Tas ir Māra verdikts, kas ir pareizs. Mārim. Nav tā, ka nepatiesību saka - vienkārši katram savas vajadzības un prioritātes. Tāpat kā bildēšanas stils un sižeti. Un ir pamats domāt, ka ir izlasījis pircējs
Man pulkstenis ir Seiko, kurš pirms gadiem 12 maksāja 80 Ls, baterijas jāsūta no Ebay, jo vietējo božu pulksteņu un citu jebļektroņiku nodaļās tādu nau, kamēr iet, nēsāju gan uz darbu, gan Operu un jūtos zolīds pēc suņa un uššķaudīt us tiem, kuriem pulksteņi maksā kaut Latvenergo prezidenta kaut divas mēnešalgas.
Kur ta Mārim - šis taču pēc Frīža funktiera ir Ferrari (interesanti kas tad ir Zeiss Otus un midiformāti - šatli vai?) - nederīga manta ar fiksētu fokusa attālumu - kur f6,3 zooms kas izdilst pa pus gadu? Tādu mantu vajag VISIEM - un pārējo sabraukt ar buldozeriem kora dziesmu pavadījumā mielojoties ar pankūkām no lāpstām.
Par overpricēto šitu jau piebalsoju negatIvam, lai uz to brīdi būtu jautrāks vakars - tā garantēti nāk līksmi komenti
Maris:Kur ta Mārim - šis taču pēc Frīža funktiera ir Ferrari (interesanti kas tad ir Zeiss Otus un midiformāti - šatli vai?) - nederīga manta ar fiksētu fokusa attālumu - kur f6,3 zooms kas izdilst pa pus gadu? Tādu mantu vajag VISIEM - un pārējo sabraukt ar buldozeriem kora dziesmu pavadījumā mielojoties ar pankūkām no lāpstām.
Skaidrs- atliek nopirkt F1 bolīdu (Zeiss Otus & Co) un Šūmahera panākumi garantēti... Ja tomēr tik vienkārši nesanāk- kas liedz pasapņot (paspamot) ..
Ārprāts!!! Nesaprotu, kā vairums pad-latvijas fotomīļu spēja ar tādu grabažu pabildēt un pat nenomirt aiz kauna. Liela daļa pat uzskatīja sevi par laimīgiem, ja pa lielu blatu izdevās tādu bodē nopirkt.. Un nekādu lieku kreņķu, nekādu Canon/Nikon, ūber gaišo Zeiss u.c. brendu karu....
versatile:Laimīgais pircējs rīt varēs arī šitos loriņus aptaustīt, ja luste būs
Vienu loriņu aptaustīju un paknipsēju pagājušā gada izstādē Ķīpsalā - fujifilm x-t10, tikai objektīvs bija uzlikts 35mm 1.4.
Te rezultāts - neapstrādātā kameras JPEG-ā ar atvērtu 1.4 diafragmu.
Fandango: .....Sony it kā ir kaut kāds brīnums, kas saglabā pat AF iespēju Canon objektīviem.
Esmu lasījis par to verķi, bet tīri skeptiski noraugos uz tādu pirkumu- tomēr veselas 400 zaļās naudiņas, bet rezultāts varētu būt diskutabls! Tad jau labāk piemest to piķi kāda laba oriģ.stikliņa pirkumam...
Balderaika:
Trūkst kāda ultraplatleņķa - tipa Sigma 8-16mm. Un bez šī vispār tāds puskomplekts vien ir www.dpreview.com....
Sigma tak neražo X bajonetei.. Tie 14mm ir platākais, kas X ir
Vispār jau ir vēl Zaiss touit 12/2.8, un vēl ir vesela rinda samjangu - sākot no 8mm.
Bet, ja godīgi, tad obligātu ultraplatleņķa esamību somā nesaprotu. Man nekad nekas platāks par 15mm uz aps-c (aptuveni 23mm uz FF) nav bijis, un godīgi sakot, nekas platāks nav arī prasījies. Un tās ultraplatleņķu bildes ar izstieptajiem stūriem man ar kaut kā ne visai patīk
Tik aizmirsi pieminēt, ka tie iekšējie izmēri tam čemodānam ir biš zem 40x28cm, tobiš, A4 lapa + 10cm uz katru pusi. Cik vietas aizņemtu/svērtu līdzvērtīga canon sistēma? A to superkompkato aifōna verķi - nu jopcik, ar tādu kabatā, ja apsēdīsies, tad vajadzēs maisiņu pēc tam, lai līdzi nēsātu.
