1. komplektā lētāk 2. stāvokli var notestēt 3. kādam šie 15% var būt pietiekoši liela nauda, ko netērēties uz čeku 4. ja kādam piedāvājums ieinteresē, rakstām, cena saprāta robežās diskutējama 5. Arturs no Ogres drīkst ielikt linku, kur konkrētais objektīvs (modelis) nopērkams LV lētāk. No lirikas pie darbiem..
Mamuts:1. komplektā lētāk 2. stāvokli var notestēt 3. kādam šie 15% var būt pietiekoši liela nauda, ko netērēties uz čeku 4. ja kādam piedāvājums ieinteresē, rakstām, cena saprāta robežās diskutējama 5. Arturs no Ogres drīkst ielikt linku, kur konkrētais objektīvs (modelis) nopērkams LV lētāk. No lirikas pie darbiem..
Piekritīšu, ka doto tehniku neatdodu "pa lēto" un tāds nav mans mērķis. Tomēr cena, manuprāt, ir samērīga. Neredzu neviena objektīva iemesla pārdot labu mantu par nolietotas tehnikas cenu. Un katrs var pārliecināties i-netā, ka dārgai/kvalitatīvai optikai cena nekrītas, neatkarīgi no "lietotas" statusa, ja agregāts ir teicamā darba kārtībā. Starp citu, pēc prakses varu teikt, ka lētākie interneta piedāvājumi (jaunai foto tehnikai) ļoti nosacīti ietver garantiju par "garantiju", jo tehnika bieži nāk no cita pasaules tirgus, un ir atklāts jautājums, vai autorizētais serviss Latvijā atpazīs šo produktu. Welcome e-mail tiem, kas patiešām meklē līdzīgi foto tehnikas iegādi. Mail apspriedīsimies.
man ir bijis 24-70 vecais modelis. Patika un labprāt lietotu šobrīd, bet to pirku lietotu par 500 Ls un bija ļoti labs eksemplārs, ja runājam par asumu un neapspriežam bokeh vai mākslinieciskos parametrus. Tagad domāju, ka visi Canon jaunie objektīvi ir nesamērīgi sadārdzināti un to vērtība 2x par augstu. Pirkt tos jaunus var tikai tad, ja nekad, nekad nav doma tos tirgot tālāk, jo citādi, būs jārēķinās ar zaudējumu, jo ir neslikti alternatīvie ražotāji daudz zemākā cenā. Bet nu lai veicas atrast pircēju. Visticamāk, ka kāds nopirks e-bay...
MK II ir viennozīmigi labāks pilnīgi visos parametros par mk I(par boki nesmu droš, mk i liekas smukāka). Vienīgi ar to elementa aizsardzību ir kā ir + isāks krāns dēļ mazās blendes.
Reportāzās zuums, kas ir asāks par C 50mm 1.2,1.4 un 1.8 - (ja salidzina visus @2.8).
Par tālavieša komentāru, kur tiek pieminēti alternatīvi ražotāji - Mistiski af darbības erori un pārpardošnas vērtība lietotam. Kā arī nezināma uzbūves kvlitāte ir patiešām labākais kur ieguldīt savu sūri un grūti pelnīto naudu... BRAVO.
5D mk2 cena kosmoss!!! Varbūt pārdevējs jauc ar mk III.
Jā, diemžēl jaunas foto tehnikas pirkšana ir galēji neizdevīga. Lietotai cena ir no 15-50% nost, ja neņem vērā dažus L fiksus. 5D 2 vismaz ieliec slēdža resursu, bet es, kā puisis kurš gadus 7 pērk-pārdod šādas lietas, prognozēju, ka 777 eiro ir ļoti tuvu max summai. Ebajā varbūt dabūsi vairāk, bet mīnus komisija.....
Taisnība, bet tik daļēji. Sigma ir loterija, Tamponam dīvainā AF piedziņa ar siksniņu (kaut arī vēl nav gadījies lasīt par tās pārtrūkšanu vai nokrišanu), bet nu Tokinas ir uzbūvētas kā tanks.
NilsS:Jā, diemžēl jaunas foto tehnikas pirkšana ir galēji neizdevīga. Lietotai cena ir no 15-50% nost, ja neņem vērā dažus L fiksus.
Visneizdevīgākais šajā pasaulē ir ēst - nopērc ēdamo, iztērē laiku un elektrību/gāzi, lai pagatavotu, nodeldē kastroļus/pannas, ēdam traukus un piederumus. Apēd, pēc laika izspied pa otru galu ārā un... ... NEVIENAM VAIRS NEPĀRDOSI VAŠE! Vēl par kanalizāciju/asenizāciju jāmaksā...
Bet tā - nafig pirkt, ja neizmanto? Vai, ja izmanto un novērtē lielā naudā (kā baigi noderīgu) - varbūt nav vēl pienācis laiks pārdot un priekš paša nemaz tik slikts tas verķis nav? Tas ir tikai normāli, ka otrās rokas pērk ar jūtamu atšķirību cenā, jo nav nekādu garantiju, kas ar to verķi ir noticis. A pārdevējam cenas starpība starp jauna iegādi un pārdošanas cenu ir jāuzskata par nomas maksu vai "operatīvo līzingu"...
Reta būs tā manta, kuru izdosies pārdot tā pat vai dārgāk...
RuLi:MK II ir viennozīmigi labāks pilnīgi visos parametros par mk I(par boki nesmu droš, mk i liekas smukāka). Vienīgi ar to elementa aizsardzību ir kā ir + isāks krāns dēļ mazās blendes.
