laaaciss:nekas daudz nav pirkts - divas zibspuldzes - cenas un komunikācijas bija OK, pagaid;am arī kalpo OK
Uz epastiem atbildes sniedz operatīvi. Zvanījis vēl neesmu.
Vai jūs pirkāt ar priekšapmaksu? Šis aspekts visvairāk mani laikam interesē. Vai būs droši? Nu un kā būs, ja nākotnē garantijas laikā kaut kas nojūk, vai nebūs problēmas? Veikals gan jauns, tā kā lielas pieredzes nevienam laikam nevarētu būt. Izskatās, ka darbojas pats īpašnieks, vismaz pēc vārda spriežot, ar kuru parakstīti epasti.
laaaciss:nekas daudz nav pirkts - divas zibspuldzes - cenas un komunikācijas bija OK, pagaid;am arī kalpo OK
Uz epastiem atbildes sniedz operatīvi. Zvanījis vēl neesmu.
Vai jūs pirkāt ar priekšapmaksu? Šis aspekts visvairāk mani laikam interesē. Vai būs droši? Nu un kā būs, ja nākotnē garantijas laikā kaut kas nojūk, vai nebūs problēmas? Veikals gan jauns, tā kā lielas pieredzes nevienam laikam nevarētu būt. Izskatās, ka darbojas pats īpašnieks, vismaz pēc vārda spriežot, ar kuru parakstīti epasti.
nepirku gan ar priekšapmaksu - norēķinājos, saņemot preci bodē
Tas ir viena pārdaugavas onkuļa projekts. Sejasgrāmatā zem koda "Igorj Demich"
Nospecializējies vairāk uz micro 4/3
Pirku no viņa kameru, no ķepas, satiekoties automoikā starp brataniem sievu sitamajās maikās un pļūtenēs. Garantija tieši caur pārdevēju (visticamāk ja kas birs divu gadu laikā, tad rakstīs papīru, ja nebirs tad garantijas talons netiks sasmērēts.
Kungs publisks tā kā problēmas tik tās, ka ceļš uz autorizēto servisu caur pašu pārdevēju.
Pats arī cilvēks bildē, zin kā kamera darbojas, nav muļķis.
Nē, samaksa pie preces saņemšanas! Un tikai tā, jo uzrāvos uz priekšapmaksu, ne mantas, ne naudas pasolītajā laikā. Uz torgaša vaidiem, ko ta es darīšu, ja tu to mantu no manis nepaņemsi, esmu pilnīgi kurls. Tas ir torgaša bizness, dažreiz iznāk zaudēt, 100% garantija ir tikai nāvei.
Interneta veikals jau tam domāts, lai pirktu ar karti neizejot no mājas un man ne amazon.de, ne arī kāds cits interneta tirgonis uz citiem noteikumiem neparakstās., tāpēc arī brīnos. Te es saprotu, runa ir par veikalu, kur var pieiet pie letes un aptaustīt pirms vilkt maku ārā?
Bet ja runājam par interneta veikaliem LV, tad neieteiktu neko pirkt pirms neesi preci aptaustījis. Pirku gada nogalē samsung note bateriju un nekas, ka jāgaida uz pasta staciju bija vairāk kā nedēļa, tad vēl baterijai sāns bija iebuktēts. Protams, tā bija ''dzīva'' un tomēr, ja tā noklātos, mani vainotu, ka esmu ar to spēlējis futbolu. Par cik, tālrunis bija iemētājies atvilknē un gribēju tajā atbrīvot vietu, tad daudz nepārdzīvoju, bet citād- sūti nu atpakaļ, taisnojies utt, kaut iepakota bija normāli un pati baterija tikai caurspīdīgā folijā.
Dzīvs, dzīvs. Salidzini.lv pilns ar viņa Vertu blēžu kantora piedāvājumiem, bet atsauksmes - ar sūdzībām un nekaunīgām adbildēm, ķip "Viss herņa, tas tik konkurentu nomelnojošās intrigas".
Nav jau nekas īpaši lūztošs un šausmīgi dārgs - divi manuāli samjangi, katrs par 300 ar kapeikām - 21/1.4 un 50/1.2 fuji x bajonetei. Neko lielu zaudēt nevar, īpaši ja sākumā paņem vienu gab. Nu vēl padomāšu, varbūt vienu paņemt noriskēšu, tad jau redzēs
Interesanti, kā tad Tu pērc, vispirms saņem preci mājās un tad sāc domāt, maksāt vai nemaksāt?
