forum.gif
Pārdod Canon Eos 300x (filmu kamera)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pārdod Canon Eos 300x (filmu kamera)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.02.16 18:15
 citēt
Pārdod Eos 300x spoguļkameru bez objektīva.
Ir iespēja pārbaudīt ar jūsu vai manu objektīvu. Darbojas tikai ar pilnā kadra (EF serijas) objektīviem.
Funkcijas:
3 kadri/sek
30''-1/4000 slēdža ātrums
35-zonu mērīšana
7-punktu AF
E-TTL II zibspuldzes mērīšana
12 fotografešanas režīmi
6 papildfunkcijas
Apgaismojams LCD
ISO 25-5000
Batteriju tips 2x (Cr2) litija.

Ja kādi jautājumi - rakstiet.
janis.ava@inbox.lv
Ir pieejami vairāki gab. tā kā, ja atradīsies kāds tehnisks defekts 2 ned laikā, tad samainīšu pircējam pret citu.
Svāvoklis visām +/- līdzīgs kā bildē (ļoti ok).
i.ss.lv...
Cena 25 Eur (bez kaulēšanās)
Atrodas Mārupē.
Publicēts: 05.02.16 21:30
 citēt
Aha, ar gribētu redzēt, kur var uzgriezt tos ISO 5000 šim modelim :)
Publicēts: 05.02.16 23:56
 citēt
Es domātum, ka šim DX kodu no kasetes nolasa un ievada eksponometrā tik līc 5000.
Galīgi izlaidušies, filmu tehniku esat aizmirsuši. :beaten:
Publicēts: 06.02.16 01:34
 citēt
Kamerai ir opcija iestatīt ISO. Tas tiks uzskatīts par prioritāru, salīdzinot ar DX kodu (vai arī jāizmanto, ja kasete bez dx koda).

Sliktāk, ka nav iespējams mērīšanu regulēt. Bet tā filmiņnieks labs.
Publicēts: 06.02.16 09:54
 citēt
Tiem, kas par ISO interesējās:
www.manualslib.com...
Publicēts: 06.02.16 10:32
 citēt
Janis_Ava:Tiem, kas par ISO interesējās:
www.manualslib.com...

Bet tur ir no 6 - 6400 uzliekams, nevis 25 - 5000
Publicēts: 06.02.16 12:17
 citēt
Aparāts spēj nolasīt tos kodus no DX barcode 25-5000 un manulāi var iestatīt no 6 - 6400.
Publicēts: 08.02.16 14:56
 citēt
15 eur, paņemšu!
Publicēts: 08.02.16 15:50
 citēt
Ņemot vērā, ka ebay lētākais ir 33 Eur + shipping 8 Eur.
Apšaubu, ka paņemsi pa 15 :)
Publicēts: 08.02.16 17:06
 citēt
A jūs vienojaties cenu pa vidam ieriktēt, ja jau savādāk nesanāk....:face-wink:
Man personīgi būtu neērti piedāvāt nieka 15 Eur par nu jau nemodīgu, bet vēl tīri lietojamu "rumpīti", bet arī vecā saimnieka atsauksmi uz Ebay cenu arī nevar jemt pārāk nopietni- tomēr tur ir krietni vairāk īpatņu, kam var sagribēties tādu vēsturi, kā 300X (taču, manuprāt, šamējam līdz nopietnas raritātes statusam tam vēl gana ilgi jānoguļ plauktā, kauč arī daži dīvaiņi tur cer pat 99 Eur dabūt par savu body :anger:....

www.ebay.de...

Man pašam plauktā čuč bik labāks par minēto- "Canon EOS-100". Un lai čuč vesels kā piemiņa par "vēlajiem" filmu laikiem, kad varēja jau sākt priecāties par bilžu tehnisko kvalitāti ("agros" filmu laikus un mocības ar Zenītu plejādes un padumijas fotomateriālu niķiem nemaz negribas atcerēties)...:anger:

