Paldies par atsaucibu! Rumpi iegadajos un skruveshu virsu pagaidam 50 1.8 planos iegadaties ari samyangu 14mm- dzirdeju gan labas, gan sliktas atsauksmes un lasot sastapost ar to pashu. kamert pats neizmeginashu neticeshu nevienam!
5D, 14mm samyang, EF 85mm 1.8, EF 24-105L ir planotais kombo. Nezinu, vai man vajadzes ko garaku par 105... Reti kad vispar gribas griezt pari +- pa 100mm.
p.s. Ja kadam ir samyangs 14mm, vai zin, kas tirgo- droshi PM
priore:FF dod smuku attēla plastiku un 50mm ir lētākais, kas pieejams, ja interesē foto kā pašizpausmes veids.
To visu es labi zinu, tāpat, kā zinu, ka mani foto vairāk interesē kā kvalitatīvs informācijas fiksācijas veids, tas arī ir iedzimts ieradums no ilgajiem "protokolu" fotogrāfa darba gadiem. Bet skaista plastika prasa arī labu optiku par attiecīgu cenu- to vairs neļauj mans budžets...
Ar pašizpausmi man arī viss sen skaidrs- ne katram ir lemts būt māksliniekam. Dzīve ir pierādījusi- labāk labs reportieris, nekā štruntīgs "mākslinieks"... Katram savs...
priore:labs reportieris nevar iztikt bez izpratnes par mākslas likumiem.
To jau neviens netaisās apstrīdēt. Līdz zināmam līmenim pietiek ar skolās un ģimenē iegūtajām mākslu pamatzināšanām, bet nopietnākai attīstībai bez profesionālas izglītības neiztikt.
Bet tikpat labi jau var minēt lērumu piemēru, kad visādu mākslu akadēmiju beiguši študenti tālāk par afišu zīmēšanu netiek, ja nav dabas un tā kunga dotas dzirkstelītes (talanta)
Tas pats ar "reportieriem"- piemēri nav tālu jāmeklē- tehniski kvalitatīvu, bet pavisam garlaicīgu reportāžu mūsu FB galerijās gana daudz...
Friidis:Šamos 50-mm "kājas zoom" priekus esmu atēdies Zenītu laikos. Tagad ar vecumu galīgi apslinkojies un bez zūma vairs nekur...
Nu nezinu, es gan cenšos iztikt bez zūma, ja vien tas iespējams, bet reportos tādi gadījum ir ļoti reti. Un, ja kāds man pajautās, kā reportieri strādāja pirms 80 gadiem, nudien nemācēšu adbildēt...
Ticu, ka autors neiegādājās visus plauktos noputējušos vecos 5d, tākā, ja kādam vēl tāds krāj putekļus, esmu apņēmības pilns to iegūt savā īpašumā un nelikt tam vairs skumt vienam plauktā!
Vakar bildēju Masļeņicu 2.vidusskolā, man bija us kropu 16-45 un 70-200, bet pazīstams ķenonisc ar diviem rumpjiem 5D III un 50D, uz FF 24-70, bet kropu lietoja tuvplāniem ar kaukādu L fixu, liekas 135/2.
Schneider:Vakar bildēju Masļeņicu 2.vidusskolā, man bija us kropu 16-45 un 70-200, bet pazīstams ķenonisc ar diviem rumpjiem 5D III un 50D, uz FF 24-70, bet kropu lietoja tuvplāniem ar kaukādu L fixu, liekas 135/2.
Un tevi "patriotiskā sirdsapziņa" nemoka, ka par naudu bildē kremļa ruporu klausītājus un visticamāk arī atbalstītājus?
Tā vēsture tāpat katram sava un vecticībnieku pēcteči tādi paši impērijas piekritēji vien ir, kā pārējie, jo arī skatās tikai Maskavas TV. Re kur Girsa k-gs taču arī it kā vecticībnieks.
Tu nu gan esi riktīga zoss, ja neačķir gackārtu bērnu svētkus no politikas! Laikam Jāņos stāvi pie ugunckura un pieprasi visiem, kuri tuvojas, pasi, lai pārbaudītu ierakstu par tautību. Runājot par naudu - esmu vietējais reportieris, bildēju visus kultūras notikumus, bet karātavu laukuma ar 9.maiju manā miestā nau, pilsētas vadība ir bez SC, visādu Gņilu adbalsta mītiņi nenotiek.
Schneider:Tu nu gan esi riktīga zoss, ja neačķir gackārtu bērnu svētkus no politikas! Laikam Jāņos stāvi pie ugunckura un pieprasi visiem, kuri tuvojas, pasi, lai pārbaudītu ierakstu par tautību. Runājot par naudu - esmu vietējais reportieris, bildēju visus kultūras notikumus, bet karātavu laukuma ar 9.maiju manā miestā nau, pilsētas vadība ir bez SC, visādu Gņilu adbalsta mītiņi nenotiek.
Netaisnošos. Zostēviņč ir un paliks tāds, pie tam, redzams, ka pirmdien vēl turpinās iepriekšējās nedēļas kokteiļvakars "Optima linijas stiprais+Trīskārtējais" .
Labi, labi, tu tik nomierinies! Neņem galvā, žvinguli nomainīs pohas, ķobis sāpēs, rokas trīcēs, varēsi izdzēst savus murgus, neviens tevi te par pilnu nebūs ņēmis vai apvainojies.
Patriotisms ir valdošās varas līdzeklis, lai turētu paklausibā varas subjektu- tā dēvēto tautu. Krievijā patrioti ir par Krieviju, Latvijā patrioti ir par Latviju, Šrilankā patrioti ir par Šrilanku.
Atvainojos par šīs tēmas piedrazošanu, bet jautājums schneideram - ko tu lien un bāzies visās tēmās, kur tevi ne gaida, ne lūdz? Nu pasaki, kāds sakars tavām halturkām ar šī topika tēmu? Saprotams, ka esi fotobloga mēbele, kas šeit ir visur, bet nu ievēro tomēr robežas.
priore:Es saktos, ka zossij ir kaut kāda īpaša, varbūt pat personīga, attieksme pret Šneideru. Būšu kā korķis šajā caurumā- izmantojam vecos topikus, lai aprunātos arī par citām svarīgām lietām. Še, piemēram, uzzināju par kokteili no alus un odekolona.
Jā, Tev taisnība. Personīga attieksme ir. Neviens netā un arī ārpus tā mani neregulēs, kā un ko darīt. Arī Schneiders.
priore: Še, piemēram, uzzināju par kokteili no alus un odekolona.
Bet ir vēl knifiņš - no Valmiermuižas ar Krasnaja Moskva diezin vai par tādu zosi varētu palikt, šajā uzvedībā skaidri redzami tieši Optimas stiprais un Trīskārtējais.
priore: Še, piemēram, uzzināju par kokteili no alus un odekolona.
Bet ir vēl knifiņš - no Valmiermuižas ar Krasnaja Moskva diezin vai par tādu zosi varētu palikt, šajā uzvedībā skaidri redzami tieši Optimas stiprais un Trīskārtējais.
Nu par krasnuju maskvu tev labāk zināt, kā īstenajam psrs fanam, es tādus produktus nepazīstu.