Stulbaku jautajumu vel sen neesmu dzirdejis. Bet nu atbildesu- man ir divi varianti: 1. Ja pats braucu iznemt preci, tad pie iznemsana ari maksaju. 2. Ja piegada kurjers, tad kurjeram ari samaksaju. Esi ko par tadam iespejam dzirdejis. Varbut Rimi ar vispirms naudu parskaiti un tik tad ej pec produktiem?!
--------------------- jā, izklausās, ka tev vienas hromosomas par daudz...
Interneta veikals ar to arī principā atšķiras, ka piegādā preci pa taisno no lielajām noliktavām, pats tajā darījumā ir tikai starpnieks. Bieži vien sēdoša tikai dāmīte dzīvoklī pie datora. Tāpat darbojas arī amazon, kura ir tikai loģistika, kurā nonāk prece jau no ražotāja vai cita lielā izplatītāja. Tādi kā laptop, bm un citi analogi tirgoņi jau vairs nav tipiski interneta veikali, jo tura preci plauktā, to var aptaustīt. Sen tos sauc par veikaliem. Otra lieta, ko pilsonis savā maskačkā nebūs sapratis, ka kurjers ir preces piegādāts, kuram nav nekāda sakara ar naudas saņemšanu no klienta. Ja kādam interneta veikalam ir savs kurjers, tas var saņemt naudu, bet tādus gadījumus es te Rietumos pa 25 gadiem neesmu redzējis. Ps: tā kā LV reti kad ko pērku, tad tiešām nezinu, ka DHL vai analogam kurjeram es varu maksāt par preci piegādes brīdī.
Nav jau nekas īpaši lūztošs un šausmīgi dārgs - divi manuāli samjangi, katrs par 300 ar kapeikām - 21/1.4 un 50/1.2 fuji x bajonetei. Neko lielu zaudēt nevar, īpaši ja sākumā paņem vienu gab. Nu vēl padomāšu, varbūt vienu paņemt noriskēšu, tad jau redzēs
Nu te jau parādās vēl trešais aspekts - ne tikai vietējais tirgotājs un viņa izpratne par norēķinu kārtību un garantiju (tur pie Igora viss austrumnieciski tautiski, bet viss notiks), bet arī samdžangs kā šķira...
Varu padalīties ar pieredzi - lietoju 14mm 2,8 un esmu absolūtā sajūsmā par bildi - nejēgā asums..., bet... fokusa skalai metros/centimetros ir ļoti attāls (ļoti, ļoti attāls) sakars ar realitāti, kā arī pretgaismā bēdīgs un mehāniski sargājams kā jēla ola. Tava ideja iepirkt pagaru, manuālu, F1,2 optiku uz aps-c nozīmē 90% brāķi kaut ar ceisa manuāļiem a te vēl attālumu skala fufelis... rēķini fokusēšanās precīza tik ar LV un garantijas pretenzijas, ka skalai būtu jābūt precīzai neviens nepieņems.
talavietis:Interneta veikals ar to arī principā atšķiras, ka piegādā preci pa taisno no lielajām noliktavām, pats tajā darījumā ir tikai starpnieks. Bieži vien sēdoša tikai dāmīte dzīvoklī pie datora. Tāpat darbojas arī amazon, kura ir tikai loģistika, kurā nonāk prece jau no ražotāja vai cita lielā izplatītāja. Tādi kā laptop, bm un citi analogi tirgoņi jau vairs nav tipiski interneta veikali, jo tura preci plauktā, to var aptaustīt. Sen tos sauc par veikaliem. Otra lieta, ko pilsonis savā maskačkā nebūs sapratis, ka kurjers ir preces piegādāts, kuram nav nekāda sakara ar naudas saņemšanu no klienta. Ja kādam interneta veikalam ir savs kurjers, tas var saņemt naudu, bet tādus gadījumus es te Rietumos pa 25 gadiem neesmu redzējis. Ps: tā kā LV reti kad ko pērku, tad tiešām nezinu, ka DHL vai analogam kurjeram es varu maksāt par preci piegādes brīdī.
Tak paskaties par ko ir tema, pirms raksti kaut ko! ""Es te rietumos" ibio. Neviens normals LV interneta veikals neprasa prieksapmaksu. Un ja- viniem pa lielam visiem ir savi kurjeri un DHL un tamlidzigus neviens uz vietas LV neizmanto.
