forum.gif
Mana bilde publicēta žurnāla bez norādes uz autoru :(
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mana bilde publicēta žurnāla bez norādes uz autoru :(
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.16 14:44 labots
 citēt
kārtīga un neatlaidīga meitene. tad redz kurš tos nobiedējis www.delfi.lv...
Publicēts: 17.02.16 14:47
 citēt
VValdis:kārtīga un neatlaidīga meitene

noteikti izstāsti viņiem, Valdi.. Tiešam ! Ja nu tie advokāti dzīvo tumsonībā un vel nav dzirdējuši ???!!!
Publicēts: 17.02.16 15:19
 citēt
Galvenais, neaizmirsti ienākumu deklarēt un nodoklīti nomaksāt :)
Publicēts: 17.02.16 15:31
 citēt
versatile:Galvenais, neaizmirsti ienākumu deklarēt un nodoklīti nomaksāt :)

Es nekad neko neaizmirstu :D
Publicēts: 17.02.16 16:17
 citēt
..un nevienam nekad neko nepiedodu
Publicēts: 17.02.16 16:28
 citēt
VValdis:..un nevienam nekad neko nepiedodu

nu pastāsti, ko tev gauži sliktu nodarījis ņikams da kanons?
nedevās rokās bez maksas, uzkrita uz riekstiem, vai kas vēl briesmīgāks notika ka šitā naidīgi nespēj piedot? :exciting:
Publicēts: 17.02.16 16:39
 citēt
nosaukumi garām
Publicēts: 17.02.16 16:47
 citēt
iedomājies, kāds ļaundaris uz tava televizora pa nakti nomaina firmas bļitkas un bret bļitkām ar uzrakstu Kanon
uz tavas videokameras - Panasoņik
Uz telefona - Ņikan
:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 17.02.16 17:08 labots
 citēt
Solntzeff:
versatile:Galvenais, neaizmirsti ienākumu deklarēt un nodoklīti nomaksāt :)

Tas nozīmē, ka uz tavas bildes virsū ir bijis "© Vārds Uzvārds gads" un maitas žurnālā viņi to nogriezuši nost?
Ja tā - tad pavisam noteikti vainīgi ir viņi.

Ja nē, tad kā lai redaktore zin, kad bilde kas viņiem ir iedota "no personīgā arhīva", pieder kādam citam? Cik vainojama esi pati, ka nēesi skaidri norādījusi uz bildes, ka bilde ir ar autortiesībām? Vai vismaz esi bilžu EXIFā ierakstījusi savu "© Vārds Uzvārds gads"?

Mans viedoklis ir aptuveni šāds: Tev ir taisnība un tev ir izredzes tiesā vinnēt. Tajā pašā laikā - liela daļa lietas balstās uz "es teicu - viņš teica", kas nozīmē, ka šitā lieta var ievilkties(tiek speciāli vilkta). Zinu to pēc nostāstiem, jo liela daļa ģimenes locekļu strādā tiesu instancēs.

Lai gan tu tu savu taisnību droši vien dabūsi - jautājums par kādu samaksu. Vai honorārs, ko reāli piedzīsi, spēs segt advokāta un ieguldītā laika izmaksas?
Publicēts: 17.02.16 17:12
 citēt
3rdHalf:
Solntzeff:

Tas nozīmē, ka uz tavas bildes virsū ir bijis "© Vārds Uzvārds gads" un maitas žurnālā viņi to nogriezuši nost?

Ja nē, tad kā lai redaktore zin, kad bilde kas viņiem ir iedota "no personīgā arhīva", pieder kādam citam? Cik vainojama esi pati, ka nēesi skaidri norādījusi uz bildes, ka bilde ir ar autortiesībām? Vai vismaz esi bilžu EXIFā ierakstījusi savu "© Vārds Uzvārds gads"?

Mans viedoklis ir aptuveni šāds: Tev ir taisnība un tev ir izredzes tiesā vinnēt. Tajā pašā laikā - liela daļa lietas balstās uz "es teicu - viņš teica", kas nozīmē, ka šitā lieta var ievilkties(tiek speciāli vilkta). Zinu to pēc nostāstiem, jo liela daļa ģimenes locekļu strādā tiesu instancēs.

