Vispirms jau pašam AF vajag asistu - ja stikli gaiši.
Panam ir opcija, ka reizē ar noķerta fokusa pīkšķi uz kkādu sekundes desmitdaļu izlec palielinājums gandrīz pa visu ekrānu (ar to īso mirkli pilnīgi pietiek, lai saprastu kur/vai trāpīts). Var izvēlēties 2 palielinājuma pakāpes. Portretam aci pa visu ekrānu pierauj.
Tas ļauj šancēt reportāžas režīmā ar kameru pie aces. Nē nu lielajam ekrānam i tā pati fīča, bet to jau izmanto tik no statīva, izstieptās rokās utt.
Mazajam, ar spoguli apdalītajam pentaksim k-01 ir laba fīča, saucas "focus peaking" - uz displeja tiek (kā lai labāk pasaka) ar baltu kontūru izzīmēta tā vieta, kas fokusā. Lielajam diemžēl pietrūkst šādas fīčas, ko īpaši sāpīgi izjūtu putnus ar garu stiklu bildējot - ar MF principā nav iespējams noķert asumu kur vajag Praktiski visas MF bildes metamas. Skatījos DOF kalkulatorā - ar 420mm 8m attālumā kādi 5 cm tikai foķis A ja tuvāk... Bet nu saules gaismā, protams, bez skatu meklētāja ir vāks.
Jā otra versija labāka un attiecīgi dārgāka. Baigo cipariņu arī žēl. Sonja arī ir simpātiska Sony DSC-RX100 II Nu aptuveni gatavotos uz tādu ciparu. Par skatu meklētāju piekrītu. Taču vienreiz pablenžot Soņas spogulenes elekroniskajā, sapratu, ka tas man neder un cik saprotu ziepjiem ir tikai tādi. Bez brillēm neredzu un ar brillēm atkal neredzu.
ivog:Vot Māri iesaki, kā labāk dabūt to putniņu precīzi fokusā, jo bieži vien arī AF nošauj greizi.
Nu laikam jau tikai ar AF... manuāli kustīgām lietām... katorga. Kad vēl knipsēju putniņus ar Pentax biju pieregulējis zoomam AF nobīdi kamerā uz 400mm (otrs gals 135mm protams attiecīgi lažoja), knipsēju daudzreiz un nemitīgi pārfokusējos mainot fokusa punktu - kkas jau trāpīja. Bija arī stikls kurš šāva pa tālu arī ar visu regulēšanu - nofokusējies un paliecies atpakaļ... murgs. Man patika Pentax lērums lietu tikai ne fokusēšanās sistēma kā šķira
Arturs09:Jā otra versija labāka un attiecīgi dārgāka. Baigo cipariņu arī žēl. Sonja arī ir simpātiska Sony DSC-RX100 II Nu aptuveni gatavotos uz tādu ciparu. Par skatu meklētāju piekrītu. Taču vienreiz pablenžot Soņas spogulenes elekroniskajā, sapratu, ka tas man neder un cik saprotu ziepjiem ir tikai tādi. Bez brillēm neredzu un ar brillēm atkal neredzu.
RX100 nav ne vainas.
Šis ir labāks www.ss.lv... ja liek virsū gaišu fiksētu stiklu (nu tad jāzūmē ar kājām) - tumš zoomu nav jēgas savukārt gaišāki zoomi ir lieli un dārgi.
Es skatos elektroniskajā (nu un spogulenes optiskajā ar) caur brillēm i viss oki.
Arturs09: Par skatu meklētāju piekrītu. Taču vienreiz pablenžot Soņas spogulenes elekroniskajā, sapratu, ka tas man neder un cik saprotu ziepjiem ir tikai tādi. Bez brillēm neredzu un ar brillēm atkal neredzu.
Es arīdzan "briļļu cilvēks" (lietoju lasāmbrilles), bet nekādu problēmu ar Soņas elektronisko skatu meklētāju neredzu. Nezinu, kā ir Soņas spoguļkamerām- nekad neesmu lietojis, bet manam bezspogulim (Nex-7) attēls skatu meklētājā man šķiet pietiekami labi baudāms . Es pat sabildēto materiālu parasti pārskatu un šķiroju caur skatu meklētāju, jo tur labāk var saskatīt kvalitāti- tās fīčas uz Canon spogulenes man pietrūkst.
Vispār jau tiem sktumekļiem ir koriģejāmas dioptrijas. Es bieži bildēju ar brillēm un bieži bez, tas ripulītis tur nav skata pēc. protams, -7 neizkoriģēs.
ivog:Vot Māri iesaki, kā labāk dabūt to putniņu precīzi fokusā, jo bieži vien arī AF nošauj greizi.
Nu laikam jau tikai ar AF... manuāli kustīgām lietām... katorga. Kad vēl knipsēju putniņus ar Pentax biju pieregulējis zoomam AF nobīdi kamerā uz 400mm (otrs gals 135mm protams attiecīgi lažoja), knipsēju daudzreiz un nemitīgi pārfokusējos mainot fokusa punktu - kkas jau trāpīja. Bija arī stikls kurš šāva pa tālu arī ar visu regulēšanu - nofokusējies un paliecies atpakaļ... murgs. Man patika Pentax lērums lietu tikai ne fokusēšanās sistēma kā šķira
Paldies. Pa lielam tā arī daru. Kustīgi jau tie putni bez gala... un jocīgākais ka to pamana tikai tad kad sāk bildēt Vienīgais - ienāca prātā, ka jāpārbauda tam 300-niekam AF precizitāte ar konvertoru, varbūt ir vajadzība pieregulēt. Vēl - droši vien piedomāšu par monopodu, jo man ir baža, ka daļa kadru tiek izkustināti bildējot. Savukārt griezt ISO augstāku par 800 nozīmē zaudēt kvalitāti. Turēt vaļā fragmu (f/5.6, ja ierēķina konvertoru) nozīmē pārāk plānu DOF. Cik lasīju to rekomendēto grāmatu par putnu bildēšanu, tur tiek runāts par slēdža laikiem 1/2000 un īsākiem, bet tur vai nu gaišu sauli vajag vai lielu ISO.. www.amazon.com...
Šis ir labāks [url=www.ss.lv...]www.ss.lv...[/url] ja liek virsū gaišu fiksētu stiklu (nu tad jāzūmē ar kājām) - tumš zoomu nav jēgas savukārt gaišāki zoomi ir lieli un dārgi.
Tur jau tā lieta, ka gribu ziepi un šiem ir stikli gaiši, un ne vienmēr ar kājām arī nozummēsi.
Arturs09:Šis ir labāks [url=www.ss.lv...]www.ss.lv...[/url] ja liek virsū gaišu fiksētu stiklu (nu tad jāzūmē ar kājām) - tumš zoomu nav jēgas savukārt gaišāki zoomi ir lieli un dārgi.
Tur jau tā lieta, ka gribu ziepi un šiem ir stikli gaiši, un ne vienmēr ar kājām arī nozummēsi.
Arturs09:Šis ir labāks [url=www.ss.lv...]www.ss.lv...[/url] ja liek virsū gaišu fiksētu stiklu (nu tad jāzūmē ar kājām) - tumš zoomu nav jēgas savukārt gaišāki zoomi ir lieli un dārgi.
tam jau traki maza matrca - attiecīgi no 1,4 jēga nulle, trokšņi, zema izšķirtspēja utt.
No ziepjiem šķiet šobrīd nekā labāka par sony RX100tajiem, Pana LX100 un jauno brīnumu ZS100 (25-250mm pie collīgas matricas) nav.
Bet panas ir lieli... un viņiem visiem tie plastika teleskopiskie, stabilizētie zoomi... neticas, ka tie neizdilst tik pat ātri kā canon spoguleņu mazie kiti - pirmā dienā ok, bet pēc gada bilda jau lažo.
Ricoh GR ( nejaukt ar digital), ērtuma ziņā labāku neesmu atradis, mazs, plakans, var ielikt jebkurā kabatā, APS- C matrica utt. mīnuss- cena kodīga ( pirku par 625 eur), tagad droši vien var atrast lētāk.
aibeks:Ricoh GR ( nejaukt ar digital), ērtuma ziņā labāku neesmu atradis, mazs, plakans, var ielikt jebkurā kabatā, APS- C matrica utt. mīnuss- cena kodīga ( pirku par 625 eur), tagad droši vien var atrast lētāk.
Stipri lielāks mīnuss ir mūžīgs, fiksēts platleņķis virsū.