Vajadzīgs kāds/kāda, kurš šo sestdien, 5.martā, dienas pirmajā pusē, aptuveni Rīgas centrā ar savu (aizņemtu/noīrētu, utml.) kompi un printeri var uzņemties bilžu drukāšanas darbiņu.
Īsumā sekojoši: ir fotostūrītis, kur notiek bilžu šķilšana, ik pa 5-10-15 kadriem karti iedod drukātājam, kurš uzliek uz bildes logo un drukā ārā. Nekāda bilžu papildus apstrāde nenotiek. Vēlamais formāts- A5 vai lielāks, noteikti ne 10x15. Bilžu izdrukas kvalitātei jābūt labai vai ļoti labai, plānie papīri ar kreisajām tintēm neder.
Par bilžu saturu drukātājs nesatraucas- to sākumā ar pāris piešautām un izdrukātām testa bildēm kopīgi novienojas, ka ir labi, un pēc tam vairs neko nemaina, tikai drukā. Izdrukāto bildi smuki noliek rindā uz galda un viss.
Maza, bet godīga atlīdzība par patērētajām stundām + saprātīga iekārtu amortizācija + saskaņotas iepirkto materiālu izmaksas.
Prognozējamais izdruku skaits 100-200, stundu skaits 3-4.
Šeit, t.i., blogā, netaisam pilnīgi nekādas diskusijas, nekādas atbildes uz jautājumiem te nebūs. Kuriem ir spējas, prasmes, saprašana, vēlēšanās un dzelži- lūdzu, vai nu šeit PM, vai labāk man pa tiešo 29110210.
P.S. Ja te vēl ir kāds palicis no "vecās gvardes"- sveicieni! un ja pieteiksies- pusdienas no manis.
Esmu vecs, par gvardi katram sava ispratne, tādēļ varu pieteikties uz Vincenta biznesa puzdienu vērtību, Mūsu miesta Topā par to varētu iepirkt paiku veselai nedēļai vai alu, ko pļumpēt pēc pirts - visam gadam. Tad nu katru sezdienu es celtu kausu uz Ulda veselību.
šis lietas apvienojot: "kurš uzliek uz bildes logo", "Bilžu izdrukas kvalitātei jābūt labai vai ļoti labai", "Maza, bet godīga atlīdzība" izklausās pēc uzmetiena.
Savukārt 4 h un 400 bildes nozīmē, ka visticamāk ar vienu printeri pasākums nav realizējams, jo viena bilde jāizdrukā vidēji 1/2 minūtē. Iespējams arī vienam cilvēkam tāds darbs būtu pagrūts.
Bet ja nopietni - 1200 priekšapmaksa pēc rēķina, kas iekļaus līdz 400 bilžu izdruku un aizsūtīšu cilvēku drukāt.
Priore: mana pieredze ar drukāšanu bija tāda, ka fotogrāfam vispār nebija laika atnākt un iedot failus drukāšanai
Sūdīgi noorganizēts darbs.
Lielajās korporaķivkās ir reportieris, fotostūra hudožņiks, hudožņika asistents kas grūž nost žūpas un koordinē to rindas kārtību un druķieris citā telpā.
Gandrīz nekad druķiera telpa nav tik tuvu, lai būtu stabils wifi - samainīt kartes ir 15sek. jautājums.
Bet par limonādi var dabūt tikai klaunus kam viss ķerās un nevar paspēt + "fotostūris" ir deķis pie sienas un 2 zoņķiki ģīmī.
Priore: mana pieredze ar drukāšanu bija tāda, ka fotogrāfam vispār nebija laika atnākt un iedot failus drukāšanai
Sūdīgi noorganizēts darbs.
Lielajās korporaķivkās ir reportieris, fotostūra hudožņiks, hudožņika asistents kas grūž nost žūpas un koordinē to rindas kārtību un druķieris citā telpā.
Gandrīz nekad druķiera telpa nav tik tuvu, lai būtu stabils wifi - samainīt kartes ir 15sek. jautājums.
Bet par limonādi var dabūt tikai klaunus kam viss ķerās un nevar paspēt + "fotostūris" ir deķis pie sienas un 2 zoņķiki ģīmī.
