Pirms gadiem bildēju kādas kāzās, par paldies. Tagad bilde ir publicēta žurnāla- uz visu lapu, kas ir jauki, problēma ir tas, ka mans vārds nav norādīts... Vai tas skaitās normāli ?
Cienītais vēlas, lai mēs tagad paturam rociņu un pasakam mīļus vārdus? Ja par paldies bildēji, tad paldies saņēmi. Ja bildēji ar vienošanos, ka pie publicēšanas jāmin Tavs vārds, tad vienošanos studijā!
Solntzeff:Fotogrāfiem nav ne jausmas par savam tiesībām vai to neeksistešanu ?
Mēs ar to katru dienu sakaramies PAR PALDIES bildēji katra nākamā reize paredz atkartotu paldies , nu ja cilvēki pieklājīgi Viss korekti. Gribi kautko SAŅEMT nebildē par paldies.
Solntzeff:Fotogrāfiem nav ne jausmas par savam tiesībām vai to neeksistešanu ?
Nu vispirms tīri zināšanai apskati AKKAs mājaslapā tarifu atkarībā no izmēra un tirāžas, tas zinot šo informāciju zvani uz žurnālu un apjautājies kad vari iet pakaļ honorāram. Kad tavā priekšā noliks līgumu kas jāparaksta lai saņemtu piķi, izlasi un izsvītro visas huiņas par nododamajām tiesībām kas neattiecās uz šo konkrēto vienreizejo bildes publikāciju konkrētajā izdevumā.
Solntzeff:Pirms gadiem bildēju kādas kāzās, par paldies. Tagad bilde ir publicēta žurnāla- uz visu lapu, kas ir jauki, problēma ir tas, ka mans vārds nav norādīts... Vai tas skaitās normāli ?
Būtu priecājies, ne katra šejienes fotoknipsētāja MPSus publicē žurnālos
Solntzeff:Pirms gadiem bildēju kādas kāzās, par paldies. Tagad bilde ir publicēta žurnāla- uz visu lapu, kas ir jauki, problēma ir tas, ka mans vārds nav norādīts... Vai tas skaitās normāli ?
Par paldies bildēji un paldies arī saņēmi. Ja pirms bildēšanas (arī pat pēc, atdodot bildes), neieminējies "sabildēšu par paldies, bet pie publicēšanas jebkur man labpatiktos redzēt savu vārdu apakšā", tad nevienu tā īsti nevari vainot. Bilžu autors tagad ir "no ģimenes albuma".
Principā, ja vari pierādīt, ka bildes bildēji tu - neredzu kādēļ būtu kādas problēmas, cerēt uz kaut kādu samaksu, vai vismaz atviainošanos. Tas ka kāzas bildēji par paldies, tad labāk tev, jo neesi ar līgumu nodevis tiesības izmantot bildes citiem.
Neņem pierē, manas zemessargu pasākumu reportāžas arī regulāri uspeld visādos Alūksnes un citu pilsētu portālos, es pat neskatos, kas tur apakšā uzrakstīc.
Katra skola maksā naudu. Ja topika autors šobrīd jūtas "piečakarēts", tad skolas maksa ir tieši tādā apjomā. (:
Lai nebūtu šādi bēdu stāsti jāstāsta, turpmāk vai nu bildēsi par $$$ un tad jau liela bēda nebūs, ja bilde tiks izstādīta bez atsauces uz atoru vai bildējot bez maksas, liksi virsū pa visu bildi kādu (c) uzrakstu un atdosi to ļoti mazā izšķirtspējā. Tādos gadījumos, ja kādam tiešām to bildi vajadzēs viņš zinās kā atrast autoru un kā vienoties par $$$ gandarījumu.
Schneider:Neņem pierē, manas zemessargu pasākumu reportāžas arī regulāri uspeld visādos Alūksnes un citu pilsētu portālos, es pat neskatos, kas tur apakšā uzrakstīc.
Pilsētu portālus, kurui neko nepelna un kurus uztur bezmaksas darbaspēks(studentu praktikanti), nevar īsti salīdzināt ar žurnālu, kas tiek pārdots.
Schneider:Neņem pierē, manas zemessargu pasākumu reportāžas arī regulāri uspeld visādos Alūksnes un citu pilsētu portālos, es pat neskatos, kas tur apakšā uzrakstīc.
Mēs esam redakcijas un visādus klerkus tā iebaidījuši ar savu "Mantkārību" ka zinu ka šie izvairās mūs publicēt kā vien var BET vietā jau pamatā nav ko jo tēmas mums exskluzīvas. Tad nu šie gariem zobiem ko publicē un lai nedid diess nesanāk atkal mums MAXSĀ MAXSĀ UN MAXSĀT texstos liek iekšā šādas piebildes Pielikumā: Foto Rihards Puriņš (Pie bildēm obligāti autora vārdu) , nereti aizmirst idzēst publucējot ar piemēram REKLĀMAS kur publicēt autoru būtu smieklīgi.
