forum.gif
Ko spēj 4/3 "ziepis".
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ko spēj 4/3 "ziepis".
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.02.16 20:14
 citēt
Jau sen esmu skatījies uz šo pagaidām unikalo aparātiņu - liels sensors un gaišs mērens zūmobjektīvs:

Un te labs reportiņš šodien parādījies;
www.imaging-resource.com... [
Publicēts: 28.02.16 20:24 labots
 citēt
jā, bet pie samērā laba apgaismojuma, tas iso 2000 izskatās bēdīgi ... arī 1600 ,,, ne, ne...
Publicēts: 28.02.16 20:27
 citēt
Tālaviet, vai Tu tāpat provē salīdzināt arī fūres un ģimenes universāļa iespējas?:face-wink:
Publicēts: 28.02.16 20:43
 citēt
Friidis:Tālaviet, vai Tu tāpat provē salīdzināt arī fūres un ģimenes universāļa iespējas?:face-wink:

------------------------
nē, es skatos, ja sensors jau spogulenes sensora lielumā, tad kvalitāti īsti sliktāku negribas..
Publicēts: 28.02.16 21:09
 citēt
talavietis:
Friidis:Tālaviet, vai Tu tāpat provē salīdzināt arī fūres un ģimenes universāļa iespējas?:face-wink:

------------------------
nē, es skatos, ja sensors jau spogulenes sensora lielumā, tad kvalitāti īsti sliktāku negribas..

Šis ir diezgan pavecs un manuprāt paša Paņa sensors. Modeli drīz vajadzētu atjaunot ar Soņa 20 Mpix, to pašu, kas jaunākajiem Olimpiem un Panim. Ja vēl kāds no konkurentiem sāktu līdzīgu konceptu - liels sensors + pastāvīgs mērens un pagaišs zūmiņš, tas būtu tas, ko es pavisam nopietni iekārotu.
Publicēts: 28.02.16 21:18 labots
 citēt
talavietis:

Brīnumi pagaidām tehnikā nenotiek un par unikālo iespēju aparātu ar "spogulenes izmēra sensoru" un iespējām iebāzt bikšu kabatā, kautkas tomēr jāupurē. Manuprāt, šoreiz runa ir nevis par vai nu vienu vai otru, bet gan abus, atkarībā no situācijas. Ja vajag garantēti profesionālu kvalitāti, neviens takš neliedz kačāt muskuļus un staipīt lielo smago fotosomu, bet brīvajā laikā tomēr patīkamāk izvēlēties saprātīgu kompromisu- mazu, bet kvalitatīvu kompaktkameru kabatā.
Publicēts: 28.02.16 21:18
 citēt
GunarsII: Ja vēl kāds no konkurentiem sāktu līdzīgu konceptu - liels sensors + pastāvīgs mērens un pagaišs zūmiņš, tas būtu tas, ko es pavisam nopietni iekārotu.

Apsveicu - Nikon jaunā sērija - www.bhphotovideo.com...=
gaišie objektīvi / samērā liels sensors.

Kā arī www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 28.02.16 21:22
 citēt
Esmu bodē ņēmis provēt šo kameru - tas nav "āparātiņš" tā ir gana liela kamera galīgi ne kabatas formāta (man liekas mazākie sony APS-C bezspoguļi, ka tik nav mazāki)

Un otrs mīnus tai ir mehāniski ļoti nenopietns plānplastmasas drebelīgs objektīvs.

Dotajā linkā bildes ir nemākulīgi apstrādātas un visticamāk kamera dod stipri labāku bildi, bet cik skatījos sampļu bildes, tad zooms ar savu 2,8 ir pietiekami bēdīgs, lai Pana LX100 dotu nedaudz sliktāku rezultātu kā jebkurš no sony RX100 - a tie ir gandrīz 2x mazāki.

Pats nespēju pieņemt, ka nopērkot RX100 tās zoomiņš būs vienīgā optika un paņēmu GM5 ar 4/3 matricu un f1,7 - f1,8 fiksiem - mazs izmērs un bilde kas vairs nav tik ziepiska:

content32-foto.inbox.lv...
Publicēts: 28.02.16 21:27
 citēt
Redz, kur labs kompromiss par visnotaļ pieņemamu cenu.:

www.ss.lv...

Ja nebūtu tik pamatīgi "uzsēdies" uz Sony bezspoguļa, noteikti apsvēru šo variantu- vienīgi nepatīk skatu meklētāja iztrūkums..:face-sad:
Publicēts: 28.02.16 22:27
 citēt
Friidis:Redz, kur labs kompromiss par visnotaļ pieņemamu cenu.:

www.ss.lv...

