Beidzot esmu saņēmies pāriet uz ff tā, kā šis stikls diemžēl paliek fonā, jo der tikai kropiem. Lietots pavisam maz un rūpīgi. Atdošu kādam, ar labāku kompozīcijas izjūtu par 180 EUR.
SixStrings:Paldies, ka uzķēri. Izlabots - priekš Nikona bajonetēm.
Dīvaini... iesāki ar tipisku canon lietotāju sludinājumu
Labi, ka šis objektīvs nesedz pilnu kadru - citādi paslīdētu kāja un nopirktu nožmiedzoties 16mm nikkora iegādei.
Par to ir lielākā bēda. baigi bija iepaticies, ka šo varēja ielikt somā, kā ''katram gadījumamam'' stiklu. Un vienmēr sanāca arī izmantot tad, jo kreizi selfiji ar draugiem vai interesantāka rakstura bilde bija 100% garantēta. Tagad skatos, kas man priekšā par summām, ja uz ff gribēšu to pašu. Nav pieklājīgi tie optiku ražotāji.
Dīvaini... iesāki ar tipisku canon lietotāju sludinājumu
Labi, ka šis objektīvs nesedz pilnu kadru - citādi paslīdētu kāja un nopirktu nožmiedzoties 16mm nikkora iegādei.
Par to ir lielākā bēda. baigi bija iepaticies, ka šo varēja ielikt somā, kā ''katram gadījumamam'' stiklu. Un vienmēr sanāca arī izmantot tad, jo kreizi selfiji ar draugiem vai interesantāka rakstura bilde bija 100% garantēta. Tagad skatos, kas man priekšā par summām, ja uz ff gribēšu to pašu. Nav pieklājīgi tie optiku ražotāji.
Nu viss godīgi - aplūko optikas svaru - prāvu dalu no tā svara aizņem lēcas, tās izgatavo no visai padārga optiskā stikla. Viena cenas daļa ir tas. Otrkārt, lielākām lēcam vajag prāvākus bezdefektu stikla gabalus, pieejamai mazāk un tos slīpēt ir ilgāk, grūtāk, dārgāk... Domāju, ka viss ir demokrātiski un adekvāti...
Treškārt - lielakam kadram ir grūtāk nodrošinat aberācijas, asumu utt...
SixStrings:Par to ir lielākā bēda. baigi bija iepaticies, ka šo varēja ielikt somā, kā ''katram gadījumamam'' stiklu. Un vienmēr sanāca arī izmantot tad, jo kreizi selfiji ar draugiem vai interesantāka rakstura bilde bija 100% garantēta. Tagad skatos, kas man priekšā par summām, ja uz ff gribēšu to pašu. Nav pieklājīgi tie optiku ražotāji.
Nu viss godīgi - aplūko optikas svaru - prāvu dalu no tā svara aizņem lēcas, tās izgatavo no visai padārga optiskā stikla. Viena cenas daļa ir tas. Otrkārt, lielākām lēcam vajag prāvākus bezdefektu stikla gabalus, pieejamai mazāk un tos slīpēt ir ilgāk, grūtāk, dārgāk... Domāju, ka viss ir demokrātiski un adekvāti...
Treškārt - lielakam kadram ir grūtāk nodrošinat aberācijas, asumu utt...
vispār apsveru šī stikla iegādi priekš fx kameras... kaut kā maza bēda par to, ka nenosedz sensoru un bildē nebūs visi 300mpix no sensora. Tā pat zivs bildes paliek tikai uz kompja ekrāna un jādrukā nav