Negribu veco cīņu biedru abižot ar pārdošanu pa sviestmaizes cenu...:face-wink:
Publicēts: 08.02.16 17:37
 citēt
EOS 100 un 300 ir vienā klasē. Kaut gan - man bija 1000Fn, kurš patika nesalīdzināmi labāk par jaunāko sēriju 5000 un 3000.
Un tas, neskatoties uz to, ka darba zirks bija topmodelis - EOS 1N HS.
Publicēts: 08.02.16 17:53
 citēt
Neuzskatu 300x īsti par retro - drīzāk kādam, kam jau čupa ar EF objektīviem, var uznākt velme pamēģināt filmu.
Kas tieši Eos-100 ir labāks? Neskaitot "raritāti"?
Nez vai, Friidi, apskatīji pilno specifikāciju, bet, vismaz man šķiet, ka 300x funkciju ziņā, atsevišķās niansēs ir pārāks...
Ja nemaldos pati pēdējā filmu kamera, ko Canons palaida ražošanā.
2004-2007. g. ražojums.
Tas tik tā jautājums - neaizvainojot Tavu veco cīņu biedru :)
Publicēts: 08.02.16 17:56
 citēt
300, 300V un 300X - tie ir dāžadi modeļi.
en.wikipedia.org...
Publicēts: 08.02.16 18:05
 citēt
Kurš labāk "piesien aci"? :face-wink:

Publicēts: 08.02.16 18:08 labots
 citēt
Janis_Ava:
Tas tik tā jautājums - neaizvainojot Tavu veco cīņu biedru :)

Es jau arī nekādīgi netaisos aizvainot Tavu jauno cīņu biedru, ko tagad taisies "nodot"...:face-wink:
Protams, 300x ir viens no pēdējiem filminiekiem un modernāks, bet tomēr tas ir "entry level" - sākumklase.
Ja man pēkšņi uznāktu nostaļģija pēc tāda filmu mazohisma, labāk meklētu ko nopietnāku- piemēram EOS 30-33.
Ja labi pameklē, neko diži dārgāk nebūs, bet sajūta (pašapziņa) patīkamāka... :face-wink:
Publicēts: 08.02.16 18:13 labots
 citēt
Schneider:Kurš labāk "piesien aci"? :face-wink:

Ja tiešām tk dikti kārojas paspēlēties ar kādu "veco labo" Canon, tad jau kārtīgu nostaļģiju, piemēram:

Publicēts: 08.02.16 18:13
 citēt
Savu cīņu biedru nenodošu :)
Pašam paliks 2 tādi eksemplēri - pārējie 3 palikušie jānopārdod.
Publicēts: 08.02.16 18:15 labots
 citēt
Entry level ir EOS 3000 (N,V). Arī manējais 1000Fn. Trīsciparu modeļi bija vienkāršo amatieru klase, bet divciparu - advancēto :face-grin:
Tāda nu tā klasifikācija bija.

Nu vispār jau filminiecēs vismīļākie noteikti ir vecā mehāniskā klasika.
Publicēts: 08.02.16 18:22 labots
 citēt
Schneider:Entry level ir EOS 3000 (N,V). Arī manējais 1000Fn. Trīsciparu modeļi bija vienkāršo amatieru klase, bet divciparu - advancēto :face-grin:
Tāda nu tā klasifikācija bija.

Tie ar 4 zīmju cipariem laikam bija vispār "zem latiņas"- še ku nupat cilvēks deva linku:

en.wikipedia.org...

Mans EOS-100, cik atceros, bija "vidusklasē", kaučkur starp EOS-50 un EOS-300, un ja nemaldos, tika reklamēts kā dikti klusa kamera.

Nu bet kāda jēga tagad ar tiem novecojušajiem krāniņiem mērīties- katrā ziņā, pēc Zenīta un pilnīgi manuālās Minoltas SRT-101, man tas EOS-100 ar 28-105 (mk2) objektīvu šķita gana labs- arī nopirku no rokas diezgan lēti- zem simta Ls (laikam 90).

Katrā ziņā "ciparu" Canonistam, ja ir luste/ vajadzība bik paspēlēties ar filmu un ir atbilstošie pilnkadra EF objektīvi- diezgan optimāls variants- pa pārdesmit Eur piepirkt EOS filmu bodiju.
Publicēts: 08.02.16 19:01 labots
 citēt
Pirmā sērija bija EOS 620, 650, 750, 850, ne īsti saprotami cipari.
No otrās sākās stingra klasifikācija - 10, 100, 1000
Trešā - 50, 500, 5000
Ceturtā - 30/33, 300, 3000
Pie tam vēl ar dažādām modifikācijām (F, Fn, N, E, V, X)
Kaukur pa starpām un vienlaicīgi ar sērijām gāja arī semi-pro modeļi EOS 5 un 3.
Topmodeļi EOS 1 (N,V) tika izlaisti retāk, tādēļ pie šīm rindām nav piesaistīti.

Tavs 100-nieks nevarēja būt starp 50 un 300, jo tika noņemts no ražošanas vēl pirms to abu parādīšanās, bija 500 un 300 priekštecis. Linkā tajā vietā atrodas tādēļ, ka šai sērijai nav viencipara modeļa, kurš atbilstu vēlākajiem 5 un 3, tādēļ visi ir vienu pozīciju augstāk.

Kaukā tā.
Publicēts: 08.02.16 19:10
 citēt
300X vācu ebay īsti līdz 10 naudiņām nepavelk, tā no 3 līdz 13 apmēram. Cita lieta Frīža parādītais AE-1 Program, tur body par 30-50 iet rūkdami, bet daži pat virs simta.

Ņemot vērā, par cik šodien var nopirkt gandrīz nelietotu EOS-3 vai nedaudz pabružātu pirmo EOS-1, interesēties par 300X var tikai fani.
Publicēts: 08.02.16 19:26
 citēt
Veiksmi visiem nopirkt pa 3 Eur :)
Vai tos labos Eos-3 un Eos-1 :)
Publicēts: 08.02.16 19:33
 citēt
Janis_Ava:Savu cīņu biedru nenodošu :)

Cēla doma!
Padalīšos ar līdzīgu gadījumu mūsu paziņu lokā.
Sievas kursabiedrs Uģis kādā jūrmalas ciemā bija ievērojis vadām savas pēdējās dienas vecu, lielu zvejnieku laivu un izdomājis, ka varētu to restaurēt un pie savas upmalas mājas iekārtot tādu kā atpūtas un pasēdēšanas vietu. Iegājis mājās un piedāvājis laivu nopirkt. Uz to vecais zvejnieks atbildējis, ka savu biedru, kas viņu visu mūžu barojis, viņš nekad nepārdošot. Tomēr noklausījies, ka laivai būs otra dzīve, bijis ar mieru to vienkārši atdot. Uģis uz to atbildēja ar tikpat cēlu rīcību - viņš bija ievērojis, ka vecajam vīram aka pie mājas ir pilnīgi sabrukusi, ieradās ar veselu būvbrigādi, iztīrīja aku, salika jaunus grodus un visu restaurēja. Cēli un godīgi.
Publicēts: 08.02.16 19:39
 citēt
Jānis constrigam uzdāvina kameru apmaiņā pret dzīvokļa izremontējumu. Cēli un godīgi. :face-grin:
Publicēts: 08.02.16 19:49
 citēt
Dzīvokli pats izremontēju :D
Varu "uzdāvināt" pretī saņemot 5 filmas Agfa APX 100/36.
Stāsts par zvejnieku labs un 3 eksemplārus jau esmu atdāvinājis.
Dažus labprāt nopārdotu, summa nav tik liela - pāris koktēļi. Un gan jau, ka šeit apgrozās arī maksātspējīgi pilsoņi :)
Publicēts: 08.02.16 19:54
 citēt
Schneider:Jānis constrigam uzdāvina kameru apmaiņā pret dzīvokļa izremontējumu. Cēli un godīgi. :face-grin:

Neņirgājies. Latviešiem nav tik precīza vārda, varētu arī teikt, ka tas bija džentlmeniski. Tikai tad var sākties otrais aplis - kas ir džentlmenis?:face-smile:
Publicēts: 08.02.16 19:56 labots
 citēt
Es neņirgājos. Bet nerunāsim par džentlmenismu, pirmkārt tas ir ļoti saprātīgs gājiens, jo sentimentu dēļ dot priekšroku sev tuva priekšmeta satrunēšanai pagalmā tam, ka tas tiktu saglabāts, kaut arī citā vietā, nebūtu sevišķi gudri.
Ja Uldim bija iespēja atsūtīt to brigādi uz labu darbu, kādēļ to neizdarīt, gan jau kādreiz Tas Kungs šo faktu ņems vērā :face-wink:.

Maksātspējīks esmu, bet vienai filmai 3 gados man pietiek ar tālmēra Aļimpusu. :face-grin:
Publicēts: 08.02.16 20:12 labots
 citēt
Kā jau teicu - manis piedāvātais variants varētu interesēt tos, kas kāda iemesle pēc vēlas ar filmu padarboties, nav citu aparātu un ir pāris EF objektīvi :)
Nevienam neko neuzspiežu pirkt, neapgalvoju, ka labākā kamera pasaulē.
Tie, kam vajadzēs, nopirks un pērējie spriedelēs, ka kaut kas nav kā nākas, par dārgu, pārāk neekskluzīvs utt.
(Neattiecas uz Friidi un Schneider)
Un par to maksātspēju tas bija Gunāram, kurš lika manīt, ka vajadzētu attdāvināt visus eksemplārus.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):