MĒS pēdējos gadus izmantojām raidītājus kas pūta failus uz bussu kemperi arpusē , tur divi printeri drukāja bez apstājas. Komanda kopā 4 cilvēki šoferi drukātāja asistentu ieskaitot Agris pilnīgi precīzi raksta , šādos pasākumos maksā uz priekšu par konkrētu fiksēta darba apjoma griestiem. Apjoms tiek izsmēlts un viss.
Ballītes drukāt bildes vispār ir slikti. Cilvēki sabildējas -viņiem izdrukā tas bildes un tad viņas kaut kur starp kotletēm un viskija glāzēm tiek nobēdzinātas. Pēc tam skaties saņurcītas, saplēstas un iemērktas zupas šķīvjos.
Var sabildēt, bet pēc tam smuki lēnām izdrukāt un aizsūtīt. Tā vismaz garants kad saņems nesaburzītu un būs atmiņai vēlreiz par pasākumu.
Pie mums fotostūrītis ir Vedzgada un zemnieku/uzņēmēju ballēs, nekādu driķēšanu nav, tādēļ apkopēja bildes rītā pa pagaldēm nevāc. Maspilsētā tas notiek jau gadiem, tādēļ visi zina, ka pirmdien ar flešu varēs atnākt uz domi, kultūras namu vai lauksaimniecības konsultāciju biroju un no reportāžas izlasīt kadrus, kur redzams interesējošš ģīmis. Un pat viens pārstāvis var savākt visam pagastam, jo pie mums pāķos visi viens otru pazīst
Laikam jau jāpieliek topikam punkts un īsi jāizstāsta kas un kā notika. Fotoblogā nekas nav mainījies. Neviens no šejienes neizteica nevienu piedāvājumu. Agra gribēšana saņemt gandrīz vienu mēneša algu pa 2-3 stundu ne pārāk kvalificētu darbu, lai nu paliek pie viņa, es to neuztvēru nopietni. Šoreiz spēkā ir tas teiciens, ka gribēt nav kaitīgi, kaitīgi ir kas cits. Foto drukāšana galīgi nav mans lauciņš, tāpēc arī jautāju citiem. Nemaz nezināju, ka ir pieejami sublimācijas printeri, kuri drukā gan 10x15, gan 15x30, ar drukas ātrumu 15 sekundēs bilde... Pats uzņēmu laiku. Tieši ātrais drukas laiks bija tas, kas lika atkāpties no A5 formāta un to pasākumu taisīt 10x15 formātā. Pats pasākums- sašķīlu no statīva ~150 bildes, eksportējot pieliku klāt logo Watermark veidā, vienlaicīgi pielaboju asumu, gaišumu, kontrastu, un- aizsūtīju uz printeri drukāt. Bildes tiešām bira kā pupas, vienā piegājienā drukāju 90 bildes, ne kas aizrijās, ne kas bremzējās. No sublimācijas printera tādu ātrumu negaidīju, vienkārši nezināju, ka tā ir. Pirmā čupa vēl drukājās, kad aizsūtīju no PC uz printeri drukāties otru čupu. Otrs cilvēks palīdzēja tautai atrast savu bildi, ielika aploksnē un visi priecīgi. Drukāšana un bilžu izdalīšana aizņēma apmēram stundu. Kādam vajadzēja izdrukāt vēl kādu eksemplāru, laiks pietika visiem. Kas par printeri- reklāmu netaisīšu, kam interesē, zvaniet, izstāstīšu. Šeit nav ko sākt garās runas. Manā vērtējumā par šādu vienkāršu pasākumu 3 stundu (2 bildē un 1 drukā) garumā un ar šādu tehniku droši var prasīt vairākus simtus ērikus. It sevišķi, ja ar drukas materiāliem uzlādētu printeri pieved un aizved. Varam lidot mākoņos un gribēt, bet labāk staigāt pa zemi.
Sākuma sludinājums: " uzliek uz bildes logo un drukā ārā. Nekāda bilžu papildus apstrāde nenotiek. Vēlamais formāts- A5 vai lielāks, noteikti ne 10x15. Bilžu izdrukas kvalitātei jābūt labai vai ļoti labai, plānie papīri ar kreisajām tintēm neder." + "maza atlīdzība",
Šo mēs varam secināt ar to ka pasūtītājs vakariņās vēlās svaigi gatavotus lobsterus un omārus pa lētu cenu. Kas notiek rezultātā - ir viens piedāvājums, kurš pasūtītāju neapmierina jo pa lēto grib pie labas ģēlas. Beigās pasūtītājs aiziet uz veikalu nopērk baltmaizi un krabju nūjiņas un paēdis zivju delikateses nesaprot kapēc citi vai nu nepiedāvā vai nu ir dārgi.
