Labi, paprovēsim.. uz tirdziņu pabraukts Nikon D200 ar bateriju gripu (original), 2 baterijām un kas nu tur vēl nāca līdzi. Kastītes ir. Kamera funkcionē korekti, ir daži kosmētiski defekti (nav jauns agregāts tomēr). Atrodas rīgā. Cena... nu es saku 200eur un gaidu argumentētus piedāvājumus samazinājumam.
Interesanta doma par gripu.Jāteic sava loģika tur ir.Lai gan man personīgi visām kamerām(sākot no Canon AE1) ir bijis grips,bet profesionāļi neesmu lietojis nevienu.
Jau D300 pārdot par 200e būtu veiksme. Te minēja summu 100e par D200, par kuru vienkārši NAV VĒRTS tirgot - nauda tā ir nekāda, bet kamera taču pietiekami laba.
Grips šim modelim ne vienmēr ir "profesionāla pielietojuma" rādītājs, jo bača tam velk max 400-500 kadru un ručka vienkārši nodrošina papildus/ilgāku špani. Eto mi prohodiļi, tikko esi ārā uz lauka un daudz jābildē, tad bačas jātur tā kā tādā patronu jostā. (:
Man arī visām ir grips, bet galvenā nozīme tam, ka ir vismaz viens indikators, us kuru nav jāskatās visā kāzu garumā no diviem dienā līdz diviem naktī. Un vēl - nevaru ciest, ja kāds, adbilstoši Ķenona A-1 instrukcijai:
bāš man elkoni objetīvā, tad nu negribu, lai paparaču sablīvējumos arī es kādam kristu uz nerviem, tādēļ par ļoti noderīgu mantu adzīstu vertikālo pogu. Ne velti filmu EOS 5 bija vienkārši vertikālās vadības grips VG-5 bez barošanas.
Arī satvēriens ir krietni parocīgāks ar gribu, kāzu bildēšanai tā ir ļoti noderīga štelle. Viss atkarīgs cik intensīvi knipsē. Ja 1 mēnesī, 1 stundu, tad grips nah nav vajadzīgs
privilege84:Arī satvēriens ir krietni parocīgāks ar gribu, kāzu bildēšanai tā ir ļoti noderīga štelle. Viss atkarīgs cik intensīvi knipsē. Ja 1 mēnesī, 1 stundu, tad grips nah nav vajadzīgs
katram savs, lietoju gripu priekš d300/700 TIKAI dēļ iespējas dabūt 8fps, un arī tad (neesmu īpaši sevi kontrolējis) vertikālajos kadros bieži turu roku pie bodija, ne gripa shuttera pogas. plus pie tā arī somā "sagripota" kamera aizņem vairāk vietas, tā sver vairāk un tt, utjpr. (:
lai būtu par topiku, tad esmu pamēģinājis palietot gripu ar d200. nafig pārdevu tālāk, jo nesajutu vajadzību.
viecha:Interesanta doma par gripu.Jāteic sava loģika tur ir.Lai gan man personīgi visām kamerām(sākot no Canon AE1) ir bijis grips,bet profesionāļi neesmu lietojis nevienu.
Jā un nē. Grips tomēr samērā dārKs, atsevišķi pērkot. Tad sanāk, ka no tirgošanas viedokļa gripu pārdot atsevišķi. Par lietošanu (pilnīga diletanta viedoklis). Pirmajai kamerai Pentax K20d man bija piepirkts ķīniešu grips un viņš kaut kā nebija ērts. Šad tad uzliku, bet tad poga kaut kā ķērās, kaut kā viņš tāds ļurīgs bija, vs nepatika. Kad pārgāju uz K-5 un piepirku oridžinal gripu, tad gan - kā uzliku tā nost netiku ņēmis. Kameru pārdevu, nopirku k-5IIs un tagad grips dzīvo pie tās. Arī nekad nav ticis noņemts. Ērts, īpaši vertikālajiem kadriem. Un kamera iespaidīgāka (īpaši priekš vērotājiem(-ām) no malas. Tā lūk.
Šneidera bildē ir "klasiskais" spogulenes satvēriens vertikālā kadra gadījumā!Piekrītu,ka var traucēt kaimiņam kurš stāv tieši blakus.Taču turot otrādi(kad poga apakšā) ,balsta roka kaut minimāli tomēr kustas jo tā ir arī pogas spiešanai.Es ,vecs kadrs būdams,pieturos pie 1.gadījuma.Esmu ievērojis,ka jaunie tam nepiegriež nekādu vērību un mierīgi spiež pogu ar balsta roku.ISO jau tagad citi un eksp.laiki citi,bet tomēr...balsta rokai jābūt maksimāli stingrai un nekustīgai.Grips šīs problēmas noņem.
Šitādu te korpusu ar pogu tālu no malas var turēt uz leju, pats tā kādreiz bildēju ar Pentaxi P-3n.
Bet mūzdienu miniatūros korpusus ar platu rokas satveramo un pogu pie malas tā saņemt ir nu ļļļoti grūti!
Es tā nemāku noturēt pat relatīvi lielo K10D, nemaz nerunājot par tādiem kā K-m vai EOS 100D. Pie tam, pats esmu augumā neliels, ar diezgan smalkām rokām, rīktīks kalējs to vienkārši nometīs zemē pirmajā mēģinājumā.
Es esmu provējis turēt ar pogu uz leju(lai labās rokas elkonis nelien uz āru).Kaut kā neparocīgi,tāds iespaids,ka delnu lauž.Jāpiebilst,ka skatumeklētāju lieku pie kreisās acs.Kā jau teicu-grips un nekādu problēmu!
Tev laikam jakuti rados, es esmu mēģinājis, bet ar šnobeli vienmēr piespiežas MENU vai INFO, kaut arī senčiem nav bijis ne Ziļbermanu, ne Goldgeimu pamīlijas.
ja man kāds pa 200eur piedāvātu D300, labprāt nopirktu. Diemžēl naf. Ja par gripu - pašlaik vairāk stāv plauktā. Mazajā somā nelien iekšā, lielo staipīt neparocīgi. Arī pati kamera lielākoties stāv plauktā.