Ja nebūtu tik pamatīgi "uzsēdies" uz Sony bezspoguļa, noteikti apsvēru šo variantu- vienīgi nepatīk skatu meklētāja iztrūkums..:face-sad:

Ir jau šitam tieši tāda paša izmēra brālītis - MG5 kuram ir skatumeklētājs - te LV Igors to tirgo par 299e bez objektīva (tas 12-32 kits tāpat nav nekam derīgs) - virsū liekami lērums lielisku mazītiņa izmēra stiklu - 1,7/20mm, 1,8/45mm utt.
Publicēts: 29.02.16 00:06
 citēt
Maris:
Friidis:Redz, kur labs kompromiss par visnotaļ pieņemamu cenu.:

www.ss.lv...

Ir jau šitam tieši tāda paša izmēra brālītis - MG5 kuram ir skatumeklētājs - te LV Igors to tirgo par 299e bez objektīva (tas 12-32 kits tāpat nav nekam derīgs) - virsū liekami lērums lielisku mazītiņa izmēra stiklu - 1,7/20mm, 1,8/45mm utt.

Nevaru gluži spriest par to 12-32, bet ja viņš ir kautcik līdzīgs 14-45 kitiniekam tad ir salīdzinoši labs kā standarta objektīvs.
Publicēts: 29.02.16 00:21
 citēt
Man ir pasanosika ziepis LX7. Ziepis vārda tiešākajā nozīmē, jo matrica ziepaina, kā arī baltā balanss un krāsu ķīmija drausmīgi un praktiski neregulējas. Iepirku dēļ marketinga trika par objektīva it kā gaišumu 1,4-2,3, lai bildētu telpās, bet reālajā ar to ziepi telpās nesanāk nekas pat ar zipeni, kas arī ir reti mazsspējīga. ISO virs 200 ir nelietojams. Vienīgais, kas normāls, ir video un nez kāpēc krāsas video ir gana labas. Nezinu, cik saldiem jābūt argumentiem, lai es kādreiz priekš foto pirktu kādu citu pasanosika aparātu. Priekš video varbūt, bet tas mani maz interesē.
Publicēts: 29.02.16 01:25
 citēt
zoss:Man ir pasanosika ziepis LX7. Ziepis vārda tiešākajā nozīmē, jo matrica ziepaina, kā arī baltā balanss un krāsu ķīmija drausmīgi un praktiski neregulējas. Iepirku dēļ marketinga trika par objektīva it kā gaišumu 1,4-2,3, lai bildētu telpās, bet reālajā ar to ziepi telpās nesanāk nekas pat ar zipeni, kas arī ir reti mazsspējīga. ISO virs 200 ir nelietojams. Vienīgais, kas normāls, ir video un nez kāpēc krāsas video ir gana labas. Nezinu, cik saldiem jābūt argumentiem, lai es kādreiz priekš foto pirktu kādu citu pasanosika aparātu. Priekš video varbūt, bet tas mani maz interesē.

Un ko tad tu gaidīji no mazā sensora? Un vēl iekštelpās pie švaka apgaismojuma? tur nekāds f1.4 neglābs.
Publicēts: 29.02.16 19:53
 citēt
zoss:Man ir pasanosika ziepis LX7. Ziepis vārda tiešākajā nozīmē, jo matrica ziepaina, kā arī baltā balanss un krāsu ķīmija drausmīgi un praktiski neregulējas. Iepirku dēļ marketinga trika par objektīva it kā gaišumu 1,4-2,3, lai bildētu telpās, bet reālajā ar to ziepi telpās nesanāk nekas pat ar zipeni, kas arī ir reti mazsspējīga. ISO virs 200 ir nelietojams. Vienīgais, kas normāls, ir video un nez kāpēc krāsas video ir gana labas. Nezinu, cik saldiem jābūt argumentiem, lai es kādreiz priekš foto pirktu kādu citu pasanosika aparātu. Priekš video varbūt, bet tas mani maz interesē.

Pirms šitik garus tekstus rakstīt, vajadzētu izlasīt aparāta instrukciju. Jebšu zoss ir iemācījusies rakstīt, bet lasītmācīšanās ir vēl priekšā?
Publicēts: 29.02.16 22:23
 citēt
priore:

kad man būs lieka nauda, drīzāk pirkšu kādu lietotu G12.

Es ieteiktu G 16, vienā pasākumā apčamdīju, dikti mīlīgu bildīti dod laukā, es pat nopietni saausījos...
Publicēts: 01.03.16 09:23
 citēt
GunarsII: Ja vēl kāds no konkurentiem sāktu līdzīgu konceptu - liels sensors + pastāvīgs mērens un pagaišs zūmiņš, tas būtu tas, ko es pavisam nopietni iekārotu.

Es gan nezinu cik tas ir kompakts, taču kā padārgs variants vēl ir Leica X Vario, ar APS-C izmēra matricu:
www.bhphotovideo.com...

Jā, bet par pagaišu to laikam nevarētu nosaukt.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):