ivog:Laikam jau interesē gan, ja jau tādus ciparus par jamajiem prasa http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_sop=1&_nkw=helios+40-2&_frs=1
Džeki baigi vārās , rūpnīcas bodē šis ~230-250Eur . Tagad viņu pats jaunākais modelis ar 2x plātāko asuma gredzenu maksā 333 Eur , Reku štābeļiem ņem kaut vagonu www.shop.zenit-foto.ru...
Gan jau Lunis palabos, bet, manuprāt, padomijas/ Krievijas tehnikas kvalitāte nav konstants lielums- tā stipri atkarīga no izlaiduma dienas, montētāju paģiru lieluma un sagādnieku steigā atrastajiem materiāliem..
Man ir bijuši vairāk par 10 saveckie objektīvi, gan spoguļiem, gan tālmēriem, no 35 līdz 200 mm, par jēdzīgiem no tās čupas atzīšu tik Zenitar-M un Tair-11. Vai varbūt tieši ar tiem paveicās.
SAVĀDĀKS , valimexs ir sauss dzidrss moderns stikls , šitas ir "Maxsla" miksts bet nepūkains nu taa kā saka "Na ļubiķeļa". Jauno neesmu provējis tas iznāca tik 2015 rudenī. Bet tā E-bayā par ~300-350 Eur iet rūkdami gan vecie gan jaunie. Cena jau priekš tik leģendāras shēmas smieklīga. Korejiešu-Kīniešu 85mm tie pilnīgi citas filasofijas stikli MODERNI , bet bez AF un pa štrunta ~200Eur
Friidis:
ivog:Kā viņš optiski, ir labāks par walimex?
Gan jau Lunis palabos, bet, manuprāt, padomijas/ Krievijas tehnikas kvalitāte nav konstants lielums- tā stipri atkarīga no izlaiduma dienas, montētāju paģiru lieluma un sagādnieku steigā atrastajiem materiāliem..
Ir ir tā , šitas apskats youtu.be... to teicami noilustrē , bez smaida nav iespējams vietām klusīties par "Citāda diaftagma: un savādākiem cipariem
Nu tad tiem kas tirgo un nezin kam jāseko tad tieši interesē tāds modelis kuram ir 85mm f/1.5 gadījumā ja kādam ir citi parametri! Tiesa, ar padomijas stikliem ir grūti, esmu jau sakolekcionējis diezgan daudz stiklus, un tiešām retie ir lietojami!
Stikla bokhe tik tiešām ir stipri pievilcīga, vismaz man personīgi ļoti patīk, bet 350e par šo stiklu tik tiešām nav vērts maksāt, īpaši par vecu - cenas nudien ir uzvārītas kārtīgi! Vien novēlu sev veiksmi ātrāk tikt pie stikla un vēlams LABA!
Varbūt kādam ir pieredze un ieteikumi attiecībā uz Helios-40?Nekas jau sarežģīts, ķieģelis kā ķieģelis, bet varbūt ir lietas kam pievērst uzmanību pie pirkšanas? (grūti iztēloties kas tam klucim varētu nebūt čībās)!
vitinselvijs:Nu tad tiem kas tirgo un nezin kam jāseko tad tieši interesē tāds modelis kuram ir 85mm f/1.5 gadījumā ja kādam ir citi parametri! Tiesa, ar padomijas stikliem ir grūti, esmu jau sakolekcionējis diezgan daudz stiklus, un tiešām retie ir lietojami!
Stikla bokhe tik tiešām ir stipri pievilcīga, vismaz man personīgi ļoti patīk, bet 350e par šo stiklu tik tiešām nav vērts maksāt, īpaši par vecu - cenas nudien ir uzvārītas kārtīgi! Vien novēlu sev veiksmi ātrāk tikt pie stikla un vēlams LABA!
Varbūt kādam ir pieredze un ieteikumi attiecībā uz Helios-40?Nekas jau sarežģīts, ķieģelis kā ķieģelis, bet varbūt ir lietas kam pievērst uzmanību pie pirkšanas? (grūti iztēloties kas tam klucim varētu nebūt čībās)!
Skaties vai lēcas nav sapelējušas un ja baltais lai iksīds nav sarāvis korpusu iekšpusē , tāds balts pulveris taka oksīds tik jau korpusa iekšpusē . A tā ja godīgi PSRS laikā šis stikls mētājās komisijas veikalos un lombardā un pat nocenotajās precēs pa pārdesmit rubļiem FANU gandrīz nebija ļoti šauri specifisks izstrādājums. Man personīgi vislabāk patika tas kas baltais vecajam ZENIT ar 39 vītni tam patika ipatnējs zimējums , vēlākie man likās vienkarši neasi jaunais pirmā versija bija tādas kā pēdējas 40-2 melnās , aa vot pašu pēdējo vēl nav nācies nagos turēt visi kas gribēja sagrābās pie zemā rubļa 2014 beigās to pirmo jauno versiju. sanāca ~200Euro cena tobrīd.
