Pareiz negatIvs saka - ir telefoniem optika - un lētāka. Iekabina fujikam priceperformance.
Fudžiks ir overpricēts šits - daudz par lielu, lai būtu kompakts, par mazu, lai būt ērts, optikas maz un kas ir tā garlaicīga "japāniski nekāda", cena liela, tie optiskie skatu meklētāji (modeļiem kuriem nav skatumeklētājā TV) rāda totāli šķībi un AF nav ne mazāko iespēju kontrolēt.
sūdīgi stiepšanai ikdienā un ceļojumos un vēl sūdīgāki darbam.
cik traģikomiski skan - es apgreidojos, no spogulenes xx, uz fudžiku bezspoguli xx .... ar iespējām mainīt optiku, un tikpat lielu somu kā pirms apgreida.... soma tiem objektīviem ... . jēga no bezspoguļa ir , ja tam virsū pankūka, tas atrodās kabatā .... , kā otrajai, vai trešajai kamerai, tiem kuri ar fotografēšanu nodarbojās nopietnāk, un kā vienīgā kamera, cilvēkiem ar mazām prasībām, tjipa telefonistiem. un vispār, ja jūs neesiet gatavi fotografēt ar telefoniem, tad mums nav par ko runāt
Ehh. Prieks, ka visi tik gudri, nav pat ko pasūtīt. Nikons, piemēram, ir overpraisots šits - tas pats d800e - mēsls tak. Tāda izmēra faili, da i feisbukā ilgi bildes lādējas. Bembis ir overpraisots šits - lielā apkope dārgāk kā padsmitgadīgs opelis, bet uz 90 iet abi. utt.
Katram savas vajadzības, savas kameras. Domāju, te 95% pietiek ar tādu fuji. Kādiem 30% pietiek ar telefonu. Nav jau tā,ka telefons sūdīgi bildē. Bet fudžiks foršāk. Un var jau teikt, ka nav sevišķi kompakts, bet nu sorry, ar spoguleni padusē es veloorientēšanās pasākumos nevarētu piedalīties. Ar sony/fuji bezspoguļiem - bez problēmām ir darīts.
Man kaut kā ir sanācis pēdējos gados iemācīties fokusēties uz pozitīvajām lietām, aš vieglāk dzīvot palicis - esmu par egoistisku, lai visu laiku problēmas meklētu un sev nervus maitātu.
Maris:Fudžiks ir overpricēts šits - daudz par lielu, lai būtu kompakts, par mazu, lai būt ērts, optikas maz un kas ir tā garlaicīga "japāniski nekāda", cena liela, tie optiskie skatu meklētāji (modeļiem kuriem nav skatumeklētājā TV) rāda totāli šķībi un AF nav ne mazāko iespēju kontrolēt.
Par Fudžika cenu politiku, ne ti ļoti ērto roqā turēšanu, un palielo izmēru var piekrist PILNĪBĀ, ... BET optiskajā skatu meklētājā ir elektronisks rāmis, kas par ~95% parāda tieši to zonu, kas tiks nobildēta un MF gadījumā ir dažādi mehānismi, kas palīdz to iestādīt. Nezinu kā ir pārējiem, bet X100'ajam ir iespēja VIENLAICĪGI izmantot gan MF, gan AF pilnīgi neko nepārslēdzot procesā.
Bet jūs tak esat sadalījuši visus fočētājus 2 klasēs!Pirmā telefonisti absolūti dumji un bez prasībām un otra(pie kuras piederat jūs paši)-smalki estēti,zinātāji un profesionāļi,vārdu sakot nopietnie.Pastāv taču pustoņi arī,ne?
Vieča, man gan šķiet, ka Tu to padarīšanu pārāk vienkāršo- vajag vismaz 3 kategorijas- vienā galā telefoniski-ziepiskie pofigisti, otrā- perfekcionisti un snobi, kam gandrīz vai nekāda "parasto mirstīgo" tehnika nav pa prātam un pa vidu- tie pārējie, kas cenšas lavierēt starp gribēšanām un varēšanām...
Varu piebilst to, ka šāda maza kameriņa pilsētā piesaista mazāk uzmanības (pat ar lielu objektīvu) un telefonu ne vienmēr var/vajag vilkt no kabatas laukā. Kamera tomēr kaklā karājas.
priore:kad eju pāri Doma laukumam ar savu 6D un 24-105, vidēja izmēra komplektiņu, mani regulāri uzrunā un piedāvā pastāstīt par Vecrīgu, pastāstīt par Doma vēsturi. Turklāt, tas ir viens un tas pats tips.