versatile:Tik aizmirsi pieminēt, ka tie iekšējie izmēri tam čemodānam ir biš zem 40x28cm, tobiš, A4 lapa + 10cm uz katru pusi. Cik vietas aizņemtu/svērtu līdzvērtīga canon sistēma? A to superkompkato aifōna verķi - nu jopcik, ar tādu kabatā, ja apsēdīsies, tad vajadzēs maisiņu pēc tam, lai līdzi nēsātu.
versatile:Tik aizmirsi pieminēt, ka tie iekšējie izmēri tam čemodānam ir biš zem 40x28cm, tobiš, A4 lapa + 10cm uz katru pusi. Cik vietas aizņemtu/svērtu līdzvērtīga canon sistēma? A to superkompkato aifōna verķi - nu jopcik, ar tādu kabatā, ja apsēdīsies, tad vajadzēs maisiņu pēc tam, lai līdzi nēsātu.
jāpiezīmē, ka 40x28 ir nevis mazliet lielāks par A4, bet jau pilns A3!
Nelieši tādi, šitās diskusijas rezultātā sāk šķobīties mana spoguļista-fundamentālista pārliecība, sāku abdomāt, vai tiešām par apkārtvazājamo variantu viskompaktākais risinājums ir K100D+28/2,8.
x-e2 vai x-t10 ar 27/2.8 X-e2 pēc 04. februāra softa jauninājuma būs praktiski tāds pats, kā jaunākais un dārgākais x-t10; iekšas šiem dikti līdzīgas. Cena gan draudzīgāka, izsole apstājās zem 390 euro, bet nu ar visu atšipošanu uz LV būs kkas pie 420.
versatile:Tik aizmirsi pieminēt, ka tie iekšējie izmēri tam čemodānam ir biš zem 40x28cm, tobiš, A4 lapa + 10cm uz katru pusi. Cik vietas aizņemtu/svērtu līdzvērtīga canon sistēma?
jāpiezīmē, ka 40x28 ir nevis mazliet lielāks par A4, bet jau pilns A3!
Manuprāt, bezspoguļa mazgabarīta un viegluma priekšrocības vislabāk izpaužas ceļojumā/atpūtā. Un kādam gan foto-mazohistam un pikseļdrāzējam jābūt, lai tādu smagu un dārgu čumudānu vazātu līdz vasaras atvaļinājumā...
Nopietniem peļņas darbiem joprojām vairāk piemērotas spoguļkameras un tām jau nav grēks pastaipīt līdzi (vismaz līdz autiņam) arī kārtīgu somu ar kārtīgiem un nopietniem objektīviem.
Schneider:Nelieši tādi, šitās diskusijas rezultātā sāk šķobīties mana spoguļista-fundamentālista pārliecība, sāku abdomāt, vai tiešām par apkārtvazājamo variantu viskompaktākais risinājums ir K100D+28/2,8.
Es jau tepat netālu izteicos, ka nākotnes dalījums būs tikai IR OBJEKTĪVI MAINĀMI, VAI NAV, un pie kājas vai spogulis tajā bundžā ir iebūvēts, vai nav. Bildi ta viņš neietekmē!
P.S. Es domāju, ka Tev savās reportiera gaitās pats svarīgākais ir ātrs autofokuss pašvakā gaismā. Tiklīdz jutīsi, ka bezspoguļi to var, noteikti mainīsi ticību. Mani jau tagad viss apmierina.
Schneider:Nelieši tādi, šitās diskusijas rezultātā sāk šķobīties mana spoguļista-fundamentālista pārliecība, sāku abdomāt, vai tiešām par apkārtvazājamo variantu viskompaktākais risinājums ir K100D+28/2,8.
re - 380 grami ar visu stiklu - kamera ar skatu meklētāju kurā fokuss precīzāk redzams kā K100, precīzāk arī trāpa, ātrāks AF - komplektā ar f1,7/20mm (kā bildē) skata leņķis ekvivalents 40mm (Tavam komplektam sanāk 44mm), izšķirtspēja augstāka, trokšņi +/- tie paši
Kā vienīgā kamera... nu tur baigam smalkpirkstim jābūt, bet katru dienu līdz forši.
re - 380 grami ar visu stiklu - kamera ar skatu meklētāju kurā fokuss precīzāk redzams kā K100, precīzāk arī trāpa, ātrāks AF - komplektā ar f1,7/20mm (kā bildē) skata leņķis ekvivalents 40mm (Tavam komplektam sanāk 44mm), izšķirtspēja augstāka, trokšņi +/- tie paši
Kā vienīgā kamera... nu tur baigam smalkpirkstim jābūt, bet katru dienu līdz forši.
