forum.gif
Pērku orestor 135/2 8
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku orestor 135/2 8
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.02.16 21:04 labots
 citēt
Jautājums spaiņu ar objektīviem turētājiem - vai kādam kādā spainī gadījumā ir atrodams Meyer-Optik Görlitz Orestor 135/2,8 M42? Labprāt nopirkšu!

Paldies!
Publicēts: 02.02.16 21:08 labots
 citēt
p.s. korpuss var būt "pavalkāts", vienīgā prasība - lai nav sasēņots.
Uz ss . lv nesūtīt, vienīgais pārdevējs, kuram tas tirgojas, klusē kā mēli norijis - izrādās pārdevis.
Publicēts: 02.02.16 21:24 labots
 citēt
Vai tad bajonetes (vītnes) tips nav aktuāls?

Vienīgais, ko līdzīgu varu piedāvāt no sava mazā pus-spainīša:

"Revuenon Special" 135/2,8, ar M42 vītni un 2x konvertoru komplektā, katrs savā ādas futrālītī.

Tieši šāds, kā bildēs:

www.ebay.de...

Cenu gan tik daudz neprasu- 35 Eur kopā ar konvertoru.

P.S. Apmierini ziņkāri, ar ko meklētais objektīvs ir īpaši interesants?

P.P.S Pārīti tādu redzu iekš vācu Ebay- ar sākumcenu 2,5 un 45 Eur:

www.ebay.de...

www.ebay.de...

Vēl viens ir nopērkams uzreiz pa 99 Eur:

www.ebay.de...

P.P.P.P.S
Palasījos, viss skaidrs- "Bokeh Monster", "Bokeh King".
Būs sporta pēc jāpamedī sev Ebajā- akurāt ir lieka pāreja M42/NEX.
Publicēts: 02.02.16 21:27 labots
 citēt
Ap gadu 85. bija, bet neredzēju neko tādu, no kā ģīpt sajūsmā.
Vari meklēt Tair-11, nebūs sliktāks. Vai ņemt Frīža Revjūnonu.
Publicēts: 02.02.16 21:32
 citēt
Paldies, ebajs būs kā nākamā opcija, ja neatradīsies uz vietas. Šoreiz, priekš konkrētas, specifiskas parotaļāšanās, vajag tieši šo. :face-wink:
Publicēts: 02.02.16 21:49
 citēt
Frīdi, manā specifikā jau tas "bokeh moster" ir setupa knifi.. :) Priekš jelkāda bokeh, izmanto t.s. film foil, nepieciešamajā krāsā un pat izsmidzina uz tā udeni, iegūstot tādus specefektus, ka maz neliekas. Tiem, kuri portrejas bliež vai tamlīdzīgas lietas, tie tad arī lai iespringst par bokeh. :)
Publicēts: 03.02.16 17:37
 citēt
Man ir šitāds brīnums uz M42 - Super varexon 135mm f2,8. Arī īsti nav pielietojuma. Atzīšos, ka ar asumu uz f2,8 ir maigi sakot tūdīgi.
Publicēts: 03.02.16 17:49
 citēt
Nemaz neesu par tādu kantori neko dzirdējis.Tas ir austrumvācu vai?Tā kā Carl Zeiss Jena?:face-sad:
Publicēts: 03.02.16 17:57
 citēt
Domātum, ka kāda tirdzniecības tīkla brends.
Publicēts: 03.02.16 19:29 labots
 citēt
Man i krutāks , Meyer-Optik Gorlitz Orestegor 200mm F4 M42 15 blades "Bokeh monster" :D Lietoju reizi dažos gadoss jo ir līdzīgi krutāki. Pa 100Eur varu škirties:)
Publicēts: 03.02.16 19:34 labots
 citēt
viecha:Nemaz neesu par tādu kantori neko dzirdējis.Tas ir austrumvācu vai?Tā kā Carl Zeiss Jena?:face-sad:

Vieča, cerams piedosi, ka es dodu krievu linku...:face-grin:
ru.wikipedia.org...

Ja nu galīgi švaki, palasies angliski...:face-wink:
vintage-camera-lenses.com...
Publicēts: 03.02.16 19:36
 citēt
Es ar to tirdzniecības marku biju domājis Varexonu.
Publicēts: 03.02.16 20:34
 citēt
Tur nebija dažādas versijas? Kādas prasības vizuālajam un tehniskajam stāvoklim un kāds budžets? Rīt raudzīšu vai gadijumā nevaru līdzēt.
Publicēts: 03.02.16 20:53
 citēt
60uz5komats6: Rīt raudzīšu vai gadijumā nevaru līdzēt.

PM
Publicēts: 04.02.16 17:38
 citēt
Un tiešām nevienam?! :(
Publicēts: 04.02.16 19:12
 citēt
tas ir tāpat kā adatu siena kaudzē meklēt, vot ja tev vajadzētu Jupiteru 37a tad ne mazums vien kandidātu pieteiktos..

ebajā šis tas ir, tik nezinu vai uz LV sūta, uz valsti kurā atrodos es ,rakstīts, ka piegādā. cena virs 100

www.ebay.com...

www.ebay.com...
Publicēts: 04.02.16 19:19
 citēt
Ebaja ideja jau pašā tēmas sākumā tika piedāvāta, bet cilvēks nezaudē naivu cerību to retumu atrast tepat..:face-wink:
Publicēts: 04.02.16 19:25
 citēt
Redz cik tuvu es uzminēju!:face-grin:Sava laikā man Prakticai bija 135,bet ar 3,5 ne 2,8.Vot kā saucās gan vairs nepateikšu(austrumvācu točno bija).Kur palika pa to burzmu arī nepateikšu.Bet nekas izcils nebija ne asuma ne pretgaismā.Neko pārāks par Industaru 37.
Publicēts: 04.02.16 20:17
 citēt
ja neatradīsi Orestor, varu piedāvāt Pentacon auto 135mm f/2.8 uz M42
Publicēts: 05.02.16 00:10 labots
 citēt
Pentacon auto 135mm f/2.8 ir citas klases un zīmējuma stikls. PIRMKĀRT mazāk diafragmas lapiņu otrkārt arī pārklājums siltāks:) Gorlitz Orestegor tas pirmkārt ir savādāka optika neka letākais Pentacon , Pentacon daudz neatškiras no kāda Porsts un citiem lētučiem.
Publicēts: 05.02.16 08:45
 citēt
Lunis: Pentacon daudz neatškiras no kāda Porsts un citiem lētučiem.

