Lieta sekojoša, lietoju crop aparātu... Tuvākajā laikā neplānoju FF ir objektīvs EF - 24-85 F3.5-4.5, kas īpaši neapmierina diapazonā, bet ļoti apmierina asums.... Kārdinošs man liekas EFs - 17-85 F4-5.6 dēļ diapazona, bet vai te ir kāds kurš dzīvē ir čamdījis to dampi...???
Tfū!.. Labāk piepērc kādu 12-24 vai kaut vai Tamponu 17-50, kurš ir ass un gaišs. Jā čamdījis esmu, bet galīgi neiepatikās. Man, kad vajag ko īsāku par 70-200, ir 28-105/3,5-4,5.
Pirmais ir pat ļoti labs savā cenu grupā (man bija un arī pašreizējais tā īpašnieks apmierināts) bet tas otrais ir parasts kitenieks- uz to īpaši neorientējies un nemaini. Bet krāj naudiņu nākamajam stiklam. Platu fiksu kādu vai. Nu... par 17-55 es vispār nerunāju, tas ir lielisks!
EF-s 17-85 diapazons ir ok, bet ne tik ass kaa cits kitinieks - EF-S 18-55 IS.
EF-S 17-55 manupraat buutu labaakais variants cropam, tikai padaargs. Laba alternatiiva Tamrons 17-50 2.8 bez IS. Lietoju un nesuudzos, vieniigi autofokuss gan ruuc kaa zobaarsta urbis.
bet varbūt tomēr labāk plānot FF kameru?objektīvs paliks un noderēs,ar laiku nonāksi pie FF un nezināsi ko darīt ar tiem efs objektīviem.Padomā cik liela starpība būs jāpiemaksā par objektīva maiņu un cik liela par kameras.
ekoists:bet varbūt tomēr labāk plānot FF kameru?objektīvs paliks un noderēs,ar laiku nonāksi pie FF un nezināsi ko darīt ar tiem efs objektīviem.Padomā cik liela starpība būs jāpiemaksā par objektīva maiņu un cik liela par kameras.
Vērtīga doma, jo EFs uz FF neuzbāzīsi (tas ir vinjetēs stūrus).
ekoists:bet varbūt tomēr labāk plānot FF kameru?objektīvs paliks un noderēs,ar laiku nonāksi pie FF un nezināsi ko darīt ar tiem efs objektīviem.Padomā cik liela starpība būs jāpiemaksā par objektīva maiņu un cik liela par kameras.
Tik dēļ viena esošā objektīva (pie tam stipri vidējas klases) pāreja uz FF būs russkij biznes vērta. Starpība starp 50 un 5M2 ir, rupji rēķinot, ap taukšķi, cik tad EF-S vajag sapirkt, lai to izmest? Un vēl - vienmēr esmu teicis, pāreja uz FF būs KAUT KAD, bet bildēt vajag jau šodien.
Tik dēļ viena esošā objektīva (pie tam stipri vidējas klases) pāreja uz FF būs russkij biznes vērta. Starpība starp 50 un 5M2 ir, rupji rēķinot, ap taukšķi, cik tad EF-S vajag sapirkt, lai to izmest? Un vēl - vienmēr esmu teicis, pāreja uz FF būs KAUT KAD, bet bildēt vajag jau šodien.
Nujā. Bet sadauzīts - pat tik 5 Ls. Es 5d veco lietotu nepieminēju.
mans cipars parāda kļūdu tavos aprēķinos. ņikak ņe štuka ls, ff kamera ( po, mark 1 2 3 4 vai 5 d versijas ) sanāk arī lētāk, ja tas šķitīs lietotājam vajadzīgs
dzejnieks:Lieta sekojoša, lietoju crop aparātu... Tuvākajā laikā neplānoju FF ir objektīvs EF - 24-85 F3.5-4.5, kas īpaši neapmierina diapazonā, bet ļoti apmierina asums.... Kārdinošs man liekas EFs - 17-85 F4-5.6 dēļ diapazona, bet vai te ir kāds kurš dzīvē ir čamdījis to dampi...???
Ko es zaudēšu samainot to verķi un ko iegūšu???
Tad labāk 18-135IS ikdienai. cenas paskati. 24-85 šaurs lejas gals. 17-85 nekompensē cenu, šķiet. Ja runa par crop.
dzejnieks:Lieta sekojoša, lietoju crop aparātu... Tuvākajā laikā neplānoju FF ir objektīvs EF - 24-85 F3.5-4.5, kas īpaši neapmierina diapazonā, bet ļoti apmierina asums.... Kārdinošs man liekas EFs - 17-85 F4-5.6 dēļ diapazona, bet vai te ir kāds kurš dzīvē ir čamdījis to dampi...???
Ko es zaudēšu samainot to verķi un ko iegūšu???
Tad labāk 18-135IS ikdienai. cenas paskati. 24-85 šaurs lejas gals. 17-85 nekompensē cenu, šķiet. Ja runa par crop.
Kāpēc nepamēģināt lētākos fiksus, tipa 50 mm 1.8 35 mm 2.0 un 85 mm teliķi