forum.gif
[Pērku] PENTAX SMC FA-50 1.7
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / [Pērku] PENTAX SMC FA-50 1.7
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.01.16 19:04
 citēt
Īsāk sakot, vai kāds negrib no tāda šķirties?
Tā teikt šķirties no pārizslavētās Pentax 50-nieka tā sauktās "asās" versijas...

Paldies!

Man pašam 1.4 versija šķiet pat ļoti asa (tā kas man patrāpījusies), bet nu....ja nav ar ko salīdzināt....
Publicēts: 23.01.16 19:22
 citēt
Zinu, kam ir F 50/1,7, bet diezin vai viņš to grip tirgot.
Publicēts: 23.01.16 19:37
 citēt
Ja Tev ir FA 1,4 versija tad pilnīgi nekādas jēgas no FA 1,7.
Publicēts: 23.01.16 19:45
 citēt
Es arī domāju, ka tā MTF ačķirība izmērāma tik instrumentāli. Ja bildēt nevis miras, bet gan reālus objektus, uz aci tās bildes būs vienādas.
Publicēts: 23.01.16 21:10
 citēt
Bail no asumiem? Jūs izglābs HELIOS! Vēl ar taukainiem pirkstiem notriepts filtrs.
Publicēts: 24.01.16 14:35
 citēt
Labāk paņem šo, jaunu var atrast pa ~100 EUR
www.pentaxforums.com...
Publicēts: 24.01.16 14:37 labots
 citēt
Maris:Ja Tev ir FA 1,4 versija tad pilnīgi nekādas jēgas no FA 1,7.

Nu, pēc testiem tā 1.7 versija esot labāka.
www.pentaxforums.com...
Bet nu es šodien filmu ēras stiklus nepirktu. Tomēr jaunajiem labāki pārklājumi, cita izšķirtspēja u.c.
Publicēts: 24.01.16 16:45
 citēt
1. 50/1,4 arī ir filmu ēras.
2. Man ir 2 gabali filmu ēras fiksi - nekādu pretenziju. Ar FA 28/2,8 vispār var bildēt pret sauli dajepkādos leņķos, nav ne mazāko zaķu pazīmju, nevaru pat iedomāties, ko tur var gribēt no citāda pārklājuma.
Publicēts: 24.01.16 19:16
 citēt
Nekas, iznāks Pentaksim FF, filmu ēras stikliem būs otrā elpa, kamēr saražos pietiekamā izvēlē jaunus pilnajam formātam..
Publicēts: 24.01.16 19:24
 citēt
Es par to FF stipri neiesprinkstu, bet ja pienāks brīdis, kad bes tā nu nekā, tad daļa man jau ir.
Publicēts: 24.01.16 19:31 labots
 citēt
ivog:
Maris:Ja Tev ir FA 1,4 versija tad pilnīgi nekādas jēgas no FA 1,7.

Nu, pēc testiem tā 1.7 versija esot labāka.
www.pentaxforums.com...
Bet nu es šodien filmu ēras stiklus nepirktu. Tomēr jaunajiem labāki pārklājumi, cita izšķirtspēja u.c.

Nu tajā lapā tie testi ar īstie... "labums" 1,7 šādos "testos" rodas no tā, ka pie pilnīgi atvērtas fragmas ir nedaudz labāka izšķirtspēja un nedaudz mazākas aberācijas (ja pieliktu blakus kādu macrofixu ko nevar atvērt vairāk kā f4 - tas būtu vēl nesalīdzināmi "labāks") - piegriežot līdz f2,8 jau viss ir par labu f1,4.

Tas ir normāli viena laika optikai - jo tumšāka jo labāka izšķirtspēja un mazākas aberācijas pie pilnīgi vaļā fragmas (to fragmu vnk nevar atvērt tik cik gaišākiem).

Savukārt 1,4 versijai ir krietni glītāks nefoķis un gaišāka situācija skatumeklētājā - ar 1,4 stiklu var dabūt tādu pašu bildi ka ar 1,7 (japiegriež to līdz 1,7) - bet ar 1,7 gan nevar 1,4 bildu dabūt.
Publicēts: 24.01.16 20:02
 citēt
Schneider:Es par to FF stipri neiesprinkstu, bet ja pienāks brīdis, kad bes tā nu nekā, tad daļa man jau ir.