Teikšu godīgi, savu piedāvājumu neizteicu, jo prasība bij uber druka par mazām cenām. Kas nav apvienojums. Un vēl + man printeris 1gab a4 drukā 2 minūtes.
Bet nu tagad izlasot aprakstu saprotu ka labi ka to nedarīju. Tā kā bilžu nekāda čikāšana nebij prasīta tik cik spiest print, bet izlasot aprakstu ir teikts "vienlaicīgi pielaboju asumu, gaišumu, kontrastu" saprotu ka no kameras uz druku nāktu diezgan lieli sūdiņi, ja jau vēl pēc bildēšanas fotostūrīti ir kaut kas jākruķī kompī. Rezultāts būtu štruntīgi nobildētas bildes uz laba papīra ar krutu tinti. Un lai nekristu kaunā pie printera butu vien jāpiečikā drukātājam tās bildes.
Autora apgalvošana ka drukāšana ir lēts darba spēks ir spļaviens sejā tiem, kas drukas procesus un krāsu menedzmentus izkoduši līdz kaulam. Un tas ir sarezgīts process. Ja autors uzskata ka tas nav nopietni - tad krabju nūjiņas it is!
Krietnam fotogrāfam tā nevajadzētu rīkoties, jo viņš arī ir taja pašā kategorijā kur no malas liekas, kas tur ir tik spied pogu. Un gan jau ar tev būs klients kas pateiks: "tu tur tik spied podziņu nafig tev maksāt 100E par stundu darba"
UldisS:Vēlamais formāts- A5 vai lielāks, noteikti ne 10x15. + Bilžu izdrukas kvalitātei jābūt labai vai ļoti labai, plānie papīri ar kreisajām tintēm neder.
Un kas no tā dzīvē sanāk:
UldisS:Laikam jau jāpieliek topikam punkts un īsi jāizstāsta kas un kā notika.
laba doma! tik derētu pašam izvērtēt savas prasības un realitāti no malas...
Fotoblogā nekas nav mainījies. Neviens no šejienes neizteica nevienu piedāvājumu. Agra gribēšana saņemt gandrīz vienu mēneša algu pa 2-3 stundu ne pārāk kvalificētu darbu, lai nu paliek pie viņa, es to neuztvēru nopietni. Šoreiz spēkā ir tas teiciens, ka gribēt nav kaitīgi, kaitīgi ir kas cits.
Visam sava cena - gribēji tak A5 un lielākas - par ko attiecīgi adekvāta cena
Foto drukāšana galīgi nav mans lauciņš, tāpēc arī jautāju citiem. Nemaz nezināju, ka ir pieejami sublimācijas printeri, kuri drukā gan 10x15, gan 15x30, ar drukas ātrumu 15 sekundēs bilde...
tad 15 sekundes ir 10x15 vai 3x lielākais 15x30?
Pats uzņēmu laiku. Tieši ātrais drukas laiks bija tas, kas lika atkāpties no A5 formāta un to pasākumu taisīt 10x15 formātā.
tad kā - tomēr ar apgalvojumu: "Vēlamais formāts- A5 vai lielāks, noteikti ne 10x15."
Manā vērtējumā par šādu vienkāršu pasākumu 3 stundu (2 bildē un 1 drukā) garumā un ar šādu tehniku droši var prasīt vairākus simtus ērikus. It sevišķi, ja ar drukas materiāliem uzlādētu printeri pieved un aizved. Varam lidot mākoņos un gribēt, bet labāk staigāt pa zemi.
Vairāki simti ēriku par šo esot OK, bet 2x vairāk par 2x lielākām, lasi lēnāk drukājamām, augstas kvalitātes bildēm, citēšu: "Bilžu izdrukas kvalitātei jābūt labai vai ļoti labai, plānie papīri ar kreisajām tintēm neder." ar dārgām tintēm, dārga papīra vairs nav ok?