Tad varbūt tur nav pie vainas tava kamera, bed gan tas tips, kurš tevī ir bescrīgi iemīlējies. Un vēl - iegūglē Gunti Strautnieku, varbūt tev ir kāda indieša sejas profils, tādēļ viņš tevi lenc. Man gan nekad nevienā pilsētā nau bijis nekādu problēmu dēļ kameras izmēra, bet tie man vienmēr ir spoguļi ar gripu un maktīgu zūmu xx-xx/2,8.
man skvērā pie krievu drāmas teātra pienāca klāt divas špidrilkas, un un angļu valodā piedāvāja apmeklēt nakts klubu, un iedeva vizītkarti. tas bija pirms kādiem sešiem gadiem ....
negatIvs:tagad telefoniem ir pieejama ļoti laba optika www.xnet.lv...
Man gan gribas jautājumu traktēt savādāk. Ja telefonam būtu vajadzīga labāka optika, tā sen būtu uztaisīta, to nosaka kapitālistiskās iekārtas tirgus ekonomika. Bet tīri fizikālu iemeslu dēļ mazie sensori ar saviem sīkum sīkajiem pikseļiem izšķirtspējas ziņā tālu pārsniedz ideālu objektīvu. Tāpēc kaut ko saglābt telefonbildes kvalitātē ar optikas palīdzību ir utopisks plāns. Ja gribas labāku, detalizētāku bildi ar labu dinamisko diapazonu, labu ISO, ir tikai viens ceļš ejams - veselā saprāta robežās jāsabalansē optikas kvalitāte ar sensora izmēru. Ielieku ilustrācijai bildi, kurā ideāla objektīva izsķirtspēja parādīta uz diviem dažāda izmēra sensoriem ar vienādām skaitliskajām izšķirtspējām. (Tie baltie ripuļi ir bezgalīgi maza spīdoša punkta attēli, ko dod ideāls objektīvs, pie dažadām diafragmām, un kas ir pareizā mērogā uzlikti uz Bayer tipa sensora) Plašāk par to rakstīju šajā rakstā: www.fotoblog.lv...
Tadējādi nevajadzētu domāt, ka konstruktori ļaunprātīgi ekonomē uz telefonu un kompaktkameru optikas kvalitātes. No paradītās bildes izriet, ka pat pielietojot ideālu objektīvu, telefona vai ziepja sensora izšķirtspēja tik un tā paliks neizmantota, tāpēc investēt optikā papildus naudu dēļ salīdzinoši niecīga uzlabojuma ir vienkārši bezjēdzīgi.
negatIvs:man skvērā pie krievu drāmas teātra pienāca klāt divas špidrilkas, un un angļu valodā piedāvāja apmeklēt nakts klubu, un iedeva vizītkarti. tas bija pirms kādiem sešiem gadiem ....
Mani reiz ūdensslēpotāji dēļ lielas kameras un stobra noturēja par profesionāli un laipni uzaicināja pasēdēt vilcējkuterī,no kura protams ir daudz labāk knipsēt tos sērfotājus un viņu trikus!Es gan teicu,ka reklāmas viņiem no manis nebūs,bet šiem laikam bija neērti mani sūtīt uz trim burtiem.Un tā es tai kuterī tiku!
Fuji ir dārgs fotoaparāts un nav tik universāls kā spoguļkamera. Tai pat laikā ir lietas, kur kā darbarīks, tas ir labāks par spoguļkameru. Optikas izvēle ar nav liela, bet pietiekama tam, kam tas der vislabāk. Izmērs un svars tam ir tāds, ka aizņem mazāk vietas kā spoguļkameru sistēma un sver mazāk.
"Overpriced" gan ir relatīvs jēdziens un parasti nozīmē, ka viedokļa paudējs to nevar atļauties kādu iemeslu pēc Visbiežāk tāpēc, ka papildus tā vai tā vajadzēs universālu spoguļkameras sistēmu, kas dublēs iespējas.
nesix: Par Fudžika cenu politiku, ne ti ļoti ērto roqā turēšanu, un palielo izmēru var piekrist PILNĪBĀ, ... BET optiskajā skatu meklētājā ir elektronisks rāmis, kas par ~95% parāda tieši to zonu, kas tiks nobildēta un MF gadījumā ir dažādi mehānismi, kas palīdz to iestādīt. Nezinu kā ir pārējiem, bet X100'ajam ir iespēja VIENLAICĪGI izmantot gan MF, gan AF pilnīgi neko nepārslēdzot procesā.
Nu es te vispār, līdzīgi kā negatIvs, vnk nerroju foruma dalībniekus kam trūcīgāk ar humora izjūtu, bet katrā jokā ir daļa patiesības...
Esmu nedēļu vandījies pa Transilvāniju ar Fuji bezspoguli kam optiskais skatumeklētājs - tas daikts dod ļoti aptuvenu info par to kur būs kadra malas (tuvplānos nevis aptuvenu, bet klaji melīgu) un tik pat kā nekādu infu kur trāpīs fokuss (es par ātru darbu ne iespēju manuāli bakstoties ko glābt).
Meklēdams sev "otru" vieglo, katru dienu līdzi staipāmo sistēmu no bezspoguļiem pa nedēļai nodzīvoju ar fuji un ar sony - sapratu, ka abiem ir vāji AF (iespējams šobrīd ir modernāki modeļi kur nav tik traki) un abi ir stipri par lielu gabarītos. Nu un arī fuji skatu meklētājs kas nenodrošina kontroli... nu... iespaidīgi nenodrošina.