Iespringt galīgi nav jēgas.. Tas tikai tā, iestarpinajums par vecajiem stikliem..
Publicēts: 24.01.16 22:41 labots
 citēt
Varbūt mēģināt Jebajā nosolīt? www.ebay.de...
Tik nesaprotu, kam tāds kropam vajadzīks...
MaurI: ...bet nu....ja nav ar ko salīdzināt....

Bet, ja tik salīdzināšanai, sakontaktējies ar Vylcans šeit pat, viņam ir F 50/1,7. Optiski vienāds ar FA, ačķirība tik tajā, ka F dod parametrus, kuri ieprogrammēti čipā, bet FA iekšā ir procesors, kurš tos ģenerē.
Publicēts: 24.01.16 22:52
 citēt
Schneider:Varbūt mēģināt Jebajā nosolīt? www.ebay.de...
Tik nesaprotu, kam tāds kropam vajadzīks...
MaurI: ...bet nu....ja nav ar ko salīdzināt....

Bet, ja tik salīdzināšanai, sakontaktējies ar Vylcans šeit pat, viņam ir F 50/1,7. Optiski vienāds ar FA, ačķirība tik tajā, ka F dod parametrus, kuri ieprogrammēti čipā, bet FA iekšā ir procesors, kurš tos ģenerē.

Tavā saitē ir tas ārprāts - pelēkais F ne FA - tāds jocīgs plastika veidojums kas trobelē līdzīgi canon 1,8/50mm plastmasniekam.
Publicēts: 24.01.16 22:59
 citēt
Bet lēcas ir no stikla un, ja cilvēkam tas domāts bildēšanai, nevis baudas gūšanai no korpusa čamdīšanas un materiālu izvērtēšanas, tad derēs arī tāds.
Publicēts: 24.01.16 23:29
 citēt
Schneider:Bet lēcas ir no stikla un, ja cilvēkam tas domāts bildēšanai, nevis baudas gūšanai no korpusa čamdīšanas un materiālu izvērtēšanas, tad derēs arī tāds.

nuja. ja piegriežam ciet uz f5,6 tad ir kā Muzikantam kuram visi objektīvi ir labi.
Publicēts: 25.01.16 07:37
 citēt
Es jau pirms Jaunā gada apņēmos, ka metīšu mieru holivāram 1,2 vs 5,6, bet Mārim miera nav - Balalaika izdzēsās, arhitektūras foto topiks apstājās, nav ar ko paecēties. :face-grin:
Publicēts: 25.01.16 09:36 labots
 citēt
Da labi.... pierunājāt.... Ebayā ir (sameklēju) - pa ~300 eirām var dabūt no fričiem, bet nu naher...
Tad jau labāk paņemt jaunu HD Pentax-DA 35mm F2.8 Macro Limited.

Edit....
Vai arī kādu sigmas "ART"sy obdžektīvu...

Godīgi sakot - pietrūkst "Normālā" objektīva ekvivalents uz cropa.
Publicēts: 25.01.16 10:14 labots
 citēt
MaurI:Da labi.... pierunājāt.... Ebayā ir (sameklēju) - pa ~300 eirām var dabūt no fričiem, bet nu naher...
Tad jau labāk paņemt jaunu HD Pentax-DA 35mm F2.8 Macro Limited.

Edit....
Vai arī kādu sigmas "ART"sy obdžektīvu...

Godīgi sakot - pietrūkst "Normālā" objektīva ekvivalents uz cropa.

+1
Starp citu es arī domāju, par to 35mm limited. Bet vēl stiprāk domāju par 35mm f2.4 un bez limited. Atsauksmes saka ka esot "cīši lobs" lai arī plastmasīgs. Māris noteikti pieminētu arī labāku f ciparu 2.4 vs 2.8, bet galvenais, ka viņš ir vairāk nekā 5 reizes lētāks par to limitedu.
Publicēts: 25.01.16 15:09
 citēt
Varu piemest arī no sevis vienu cīši lobū atsauksmi, pagājušā gadā tādu uzdāvināju meitai dzimšanas dienā.
Publicēts: 26.01.16 19:27
 citēt
A cik tu esi
MaurI:Da labi.... pierunājāt.... Ebayā ir (sameklēju) - pa ~300 eirām var dabūt no fričiem, bet nu naher...

A cik tu esi gataus maksāt?
Moš arī pārdošu.
Publicēts: 27.01.16 21:49
 citēt
Ja nu kādam interesē, tirgoju šādu. Pēdējos pāris gadus kaut kā nav sanācis lietot.
www.ss.lv...
Publicēts: 04.03.16 14:56
 citēt
Update... Tā kā daži te iefanoja par 35 mm limitedu...

