forum.gif
Hibrīdkameru ekspertiem!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Hibrīdkameru ekspertiem!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.03.16 21:30
 citēt
Čau visiem!

Esmu jauniņās statusā. Iečekoju foruma pēdējās 20 lapas... nemanīju ieteikumus pirmās hibrīdkameras iegādei. Atzīšos, ka nepārzinu tehniskos datus visos sīkumos, tāpēc vēršos pie Jums. Iepriekš nav bijusi saskare ne ar spogulenēm, ne hibrīdkamerām. Kameras iegādes mērķis: kvalitatīvāk iemūžināt visādus dzīves notikumus, arī sportu.

Gribu iegādāties hibrīdkameru, tā saucamo mirrorless camera, taču piedāvājuma klāstā esmu apjukusi! Varbūt kāds zinātājs var ieteikt, pietiekami labu kameru ikdienas lietošanas vajadzībām?

Par jebkuru viedokli būtu NEIZSAKĀMI pateicīga...
Publicēts: 01.03.16 21:52
 citēt
Lai kāds Tev kaut ko ieteiktu, saki cik daudz esi atvēlējusi kameras iegādei?
Publicēts: 01.03.16 21:56
 citēt
Publicēts: 01.03.16 21:56
 citēt
privilege84:Lai kāds Tev kaut ko ieteiktu, saki cik daudz esi atvēlējusi kameras iegādei?

500 - 600 eiro
Publicēts: 01.03.16 22:06 labots
 citēt
Stipri šaubos, vai te "ganās" pareizo expertu bari- priekš tā cilvēkam būtu reāli un praktiski daudzpusīgi jāizvērtē pietiekami lielu daudzumu dažādu "bezspoguļu"...:face-grin:

Kautko populārā valodā latviski var palasīties šeit (raksta mūsu pašu fotoblogeris):

kursors.lv...

Un vēl- lai varētu kautko ieteikt, vajadzētu zināt cenu diapazonu.

Ja der lietotie- priekš smalkām sieviešu rociņām dikti smuki izskatās (un arī esot tīri lietojums) šāds Panasonic pa nieka 330 Eur.

www.ss.lv...

Man pašam ir jau pavecs kādreizējais top-modelis "Sony Nex-7". Mani apmierina, kaut arī fokusēšanās varētu būt bik ātrāka. Objektīvu klāsts nav pārāk plašs - īpaši no lētajiem. Toties ir labs skatu meklētājs un iespēja uzlikt lielo zibspuldzi.

Tīri labs variants no lietotajiem būtu šis Nex-6- (līdzīgs Nex-7, bet ar ātrāku fokusēšanās sistēmu). 350 Eur- gana laba cena- dikti līdzīgs jaunais a6000 maksā gandrīz dubultā.

www.ss.lv...

Mazo pankok- objektīvu SEL 16-50 daudzi "eksperti" noliek līdz ar zemi, bet manuprāt, tik traki nav- toties saliktā veidā aparāts ielien dāmu somiņā. Sporta utml. aktivitātēm var piepirkt stabilizēto telezūmu Sony SEL 55-210 un komplektiņš būs gana universāls Mākslas eksperimentiem uz Sony Nex var izmantot vecos labos manuālos objektīvus ar pāreju pa pārdesmit Eur.

Bet vispār tēma ir ļoti plaša un diskutabla. Jāmeklē pašai I-netā, gatavu recepti visām gaumēm neviens neiedos...:face-wink:
Un jāatceras- vēl gana daudz tēriņu jāparedz objektīviem u.c. aksesuāriem. Varbūt ir kāds labs paziņa ar bezspoguli- tad var ņemt līdzīgu modeli, lai var praktiski pakonsultēties un arī kādreiz ko aizņemties.
Publicēts: 01.03.16 22:23
 citēt
Publicēts: 01.03.16 22:26
 citēt
Es kā hibrīdkameras neeksperts, ieteiktu varbūt paskatīties arī spoguļkameras virzienā? Ja drīkst vaicāt, kādēļ tieši hibrīdkamera?
Publicēts: 01.03.16 22:40
 citēt
privilege84:Es kā hibrīdkameras neeksperts, ieteiktu varbūt paskatīties arī spoguļkameras virzienā? Ja drīkst vaicāt, kādēļ tieši hibrīdkamera?

Tikai un vienīgi kompaktuma dēļ. Spoguļkamera man asociējas ar smagumu, ko nevēlos sev visur vedāt līdzi. Ļoti daudz ceļoju, tāpēc man ir no svara kameras lielums un svars. Līdz šim izmantoju tikai digitālās kameras un telefonu, kur nav vajadzīgas priekšzināšanas. Taču prasības aug, un esmu sapratusi, ka attēlu kvalitāte, ko iegūstu no digitālajiem aparātiem nav tāda kā vēlos.

