Tātad - kurš zina, vai kur ir nopērkami gatavi vadi, lai varētu rakstīt maģī no kompja caur šitādu štekeri?
Varētu jau pašam no ķīnīzeru austiņām 3,5 mm džeka vada galu pielodēt, bet tas 5-kontaktu "papa" neviens nav saglabājies pēc vairākām bēniņu tīrīšanām.
Tas ir pirmais, kas izlēca pēc frāzes din plug to 3,5mm jack www.amazon.com...
Bet vispār, vēl pirms gadiem diviem Rīgā krāmu tirgū vēl bija nopērkami pilnīgi jauni DIN štekeri. Man pašam toreiz bija vajadzība pāris vecās lentas iedzīt kompī pirms izmešanas miskastē
Schneider:Šitais izejai no maģa, man vajag uz 3. un 5. kontaktiem, bet tas štepselis nav izjaucams. Bet nu laikam Argusā, ja ir atsevišķi, tātad jābūt jaucamam.
Nu paga, ja nemaldos, tad tas piecu kontaktu ir tas pats, kas trīs. Centrālais pins ir masa, bet malējie pini ir (labais + kreisais kanāls) paralēli sajūgti ar pretējo pusi.
Nē-a. Ja skatās female caurumos, tad stervafoniskajam ieeja ir divi kreisie. Bet atradu arī jebajā izjaucamos, galvenais, ka uzzināju viņa pareizo nosaukumu - 5 pin DIN.
Man ir dažādi un arī izjaucami (runa par DIN spraudņiem, padomjlaiku tehniskajā žargonā - "штеккер СШ-5") gatavs kabelis DIN-Mini Jack gan nebūs- jāsalodē pašam, nevajag līdz tālajai Rīgai braukalēt....
Vari pats nopirkt, piemēram, Lemonā Maskavas ielā pie Dienvidu tilta.
Tak man to šmakauku vēl ilgi jāmeklē, pat nezinu vai ir palikusi, liekas, visu izmantoju zālēm, puķi vārdā Pestītāja rožukronis aplēju. Tas dēļ locītavu sāpēm, bet 5 gadus veca zapte vēl nav savākusies, lai varētu raudzēt un tecināt porciju. Un vispār, es jau arī tik ar aliņiem burbuļus laižu pirtī sezdienas vakarā, bet pa svētkiem pogāju vaļā kādu, no Slovākijas atvesto, vīna pudeli. Niknie dzērieni manis pēc var vispār nebūt izgudroti.
es to 5-nieka štekeri redzēju rrr veikalā, 'Prizmā " pliku bez vada, un arī nopirku divus, apmēram pirms divām nedēļām. pašam jāpielodē. Uz latgalīti bija sarežģītāk nokļūt, mož tur arī ir. 90-tajos uz radio aparatūru orjentētu veikalu letēs tie gali visādās kombinācijās, nebija retums. tagad aina mainījusies, vairs nav.
bildē ligzda, ne štekeris. vajag adapteri (pa latviski "perehodņiku" - red. piez.) no mazā džeka papus uz DIN štekeri. ja nu tiešam nav sastopami, jāpaņem vads no beigtām ausīm, DIN štekeris un jāsacinnē. es gāju citu ceļu - gavņitofõnā iesuņoju banānu / burkanu (RCA) ligzdas.
Nu dabistiski, ka redzama ligzda, bet, ja es to varēju nobildēt, tad man tā jau ir un meklēju štekeri.Un tieši to, kas pa latviskam saucas "perehodņiks", es arī taisīšu, DIN štekeris jau nāk no Suņ Huņ V-čaj.
Schneider:Nu dabistiski, ka redzama ligzda, bet, ja es to varēju nobildēt, tad man tā jau ir un meklēju štekeri.Un tieši to, kas pa latviskam saucas "perehodņiks", es arī taisīšu, DIN štekeris jau nāk no Suņ Huņ V-čaj.
labāk iemuhļīt gavņitofõnā džeka ligzdu vai banānu ligzdas - DIN nedrošāks. friči jau laikam pazeltīja kontaktus, krievi ne.
Scneider - es varbūt būšu cinisks, BET - kāda jēga mūsu laikos rakstīt maģī no kompja? Nepārproti, es pats esmu uz tu ar senajām ierakstu tehnoloģijām, ir saimniecībā vinilatskaņotāji, kasešnieki, pat MD atskaņotājs un DAT deka ir, vienīgi lenšu maģa vairs nav. OK, ja vēlies analogo skaņu, tad droši vien ir jēga vai nu meklēt vecos ierakstus vai pārrakstīt lentā/kasetē no vinila, to es vēl saprotu. Bet no kompja nafig? Vienīgi - ja nu klausīšanai autiņā, bet arī tad labāk paķert pa 5 EUR kādu ķīniešu atskaņotāju, kas spēlē no fleša un raida uz FM.