Jā, bet savukārt Helios'am ir tas plusiņš ar virpuļbokhe, tikai interesantā bokhe dēļ gribu viņu iztestēt, pēc tam, ielikšu kolekcijā, lai glabājas vecumdienām - mazums atkal sakārosies bokhe! 280e es principā nemaksāšu, līdz 200e uzskatu ka Latvijas tirgums jau ir laba cena, pretējā gadījumā tik tiešām izdevīgāk jau ir paņemt jauno no ruslandijas un lietot uz urrā!
priore:Interesanti, kāds šis slavenais Helios, kam cena svārstās no 76-356€, ir salīdzinot ar Samyoung 85F/1,4? Vai kāds ir salīdzinājis? Asums pret fona izplūdumu? Aizplīvurojums pretgaismā? Saules zaķīši? Spīdošo punktu pelmenīši?
re, šajā saitē ļoti pārliecinošas bildes. Cik atceros no Helios pieredzes, tam nebija tik labs asums pie vaļējas diafragmas un krāsas ar blāvākas, kā nekā , objektīvs bija no MB filmu laikiem
Nesalīdzināmi , Korejieši . Ķinieši tie mūsdienu stikli pēc filasofijas tik vien ka dēļ mazā F ļoti mazs asuma dziļums bet tā visai ass attēls ar aziātiska tipa krāsu kontrastu. Bet viņi maksā ~200-250Eur visu laiku taka. Ja nopietni es kādu Samyoung 85F/1,4 lietotu daudz labprātāk biežāk nekā Zenit MC Helios 40-2 85mm f/1.5 , tie ir nesalīdzināmi ne pēc zīmējuma ne krāsām stikli. Reku piemēram www.flickr.com... kliko plusu ta liela beilde vinā labi var manīt tā verķa mīnusus plusus. Te vēl ap štuku bilžu ar viņu www.flickr.com... Šite piemēram ar Soņku šis www.flickr.com... ar liela bilde. Ar Heliju ne veco ne jauno neko tādu nevar dabūt būs pilnīgi kardināli savadāka mīkstāka bilde.
vitinselvijs:Vel joprojām aktuāla tēma, ja ir, piedāvājam privāti!
Kāpēc tikai privāti, publiski nevar, baidies, ka pārpirks??
Ne gluži pārpirkšanas dēļ, bet gan tādēļ ka ienākot fotoblog vēstuli redzu uzreiz, ja naf, tad eju tālāk, bet te savukārt es nelienu katru stundu skatīties kurš kaut ko piedāvā vai nē!Turklāt nav jau tik grūti uzrakstīt privātu vēstuli!Lai pārpērk, ja kāds ir gatavs maksāt 280e par šito tolmetu tad aiziet, manā skatījuma līdz 200e ne vairāk, diemžēl tāds ir mans vērtējums, citam tas noteikti ir vēl zemāks!
Fandango:Ar ko Helios labāks par kaut kādu Walimex vai Canon 85 F/1,8 objektīviem? Slikts tas Helios nav, bet neko tādu īpaši labu ar tur neesmu pamanījis, speciāli taisot testu salīdzināšanai ar 85 F/1,2 L II un minēto 85 F/1,8
Godīgi sakot bokhe dēļ, gribu vienkārši vienu foto sesiju uztaisīt, un atlikusī vērtība būs plauktā kolekcijai!Teiksim tā, ieguldījums nākotnē, jo lai varbūt cik neizdevušies tie stikli var būt un mazvērtīgi, tomēr cenai ir tendence kāpt, ko mākslīgi dara tas pats ebay, kur cenas ir vienkārši astronomiski augstas, turklāt ir kas pērk, kā saka, būs aitas, būs cirpēji, nopirkšu šodien pa 200 varbūt pēc 10 gadi pārdošu pa 500, bet tikmēr, uztaisīšu kādu naudiņu sev fotosesijās, ja nu kādam iepatiksies tas bokhe! Protams, 85mm f/1.8 nav nekāda vaina, turklāt auto fokuss tomēr ir daudz veiklāks un precīzāks, bet šoreiz ne tas spēlē lomu, vienkārši mirkļa iegriba! Tev pašam nav tā bijis, ka gribi nopirkt štruntu, kurš tev iespējams noderēs vienu vai divas reizes, bet tā pat tu viņu gribi!?
nu tas gan, laikam jau vislabāk izskatās rudenīgie foni vai zaļā daba pati par sevi... pilsētā nez kā tur būs... varbūt krēslā kad gaismas fonā varētu būt vai kaut kā tā, bet mums jau nav tādas ielas kā Lasvegasā! Bet tā pat, effektu var dabūt, protams, vēl skatījos to pašu Walimex/Samyang 85mm f/1.4 laikam vai 1.5... arī tas liekas gana interesants, bet diemžēl lietots nekur netirgojas - acīmredzot gana labs vai arī vēl nav tik pieejams! Labs nāk ar gaidīšanu, žēl ka nepārdevi man savējo!