Sakarā ar apgreidu, tirgojas: Fuji X-e1 kamera (melna) ar 2 baterijām (oriģinālo un neoriģinālo, tur apmēram līdzīgi). Meid in džapān. Komplektā kaste, lādētājs, makulatūra. Viss funkcionāls, ir lietošanas pazīmes - nodilusi krāsi burtiski pāirs vietās (pie ieslēgšanas pogas, arī siksna nav pirmā svaiguma, bet nekas nav saplēsts - pieminu tikai aiz godaprāta, lai nesagaida, ka siksna būs kā jauna). Matrica tā pati, kas arī jaunajos modeļos, tai skaitā x-t1 un x-t10, vienīgā atšķirība - šai nav fāzu nobīdes AF. Attiecīgi, par nelielu daļu no cenas iegūstama tā pati attēla kvalitāte ar nedaudz šfakāku AF. Sportam kamera tiešām nav paredzēta, bet pārējam irokejs. Tepat forumā var nopirkt pankūkstiklu 27/2.8 www.fotoblog.lv... - kopā būs izcils, mazs komplektiņš bildēšanai ceļojumos, utt. Ja par cenu nekaulējas, iemetīšu vēl pāreju uz m42 komplektā. Ja kaulējas, tad cena ar oriģinālo bateriju un bez m42 pārejas - 190.
PAPILDINĀTS - nekur nevaru atrast kameras vāciņu un lādētājam strāvas vads ir ar UK štepseli - vajag vai nu pāreju vai citu vadu. Tad nu kompensācijas vietā nāk pāreja uz Contax/Yashica bajoneti un HOYA HMC Tele Auto 135/2,8 objektīvs.
Manuprāt, labākai skaidrībai- sludekļa tekstā derētu jau sākumā ierakstīt, ka runa ir par pliku korpusu (body). Formulējums "kamera" varētu nozīmēt arīdzan komplektu ar kādu stikliņu... Kasīšanās, ka kamera pati netirgojas jau būtu sīkumainība...
Es izvēlējos ne no racionālāko ceļu kā iepazīties ar fudžikiem, t.i. caur X100T. Bet tas, ka skatu meklētājam IR ābūt un nevis "televizoram" ir skaidrs. Šodien izlaistais X-Pro 2 lieliski ierakstās šādā specenē.
nesix:Es izvēlējos ne no racionālāko ceļu kā iepazīties ar fudžikiem, t.i. caur X100T. Bet tas, ka skatu meklētājam IR ābūt un nevis "televizoram" ir skaidrs. Šodien izlaistais X-Pro 2 lieliski ierakstās šādā specenē.
Prieks par tavu pieredzi un vienīgo, īsto un neapstrīdamo patiesību, lai slavēts nesikss, nesixu akbar. Paldies, ka padalījies, tieši, kā biji lūgts.
Vai tik nav tā, ka pat tie televizoru noliedzēji, uzliekot teleobjektīvu, klusiņām pārslēdzas uz televizoru? Jā, esmu visa veida televizorus iztestējis. X100/s/t un xpor-1/2 ir unikālas kameras; bet šķiet, ka pārējie bezspoguļu ražotāji Tev nepiekrīt. X-e1 televizors nav fantastisks, bet ir lietojams un nekādas problēmas nav radījis. Protams, bildējot abas acis jātur vaļā, bet tas attiecas arī uz dslr un visām citām kamerām. Piemēram, Sony A7s II ir super skatu meklētājs, arī X-T1 televizors ir pat labāks par actiņu, vismaz daudzejādā ziņā. Soņkai, turklāt, vēl tā priekšrocība, ka kamera "redz" to, ko ar aci neredz - bet televizorā gan.
Ja man jāsalīdzina elektrisko actiņu pret optisko ķīķerīti, tad manā skatījumā EVF uzvar. Optiskajam ķīkerim vajag parallax korekciju un daži objektīvi tam lien priekšā. Labs EVF tā vietā parāda attēlu, kāds tas nonāks uz matricas. Problēmas elektroniskajam gan ir, ja darbojies mākslīgā apgaismojumā - reizēm pamatīgi ņirb.
EVF var izkonkurēt labs spogulenes skatu meklētājs, bet par Fuji optisko ķīķeri man vienmēr bijušas dalītas jūtas.