Ne tikai autiņā, bet arī us tumbočkas pie gultas, kad visās stacijās sāk dziedāt Blusulis, Reiniks un citas bumsī-bumsī OKartes fabrikas zvaigznes. Kādēļ tas vecais krāms man vaidzīks - šeit: www.fotoblog.lv... Paldies par padomu ierakstīt no vinila, man ir 12 krievu laika plates Архив популярной музыки, kasešu kolekcija Легенды мирового рока, bet pasaki, kur meklēt vinilu ar Jeanette&Pic-nic, Terry Jacks, Krokus, Connie Francis, The Seeds, Middle Of The Road vai Teresa Teng, ja man gribas klausīties paša izvēlētu mūziku, nevis to, kuru piedāvā no malas. Un kur lai es dabūju Violetas āriju E Strano Editas Gruberovas ispildījumā, jo tieši viņai tā vislabāk sanāk (manām ausīm )? Autiņā ar cassette adapter man ir piesprausts vienkāršs mp3 plejeris .
Shneider, padoms ierakstīt no vinila bija domāts, ja vēlies LABAS KVALITĀTES analogu ierakstu. Protams, ne jau uz tā Sanyo. Starp citu Ingus Buašķenieks joprojām izdod savus ierakstus maģa lentās (ne kasetēs). Pavisam nelielās tirāžās, saprotams. Tavs gadījums ir cits stāsts - tur risinājums pavisam vienkāršs - to pašu mp3 playeri piespraust pie AUX ieejas. Ja nu tam aparātam tādas nav, tad to spēj izveidot jebkurš, kam ir kaut neliela sajēga par tēmu.
Neliela sajēga ir, radiosakaru jomā nodienētais un nostrādātais stāžs ir ap 20 gadi. Diezin kādas super-hiper-ultra-extra kvalitātes ierakstu nevajag, pirms pāris nedēļām gāju medkomisijā audiometriju, 8000 Hz vēl gandrīz dzirdēju, bet daktere teica, ka virs 50 gadiem tas pat nēsot obligāti. Tā, ka pīkstuļi ar viņu 18000 Hz tai kastē pat varēja arī nebūt.
priore:man magnetofons patīk, jo lielās spoles skan ilgāk, kā vinila plate, skaņa nepasliktinās, kā platēm, kad adatiņa tuvojas centram. Iespējams, ka šovasar izvilkšu un izmēģināšu to dinozauru, ko neesmu izmantojis 22 gadus. Bet radio 3 un mp3 pāri visam, satura un ērtību dēļ.
Nu, pirmkārt jau vinili tika iespiesti fabrikā, bet lentas vairumā gadījumu rakstītas no vinila. Un kopijai vienmēr būs zemāk kvalitāte. Un vecos laikos jau tie ieraksti reti kam bija 1. kopijas no Lapinska, lielai daļai bija n-tās kopijas, bieži vien uz 2. klases aparāta rakstītas. Toreiz varbūt likās, ka skan labi, bet pēc šodienas mērogiem - pats vari iedomāties. Otrkārt - plates ir kā melnbaltā fotogrāfija, pareizi uzglabājot, arī pēc 100 gadiem būs kā jaunas. Lentas savukārt pamazām atmagnetizējas, kā arī izkalst un paliek trausls magnētiskais slānis, kurš sāk lobīties nost. Īpaši sovjetu ražojuma lentām. Dinozauru vari droši izvilkt, bet dodu 99% garantiju, ka būsi stipri vīlies. Gan skanējumā gan arī tajā, ka visticamāk tas maģis nebūs nekāds gājējs - gumijas saplaisājušas, ruļļi izkaltuši, armēņu elektrolīti izbeigušies utt. Ja tas ir vismaz 0-tās klases aparāts (Olimps, Elektronika u.c.), tad ir jēga restaurēt, ja švakāks, tad diez vai... tagad jau cilvēki, kas lentas vēlas klausīties Akai vai Revox ebajā pērk.
priore:.... skaņa nepasliktinās, kā platēm, kad adatiņa tuvojas centram. .
Priore savā klostera cellē laikam lieto veco mehānisko uzvelkamo patafonu ar naglveidīgām "bleķa" adatām . Citādāk tādu "pērli" no tehniski saprotoša cilvēka izprast nevar...