Lai gan tu tu savu taisnību droši vien dabūsi - jautājums par kādu samaksu. Vai honorārs, ko reāli piedzīsi, spēs segt advokāta un ieguldītā laika izmaksas?

laikam tomēr ir vērs izlasīt šito:

Solntzeff:Šodien spīdēja saule un atklājot tev lielu noslēpumu es gandrīz visu ar žurnālu jau nokārtoju ;)
Publicēts: 17.02.16 17:49
 citēt
3rdHalf:
Solntzeff:

Kā jau minēju tas ir bijis fotogrāfu goda un cieņas jautājums nevis naudas. Tāpēc ar žurnālu praktiski vienojamies telefoniski par visu un tagad tik jāsagaida no viņiem rakstisku teikta apstiprinājumu. Jā, tiesā noteikti saņemtu vairāk, plus vaininiekam būtu jāapmaksā arī manas izmaksas advokātiem papildus kompensācijai man. Yep, un tavai zināšanai tas ir izdevuma pienākums noskaidrot autora vārdu. Jo būtībā visas mūsu bildes ir “no arhīvā”, bet vai tas nozīme, ka tiem nav autoru ? Doma pats! Es iedevu daudz informācijas šeit lasīšanai un vel vairāk pie velēšanas var atrast internetā, tā karte ko tu iepostēji arī ir ļoti laba - es tādai nebiju uzgājusi .
Publicēts: 17.02.16 20:24
 citēt
3rdHalf,

redaktoram ir jāievēro likumi. ja bildei nav zināms autors, tad nevajag to publicēt. dzīvē gan parasti ir savādāk - cerībā, ka neievēros, negribēs laiku tērēt vai fotogrāfs būs lohs, bildi nopublicē. Un tad ja problēmas - domā ko darīt.

Savās bildēs IPTC datos vienmēr pievienoju informāciju kā mani atrast un kur noskaidrot cik maksās ja publicēs ar atļauju un cik maksās, ja bez tās.
Publicēts: 17.02.16 21:08
 citēt
@ak34
Es labi saprotu, ka žurnāla redaktores izdarītais nav īpaši likumīgs(maigi sakot). Bet man nav īpaši augstas domas par šīs valsts tiesu varu(maigi izsakoties).
Novēlu tikai labāko un ceru, ka šitas gadījums nokārtosies ātri un taisnīgi.
Tajā pašā laikā, ja man būtu jāliek uz iznākumu nauda - liktu uz to, kurš var dabūt gudrāku(dārgāku) advokātu un var atļauties lietu vilkt garumā, kamēr otram apnīk. :D
Publicēts: 17.02.16 21:22
 citēt
3rdHalf:@ak34
Es labi saprotu, ka žurnāla redaktores izdarītais nav īpaši likumīgs(maigi sakot). Bet man nav īpaši augstas domas par šīs valsts tiesu varu(maigi izsakoties).
Novēlu tikai labāko un ceru, ka šitas gadījums nokārtosies ātri un taisnīgi.
Tajā pašā laikā, ja man būtu jāliek uz iznākumu nauda - liktu uz to, kurš var dabūt gudrāku(dārgāku) advokātu un var atļauties lietu vilkt garumā, kamēr otram apnīk. :D

kāda tiesa? neviens normāli domājošs izdevējs neies tiesāties dēļ šāda sīkuma. Tur jau nav argumentu kāpēc nemaksāt autoram. juristu un tiesas iesaiste šādā gadījumā palielinās izmaksas no dažiem simtiem līdz dažiem tūkstošiem, ja problēmu izdosies atrisināt ātri
Publicēts: 17.02.16 21:26
 citēt
Solntzeff: Kā jau minēju tas ir bijis fotogrāfu goda un cieņas jautājums

šitam tikai ielikni mainīt - traktorista, šindera utt. uvažuhas jautājums. :D
Publicēts: 17.02.16 21:42 labots
 citēt
Maris:
Solntzeff: Kā jau minēju tas ir bijis fotogrāfu goda un cieņas jautājums

šitam tikai ielikni mainīt - traktorista, šindera utt. uvažuhas jautājums. :D

Nu un? :D Kas vainas traktoristiem un parejam profesijām? Un kas tas par latviešu vārdu “uvažuha” ?
Publicēts: 17.02.16 22:10
 citēt
Kā progress? Uz kādu rezultātu velk?
Publicēts: 17.02.16 22:12
 citēt
Ir profesijas, kuru pakalpojumus izmanto, bet ar draudzību ar to pārstāvjiem nelepojas. Ielasmeitas, piemēram, ateju smēlēji, vai deputāti...
Publicēts: 17.02.16 23:01
 citēt
smartins:Kā progress? Uz kādu rezultātu velk?

drīz jau atskaitišos, viss Ok :)
Publicēts: 18.02.16 14:24 labots
 citēt
Sen nav rakstījusi. Būs aizbraukusi nodzert honorāru . Gaidam vai mums atskaitīs.
Publicēts: 18.02.16 14:32
 citēt
VValdis:Sen nav rakstījusi. Būs aizbraukusi nodzert honorāru . Gaidam vai mums atskaitīs.

