www.ebay.co.uk... 4 mārciņas šitāds brīnums. Nav nekas izcils, bet kaut ko tamlīdzīgu es mēģinātu. Baigi atkarīgs, cik liels vējš. Vienreiz sanāca tādos apstākļos bildēt, kad nebiju sagatavojies. Smiltis bija katrā pogas šķirbā
Ir tāda koncepcija,ka visus super profesionālos un laikapstākļu aizsargātos fotoaparātus un objektīvus atstāj mājās. Nopērk vienkāršu aparātu ar lietojamu un lētu optiku, sabildē visu kas tuksnesī jāsabildē un aparātu pēc tam "izmet", jo sīkie smilšu putekļi šā vai tā salīdīs mehānismā un tas aparāts ilgi vairs nestrādās, neatkarīgi no krutuma, blīvējumu un magnēzija sakausējuma daudzuma konstrukcijā. Es vēl iespājams kabatā iemestu kādu no zemē metamajiem un slīcināmajiem ziepjutraukiem, nu tā katram gadijumam. P.S. Jeņķu militāristiem kādreiz bija viģiks kur džeks Irākā visādi piesmēja pentax spoguleni, i smiltīs raka i dušā mazgāja, a kamera strādāja ( gan nez cik ilgi pēc filmēšanas vēl).
60uz5komats6:Ir tāda koncepcija,ka visus super profesionālos un laikapstākļu aizsargātos fotoaparātus un objektīvus atstāj mājās. Nopērk vienkāršu aparātu ar lietojamu un lētu optiku, sabildē visu kas tuksnesī jāsabildē un aparātu pēc tam "izmet"
ui nu kāpēc uzreiz mest laukā, nopērk jau lietotu un pēc ceļojuma steigšus nopāŗdod, nu teiksim zaudējot kādus 10-20%, mest neko ārā nevajag
Piekrītu 60/5,6 & Co viedoklim. Tuksnešu apceļošana mani galīgi nepievelk, bet ja tomēr sanāktu kāda braukšana, nopietnu tehniku tur neņemtu līdzi- tiešām optimālais variants būtu uz to brīdi nopirkt ko lietotu un pēc tam izmest ārā (uzdāvināt jaunajiem censoņiem). Man tādām situācijām kādreiz tika iegādāts "zemūdens" pentakša ziepis, bet kaučkā nav bijis vajadzības. Bet, ja tas ir pietiekami labi apmaksāts pasūtījums, kas prasa kvalitatīvu (un dārgu) aprīkojumu- rēķinā jāiekļauj arī kvalitatīvās tehnikas bojāšanas risks. Vai tādā situācijā nevar izmantot konkrētai spoguļkamerai paredzētos zemūdens boksus?
Nav tik traki , tiksnešos ir divi stāvokļi VĒJAINS un bezvējš , ja bezvējš nekas nenotiks tāpat tik stiklus mainīt arpus telpām neieteiktu. Ja būs vējš nepasargājsi ne ar ko putekļi tur pulverveida Valss nav tik melss kā mālā , Rīgas jūrmalā bīstamāk ikdienā.
Ir bildēts Omānā, tuksnesī, ilgstoši gan nē, tikai vienu dienu. Bija nosacīts bezvējš, tāpēc kaut kā viss bija okei. Piekrītu Lunim, ka vējā vai smilšu vētrā tur darīt nav ko... Bet ir vēl viens apstāklis, kas jāņem vērā - karstums - tā kā visādi plastmasas pārvalki un stikla, vai kādi nu tur vēl "boksi" aparātu visdrīzāk "uzceps", vai arī kondensāts iekšpusē izdarīs savu. Man pie +42 bez visas aizsardzības 70-200 f/4 uzkarsa tā, ka ieķīlējās diafragma. Tad, kad atdzisa, tad atkal bija okei
Smiltis čakarē plastmasas un alumīnija kustīgas detaļas fantastiski ātri un ārā tās dabūt nav rentabli - jebkura tehnika izturēs pāris nedēļas, bet atgriežoties kkādā laika sprīdī izbeigsies garantēti.
Pats lieliski zini kura ir minimālā tehnika kas dod to ko vēlies. Tādu arī ņem līdzi.
Ja par naudas zaudēšanu, tad var iepirkt nenodrāztu un pārdot par tādu pašu cenu pēc mēneša tik notīrītu un ar smiltīm iekšā - vai neko nepirkt, dreijāt savu un atgriežoties uzsist gaisā un nopirkt jaunu.
Piekrītu Luņam, ka vella krāsa pārspīlēta. Nebiju pat pievērsis tam uzmanību, bet nupat pielēca, ka esmu izvazājis aparātu ar ikdienas objektīvu komplektu pa pa visdažādākiem tuksnešiem. Tiesa, smilšu vētra nav piedzīvota nekur, bet mērens vējelis Jordānijā un Ēģiptes dienvidos bija gan, karstumu dabūju augustā Sīrijā (piemērotākais laiks, pac gandrīz taukos izčurkstēju) ) un citreiz Persijas austrumos. Aparāti un objektīvi dzīvi joprojām, bet domāju, ka citos tuksnešos, nu kaut kur Sahāras viducī tas var būt ne tik jautri. (Pieredzētajos gadījumos tuksneši bijuši kā blakusprodukts pa ceļiem, bet staigāts un knipsēts tajos bez īpašas piesardzības)
Darbs vai savām izklaidēm? Atvēlētais budžets abos gadījumos? No šī tad izdarīt secinājumus, kā rīkoties.
Lētais gals - Lumia (arī lietots) būs dikti labs, ja aifonam nesanāk. Var (vajag) ņemt līdzi vairākus.
Dārgākais gals - katram objektīvam savu kameru, lai fotosesijas laikā (kaut 2 nedēļu garumā) objektīvus no body nenoņemtu. Ņem kameras un objektīvus, kam solīta mezglu izolācija (seal).
Kaut kas pa vidam, bet ne lēti - nepievērst putekļiem īpašu uzmanību, vakaros izsūkt/apsūkt tehniku ar miniputekļsūcēju. Tehniku pēc pasākuma atstāt lidostas miskastē.
Ja šis nav pieņemams, prātīgi būs atteikties no ieceres. Salīdzinoši var teikt, ka Latvijā (piemēram, būvlaukumā pie cementa maisu izkraušanas) putekļu nav nemaz, pat ne mikroskopā saskatāmu.