Nu, es laikam esmu izlepis - es pa retam paklausos Akai GX-95 MKII - kasešnieks gan, jo savu vienīgo lentinieku Orbita-106 gadus 5 atpakaļ aizdevu vienam paziņam ar tekstu lai savāc pavisam
Schneider:Nu vispār jau man vēl pilnīgi normāli skan 73.gada Sonata-304 ar kaukādām saveckajām lentām.
Nu tāds apgalvojums foto valodā varētu būt līdzvērtīgs- "man vēl pilnīgi normāli bildē 61.gada "Zenit-S" ar kaučkādu savecko svemas filmu, kurai termiņš sen beidzies"... Tā 3.klases Sonāte takš pat jaunībā jēdzīgi neskanēja, kur nu vēl tādā cienījamā vecumā...
ivog: ....savu vienīgo lentinieku Orbita-106 gadus 5 atpakaļ aizdevu vienam paziņam ar tekstu lai savāc pavisam
Es uz sava vienīgā lentinieka "Olimp-003" pašlaik rakstu vēl vienu lielo 1 km lentu, lai jaunajam saimniekam būtu ko klausīties ar lielajām spolēm. Pa brīnumu, ieraksta kvalitāte uz firmas lentas joprojām gandrīz 1:1 Beidzot cilvēks mani pierunāja to lielo smago kasti (27 kg) atdot. Pēdējā laikā tas vairāk stāvēja, nekā spēlēja...
Tā normālā skaņa bija domāta kā 1ГД-40 josla 63-12500 Hz, kas tam tarkšķim arī skaitās par normālo. Un lai nestāsta par izbeigušamies elektrolītiem un saplīsušām gumijām. Sonatai, ja kas, siksniņas ir drēbes, neplaisā, viena pārtrūka, bet pirms gadiem 40 tika salāpīta ar šujmašīinu un kalpo vēl šodien, bet gumijas piespiedējrullītis nedeformēsies, ja neatstās ieslēgtu uz 10 gadiem..
Schneider:Tā normālā skaņa bija domāta kā 1ГД-40 josla 63-12500 Hz, kas tam tarkšķim arī skaitās par normālo. Un lai nestāsta par izbeigušamies elektrolītiem un saplīsušām gumijām. Sonatai, ja kas, siksniņas ir drēbes, neplaisā, viena pārtrūka, bet pirms gadiem 40 tika salāpīta ar šujmašīinu un kalpo vēl šodien, bet gumijas piespiedējrullītis nedeformēsies, ja neatstās ieslēgtu uz 10 gadiem..
Elektrolīti izbeidzas (izkalst) gan- jo sevišķi no viena "laba" armēņu fabrīķa un tad shēmas sāk taisīt visādus brīnumus, kurus bez atbilstošiem mēraparātiem neatšifrēt.... Bet tas piespiedējrullītis no stāvēšanas visbiežāk deformējas lētām grabažām, kuras nevīžīgie saimnieki aizmirst izslēgt (mehāniski) Biežāk gan šamējā gumija izkalst (gandrīz pārakmeņojas) un vairs nepilda savas funkcijas- lenta izslīd vai piespiežas nevienmērīgi, kas izsauc dažādu skaņas "peldēšanu" (detonāciju). Dažreiz un uz laiku palīdz sacietējušās virskārtas noslīpēšana, bet pareizāk gādāt jaunu- populāriem modeļiem tos joprojām ražo un ēbrejā var nopirkt.
Brīnumu nau, skaņa nepeld, ar mēraparātiem pārbaudīt netaisos, divas atlikušās lentas ar bītliem un Led Zeppelin skan pietiekoši labi konkrētajam isstrādājumam.
Nekas vairāk , kā nostaļģija. Tik pat labi var priecāties, kā, piemēram kādu ausaino "zapiņu" no šķūņa izstumt un pa brīnumu arī dažreiz iekurbulēt. Bet reāli braukt??!!!
Tak es arī nepriecājos un reāli neklausos. Reizi gadā ieslēdzu un atklāju, ka vēl strādā. Un blakus ir arī radiola Rekord-69, tai ap gadu 80-to vēl nomainīju lampas, vecajā krievu 65-75 MHz diapazonā ķer pāris buļbašu stacijas.
He, nostaļģija... es to ar apskaužamu precizitāti ķeru katru gadu jūlija mēnesī, kad atvaļinājumā aizvizinos uz laukiem. Tur aizvedu Orbitu - 106 un kādas 450 lentas. Roka necēlās izmest miskastē. Lai cik dīvaini, neapkurinātā dzīvoklī, nu jau gadus 10, saglabājas gan māģis, gan lentas. Par kvalitāti, nu tas ir ar ko salīdzina.