Es šoreiz pārjautāju pilnīgi nopietni- aiz nezināšanas, jo Tu tomēr vairāk ar tiem apskatiem ņemies. Kas vēl Fudžim bez XE sērijas, kuru Tu pārdod, ir "E"? Varbūt vnk taisies pāriet no X-E1 uz X-E2?
Vot pagāni tādi- taisa un taisa jaunus verķīšus, lai tik fotomīļi siekalotos... Žēl, ka sistēmas maiņa gana dārgs prieks, citādi labprāt ar tik smuku jaunu mantiņu paspēlētos.: Bet principā jau manam Sony-nekšam nav nekāda vaina- vienīgi AF varētu būt ātrāks un vadība bik parocīgāka (uzskatāmāka).
versatile:Nu par 210 eurikiem ir iespēja ne nesmukāku kameru iepirkt
Kamerai ne vainas, bet man dikti patīk (vismaz vizuāli) Fudža XT un Oļa OM-D versiju nostaļģiskais paskats. Bet, kā jau rakstīju, pārāk daudz naudas Sony NEX zistēmā jau sabāzts, lai atkal ar zaudējumiem to izpārdotu jauna grabulīša iegādei... Tāpat jau tiem jaunākajiem grabulīšiem man vajadzīgo šedevra pogu tā i nav iebūvējuši.
Vienīgais verķis, kura aprakstā minēta šī maģiskā poga, ir šamais, bet pavisam negribas atkal dSLR smagumus nēsāt...
versatile:Nu par 210 eurikiem ir iespēja ne nesmukāku kameru iepirkt
Kamerai ne vainas, bet man dikti patīk (vismaz vizuāli) Fudža XT un Oļa OM-D versiju nostaļģiskais paskats. Bet, kā jau rakstīju, pārāk daudz naudas Sony NEX zistēmā jau sabāzts, lai atkal ar zaudējumiem to izpārdotu jauna grabulīša iegādei... Tāpat jau tiem jaunākajiem grabulīšiem man vajadzīgo šedevra pogu tā i nav iebūvējuši.
Vienīgais verķis, kura aprakstā minēta šī maģiskā poga, ir šamais, bet pavisam negribas atkal dSLR smagumus nēsāt...
Gaumes lieta. Varbūt tā manis iepostētā "sintētiskā" Oly bilde tiešām nav pārāk veiksmīgs piemērs, bet dzīvajā (veikala plauktā) man likās diezgan simpātiska rotaļlietiņa. Nu bet-tik un tā - vienam māte-citam meita.... Par praktisko lietošanu un kvalitāti gan neko nevaru pateikt- ne pašam, ne Sašam tāda nav, bet I-netā atsauksmes pārsvarā pozitīvas...
Herr'a Schneider'a parādītais Nīkoņis arī izskatās smuki- tikai dikti liels un spoguļains, priekš šīs "bezspoguliskās" tēmas. Bet visas meitas jau izmīlēt nevar (kaut jācenšas)...
Jāāāā... šodien visa Fuji pasaule transā viens auro sajūsmā par jauno tehniku, cits raud par jaunajām cenām patīk, ka X fotogrāfi jau šodien publizē pāris mēnešu pieredzi ar jauno teniku nedomāju , ka tā diena būs tik nozīmīga, bet tīru sirdi (vakar nopārdevu savu Nikonu) pieņēmu svētīto dienu
negatIvs:zeltīts, vai sudrabots, bet, ja runa par naktspodu, tad tas abos gadījumos būs naktspods. līdzīgi ar augstāk minēto kameru modifikācijām
Tas kā nu kuram Blondīnēm un dažiem blondīņveidīgajiem arīdzan visas mašīnas ir vienādas- ka tik 4 riteņi un motors kaučkur ieriktēts- galvenais, lai krāsa jaunajai somiņai (zābakiem) piestāv...
tāds fudžiks , derīgs iemest kabatā uz kodienu ejot, vai braucot ceļojumā, bet arī tad nav vērts izmest naudu, jo tās funkcijas tik pat labi pilda telefons ....
Negatīv, es biju labākās domās par Tavu foto sajēgu. Kvākšķim vēl būtu piedodami uzskati, ka smartfonu sensoriem ar izmēru ap 1/3" un samērā lielajam "Fuji XQ2" 2/3" sensoram nav nekādas ietekmes uz fotografēšanas iespējām un kvalitāti...