Tiku pie 35mm limited macro....
Vai nu ainas nav pagaidām tādas kā vajag (hmurnijs viss) vai kas...bet es nespēju viņu slavēt...

1) Konstrukcija metāla - viss ok...gredzens grozās labi, quick shifts strādā labi.
2) Ciest nevaru, ka mūsdienu obdžektīviem var aizgriezt fokusu aiz bezgalības - Tā vienkārši ir laža...Šitam arī var aizfokusēties drusku aiz infinity, kas nav forši.
3) Citur ar tas figurē atsauksmēs...Nezinu vai tas ir HD coatinga nopelns, bet bildes iznāk zilganīgas, protams, es sačkoju un izmantoju auto WB, bet zilganīgā nokrāsa ir manāma, tāpat arī jāgriež augšā saturation...krāsas pablāvas ar defaultajiem "Normal" iestatījumiem..
4) Nemaz ar TIK ass viņš nav....
5) Jau pie vakara saules gaismas, ir grūtības autofokusēties - gana bieži netrāpa..
6) Kā jau skrūvgriezim...skaļš

Kopumā...laiks rādīs, varbūt iemīlēšu... Jūsu vietā, šobrīd es nesteigtos tādu gādāt....
Publicēts: 04.03.16 19:26
 citēt
Es fanoju par 35/2,4 neļimitedu un nemacro.
Publicēts: 05.03.16 09:17
 citēt
MaurI:Update... Tā kā daži te iefanoja par 35 mm limitedu...

Tiku pie 35mm limited macro....
Vai nu ainas nav pagaidām tādas kā vajag (hmurnijs viss) vai kas...bet es nespēju viņu slavēt...

1) Konstrukcija metāla - viss ok...gredzens grozās labi, quick shifts strādā labi.
2) Ciest nevaru, ka mūsdienu obdžektīviem var aizgriezt fokusu aiz bezgalības - Tā vienkārši ir laža...Šitam arī var aizfokusēties drusku aiz infinity, kas nav forši.
3) Citur ar tas figurē atsauksmēs...Nezinu vai tas ir HD coatinga nopelns, bet bildes iznāk zilganīgas, protams, es sačkoju un izmantoju auto WB, bet zilganīgā nokrāsa ir manāma, tāpat arī jāgriež augšā saturation...krāsas pablāvas ar defaultajiem "Normal" iestatījumiem..
4) Nemaz ar TIK ass viņš nav....
5) Jau pie vakara saules gaismas, ir grūtības autofokusēties - gana bieži netrāpa..
6) Kā jau skrūvgriezim...skaļš

Kopumā...laiks rādīs, varbūt iemīlēšu... Jūsu vietā, šobrīd es nesteigtos tādu gādāt....

3) Pacients nav pretīgi dzelteno sigmu lietotājs? Pēc pierašanas pie dzeltenām sigmām, iespējams normāls tonis šķiet depresīvi zils.
Publicēts: 05.03.16 14:43
 citēt
Man ir vecā Sigma 24/2,8 - nu nepavisam nau dzeltena.
Publicēts: 07.03.16 08:49
 citēt
Neesmu es pretīgi dzelteno sigmu lietotājs....Man ir tikai viena sigma - 105 macro - un tas ir ekselents obdžektīvs, ja neskaita, ka arī var aizfokusēties aizbezgalības.
Uztaisiju vēl vienu testu...bildējot pasākumu ar to Pentaxi (aļa Tokina)...sāk patikt jau labāk...Bet zilganums tur tomēr ir...
Publicēts: 07.03.16 10:07
 citēt
Aiz bezgalības, manuprāt fokusējas visi autofokusa objektīvi.

Bet ja par fokusēšanās ātrumu - tas 35/2.8 tak ir makro stikls, un tiem ir gari fokusa gredzena gājieni. Lai ātri un precīzi fokusētos, vajadzēja ņemt to 35/2.4
Publicēts: 07.03.16 11:51
 citēt
MaurI:...ar to Pentaxi (aļa Tokina)...

Kādēļ aļa Tokina? Pentaksim kopīga konstrukcija ar Toķinu ir, ja ko nejaucu, 4 zūmi: 16-50, 50-135, 12-24 un 10-17.
Publicēts: 07.03.16 13:34
 citēt
Nu tāpēc, ka optiski 35 mm limiteds ir Tokina...
www.tokinalens.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):