Porst nav ražotājs, tā ir tirdzniecības tīkla marka. Pie tam - it nemaz ne vienmēr lētucis, jo zem šā brenda var būt arī Yashika, Fuji, Mamiya.
Publicēts: 05.02.16 13:32 labots
 citēt
Schneider:
Lunis: Pentacon daudz neatškiras no kāda Porsts un citiem lētučiem.

Porst nav ražotājs, tā ir tirdzniecības tīkla marka. Pie tam - it nemaz ne vienmēr lētucis, jo zem šā brenda var būt arī Yashika, Fuji, Mamiya.

Precīzi , taču visbiežāk 1980 nogalē bija DDR Pentacon un spāņu Cosina :) Petri un Cosina tas tads pats licencēts Pentax ražotājs kā Seat = WV :)
Publicēts: 05.02.16 14:18
 citēt
varu piedāvāt palietotu nikon 135mm f2.8 manuālo versiju :)
prikšējā lēca gan ir apbružāt, bildēs gan neesmu redzējis sekas.
Publicēts: 05.02.16 14:38 labots
 citēt
Lunis: Petri un Cosina tas tads pats licencēts Pentax ražotājs kā Seat = WV :)

Par Petri nezinu, bet Kozina gan ražoja nevis Pentakšus, bet gan entrī level Ņikanus, Minoltu X-300 un Jaščiku FX-3. Pie tam ar visādu tur Soligoru, Vivitaru un citu Phoenixu brendiem. Un ar Spāniju tai nau nekāda sakara.
Publicēts: 05.02.16 15:12
 citēt
Starp citu, pirmā Pentacon f2.8 135mm versija (faktiski laikam vairākas) ir ar 15 diafragmas lapiņām un ir uzskatāma par Orestor f2.8 135mm pēcteci (arī lietotāji forumos izsakās, ka "performance" esot tāda pati), pēc tam tik nāca zemākas kvalitātes versijas ar 6 diafragmas lapiņām.
Publicēts: 05.02.16 15:16
 citēt
Pēc 2 dienām beidzas aukcions, līdz tam var piedāvāt, bet tikai Orestoru. Pentacon jau ir, 6 lapu.
Publicēts: 08.02.16 13:45
 citēt
Neliela reklāma.
Vēlos uzlielīt lietotāju Progresso. Tirgotā manta ir nevainojamā stāvoklī. 10 no 10 un prasītā cena neadekvāti zema.
Paldies!
Publicēts: 08.02.16 14:42 labots
 citēt
_VA_:Neliela reklāma.
Vēlos uzlielīt lietotāju Progresso. Tirgotā manta ir nevainojamā stāvoklī. 10 no 10 un prasītā cena neadekvāti zema.
Paldies!

Cenas šitam vispār var nebūt, praktisks labums no viņa ļoti ierobežotos sižetos, jo savu funkciju "Garfokusa objektīvs" digitālā ērā viņš sen zaudējis dēļ specifiskām aberācijām. Līdz ar to tie kas viņus pērk, pērk "Pamēģināt" pēc tam, vai nu uzreiz pārdod vai gadiem stāv nelietots. Mēs mājās lietojām Orestegor 135mm un 200mm , pirmo pārdevu liekas 1988 jo 135mm bija laulenes viņai sen bija OLY es savukārt izmantoju NIKON dzimto 135mm. 200mm saglabājās tāpēc ka 25 gadus bija aizmirsts senču mājā , nejutu vajadzību pēc tā. Nekas LABS salīdzinājumā ar rietumu stikliem viņš nav. Sen bija Nikon, Olympus, Canon optika utt. Taču, kad nejauši atradu, iedevu pat norestaurēt iztīrīt , ko kolēģis Šautra man perfekti veica. Pēc tam vienreiz divreiz "Patestēju" tas arī bija viss SMUKI ZĪMĒ labs portretiem bet nekas UX UN AX bet tas arī VISS nekāda cita pielietojuma mūsdienās digi ērā Orestoriem nav. Mājās vienlaicīgi ar Gorlitz Orestegor 135mm bija krievu Jupiter-37A 135mm f3.5, dīvains eksemplārs ar savādākām pēc krāsas lēcām. Tas ielika vecajam Gorlitz Orestegor 135mm gan noturības pretgaismā bet galvenais krāsā gan protams pēc asuma. Bet katrs jau gribas pamēģināt, taka pamēģini vien tik neaizmirsti uz plaukta kā es uz 25 gadiem: D: D
Publicēts: 08.02.16 14:46
 citēt
Jā, ir aberācijas, taču, kā jau pareizi minēji - pielietojums ierobežotos sižetos. Tas arī bija tas, ko vajag.
Publicēts: 08.02.16 18:59
 citēt
Nupat beidzās sākumā minētā Ebay.de "Orestora" izsole - 61,20 Eur (bez sūtīšanas izmaksām)

www.ebay.de...?
Publicēts: 08.02.16 19:17
 citēt
Vācu ebay notikušo darījumu summas variē no 50-150€.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):