Reportāzās zuums, kas ir asāks par C 50mm 1.2,1.4 un 1.8 - (ja salidzina visus @2.8).
Par tālavieša komentāru, kur tiek pieminēti alternatīvi ražotāji - Mistiski af darbības erori un pārpardošnas vērtība lietotam. Kā arī nezināma uzbūves kvlitāte ir patiešām labākais kur ieguldīt savu sūri un grūti pelnīto naudu... BRAVO.
5D mk2 cena kosmoss!!! Varbūt pārdevējs jauc ar mk III.
---------------------- nezinu, vai Tamron tik ļoti slikts kvalitātē, ja tik proporcioņāli lētāks? Te skatoties un taustot jaunos pēdējo laiku objektīvus, sajūta, ka visi stipri raujas uz piekšu, Canon nav vienīgais. Ja runājam par fokusu problēmām, tad Canon nav bez grēka un sigma to apzinās, tāpēc arī ir uzražota dockstation. Es nesaku, ka 24-70 II ir slikts, bet gan to, ka ne tik ļoti labāks par markI, lai par to maksātu tādu summu jeb es neprotu to cenas starpību ieraudzīt un izmantot, bet kā redzu, te ir pircēji šim objektīvam, tad es palikšu malā, jo par lietotu vairāk par 1000 euro nedotu nekad.
Canon af protams arī nav perfekts. MkI paliek neass centra pec 35mm un ap 50mm tas ir jutams @2.8. Protams mkI cena ir parak salda lietotam. Salīdzināti ir abi, nakts tumšaja laikā bez papildus gaismas - mk2 nepieviļ.
Ir ari tamroni 24-70 un 70-200 lietoti. 24-70 nakti neuzticams af kādi 60% nebija izvēlētais AF, uzlaboja rezultātus YN622 trigers ar af staru. 70-200 servo dienas laikā ar 5d3 kaut kā nepārliecināja + trūkst viens itkā nenozīmgs slēdzīts. Pat Tokinu un Sigmu nevaru komentēt. Tamrons gan ir debesu dāvana filmētajiem - lietojams 2.8 un stabilizācija.
Par uzbūves kvalitāti nezinu - nav vel sanācis regbiju spēlēt ar objektīviem.
tad kad nopirks tikpat jaunos un dārgos Canon objektīvus, tad remontu un brāķu statistika diez vai būs tikpat laba kā tagad pret daudz lietotiem sigmām un tamroniem. 24-70 M I tika sapirkts treknajos gados un tirgū lietotu bija daudz. Mans eksemplārs bija dikti labs, nevaru nevienu sliktu vārdu teikt, kaut pirku lietotu no sveša. Tajā pašā laikā man somā ir 3 Canon L stikli un viena Art Sigma. Nevienā brīdī neteikšu, ka sigma ir štruntīga. Gadu atpakaļ pasūtīju amazon..de 135 f2.0 un aizsūtīju kā brāķi atpakaļ, var jau būt, ka nepaveicās ar vienīgo brāķi starp tūkstošiem, bet teikt, ka Canon ir mūsdienu objektīvu piedāvājumā tas `pārākais... nu nezinu. Viss attīstās, pat kit 18-55 ar jauniem motoriem fokusējas labāk par tā paša Canon 70-200 2,8 m I
Mamuts: 1. Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM = 1 400.00 EUR 2. Canon 5D EOS MARK II (ietver 64 GB CF Kingston Ultimate 266X) = 1 000.00 EUR
dīvaini, ka "vienmēr dārgākajam" nikon'am 5dmk2 analogs d700 + 24-70/2.8 iet max. par 700 + 1000 eiro rubļiem. nu labi, es nezinu kas canon'a 24-70 mk2 tāds īpaši labāks, bet stabilizācijas tam tik un tā vēl taču nav.
1. "shutter count" kamerai: 7000 kadri 2. cenu tehnikai esmu gatavs apspriest individuāli ar potenciāli pircēju.
Ja vēlme būs iegādāt tehniku, nevis cenu, kopīgu valodu atradīsim.
Strādājot premium segmenta auto tirdzniecībā, sastopu ļoti daudzu čīkstētājus, kas grib nopirkt auto par 80 000 EUR, maksājot pussi. Tā ir mūžīgā dillemma, noteikt adekvāti lietotas tehnikas cenu. Klients gatavs maksāt 30 000 EUR par dzelzi, ar nosacījumu, ka noskrejiens nebūs augstāks par 50 000t.km., kur realitāte var pretendēt uz auto ar 200 000t.km. Bet salīdzina cenas, saka: "...re, tādu mašīnu var nopirkt arī par 30 000 EUR, kāpēc Tu prasi 40 000 EUR?"
Strādājot premium segmenta auto tirdzniecībā, sastopu ļoti daudzu čīkstētājus, kas grib nopirkt auto par 80 000 EUR, maksājot pussi. Tā ir mūžīgā dillemma, noteikt adekvāti lietotas tehnikas cenu. Klients gatavs maksāt 30 000 EUR par dzelzi, ar nosacījumu, ka noskrejiens nebūs augstāks par 50 000t.km., kur realitāte var pretendēt uz auto ar 200 000t.km. Bet salīdzina cenas, saka: "...re, tādu mašīnu var nopirkt arī par 30 000 EUR, kāpēc Tu prasi 40 000 EUR?"