forum.gif
Tamrons parāda
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tamrons parāda
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.02.16 15:08
 citēt
Zinot Tamron fiksu kvalitāti, jābūt labam :
www.dpreview.com...
Publicēts: 23.02.16 23:01
 citēt
johans:Zinot Tamron fiksu kvalitāti, jābūt labam :
http://www.dpreview.com/news/7617599931/tamron-releases-stabilized-85mm-f1-8-and-90mm-f2-8-macro-full-frame-lenses

Vienīgi jautājums vai cena būs konkurēt spējīga:what:
Publicēts: 24.02.16 07:49
 citēt
priore:ja salīdzinām ar Zeiss Milvus macro 100 F/2, tad viss pārējais ir lēts.

vecais tamrons ar bijis labs Re, kur salīdzinājums ar Canon analogu:

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=959&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=3&LensComp=674&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=3

Par makro - varbūt, es - par 85 mm.
Publicēts: 25.02.16 06:03
 citēt
priore:Ir arī milvus 85 F/1,8 vai 1,4, neatceros no galvas. mani interesēja macro.

Vispār jau Milvus ir Caisa nedārgais gals. Maksā tūkstots un daži simti, dārgais gals ir Otus, tie maksā vairākus tūkstošus, piemētam Zaiss Otus 85/1.4 slavenajā ASV veikalā b&h maksā 4490$
Publicēts: 25.02.16 16:38
 citēt
priore:ja salīdzinām ar Zeiss Milvus macro 100 F/2, tad viss pārējais ir lēts.

vecais tamrons ar bijis labs Re, kur salīdzinājums ar Canon analogu:

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=959&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=3&LensComp=674&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=3

Nu ar salīdzināji uz 5.6. Pie 2.8 tur vienos vārtos canons liek
Publicēts: 25.02.16 20:40
 citēt
priore:Es 5,6 izmantoju kā reālu blendi jebkuram darbam, jo pie tās parasti labiem objektīviem ir vislabākā izšķirtspēja.

Nu, tu te vienam otram kļuvi par svētuma zaimotāju. :bad_smile:
Publicēts: 25.02.16 23:31
 citēt
Schneider:
priore:Es 5,6 izmantoju kā reālu blendi jebkuram darbam, jo pie tās parasti labiem objektīviem ir vislabākā izšķirtspēja.
šanu.

Kāds tur sakars ar svētuma zaimošnau?! Kāda jēga pirkt f2.8 objektīvu un izmantot tikai uz f5.6? Uz 5.6 visi objektīvi salīdzinot būs daudz maz līdzīgāki nekā salīdzinot uz vaļā diafragmu!
Publicēts: 25.02.16 23:58
 citēt
Schneider:

Nesatrauksimies, tas taču tikai vienam otram....:big_smile::face-grin::big_smile:
Publicēts: 26.02.16 08:29 labots
 citēt
priore:nu, kā te lai nesatraucās! Atcerējos vēl vienu iemeslu, kāpēc jāpērk labus, gišus objektīvus- proti, ja šim jau iedzimti ir F/5,6 vai F/4, tad parasti tas tik un tā mazliet jāpiever, lai iegūtu pieklājīgu attēlu, bet tad sākas difrakcijas parādības. Tātad, pērkot F/5,6 zūmu, faktiski iegūstam tikai F/7,1 zūmu uz crop.

līdzīgi ir ar 24-105L F/4. Protams, var bildēt ar F/4, bet man svarīgs asums pa visu kadru, nevis tikai centra rajonā. Tātad, atkal- F/5,6 līdz F/8, izņemot, ja runa par tumsu, nakts skatiem.

------------------------
a kas, tumsā un naktī ar likumu aizlieguši statīva lietošanu, ka jāver vaļā? Ja Tu domāji reportāžas ar kustīgiem objektiem, tad cita runa.
Publicēts: 26.02.16 08:52 labots
 citēt
priore:nu, kā te lai nesatraucās! Atcerējos vēl vienu iemeslu, kāpēc jāpērk labus, gišus objektīvus- proti, ja šim jau iedzimti ir F/5,6 vai F/4, tad parasti tas tik un tā mazliet jāpiever, lai iegūtu pieklājīgu attēlu, bet tad sākas difrakcijas parādības. Tātad, pērkot F/5,6 zūmu, faktiski iegūstam tikai F/7,1 zūmu uz crop.

līdzīgi ir ar 24-105L F/4. Protams, var bildēt ar F/4, bet man svarīgs asums pa visu kadru, nevis tikai centra rajonā. Tātad, atkal- F/5,6 līdz F/8, izņemot, ja runa par tumsu, nakts skatiem.

Tas viss pareizi, tomēr daudziem labajiem un it īpaši pašiem jaunākajiem stroķiem likums par pievēršanu nav vairs tik strikts. Šim pieminētajam 24-105L F/4 www.photozone.de... mērījumi dod samērā izlīdzinātu izšķirtspējas ainu jau no f4

P.S. Gaišajiem fiksiem pievēršanas princips, protams, ir ļoti izteikts. Tomēr labā ziņa ir tā, ka tiem ļaudīm, kas cenšas iegūt portretus ar tuvāko aci asumā, bet tālāko nē, par ausīm pat nerunājot, asums kadra stūrī, skaistajā fona daļā ar burvīgo bokē, nemaz nav vajadzīgs.:face-smile:
Publicēts: 26.02.16 18:21
 citēt
man kā pensionāram, Tamron 17-50mmf2,8, liekās labs
Publicēts: 26.02.16 18:52
 citēt
Tas gan. Man bija uz C, tagad nopirku arī uz P.
Publicēts: 26.02.16 21:01
 citēt
Vēl divas balsis par 17-50/2,8 pievienoju - znotam ir uz Kanona, meitai uz Soņa.
Publicēts: 26.02.16 23:58
 citēt
Es nedēļu atpakaļ nikonam šito pasūtīju. Bez Vc. Pēc atsauksmēm spriežot lietojams sākot no 3.2.
Publicēts: 27.02.16 15:16
 citēt
Paskatamies uz savām bildēm un secinam, ka nekur tālāk par FED nēesam tikuši, priekš kam tās pārgudrās runas?:face-crying:
Publicēts: 27.02.16 15:58
 citēt
Tas regulējās ar mactiklu pie kadra loga un plaķenēm. Es tā regulēju Miram.
Publicēts: 27.02.16 22:27
 citēt
1.. Parasc stikls + smalks šmirģeļpapīrs.
2. "Mūsu Marka" cepumu sviestpapīrs, lai piegriezt kulačoku uz tālmēra pievada ričāga, ar fokusēšanās precizitāti uz 1 metru, pilnīgi pietika.

Visiem 1,2 apoloģētiem adgādinu, ka runa ir par ~1970. gadiem.
Publicēts: 04.03.16 13:19
 citēt
GunarsII:
Schneider: Nu, tu te vienam otram kļuvi par svētuma zaimotāju. :bad_smile:

Nesatrauksimies, tas taču tikai vienam otram....:big_smile::face-grin::big_smile:

Muļķības, man, piemēram, ir dziļi vienalga ar ko un kā klapē - svarīgs ir tikai rezultāts, jeb bildīte.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):