Ja man ir vēlēšanās (vajadzība) noskaidrot kādai lietotai mantai "saprātīgu" tirgus cenu, paskatos Ebajā, ar kādu ciparu parasti beidzas reāla izsole. Piemēram: www.ebay.de...
Variantus, kad kāds cilvēks kādreiz kaučko pārdevis pa sviestmaizi akūtu naudas problēmu dēļ nevajadzētu uzskatīt par "etalonu" saprātīgai cenai. Tāpat, kā Luņa leģendas, cik lēti viņa leģendārais kantoris iztirgo savus nelikvīdus...
Pārdomas par cenām, ebaju un mūsu tirgu. Lai kā nešķistu, ka rietumos vis ir un vajag tikai iet pirkt, tomēr ne būt tā nav. Ir ilgus gadus nopēdotas vairākas valstis un kad gribējies atrast veikalā kādu L klases objektīvu, tad saproti, ka labākajā gadījumā būs pieejams kāds no mega zoom tamroniem, sigmām. Neviens tirgonis netur vitrīnā dārgā gala objektīvus un ja tos arī tirgo, kā MediaMarkt vai tmldz, tad cena ir stipri uzskrūvēta. Tāpēc cilvēki pērk interneta veikalā, ebajā un cenas pēc tāda veikala apciemojuma šķiet gana saldas. Es cenas par pamatu ņemu amazon.de un saprotu, ka lētāk var būt tikai tur, kur nemaksā nodokļus un ieved no amurikas vai ķīnas. Pie mums Latvijā es orientējos pamatā pēc ''bm'' cenām un kā lētāko ņemot to džeku, kurš tirgo 'no ielas" un piedāvā visu, kas vien iespējams". Tagad skatoties redzam, ka cenas nomestas, bet ar to tās vēl joprojām ir augstas:
cenu starpība šeit arrī veidojas... 400 euro lētāki būs sākotnēji pie mums un nevienam neinteresēs, kad pārdošu savu sigma 35 1.4 Art, ka to pirku Vācijā par 799 euro
Paņēmu nedēļu atpakaļ Tamron 24-70, 2,8f, jauno. Cik pagaidām pastrādāju 3 pasācienos, baigi iepatikās un ja padomā par cenu, 5. gadu garantiju, stabilizāciju un pieskaita tās nepieciešamības, kas vajadzīgas man, esmu ļoti apmierināts. Varbūt kāds tehnisko parametru skalu skatītājs, pikseļu mērītājs manu izvēli nosunīs, bet ja cenas starpība vairāk kā 50% , ir vērts padomāt.
Onka, gan jau drīz ieradīsies cilvēki ar īpašām vajadzībām (bremzētiem refleksiem) un pateiks Tev, ka Tamroni principiāli nekam neder, jo šamējiem ripuļi otrādi jāgroza...
Friidis:Onka, gan jau drīz ieradīsies cilvēki ar īpašām vajadzībām (bremzētiem refleksiem) un pateiks Tev, ka Tamroni principiāli nekam neder, jo šamējiem ripuļi otrādi jāgroza...
Galvenais ka nav bajonete uz otru pusi kā Nikonam Refleksi jau laba lieta, lai jau parunā tauta, mums taču brīva valsts, demokrātija
Ja nemaldos, uz otru pusi griezās arī Ķenona FD jobanete. Un vispār - man vienā čupā ir bijuši C un P oriģinālie, Tamponi, Sigmas un Tokinas, bet pat nēsu piefiksējis, us kuru pusi kuram platie/šaurie gali.
talavietis:... 400 euro lētāki būs sākotnēji pie mums un nevienam neinteresēs, kad pārdošu savu sigma 35 1.4 Art, ka to pirku Vācijā par 799 euro
Par cenu atjēkšanu pirkšanas brīdī - es te pirms pāriz gadiem pazīstama čoma uzdevumā vienreiz painteresējos, cik var dabūt par Ņikana filminiekiem, faktiski - širpotrebu. Kad noskaidrojās, ka par F-601AF tauta ir ar mieru maksāt 20 Ls, bet par F-80 - 40 Ls, viņš bija šokā: "Es tak par to 80-nieku kādreiz samaksāju četrus simtus!!!" Arguments par mēģinājumu tirgot par tābrīža 70 minimālajām algām (ap 15000 Ls) Zeperi ZAZ-968 uz viņu neiedarbojās.