manām vecām penža acēm (un makam) gana labs par savu cenu! Paskaties, cik tie "2560 px" un IPS maksā!
Laikam jau nevienā tehniskā foruma tēmā nevar iztikt bez krāniņu mērīšanās...
Un par ko ta cepiens? Es takš nesaku, ka tas ir super-puper monis- es tik saku, ka manām vecām penža acēm (un makam) gana labs par savu cenu! Paskaties, cik tie "2560 px" un IPS maksā!
...ar to krāniņu mērīšanos vairs nav pat smieklīgi.Pie katra laba aparāta/iekārtas pieminēšanas tiek pieminēts krāniņa mērīšana un pensionāra plānais maks-cik var!!!!!!
...ar to krāniņu mērīšanos vairs nav pat smieklīgi.Pie katra laba aparāta/iekārtas pieminēšanas tiek pieminēts krāniņa mērīšana un pensionāra plānais maks-cik var!!!!!!
Nav runa par plānu vai biezu maku, bet gan par saprātīgu tehnikas izvēli atbilstoši savu vajadzību un iespēju līmenim! Un arī par pareizo vietu un stilu- kur un kā apspriest un salīdzināt tehniku. Vismaz es ar savu "pensionāra plāno maku" publiski nelienu sludinājumu tēmās diskreditēt kolēģu preci un kaulēties- ir gana daudz citādu veidu un vietu, kā izdevīgi un pieklājīgi iepirkties....
Palasi pats, ar ko sākās cepiens šajā konkrētajā (sludinājuma !!!) tēmā- cilvēks vienkārši ielicis pārdošanā pietiekami labu budžeta klases monitoru par saprātīgu cenu, bet panesās lielo gudrinieku runas, cik maz bitu un pixeļu ir šim monitoram un cik nožēlojami maz tādam būtu jāmaksā- ar vāji slēptu zemtekstu- "ko tie lētuču lietotāji sajēdz no "Lielās Fotomākslas" Līdzīgus komentārus un vērtējumus var palasīties arī gandrīz katrā tēmā par objektīvu, "tumšāku" par f2,8 utt utml...
Vai tādi izteicieni sludinājuma tēmā nav krāniņa mērīšana (demonstrācija)?
Un vai tad pats neredzi FB galerijās lērumu piemēru, kad ar dārgu un slavenu tehniku un lielu muti ekipēti "pasažieri" ražo diezgan viduvēja līmeņa "produkciju". Vai bija vērts tērēties?
Nezinu kā citiem, bet man bez foto ir gana daudz dažādu interešu un vaļasprieku pie ierobežota budžeta un tādēļ esmu spiests pietiekami rūpīgi apsvērt un izvēlēties savus tēriņus. Domāju, ka vairumam ir tāpat.
Frīdi kāds cepiens,a nekāds vienkārši es runāju pa savam,un ko manas acis redz un saka,par tavu izvēli viss ok katram savas vajadzības un tas kas apmierina,pietiekami vai nē,pašam man ar ir monis ar 1920px,bet gan 23.8 collas,un bilde skatās ļoti laba,testēju kādus 5us izvēlētus paneļus.
Izvēli pagaidām nenožēloju,jā prasās varbūt nedaudz lielāks,bet pagaidām iztikšu
Bet Frīdi par to dārgo tehniku līkājās rokās es tev piekrītu,ir tādi kas bildē ar D800/750 komplektā ar 70-200 VR II,bet bildes citam labākas ir ar D5100 kam virsū ir Tamrona 17-50 2.8
Un par monitoriem runājot,rek viens krievu portretnieks apstrādā bildes ar 2011 gada mazbudžeta LG paneli pa 300usd,tā ka meistarībai ir nozīme
Bucis:Bet Frīdi par to dārgo tehniku līkājās rokās es tev piekrītu,ir tādi kas bildē ar D800/750 komplektā ar 70-200 VR II,bet bildes citam labākas ir ar D5100 kam virsū ir Tamrona 17-50 2.8
Un par monitoriem runājot,rek viens krievu portretnieks apstrādā bildes ar 2011 gada mazbudžeta LG paneli pa 300usd,tā ka meistarībai ir nozīme
https://500px.com/imwarrior
Ja tu paskatīsies viņa bildes pilnā izmērā tādā kā šis uzlādē saitā pamanīsi ka tām ir drausmīgi trokšņī un atrefakti , čalis viņas brutāli zīmē pa virsu bildei un tad liek visādus potreturus un graudu utt 100% izmērā viņas ir baisas Es vispār nesaprotu kāpēc WEBā jābāž bildes pa 2mb un pāri pa 2000 pix Istenībā viņam daudz bilžu ar "Foniem" tāpat kā Sokolovam un ielikts tais fonoss nuu tā visai +/- to labi var redzēt lailajā izmērā.