Tas 21 pēc testiem pretgaismu tur labi, 50 sliktāk.
Es pie tā fudžika speciāli par nedaudz eiro paņēmu heliosu 58mm, lai noskaidrotu, vai man būs problēmas ar manuālu fokusēšanos. Protams, tas nav 50mm f1.2, bet ir f2, toties biškucīt garāks, kaut nenozīmīgi. Bet problēmu ar fokusēšanos nekādu.
Fudžikam fokusa punkti ir pa visu kadru, nav tik gar pašām malām. Tā kā punktu var uzlikt kur vajag. Kad grib nofokusēties, ja nospiež ritināmo ripulīti, kas kameras aizmugurējā pusē, skatu meklētājā pievelkas tuvumā tā kadra vieta, kurš fokusa punkts uzlikts. Un izmantojot focus peaking var baigi viegli un precīzi nofokusēties. Un kad nospiež šaterpogu līdz pusei, skatu meklētājs atiet atpakaļ uz pilnu kadru. Var noprecizēt kadrējumu un nobildēt. Un pēc tam, ja skatās kameras aizmugurējā ekrānā nobildēto bildi, nospiežot to pašu rullīti, bildē uz 100% tiek pievilkta tā vieta, kur bija fokusa punkts - respektīvi uzreiz pēc nobildēšanas var ātri pārčekot vai vieta uz kuru fokusējs ir tiešām fokusā.
Tad nu bildējot es parasti iekadrēju, tad uzlieku fokusa punktu, kur nepieciešams, tad nospiežu rimbulīti un pievelku klāt fokusēšnās vietu, nofokusējos, noprecizēju kadrējumu un nobildēju. Un uzreiz ātri pārčekoju. Izsklausās gari un sarežģīti, bet tā nav. Ekšenam un ātrai bildēšanai gan neder, bet ekšenus nebildēju, un ja ko fiksāku jābildē, bùs tām vajadzībām autofokusa objektīvs.
talavietis:Interneta veikals ar to arī principā atšķiras, ka piegādā preci pa taisno no lielajām noliktavām, pats tajā darījumā ir tikai starpnieks. Bieži vien sēdoša tikai dāmīte dzīvoklī pie datora. Tāpat darbojas arī amazon, kura ir tikai loģistika, kurā nonāk prece jau no ražotāja vai cita lielā izplatītāja. Tādi kā laptop, bm un citi analogi tirgoņi jau vairs nav tipiski interneta veikali, jo tura preci plauktā, to var aptaustīt. Sen tos sauc par veikaliem. Otra lieta, ko pilsonis savā maskačkā nebūs sapratis, ka kurjers ir preces piegādāts, kuram nav nekāda sakara ar naudas saņemšanu no klienta. Ja kādam interneta veikalam ir savs kurjers, tas var saņemt naudu, bet tādus gadījumus es te Rietumos pa 25 gadiem neesmu redzējis. Ps: tā kā LV reti kad ko pērku, tad tiešām nezinu, ka DHL vai analogam kurjeram es varu maksāt par preci piegādes brīdī.
Tak paskaties par ko ir tema, pirms raksti kaut ko! ""Es te rietumos" ibio. Neviens normals LV interneta veikals neprasa prieksapmaksu. Un ja- viniem pa lielam visiem ir savi kurjeri un DHL un tamlidzigus neviens uz vietas LV neizmanto.
-----------------------
Te cik saprotu, runa TIEŠI ir par interneta veikalu, kurš strādā pēc shēmas: noliktava- pircējs.
Bet vienalga paldies, tiešām nezināju, ka LV ir tāda iespēja norēķināties ar kurjeru.
Tas gan. Bet raksta jau par LV interneta veikalu. Tapec ari rakstiju ka nekad prieksapmaksu nemaksaju. Arzemju interneta veikali protams ir pavisam cita tema, bet parasti jau neviens ari neperk no nezinamiem arzemju interneta veikaliem, tapec maksat prieksapmaksu ir samera drosi. Lv prieksapmaksu prasa kaut kadi mazpazistamaki veikali kuri preces ved no polijas bazem, nevis vietejam noliktavam
emzi:Tas gan. Bet raksta jau par LV interneta veikalu. Tapec ari rakstiju ka nekad prieksapmaksu nemaksaju. Arzemju interneta veikali protams ir pavisam cita tema, bet parasti jau neviens ari neperk no nezinamiem arzemju interneta veikaliem, tapec maksat prieksapmaksu ir samera drosi. Lv prieksapmaksu prasa kaut kadi mazpazistamaki veikali kuri preces ved no polijas bazem, nevis vietejam noliktavam
Tas viss atkarīgs no tā ko, kā, no kā, kam pērc - pāris gadus atpakaļ manīju sistēmu un bm.lv interneta veikalam pārskaitīju avansā piecciparu eiroskaitli 30. decembrī - no uzņēmuma uzņēmumam un pēdējo stiklu vi'ņi atveda martā - bet visus perfektus ar halogrammētiem eirogarantijas taloniem.
