Sveiki, tuvojoties manai dzimsanas dienai draugs piedavaja man nopirkt jaunu fotoaparatu. Bildeju es pati otro gadu. Ziema bija neliels partraukums, sakara ar veselibas problemam, bet lidz ar rehabilitacijas beigam atsaksu aktivi ar to nodarboties un pilveidoties.
Es izmantoju 5D classic + 50mm 1.8 un 70-200 L f4 ir vel kaut kada Tokina kit zooms, bet tas nekam neder.
No sakuma domaju nomainit kameru uz kaut ko jaunaku, bet tagad saku saubities, varbut labak iegadaties 24-70 f/2.8
Esmu ilgi sapnojusi par platlenki, bet pedeja laika vienkarsi nav sanacis tam atvelet finanses.
Ludzu palidzet man izskirties, kas butu labak. Vairak fokusejos uz portretu, ielu un dabasskatu foto. Izstaigajusi laikam visu Rigas veikalus, bet neviens neko isti nevelas ieteikt, vairak iesaka iegadaties preci, ka tadu
Tev viss nepieciešamais portretiem jau būtībā ir līdz ar to dažādībai var droši ņemt universālo 24-70. Kaut gan tas nav super platais lenkis, bet tomēr kaut kas jauns. es par jaunu objektīvu
Schneider:Ja netaisies par reportieri, dabasskati nekur nebēg, es izvēlētos www.discover.lv... un [url=http://www.discover.lv/foto_tehnika/objektivi/901
Nevelos[/url] but nelaipna, bet vasaras sanak bildet ari sadus tadus pasakumus, vismaz pagajusaja vasara ta bija, respektivi tomer zoom opcija start plato un portretu manuprat ir noderiga, protams, labojiet, ja es maldos.
Biju lolojusi sapnus par 17-40, bet tagad liekas, ka tas butu nedaudz par platu un ir bailes vilties. Ir sanacis lietot 35mm fixu uz 5D un tad jau likas, WOW, cik plats.
Par reportažām runājot, parasti kāzas bildēju uz fixiem 28, 50, 85. Bet šoreiz sanāca noslinkot un lielāko daļu biju bildējis ar 24-70, patīkami rezultāti un arī bildes labas. Protams fons uz fixiem atdalās labāk, zinot sevi, es reti kad savēju objektīvu. Diapazons ļoti tīkams un 2.8 ar der.
priore:Platleņķis šobrīd labākais ir 16-35 F/4 IS L 24-70 ir vidējasi zūms, un 50mm ar ko šo aizvietot, tev jau ir, bet- varbūt, ka man beidzot jāliek otrreizējā tirgū savs 24-70. Tad slavēšu, ka 24-70 ir vienīgias, kas vajadzīgs. Un garais tev jau ir. Pietiek arī ar 16-35 un 70-200
par platumu viss relatīvi. Es reportāžas bildēju ar to, kas pie rokas. Vari visu arī ar 24-70, bet, tā kā izmantoju divus aparātus, tad paltais gals parasti ir 16-35
Paldies par ieteikumu, painteresesos par 16-35. 70-200 drizuma tiks pardots, iegadajos lidz ar pirmo crop kameru, bet IS trukums un F4, ka ari pats zooms isti netiek izmantots un nav nepieciesams. Varetu teikt, ka bildejot ar 70-200 es negustu baudu un emocijas. Sakuma gan vakaros sedeju pie loga un knipseju menesi, bet tas atri pargaja un praktiski vairak neesmu izmantojusi Luk tadel es ludzu Jusu palidzibu, lai nekluditos velreiz.
evijaab:Sveiki, tuvojoties manai dzimsanas dienai draugs piedavaja man nopirkt jaunu fotoaparatu. Bildeju es pati otro gadu. Ziema bija neliels partraukums, sakara ar veselibas problemam, bet lidz ar rehabilitacijas beigam atsaksu aktivi ar to nodarboties un pilveidoties.
Es izmantoju 5D classic + 50mm 1.8 un 70-200 L f4 ir vel kaut kada Tokina kit zooms, bet tas nekam neder.
No sakuma domaju nomainit kameru uz kaut ko jaunaku, bet tagad saku saubities, varbut labak iegadaties 24-70 f/2.8
Esmu ilgi sapnojusi par platlenki, bet pedeja laika vienkarsi nav sanacis tam atvelet finanses.
Ludzu palidzet man izskirties, kas butu labak. Vairak fokusejos uz portretu, ielu un dabasskatu foto. Izstaigajusi laikam visu Rigas veikalus, bet neviens neko isti nevelas ieteikt, vairak iesaka iegadaties preci, ka tadu
Ar cienu E.A.