Bucis: es runāju pa savam,un ko manas acis redz un saka,par tavu izvēli viss ok katram savas vajadzības un tas kas apmierina,pietiekami vai nē,pašam man ar ir monis ar 1920px,bet gan 23.8 collas,un bilde skatās ļoti laba,testēju kādus 5us izvēlētus paneļus.
Izvēli pagaidām nenožēloju,jā prasās varbūt nedaudz lielāks,bet pagaidām iztikšu
Man iepriekšējais bija gana labs 23" monitors Dell U2312HM, bet arī opjiem nagi niez pēc jauniem "grabulīšiem".. Par 27" pat necerējos, jo labi šī izmēra IPS monitori parasti velk uz pus-tūkstoti Eur- tas nav man pa kabatai. Kad ieraudzīju Internetā akciju 1a.lv par minēto Philips 274E5QSB par "nieka" 190 Eur, sapriecājos un sāku lasīt forumu atsauksmes. Protams, liels vairums "rādīja garos krāniņus", ka 1920x1080 izšķirtspēja priekš 27" ir galīgi garām, taču pietiekami daudz reālu lietotāji rakstīja, ka esot tīri labi.
Iespēju novērtēt dzīvajā man nebija, noriskēju un pasūtīju "uz dullo". Kad saņēmu pasūtīto, biju patīkami pārsteigts- nekādu izteiktu neasumu un "milzīgo punkta izmēru" neredzēju ne ar, ne bez brillēm. Tāpat labi monitoru novērtēja mani tuvējie paziņas, kuriem ir kaučkāda sajēga datortehnikā.
Tātad tas vells nereti nemaz nav tik mells, kā viņu mālē...
Droši vien, ka profesionāli datorgrafiķi saskatīs gana daudz trūkumus, bet maniem vaļaspriekiem pilnīgi pietiek. Ja kāds apšauba- laipni lūgtum ciemos !
Laimīgu visiem Jauno Gadu! (bez kreņķiem, strīdiem un stresiem!)
Ko nu mēs, dumie provinces penži varam no tehnikas sajēgt. Labi, ka mums te ir tādi slaveni mega-stāri, kas palīdz pāķiem un lohiem kādu skaidrību iegūt...
Fandango:Par to ar cepos, ka Frīdis ir krāsu akls,
Uldi, tā izskatās, ka esi ne tikai foto lielmeistars, bet arī viszinis-okulists? Varbūt arī vēl ģinekologs piedevām?
Cik var cepties (plātīties)?! Visās nozarēs ir tehnika amatieriem un ir tehnika profesionāļiem (ar atbilstošu cenas starpību) un nevajag to jaukt vienā čupā, arī Tavs lielītais Dell u2410, ja nemaldos, nav nekāds profesionālu fotogrāfu instruments .
Es, izvēloties savu monitoru, izlasīju visu, ko atradu, atzinu to par sev derīgu, nopirku un nenožēloju savu izvēli. Un tagad es skatos nevis specifikāciju tabulās, bet normālā, dzīvā monitorā un man viss ir OK. Ja vajadzēs nākamo monitoru- skatīšos tās specifikācijas atkal. Bet pa vidam neredzu jēgu piestūķēt savu smadzeņpodu ar lieku informācijas lērumu..
Attiecībā par manām izpratnēm un sajēgu- ne Tev spriest- ņemos ar foto jau vairāk par 50 gadiem, no kuriem ap 30 specifiska darba vajadzībām. Un man nebija jābildē glamūrīgi puķpodi un štrumenti sterilā studijā, bet notikumu vietas visneiedomājamākos apstākļos- naktī un dienā, sniegā un lietū utt. Tā kā zināma pieredze ir.
Tas, ka piehaltūrē ar fotokursiem mājsaimniecēm, vēl nedod tev pamatu tik augstprātīgi mācīt dzīvot citus fotomīļus.
Šaubos vai te ir minētais gadījiens. Drīzāk- kaučkas līdzīgs Napoleona sindromam. Cilvēks iedomājies sevi par dikti diženu mākslinieku un skolotāju, nespēj paciest, ka kaučkādi provinciāli penži uzdrošinas šamējam ko iebilst...