Ja man jāmin, es teiktu, kāzu bilde no SestDienas. Nav jau slikta, bet ko dotu tas vārds tur apakšā? Daudz vairāk papildu klientu? Diez vai, kāzu bildētājus pēc vienas bildes neizvēlas. Ja nu vienīgi tādus, kas par paldies bildē. Slavu? Arī diez vai, bilde ok, bet nekas vairāk. Pašam sev pa plecu uzsist? Tici man, tie, kuriem tas ir svarīgi, neapšaubīs, ka tā Tava bilde.
Man pērn pavasarī viena bilde aizgāja virāla. Feisbukā vairāki tūkstoši laiku un šēru, bilde bija 9gag.com hot lapā, utt. Bez mana paraksta vai atsauces. Un man no tā ne sevišķi silts, ne auksts. Jā, es kaut kādām lapām palūdzu to bildi neizmantot savai reklāmai, bet tas arī viss. Es un man tuvie cilvēki zina, kas ir bildējis un vēl šad tad atsūta kādu saiti, kur pārpublicēta. Zets it. Tikko pameklēju, dafiga lapās sabāzta.
---------------- tie kas zem Dienas darbojas, toč neuzskata fotogrāfiju vairāk, kā par nezāli grāvja malā..
labākā gadījumā šie izdevumi paraksta- PUBLICITĀTES
Un lai pie vienā būtu skaidrība par “Paldies”. Toreiz iedomājos, ka vajag beidzot pamēģināt sevi kāzu foto žanrā un vajadzēja kāzas - tāpēc par samaksu nebija runa - bildēju sev, bet pārim, protams, atdevu bildes. Un viņi zināja, ka bildes izmantošu savam vajadzībām un bildēju savam vajadzībām, portfolio u.t.t . Tādēļ šim foto vārdam būtu jābūt obligāti klāt - tas arī bija iemesls kāpēc taisīju visu bezmaksas.
Yep, tas, protams, ir izpratnes jautājums, bet bilde tik un tā pieder man. Esmu autors un īpašniece.. Ne par kādu līgumu ar tiesību nodošanu tikai pārim, nebija ne runas. Starp citu gribētos redzēt tevis pieminēto bildi, ziņkārība moka.
Nedaudz piebildīšu, ka mani kaitina, ja desmitām reižu manu bildi paraksta ar kāda cita vārdu. Neesmu slavas kārs un visos caurumos nestumju savas bildes un kur dodu tās par velti jeb par paldies, tur gribu lai tās paliek un tālāk cits bez manas ziņas tās neizmantos. Punkts! Un atšķirībā no dažiem, skatoties medijos foto, ar īpašu interesi apskatu, kurš ir autors. Varbūt as ir stulbi, bet tāda vājība piemīt.
Vylcans:a manu pašportretu mēģina pat notirgot kā kobeina bildi un man arī uz to uzšķaudīt www.ebay.co.uk...
Nabaga pircējs. Domās, ka nopircis Kobeinu no Vašingtonas štata, bet īstenībā Vilcānu no Latgales puses
tā bilde vispār kaut kā nemanot aizgāja virāla - gan uz kanvasiem tirgo, gan t-kreklā esmu redzējis, gan uz plakāta www.fest.md... uzlikta, nemaz nerunājot par pilnu pinterestu un instagramu ar #cobain
R_J:
Nabaga pircējs. Domās, ka nopircis Kobeinu no Vašingtonas štata, bet īstenībā Vilcānu no Latgales puses
tā bilde vispār kaut kā nemanot aizgāja virāla - gan uz kanvasiem tirgo, gan t-kreklā esmu redzējis, gan uz plakāta www.fest.md... uzlikta, nemaz nerunājot par pilnu pinterestu un instagramu ar #cobain
Solntzeff:bla bla bla, bet bilde tik un tā pieder man. Esmu autors un īpašniece..
Tev nekas nepieder Tev ir starptautisks patents uz to bildi??? Ja nē tad sūkā ledu un kauc uz mēnesi
Tādi ka tu 100% gadījumu, neko nesaprot un savus vārdus pat nevar un nemāk pamatot, jo komunikāciju neprot Kāpēc tad vispār rakstīt kaut-kādus stulbumus neaudzināta piecgadīga bērna līmeņī ?
Oliss:
Tev nekas nepieder Tev ir starptautisks patents uz to bildi??? Ja nē tad sūkā ledu un kauc uz mēnesi
Tādi ka tu 100% gadījumu, neko nesaprot un savus vārdus pat nevar un nemāk pamatot, jo komunikāciju neprot Kāpēc vispār rakstīt kaut-kādus stulbumus neaudzināta piecgadīga bērna līmeņi ?
Audzinātā Ja negribi lai citi izmanto tavas izcilās bildes tad nerādi nevienam Vari parādīt negativus no tām savām IzCiLaJāM bildēm????????
"‘Copyright’ refers to ownership – so whoever operates the camera and presses the shutter – the image they have created becomes their property. No-one else has the right to claim ownership or the right to use or reproduce the image without the creators consent. One of the most popular myths is that whoever has commissioned the photographer (or appeared in the shots) has a right to claim ownership of the pictures. This is not the case.” Ollis, tas tev maziņais Mācies