ja Tev kā pentaxistam ir tikai kit objektīvs, tad Helios ir labs budžeta objektīvs ar kuru taisīt mākslu. Lai arī kā te visi nenozākātu to krievu stikliņu, tas tomēr dod ārā smuku bildi. Price/performance attiecība ir ļoti laba.
Edupuiks:ja Tev kā pentaxistam ir tikai kit objektīvs, tad Helios ir labs budžeta objektīvs ar kuru taisīt mākslu. Lai arī kā te visi nenozākātu to krievu stikliņu, tas tomēr dod ārā smuku bildi. Price/performance attiecība ir ļoti laba.
Kāds kits, man tas par spicu, līc tādai optikai vēl nēsu izaudzis, es jau bildēju tik ar briļļu lēcu kartona trubiņā. Kaut arī pirmo savu filmu izbildēju, pactāvīgi attīstīju un uztaisīju bildītes 1970.gada vasarā un no tā laika esmu pārgājis čupu ar FEDiem, Zorkijiem un Zenītiem, tomēr paldies, ka abgaismoji par krievu stiklu labajām īpašibām.
nu heitojiet heitojiet es gan cik bildēju ar to objektīvu, nekādu vazelīnu tur neredzēju. ar L optiku arī nevajag salīdzināt. tad moš nebūsiet tik dusmīgi
par tiem Heliosiem.... kā galīgs budžetnieks, māxlai, var derēt. man ir vairāki, dažādi mm, ārā neesmu izmetis, pārdevis arī nē. ir pārejas gredzens, šad tad kādu pielieku. ja tev ir Canon, būs arī bilde ,,,,,
Ja rokas no pakaļas neaug, tad ar Heliosu VAR uzņemt normālu bildi un lūk tam pierādījums www.fotoblog.lv... Protams, ka starp canonu un heliosu viennozīmigi uzvar canons, toties heliosam piemīt interesants swirly bokehs, ko var dabūt ārā, ja zina kā to dabūt ārā
negatIvs:par tiem Heliosiem.... kā galīgs budžetnieks, māxlai, var derēt. man ir vairāki, dažādi mm, ārā neesmu izmetis, pārdevis arī nē. ir pārejas gredzens, šad tad kādu pielieku. ja tev ir Canon, būs arī bilde ,,,,,
budžeta māxlas rīku komplekts - kāds 350D pa 50 eiro + gelios pa 5eiro , kad atmiņas karte pilna, un pie dansigas kursos iemācīts kā parakstu uz bildes šopā uzlikt, var rīkot pirmo izstādi, kādas lauku bibliotekas vestibilā, vēlams, caur paziņām sarunātu
negatIvs:budžeta māxlas rīku komplekts - kāds 350D pa 50 eiro + gelios pa 5eiro , kad atmiņas karte pilna, un pie dansigas kursos iemācīts kā parakstu uz bildes šopā uzlikt, var rīkot pirmo izstādi, kādas lauku bibliotekas vestibilā, vēlams, caur paziņām sarunātu
Personālizstādi. CMYKā drukātu. Jānošpiko tik no fotomākslinieku atskaišu galerijām kā izkarināt bildes "mākslinieciskā" nekārtībā vai pret logu. Otrā izstāde jau iet kopā ar Latvijas labākajiem zosu gājienu guru autoveikalā izkarot šedevrus uz balkona margām.
Fandango:Man tā bilde nepatīk- suns nav ass , bet tas nekas, galvenais, ka krāsas bez niansēm. tas ir tas, ko atceros, pretstatā visādiem Asahi un 85mm hliosiem
Varētu būt, ka rūpīgi strādājot ar šiem objektīviem, var sanākt labas MB bildes, jo tur nav svarīgas krāsu nobīdes un apmalojumi. Bet- uz šo visu skatīties ar aizdomām. Pagaidām labākais, ko atceros, bija viens Zorkija objektīvs, ar lantāna stiklu, bet arī- tik priekš MB. Krāsa bija pārspīlēti koša.
Suns nav ass tikai tādēļ, fotoblogs saspiež bildi tā, ka nekas vairs nav ass. Bet kopumā jā - visi padomju laika objektīvi vairāk der melnbaltajām bildēm, jo tā vien izskatās, ka ar tādu domu arī tika ražoti.
negatIvs:bet diapozitīvi? sanāca neko, ar visiem padomju stikliem. cita lieta, ka tie ne visai iztur laika zoba pārbaudi ...
Par to vēl varētu diskutēt . Tajos padomijas tehnikas "badu laikos" priecājāmies par to, kas bija dabonams, nezinot alternatīvas. Arī "žigulis" šķita super, kamēr neiekāpa "mersī & Co".... Par padomijas krāsu fotomateriāliem nerunāsim, bet vienīgais padumjlaikā plaši pieejamās "firmas" dipu filmiņas "ORWO" toreiz šķita baigi labās, bet man mūsdienās tās pēc ieskanēšanas grūti salīdzināt pat ar vidusmēra digiziepja failiem- ja nu vienīgi tajā salīdzinājumā nedominē nostaļģiskā komponente par jaunībslaiku zaļāko zāli un zilākām debesīm....
te jau izpaužās manis pieminētā laika zoba pārbaude. atkarībā no tā kādā darbnīcā, kādos apstākļos, kādā , un cik vecā ķīmijā utt tās filmiņas tika attīstītas, tā tie diapozitīvi arī saglabājās. kvalitāte vairumā gadījumu ir zudusi katastrofāli, un mūsdienās skenējot parādās dieva zīmes ... bieži vien filmiņas sačakarēja jau uzreiz pamanāmā versijā, citreiz darba "kvalitāte" parādījās pēc laika. lielāko tiesu attīstīšanas kvalitāte, saņemot attīstītās filmiņas bija normāla, un daudzi diapozitīvi no maniem krājumiem arī pašreiz, kad jau pierasts pie digi kvalitātēm, liekās pavisam labi. katrā ziņā, nevar apgalvot, ka tie objektīvi bija paredzēti tikai melnbaltajām filmiņām. ar krā- sām problēmas, lietojot vecos objektīvus uz digi kamerām, ir galvenokārt atšķirīgo, fotoaparātos pielietoto materiālu - filma/matrica, un uz tiem krītošo gaismas staru atšķirīgās uzvedības dēļ. viena lieta ir graudaina reljefaina filmas , otra gluda matricas virsma. tāpēc mūsdienu objektīvos, kuri paredzēti lietošanai uz digi kamerām, uz iekšējām virsmām tiek novērstas gaismas atstarošanās iespējas, tajos ievieto papildus lēcu grupu
ORWO UT-18 vai 23 Kinoamatieru biedrības laboratorijā Kalēju-74 (ja pareizi acceros) taisīja ļoti labi, bet kombinātā "Rīgas foto" gan nejēdza, us kaukādu zilu toni vilka.
Man nezkāpēc saglabājies atmiņā, ka tieši Peldu ielā- gandrīz pie Daugavmalas, bija LKAB (kinoamatieru biedrība) un laboratorija- pārsvarā tur tīstīju dipiņus un 16 mm krāsainās kinofilmas (melnbaltās 16 un 2x8 mm tīstīju pats- mājās, tumšajā mazmājiņā)..
Kalēju ielas laboru gan kā pa miglu atceros, bet zem kādas izkārtnes šams bij- jau piemirsu.. š