Kādreiz gadās "dzīvajā" izmuldēties un pateikt kaut ko smieklīgu vai neadekvātu, jo tas notiek zem stresa vai laika spiediena, bet šajā gadījumā ar vvaldis jau ir pavisam citādi - reālu stulbumu pat onlainā grūti paslēpt un saturēt mutē.
Publicēts: 18.02.16 16:08
 citēt
talantu nenoslēpsi
Publicēts: 19.02.16 11:18 labots
 citēt
Viss ir kartība. Vienojamies uz taisnīgiem noteikumiem. Miers un laime. :D
Publicēts: 19.02.16 11:26
 citēt
vienojies par paldies?
Publicēts: 19.02.16 15:59
 citēt
Solntzeff:Viss ir kartība. Vienojamies uz taisnīgiem noteikumiem. Miers un laime. :D

Taisnīgi noteikumi...
Dabūji "paldies" arī no avīzes puses?
Publicēts: 19.02.16 16:12
 citēt
"Zirgadiršu Pagasta Balss" :bad_smile:
Publicēts: 19.02.16 16:33 labots
 citēt
smartins:
Solntzeff:Viss ir kartība. Vienojamies uz taisnīgiem noteikumiem. Miers un laime. :D

Taisnīgi noteikumi...
Dabūji "paldies" arī no avīzes puses?

Kādā Tev ir starpībā ? Es tev principā pēc teikšu, ka jā - Dabūju paldies. Tev, VValdim un līdzīgi jums ne(domājušiem) varu redzēt mentālas pazīmes , kas norāda - šādas situācijās, pat tik daudz nedabūsiet ..
Publicēts: 19.02.16 17:10
 citēt
priore:oho, liekas, ka pacientam vai pacientei it pašapziņas defekti, ne tikai nespēja dabūt drošu honorāru!

Paldies, paldies, statistiskus datus vairs nevācu - jau secināju lasot dažas no ievietotam atbildēm, ka nelielai daļai komentētāju ir hmm... - savdabīgas intelektuālas īpašības. :D Vairs statistiku neapkopoju - tāpēc varat nerakstīt un neizrādīties.
Publicēts: 19.02.16 18:15
 citēt
Dāmai tāds napoleona sindroms novērojams. Iziet sabiedrībā un bļauj ka ir glupa. Tad pavēršas kas smadzenēs un sāk citus saukt par glupiem. Izskatās, ka jogas nodarbîbas skārušas smadzenes. Paldies.
Publicēts: 19.02.16 20:00
 citēt
Valdi... Tu neticēsi tam kas tikko ir noticis !!! Pēkšņi, lasot tavu komentāru, sapratu , ka man ir Napoleona sindroms un Tev no tā ir jācieš!!! Ceru, ka atradīsi spēkus man piedot :D
Publicēts: 19.02.16 20:51 labots
 citēt
Nekas jauns, Pilnmēness iespaidā, 3 dienas iepriekš, notiek stipra uzbudināšanās, notiek strīdi, kautiņi, nelaimes gadījumi, slepkavības un pašnāvības...
Publicēts: 19.02.16 21:00
 citēt
Te priorem noderēs treniņš kāzu bildēšanā Kurzemes novadā
Publicēts: 19.02.16 21:03
 citēt
Ar lielu interesi pārlasīju visu šo diskusiju. Slontzeff - cepuri nost tavā priekšā! Tādi cilvēki kā tu - liek lietām notikt pareizi. Uz tādiem kā tu balstās sabiedrība. Pateicoties tādiem kā tu - te tiek ievērotas vēl vismaz kaut kādas normas.
Pārējie - jūs esiet nožēlojami. Patiesi nožēlojami! Ja jūs paši nebūtu fotogrāfi, bet kaut kādi santehniķi - pat tad tāda reakcija būtu apkaunojoša! Jums, jā - tieši - tieši jums bija līdz pēdējam jāatbalsta sava kolēģe, jāpalīdz radīt atmosfēru un "masovku"! Jums bija jāzvana un jāraksta uz attiecīgo redakciju un jājautā kas ir šīs valdzinošās bildes autors! Jums bija sociālajos tīklos un caur personiskajiem kontaktiem jārada šai lietai pietiekoši liela un skaļa rezonanse! Bet ko izdarījāt jūs? Norējāt, daži burtiski pazemoja, cilvēku kurš cīnās ne tikai par savām, bet ikviena fotogrāfa likumīgām tiesībām! Kauns. Tā mēs par tupiem tūdaliņiem paliksim un kā sūdi uz pannas izjuksim un pazaudēsimies starp krieviem un babajiem, ja neturēsimies kopā un viens otru nepabalstīs sīkumos un lielās lietās.
PS. Versatile - tava augšminētā focene iet jau kādu piekto apli pa instagramu un katrs kam nav slinkums viņu repostē vai uzdodas par autoru. Un pat tur atradās kāds kas ielika linku uz tav profilu šeit un pierakstīja ka tā bilde ir tava.
Publicēts: 19.02.16 23:32
 citēt
Retrobelators:
...Jums bija jāzvana un jāraksta uz attiecīgo redakciju un jājautā kas ir šīs valdzinošās bildes autors! Jums bija sociālajos tīklos