Priekš kam vajadzīga dārgā mašīna, ja uz bodi pēc aliņa var ar motorolleri aizbraukt...
stagnāti... , obligāti fotografēšanai vajag fotoaparātu, vēlams ar modes tendencēm noteiktu virzienu, pašreiz tas ir bezspogulis.... telefons aizņem mazāk vietas, ar to uzņemto bildi var momentā nosūtīt uz kurieni vien vēlies, un ko dod lielāks sensors, ja ar to fudžiku uzņemtajai figņai pietiktu ar piecreiz mazāku ....
Katram savas prioritātes un kompromisi.` Es ar savu sievu par tehniskām lietām arī nestrīdos- nav jēga... Nesen pārskatīju aizpērnā gada ceļojumu albumus, kad ņēmu līdzi Fuji X10 ar tādu pašu sensoru un biju patīkami pārsteigts par labo (priekš kompaktkameras) kvalitāti- pat baznīcu un alu puskrēslā. Bet gan jau tūlīt atnāks kāds vietējais krutais "profiņš" un mūs abus noliks ar autoritatīvu apgalvojumu, ka ceļojumā braukt bez FF kameras un ratiņsomas ar F1,4 fixfokāļu strēķīša nav nekādas jēgas...
ja brauc ceļojumā uzņemt 2017 gada kalendāru, tad jāņem līdz nopietna tehnika, ja uzņem bildes no sērijas - es te biju, tad derēs figņa n0 - līdz, pa burzmu ietverot fudžikus un telefonus
negatIvs:ja brauc ceļojumā uzņemt 2017 gada kalendāru, tad jāņem līdz nopietna tehnika, ja uzņem bildes no sērijas - es te biju, tad derēs figņa n0 - līdz, pa burzmu ietverot fudžikus un telefonus
Es takš rakstu- katram savas prasības pret kvalitāti- arī apģērbā- vienam pietiek ar trenuškām ar izstaipītiem ceļgaliem, bet citam ar lepnu smokingu par maz... Katram jāmeklē savs kompromiss, atkarībā no iespējām un vajadzībām. Diez ko Tu, gudriniek, darīsi telpās (vietās) ar pašvaku gaismu, kur nevar lietot bliceni un statīvu- bildēsi ar savu mobiļņiku un pēc tam priecāsies par izsmērētu krāsaino trokšņu putru? Tad jau labāk iztikt bez ceļošanas un bildēšanas- sēdi tik savā dārza būdā, sūc 2-litrīgo un nekādu kreņķu...
Kas nu ir, tas ir- no Lielās Mākslas tiešām man nekādas nopietnas saprašanas- priekš tam mums te ir Maestro Māris & Co... Bet tas minimums tehniskās poņas, lai saprastu pēc iespējas lielāka sensora priekšrocības, laikam tomēr ir...
Cik nu es naivi to padarīšanu saprotu, visādu "Konceptuālo Mākslu" var saveidot kauč ar slotaskātu, putekļusūcēju, jerozola baloniņu utt utml ("gleznām") vai kurpju kasti ar izbakstītu caumuru un iekšā ielīmētu fotopapīra gabalu (foto parodijai)- ka tik kritiķiem var gudru koncepciju par dziļo funktieri iebīdīt. Nu un, protams- vismaz kaučkādam talantam arīdzan ir jābūt, lai kautcik baudāmu rezultātu iegūtu!
Bet tehniski kvalitatīvu un reālistiski-informatīvu fotoplakātu (vai žurnāla vāku/atvērumu) ar gudru mutes brūķēšanu nu nekādīgi nevar uztaisīt- tur vajag maksimāli kvalitatīvu tehniku, optiku un atbilstošas prasmes...
Vispār jau tiem fudžikiem sensors ir 1,5 apsc krops, tāds pats izmērā kā nikona kropotajām spogulenēm un lielāks kā canona krops. Un tas aparāts ir ar maināmu optiku. Nekorekti ko tādu salīdzināt ar telefonu, kam sensors maziņš, objektīvs tikai viens platleņķis, skatu meklētāja nav, optika nemaināma, un bildēt neērti.
Ja, Negativa kungs, sakāt, ka fuji x bajonetes aparāti neatšķiras no telefona, tad to pašu varat teikt arī par nikon d7000 vai canon 400d piemēram.
Un pasaulē jau ir daudzi profesionāļi, kas bildē ar fuji x bajonets kamerām - gan kalendārus, gan žurnāla vākus utt.
Nav kaut kas jānoliedz vai par kaut ko jāironizē, ja pašam konkrētā lieta nepatīk vai nav par to zināšanu.