Man ir gandrīz nevaidzīks Pentaxis K100D Super, bet, zinu, ka viņa stāvoklī vairāk par 30 E par tādu prasīt nevar, badu nemirstu un bildēt vēl var. Nezinu.
Nobraukums >50k, gļučī rullītis, bet auxto māxlu ar DOF 1,5 mm uz skropstu galiem netaisu, reportāžām fragma vienmēr uz 5,6, nav vajadzības mainīt. Vēl ir barošanas grips ar svaigi nomainītiem akuļiem, jo 4xAA lielos mīnusos zaudē ietilpību un ātri sāk rādīt tukšu, ir arī grips ar vertikālo pogu, kurš gan nav stipri bieži vajadzīks.
Tāds priekš krievu Masļeņicu vai Ziemsvētku tirdziņu bildēšanas:
Domāšu līdz 9.februārim, kad braukšu uz Rīgu. Man vēl ir K-5 un K10D ar negļučījošiem rullīšiem. Bet nu tad gribēšu addot arī visus gripus, jo tie man vairāk nevienam citam neder, tu padomā, kādu ciparu esi ar mieru maksāt. Nobraukums - 52834.
Jā, vēl viens mīnuss - bildēju JPEGā, jo viņa 2006.gada modeļa RAWus neatpazīst neviens mūzdienu konvertors. Ne DxO, ne Scarab Darkroom, jālieto RAW Therapee.
Schneider:Man ir gandrīz nevaidzīks Pentaxis K100D Super, bet, zinu, ka viņa stāvoklī vairāk par 30 E par tādu prasīt nevar, badu nemirstu un bildēt vēl var. Nezinu.
Es tādu turu dēļ objektīvu programmēšanas iespējas un tikai. Ar jaunajiem modeļiem jau tas nav iespējams.
Es savējo 16-50 pārprogrammēju, liekas, pēc taviem materiāliem, pārējiem nau vajadzības. Bet ar šo K100D vēl bildēju reportāžas labā abgaismojumā, mājaslapas galerijai ar garo malu 1200 pix vai avīzes kvalitātei var likt pat ISO 1600.