Kaut ari daudz patiesibas tu biji sarakstijis sava postaa, bet ... nesaki KAS man ir jadara un es NETEIKSU kur tev ir jaiet!
Publicēts: 20.02.16 00:20
 citēt
Nesix - nesaki kas man nav jāsaka un, iespējams, es neteikšu kur tev IR jāiet.
Publicēts: 20.02.16 07:28
 citēt
Būs vēl viens paldiesotājs un citu apsaukātājs, bet beigās tāds tautas apņirgtais. Žēl paldiesotāju, jo avīzē arī ir paldiesotāji, kas par paldies strādā un paldies maksā. Paldies.
Publicēts: 20.02.16 10:29
 citēt
VValdis:Būs vēl viens paldiesotājs un citu apsaukātājs, bet beigās tāds tautas apņirgtais. Žēl paldiesotāju, jo avīzē arī ir paldiesotāji, kas par paldies strādā un paldies maksā. Paldies.

Nu jā Valdi, paldies-otāji jau ari ir tādi - jo nemāk notirgot eglītes bildi par tūkstošiem tā ka tev, Valdi, noteikti izdodas.

ielikšu te linku( www.fotoblog.lv... ) uz tavu satriecošu darbu, šķiet manīju to vairākos žurnālos publicētu bez autora vārda norādes, bet, zinu, ka tāds super-fotogrāfs kā Valdis atšķirība no nožēlojamiem paldies-otājiem nesatrauksies par tādiem sīkumiem :D
Publicēts: 20.02.16 12:45 labots
 citēt
Ā, tā eglīte. Tā tāda FB akcija bija palielīties ar savu eglīti. Un nekas īpaši māksliniecisks un vēsturisks nav nobildēt. Te nav bijis paldies vai par paldies, bet paldies par apskati un noārādi uz manu bildi. Milzīgs paldies.
Publicēts: 20.02.16 13:46
 citēt
"keep away from negative people - they have problem for every solution" labs padoms, īstenība
Publicēts: 20.02.16 13:56 labots
 citēt
VValdis:Ā, tā eglīte. Tā tāda FB akcija bija palielīties ar savu eglīti. Un nekas īpaši māksliniecisks un vēsturisks nav nobildēt. Te nav bijis paldies vai par paldies, bet paldies par apskati un noārādi uz manu bildi. Milzīgs paldies.

Tu,Valdi,nesaproti vienkāršu lietu - kāda bija samaksa par manu fotosesiju
ir mana personīga darīšana-es rīkojos ta, ka man bija nepieciešams un ar tematu ko veismīgi apspriedām(tie kas gribēja un varēja, izdarija secinājumus),tam nemaz nav sakarā. Es vel saprotu kad kādam nopietnam fotogrāfam tas ne īpaši patīk, jo tomēr tas arī savā ziņā ir cieņas jautājums, bet Tev?? Tu savu eglīti redzēji ?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt