Tam dokam principā būtu jānāk komplēktā ( tas nozīme, ka viņš ir obligāts) ar šiem objektīviem, bet tad tie krātos! Es domāju, ka vaig, bet pirkt nebūtu vajadzība 1.reizei! Par cenām uzjautāšu tai fotoīrei.lv
Variet pastāstīt par šo produktu? Tiešām programmējas pa līkni, lai negļukotu pie dažādiem fokusa attāalumiem? Varu ieteikt risinājumu kur nekas nav jāpiedzen - risinājums nav lets, bet, ka tik šī visa darīšanās neiznāk cenā līdzīga...
Sveiki! nu ko pastāstīšu kā man veicas vai vēl joprojām neveicas! Ar to doku itkā tikai mazliet normālāk sanāca pieregulēt priekš dienas gaismas, kā bildēju ar zibspuldzi viss atkal rādās pilnīgi savādāk/miglaini! Un visgrūtak noregulēt no 1.50mm-2m attālumam! Kādi ieteikumi?
ieva_andrupe:Sveiki! nu ko pastāstīšu kā man veicas vai vēl joprojām neveicas! Ar to doku itkā tikai mazliet normālāk sanāca pieregulēt priekš dienas gaismas, kā bildēju ar zibspuldzi viss atkal rādās pilnīgi savādāk/miglaini! Un visgrūtak noregulēt no 1.50mm-2m attālumam! Kādi ieteikumi?
Šim aparātam pat Nikon objektīvi ir jāpiekalibrē... To var izdarīt pašā aparātā un nekādi papildus pričendāļi nav nepieciešami. Bet arī piekalibrējot ne vienmēr AF trāpīs, kur vēlies. Tā ir D7000 īpatnība. Vis precīzākais objektīvs man bija Tamron 17-50 f2,8... bet vis neprognozējamākais Nikon 35mm AF-S 1,8G (ar D90 AF vienmēr bija mērķī), kurš grupas bildēm bija ok, bet tuvplāniem kā pagadās.
Reāli tā kamēra jau sen prasās doties prom, bet nu šogad vēl noteikti jāmēģina darboties kā var! Jo ja pirkšu ff, tad objektīvs šis ar ies tautiņjās! Vēlos, lai nauda nokrīt no gaisa!
Ar vienu fokusēšanās punktu tāpat bēdu ieleja ar visu kalibrēšanu. Liec kamerā tos daudzos auto fokusēšanās punktus (9 utt.) > Poga uz AF kloķa > rullīši.
ieva_andrupe:Reāli tā kamēra jau sen prasās doties prom, bet nu šogad vēl noteikti jāmēģina darboties kā var! Jo ja pirkšu ff, tad objektīvs šis ar ies tautiņjās! Vēlos, lai nauda nokrīt no gaisa!
Var jau to lietot kādu laiku arī krop režīmā, 10mp gana diezgan sakarīgai drukai, bet kad atradīsīes pircējs par normālu cenu nopārdot to tālāk. D7000 jau tik 16mp tā ka kritiens uz 10mp, ne tik traģisks.
Esmu vienkārši pārmocījusies un līdzekļu arī nav lai ko mainītu, jātur īkšķi ka būs viss ok! Salīzinot ar to, ka decembrī man nesanāca 50 procentu bilžu ļoti smagā stāvoklī, tad tagad 25 procenti un pārējās var pieciest! Nu principā jau ilgi regulēju galvenokārt kas negāja ir 18mm un 35mm tālumā! Tagad dienas gaismā ir diezgan ok, salīdzinoši! Bet problēma ka uzliek zibspuldzi... tā no tā ko dariju jēga nekāda!