Izklausās visai apsmaidāmi - prasīja vienu, cena nepatika, finālā sanāca 3x mazāk par 3x lētāku ciparu... bet citi "laupītāji"
Sublimācijas printeris nav slikts un iespējams labāks par, bet 400 A5 un A4 bildes nav 150 10x15. Tā, ka pirms ko prasīt citiem vajadzētu noskaidrot ko tad īsti vajag. Bet tā parasti ir, kad piekrīt darbam par kuru maz saprašanas kā to izdarīt.
Izrādījās arī, ka bildes pirms drukāšanas vajag apstrādāt, kas noteikti nepaātrina procesu. No apraksta arī var saprast, ka piedāvājums ar sublimācijas printeri nebija lētāks, ja ne dārgāks, jo drukāja 3-4x mazāk un paši.
P.S. Tintes printeri, kas der pasākumu bildēm drukā 10x15 ~ 6, A5 - 12 un A4 24 sekundēs.
No kurienes Tu pagrābi ciparu 400 gab.? Es skaidri un gaiši jautāju par 100-200 un tā arī bija pa vidu- 150 gab.
Skaidrs, ka sublimācija nav tinte, jeb pareizāk, tinte nav sublimācija. Es tiešām nezināju, ka ar sublimāciju var izdrukāt 15 sekundēs, kaut kā biju iedomājies par aptuveni 1 minūti. Ar tinti 6 sekundēs, nezinu, bet ja Tu saki- tātad tā ir. Jā, būtisks arguments, kāpēc bija jālec uz 10x15- pasūtītājam atradās aploksnes mazajam formātam... Tā arī teicu, man pie kājas, var drukāt A5, var drukāt 10x15
Bilžu apstrāde- nu kāda apstrāde! Ja reiz bija jālaiž caur kompi (logo jāuzliek), tad visām bildēm uzreiz vienādi pielikt asumiņu, kontrastiņu, spilgtumiņu- tas aizņem tieši 1 minūti. Kāda apstrāde... Mierīgi varēja arī to nedarīt, bet 1 minūte tiešām neko neizšķir.
Kas bija lētāks, kas dārgāks... ne šeit ir īstā vieta, kur to apspriest, bet nu arī Tavā aprēķinā 3 eiro par vienas visparastākās bildītes izdruku... Bet klients ir tas, kurš pasaka jā vai nē. Un viņam, kā mēs zinām, bet negribam tam piekrist- vienmēr taisnība. Un šajā gadījumā jautājums bija nevis par "mākslinieku-restauratoru", bet "krāsotāju". Tāpēc es arī teicu, ka pietiekami nekvalificēts darbs. Bet to, ka te dzīvo tikai "mākslinieki-restauratori" , to es pats zinu pietiekami labi.
Bilžu apstrāde- nu kāda apstrāde! Ja reiz bija jālaiž caur kompi (logo jāuzliek), tad visām bildēm uzreiz vienādi pielikt asumiņu, kontrastiņu, spilgtumiņu- tas aizņem tieši 1 minūti.
Kas tas par pēcapstrādes "asumiņu"? Saprotu vecos laikos līdz 6Mpx kamerām ar ziepju vai bēdīgiem spoguleņu stikliem, samazinot bija bišķi ķīselis, bet tagad... ? 60x40cm izdruka neko neasinot acis griež ārā.
UldisS, man jau vienalga. Drukāšana nav diez ko svarīgs bizness. Bet 3 EUR par A5 bildi izbraukuma drukā ir normāla cena, ja tikai jādrukā. Var jau, protams, drukāt lētāk, ja ir vēlme dāvināt.
Uldiss pēc karmiskajiem principiem draud uzrauties uz kāda ArtDirector'a kurš teiks, ka: "man vajadzīgs eksponometra pieskatītājs ( fotogrāfs ) kurš pa lēto sabildēs ( tu jau neko nedari tikai nospied pogu ) manu ideju." Diezko teiktu tādā situācijā? Varbūt sākotnējais teksts no sērijas "pazudis tulkojumā" un nemaz nebija tā domāts kā izskatās, bet labi ņemt vērā, ka kopīgi ar drukātājiem jūs veidojat kopā industriju, ko sauc par fotogrāfiju un industrijas dalībniekus nevajag noniecināt. mani 0,02eur