Tā kā spoguļkamera priekš manis varētu būt nepraktiska, izlēmu par labu hibrīdkamerai.
Publicēts: 01.03.16 22:45
 citēt
Ķenons EOS 100D ar kādu pankūku vai Pentaxis K-S2 ar saliekamo kitu arī būs par lielu?
Publicēts: 01.03.16 22:54
 citēt
Tāda doma bija, bet tad jādzīst, ka šis fantāzijas ziņā progresē...
Publicēts: 01.03.16 22:58
 citēt
Nu tad re ku friida rakstītais, bet pirmais ko ieteiktu, sākt ar fotogrāfijas pamatiem, teoriju utt, kamerai superspējas nepiemīt, un poga šedevrs nav iebūvēta.
Publicēts: 01.03.16 23:04
 citēt
a, kā būtu... ja Juris?
Publicēts: 01.03.16 23:06
 citēt
Schneider:Ķenons EOS 100D ar kādu pankūku vai Pentaxis K-S2 ar saliekamo kitu arī būs par lielu?

Manuprāt labs variants, bet te laikam domāts, ka ies ārā ar rokassomiņu. Tur ķenons/pentaxis neiegulsies, a kaklā vai rokā staipēt negribās
Publicēts: 01.03.16 23:07
 citēt
talavietis:a, kā būtu... ja Juris?

A moš ar. Juri atkal dzen amzieri blogā?
Publicēts: 01.03.16 23:17
 citēt
Bet tad jājautā, vai arī viņš nav iestājies sādžas jobu palātā.
Publicēts: 02.03.16 10:53
 citēt
expresis:esmu sapratusi, ka attēlu kvalitāte, ko iegūstu no digitālajiem aparātiem nav tāda kā vēlos

Tad jau filmiņu aparāts jāmeklē :D
Publicēts: 02.03.16 11:22
 citēt
Kas, bļeģ, ir hibrīdkamera? Kas ar ko tiek miksēts?
Publicēts: 02.03.16 11:25
 citēt
Haidrachuxx:Kas, bļeģ, ir hibrīdkamera? Kas ar ko tiek miksēts?

Es Tev atbildētu, bet Tu, diemžēl, kādam citam jautāji.
Publicēts: 02.03.16 12:08 labots
 citēt

To es saprotu. Par savu stulbumu nekaunas - pat publiski izrāda. :) Pareizi ir, jādzīvo saskaņā ar sevi.
Publicēts: 02.03.16 12:34
 citēt
Nezinu, kas ir daudzkārt pieminētais Juris - Jurčiks, bet šis topika stils no "jauniņajiem" izklausās ļoti pazīstams. Tāds ievelkošs, puskompetents un provocējošs. Pēc šī teikuma spriežot exspresis ir pudu sāls apēdis ar digitālajiem aparātiem darbojoties.
expresis: ....Taču prasības aug, un esmu sapratusi, ka attēlu kvalitāte, ko iegūstu no digitālajiem aparātiem nav tāda kā vēlos.....

Diez vai hibrīdkamera būs risinājums.
Te vajadzīgs pavisam radikāls "hibrīds". Nu līdzīgi kā viens biologs ierosināja sakrustot arbūzu ar prusakiem. Būšot super, varēšot ēst, spļaut sēkliņas un tās pašas aizskriešot projām.:face-wink:
Publicēts: 02.03.16 12:43
 citēt
GunarsII:Nezinu, kas ir daudzkārt pieminētais Juris - Jurčiks

www.portreti.lv
Publicēts: 02.03.16 12:53 labots
 citēt
Expresis, bilde pa taisno no aparāta ir "jēlmateriāls" :) Iemācies bildēt RAWā un lightroom apstrādei. Tici man, no amatiera/hobij spogulenes + vajadzīgajām zināšanām lightroom var dabūt ĻOTI pieklājīgas bildes. Esmu bildējis kāzas savā laikā ar canon 450d + tamron 17-50. Pašam patika un pasūtītāji bij sajūsmā. Kameru atpelnīju tieši ar vienu kāzu bildēšau :)

Zinu daudzus, kuri jautā pēc jauna aparāta un cer, ka nāks ārā šedevri pa taisno no kameras, bez jebkādas apstrādes, bet tā nenotiek.
Publicēts: 02.03.16 13:17
 citēt
expresis:Čau visiem!

Esmu jauniņās statusā. Iečekoju foruma pēdējās 20 lapas...

Čau, čau

Ne tikai Tev diena sākās labi - es ar parēcu par rosību :)
Publicēts: 02.03.16 13:42 labots
 citēt
Īpaši neapdāvinātajiem uzskatāmi
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):