Dzirdēju, ka oly esot tikuši galā ar AF, bet nepamēģināju jo oly kameras ar skatu meklētājiem ir lielas..., bet izmēros biju jau 2x vīlies.
Atradu Panasonic sīksīku 4/3 kameriņu ar ļoti ātru AF un skatumeklētāju ar TV iekšā kas brīdī kad fōķis noķerts izmet sazin cikreiz piezoomētu bildes fragmentu kas demonstrē kur fōķis trāpījis - fragments rādās kkādu 1/5sek (tik pat ilgi cik pīkst AF apstiprinošais pīkšķis spoguļkamerā), bet ar šo mirkli pilnīgi pietiek, lai saprastu vai jāspiež poga līdz galam vai jāpārfokusējas - daudz LABĀKA, informatīvāka, precīzāka fokusa informācija nekā lielajam nikon D800.
Vēl subjektīvi šķiet, ka Zuiko fiksi dod zaptīgāku bildi nekā fuji
Joki jokiem, bet fuji citas priekšrocības kā hipsterīgs korpuss un interesanti krāsu preseti neredzu.
Māri, kāds ir Tavs viedoklis par Sony RX-100 ? (kauč arī nav bezspogulis, bet tauta pārsvarā slavē par pieklājīgu kvalitāti pie minimāliem gabarītiem).
Maris: Atradu Panasonic sīksīku 4/3 kameriņu ar ļoti ātru AF un skatumeklētāju ar TV iekšā .
Ja tas ir tas pats Māra slavētais Pana GX-7- nupat Ebay 42 konkurentu izsolē aizgāja pa 306 Eur (lietots body). Verķītis tiešām smuks, bet vai 300 Eur par lietotu body ir laba cena? www.ebay.de...
Paskatījos salīdzinājumu- nemaz nav tik "sīks", salīdzinājumā ar manu Sony-Nex'i, (bet smukiņš tiešām..
Friidis:Māri, kāds ir Tavs viedoklis par Sony RX-100 ? (kauč arī nav bezspogulis, bet tauta pārsvarā slavē par pieklājīgu kvalitāti pie minimāliem gabarītiem).
Kā tad nav bezspogulis! Vai tad viņam IR SPOGULIS? Nu šitais taču (IV versija):
Gunār, humoru saprotu, bet tomēr nav īsti vietā- tā nu pieņemts, ka bezspoguļu (mirrorless) klase paredz objektīvu maiņas iespēju, bet šamējam tas ielīmēts ar kārtīgu līmi...
Tas pat nav īsti humors. Man liekas, ka drīz pasaule izies uz tādu dalījumu, ka ir kameras ar maināmu optiku un ir ar pastāvīgu optiku. Vai ir tajā kamerā spogulis vai nav, tas būs otršķirīgs jautājums. P.S. Bet uz šo brīdi man baigi simpatizē šitas. Vēl bišķi lielāks sensors, mērens zūmiņš. Būtu zipeni velni ielikuši, es domātu par pirkšanu.
Friidis:Vai tas ir Pana Lumix LX-100? Zimpātisks verķītis!
Lumix LX ir liels klucis ar aizdomīgi plastmasainu objektīvu...
Friidis: Māri, kāds ir Tavs viedoklis par Sony RX-100 ?
Ļoti forša kamera - tik tas stikls tāds ņe riba - ņe mjaso un collīgā matrica vēl bēdīgāka par 4/3
Friidis:Ja tas ir tas pats Māra slavētais Pana GX-7
nē es neslavēju GX-7 - tā ir tāda pati kā visi bezspoguļi - par LIELU "otrajai" ikdienas drillējamai kamerai
slavēju GM5 kas ir mazāks ne tikai par visiem bezspoguļiem, bet mazāks arī par Sony RX100
bet izmērs tam daiktam netraucē aši un stabili darboties. Tiesa jāatzīst, ka tam optika iekšā neievelkas kā Sony ziepim, bet vienalga Fuji x20 pret to ir milzis...
GunarsII: Būtu zipeni velni ielikuši, es domātu par pirkšanu.
Un ko ar to iebūvēto bildēt, vampīru konferences, vai?
Pats nezinu, zipeni man vajag reizi gadā ar ko glābties kādā tumšā kaktā. Tieši tāpēc, ka neesmu reportieris un "īstu" zipeni man nevajag, es gribu tikai "glābšanas riņķi" P.S. Un pareizi, Māri, ir. Laikam tas spraudenis nāk kamerai līdz standartā.
Labi, ka atgādināji, citādi mēs te, spamodami, būtu pavisam piemirsuši topika sākumtēmu un ģenerālo līniju... Labs aparāts par labu cenu. Nebūtu ar nekšiem saprecējies, nopietni apdomātu pirkšanu...