Vienīgais, ka neko nobildēt nevar.. Pēc 10 kadriem (ja laukā ir +10), izbeidzas baterija..
Bzh:Vienīgais, ka neko nobildēt nevar.. Pēc 10 kadriem (ja laukā ir +10), izbeidzas baterija..
Tad esmu nopircis brīnumkameru - lietoju 3 aķus (visi sīkie salīdzinoši ātri izrij savus mazos aķīšus) un jožot no saules līdz saulei pa aizjūras zemēm nav izdevies iztērēt dienā visus 3. (cik kadri tādā dienā nezinu - virs 500 gadās, 1000 diezi vai.
Ziemā neizdodas vienu notērēt (diena īsa un nagi salst).
No nelietošanas nekas nesēžas - ņem pustukšu pēc nedēļas un klapē tālāk.
Par to jau arī ir runa, ka vismaz 2 dienā tiek iztērēti, ja skraida pa ārvalstīm un fotkā. Lai tos pa nakti uzlādētu, ir jāņem vairāk mantu līdzi, nekā tas svara ietaupījums, jo ne jau aķi vien ir jālādē Varbūt ir kaut kāds verķis, kas ļauj divus vienlaicīgi lādēt, bet tādu, pagaidām, neesmu manījis..
Ikdienai, kur kaut ko kaut kā nobildēt, šitā kamera varētu būt laba.
Frīdi, tencinu, tas izskatās toč pēc īstas mantas, bet sākumā jānokauj tas, kas na haļavu nāk līdzi - lai gan nez, moš kādu interesēs nopirkt čeholu; galu galā - ir kaste tam čeholam, utt.
Soņkas var lādēt tāpat kā telefonu, kaut no powerbankas; attiecīgi, nekas daudz nav līdzi jāņem. Telefonam ir ātrā uzlāde, pa pusotru stundu gatavs (s6 edge), pēc tam var soņu lādēt. Fuji arī abus dienas laikā nav izdevies iztērēt.
Bzh:Par to jau arī ir runa, ka vismaz 2 dienā tiek iztērēti, ja skraida pa ārvalstīm un fotkā. Lai tos pa nakti uzlādētu, ir jāņem vairāk mantu līdzi, nekā tas svara ietaupījums, jo ne jau aķi vien ir jālādē Varbūt ir kaut kāds verķis, kas ļauj divus vienlaicīgi lādēt, bet tādu, pagaidām, neesmu manījis..
Bzh, man ceļojumā Nex'im līdzi ir 4 aķi un 2 lādētāji`(orig. un "kreisais") , viesnīcā var vienlaicīgi divus lādēt, vajadzības gadījumā- pat brauciena laikā no autiņa piepīpētāja. Tas papildus svars čumudānā (kurš parasti vizinās bagāžniekā) ir tik niecīgs, ka dūšīgam vīrišķim būtu grēks raudāt...
Bzh:Par to jau arī ir runa, ka vismaz 2 dienā tiek iztērēti, ja skraida pa ārvalstīm un fotkā. Lai tos pa nakti uzlādētu, ir jāņem vairāk mantu līdzi, nekā tas svara ietaupījums, jo ne jau aķi vien ir jālādē Varbūt ir kaut kāds verķis, kas ļauj divus vienlaicīgi lādēt, bet tādu, pagaidām, neesmu manījis..
Ikdienai, kur kaut ko kaut kā nobildēt, šitā kamera varētu būt laba.
Tie sīkuļi lādējas stundu un lādeklis maziņš - viesnīcā vakarā mierīgi var salādēt divus un līdz rītam, lai stāv trešais (bet nevajag parasti trešo)
Man šitajā "somā":
brīvi lien iekšā kamera ar stiklu, otrs stikls kurš iebāzts vēl vienā somā, 3 aķi, atmiņas kartes un lādējamais ar vadu
Uz ielas to somu nelietoju - kamera prievītē kaklā un otrs stikls un divi aķi pie jostas "somā" .
Galīgi nesaku, ka viņam specene kāda pārdabiska - viņš vienkārši šobrīd ir (aš ar atrāvienu) VISmazākais daikts kam mainas optika, ir labi darbojošamies skatumeklētājs un ātrs AF.