Augstākminētais Igors par savām atlaižu cenām pavadzīmi uzņēmumam piedāvāt nevar. (nu var vienu reizi principa pēc).
Fudžikam fokusa punkti ir pa visu kadru, nav tik gar pašām malām. Tā kā punktu var uzlikt kur vajag. Kad grib nofokusēties, ja nospiež ritināmo ripulīti, kas kameras aizmugurējā pusē, skatu meklētājā pievelkas tuvumā tā kadra vieta, kurš fokusa punkts uzlikts. Un izmantojot focus peaking var baigi viegli un precīzi nofokusēties. Un kad nospiež šaterpogu līdz pusei, skatu meklētājs atiet atpakaļ uz pilnu kadru. Var noprecizēt kadrējumu un nobildēt. Un pēc tam, ja skatās kameras aizmugurējā ekrānā nobildēto bildi, nospiežot to pašu rullīti, bildē uz 100% tiek pievilkta tā vieta, kur bija fokusa punkts - respektīvi uzreiz pēc nobildēšanas var ātri pārčekot vai vieta uz kuru fokusējs ir tiešām fokusā.
Nuja - kā jau teicu ar šādu čakaru (pret AF tā ir ļoti liela problēma ) vai arī neprecīzi. Pana ir līdzīga sistēma tik ātrāka - var iestatīt, lai fokusa punkta palielinājums parādas šateri nospiežot līdz pusei - nav jāmīca rullis, bet vienalga tas ir daudz par lēnu lērumam situāciju.
Vai nav tā, ka jebkurš MF pret [labu] AF ir čakars? Man arī uz Fuji sistēmas interesanti liekas pāris Samyang stikli. 12mm F/2 un 135 f/2 ir optiski forši varianti par normālu cenu. Man tik ne līdz galam patīk tā sarkanā strīpa uz korpusa.
Nuja - kā jau teicu ar šādu čakaru (pret AF tā ir ļoti liela problēma ) vai arī neprecīzi. Pana ir līdzīga sistēma tik ātrāka - var iestatīt, lai fokusa punkta palielinājums parādas šateri nospiežot līdz pusei - nav jāmīca rullis, bet vienalga tas ir daudz par lēnu lērumam situāciju.
Nu kā RudeWolf saka, jebkurš manuālais zaudē AF. Par to jau nav runa. Bet uz bezspoguļiem, kuriem visādi palīglīdzekļi, ir stipri vieglāk precīzi nofokusēties ar manuālo stiklu nekā ar dslr-u.
Tam panam, kad līdz pusei nospiež šaterpogu, var to turēt pusnospiestu un ar manuālo piefokusēties līdz galam, vai arī tiek tikai parādīta fokuspunkta vieta īsu brītiņu un viss? Fuidžikam noklikšķinot (piespiež un palaiž vaļā) to rullīti, fokusa punkta vieta tiek parādīta tuvplānā un tā arī paliek, un tad to fokusa punktu var turpināt fokusēt kaut desmit minūtes. Un tad, nospiežot līdz pusei šaterpogu, uzlec atpakaļ pilnais kadrs.
R_J: Tam panam, kad līdz pusei nospiež šaterpogu, var to turēt pusnospiestu un ar manuālo piefokusēties līdz galam, vai arī tiek tikai parādīta fokuspunkta vieta īsu brītiņu un viss?
Var ieķeksēt gan dažādus palielinājumus, gan cik ilgi tie rādās - iespējams, ka uz kāda liela paņa tas arī ir ērti pārslēdzams un veikli lietojams - man ir šausmīgi maza kameriņa ar maz pogām + nelietoju MF optiku - esmu ielicis opciju, ka nospiežot slēdža pogu skatumeklētājā uz sekundes daļu nozipsnī punkta vietas palielinājums - ar to pietiek, lai saprastu vai AF ir trāpījis.