Kaut kas fiksēts no 20-35 mm toč prasās. Tur ietilps - 20 mm 1.8 Sigma, 24 un 28 1,8 Sigma 35 mm Sigma art Canon 24mm 1,4 IunII, 24mm 2,8 28mm 1,8 un 35mm 1,4 Sigmas ir ĻOTI rūpīgi jātestē ar atvērtu f uz asumu, ieteicams pašaut uz lineālu no statīva. Ja af ir precīzs, tie cenai ir izcili stikli, īpaši ja atrod pa lēto no rokas un nenodrāztu Ir, protams, Tamrons un Sigma ar 14 mm fiksu, bet diez vai Tev tādus vajag. Ir TS kaudzīte, nu nez.... Ja Tu neesi purčikajurčiks un mūs tagad nedirsini, tad aizmirsti par 16-35 utaml sūdiem, tie ir reportieru stikli un tikai. Nekāda kaifa viņu zīmējumā nav, tiesa darba zirģeļi labi un uzticami vilks vezumu. Tāpat kā 70-200 f4 vai dārgākais ekvivalents 2,8
Milzigs paldies visiem par ieteikumiem. Lai cik loti es ari veletos 16-35, es laikam tomer vairak sliecos uz 24-70 f2.8 mark 1. Merkis ir iegut maksimali labu bildes kvalitati un paraleli saglabat objektiva daudzpusiibu. Respektivi, ja atrodos ainavaa un bildeju pazinu pasakumu, man nebutu zigli jamekle soma ar objektiviem, lai iemuzinatu skaistu saulrietu. Es ceru, ka izdaru pareizo izveli un velreiz liels paldies par ieteikumiem.
P.s. juriciku no purcika nepazistu un laikam iepazit nevelos.
ja ir tā kā IR: 50/1.8 + 70-200/4, tad es VIENNOZĪMĪGI piepirktu klāt tieši 16-35 (nezinu kuru f/2.8 vai f/4+IS) bet tas esmu es, jo man patīk "ultra wide". normālam cilvēkam arī 24mm uz FX ir pietiekami jau plats.
evijaab:Milzigs paldies visiem par ieteikumiem. Lai cik loti es ari veletos 16-35, es laikam tomer vairak sliecos uz 24-70 f2.8 mark 1. Merkis ir iegut maksimali labu bildes kvalitati un paraleli saglabat objektiva daudzpusiibu. Respektivi, ja atrodos ainavaa un bildeju pazinu pasakumu, man nebutu zigli jamekle soma ar objektiviem, lai iemuzinatu skaistu saulrietu. Es ceru, ka izdaru pareizo izveli un velreiz liels paldies par ieteikumiem.
P.s. juriciku no purcika nepazistu un laikam iepazit nevelos.
Ehhh pēc tam nebrīnies, ka Tavas un blakus meičas bildītes ar ziepīti ir sasodīti vienādas. Tikai viņa to pasākumu nopirks pa lēto un nestieps milzu somu ar hlamiem. Klau, Tu gadījumā nebildē ar auto uzstādijumiem ? Ieliec vismaz pāris bildes, lai varam saprast Tavas vizuālās vērtības.
nesix:ja ir tā kā IR: 50/1.8 + 70-200/4, tad es VIENNOZĪMĪGI piepirktu klāt tieši 16-35 (nezinu kuru f/2.8 vai f/4+IS) bet tas esmu es, jo man patīk "ultra wide". normālam cilvēkam arī 24mm uz FX ir pietiekami jau plats.
Interesanti ir tas, ka Tavā galerijā tas ultra platais ir lietots mazāk kā 10% bilžu! www.fotoblog.lv... Turklāt apskatot, piemēram, šo es droši apgalvoju, ka identisku bildi varēs iegūt ar normālu ziepi un pat ar labu telefona kameru. ( es runāju tikai par konkrētās bildes tehnisko pusi, saturisko vispār neietekmē ar ko uzņemta, tā ka lūdzu neapvainojamies ) Tad kāda jēga pa daudziem simtiem pirkt plato, ja beigās bildītes nav ? Pie tik aizgriezta cauruma ir vienalga 18-200 vai 12-24, pēdējam būs drusku smukākas krāsas un kontrasts, bet tas arī lielā mērā ir apstrādes jautājums. Izstāstiet man lietu ko nevaru saprast jau gadiem - kāpēc jūs tā ieguldaties tehnikā, ja vairums vizuālā rezultāta ir ļoti ļoti līdzigs labam ziepim ?
NilsS:...pēc tam nebrīnies, ka Tavas un blakus meičas bildītes ar ziepīti ir sasodīti vienādas...
NilsS gribi teikt ka ar 24-70 būs viduvējas bildes? Es piemēram arī skatos uz 24-70mm f/2.8L vai 24-70mm f/2.8L II. Pagaidām neesmu iegādājies, jo otrajai versija cena ir pilnīgs pzdc un es ar foto nepelnu. Kā arī paralēli spēlēšos ar padomju laiku fiksiem 58/2 un 135/3.5 redzēs kas sanāks, ja sanāks
Sodien parunajos ar kolegi, kas nesen iegadajies 24-70, vins loti loti skeptiski skatijas uz so objektivu. Apsolijas man tuvakajas brivdienas iedot patestet, lai es butu 100% parliecinata, ka nevelos sev ko tadu.
Nils, liels paldies par taviem skeptiskajiem komentariem, kas man lika velreiz un velreiz pardomat to, vai tiesam 24-70 ir istais. Tagad pavisam atklati sakot skatos uz 24 mm 1.4 vai 17-40. Palasot par 16-35 ta ari neradu skaidribu, vai vins butu labaks par 24mm fixu. 17-40 atkal cena vilinosa.
Apsolos piektdienas vakara ieladet paris attelus, no savas galerijas.
NilsS gribi teikt ka ar 24-70 būs viduvējas bildes? Es piemēram arī skatos uz 24-70mm f/2.8L vai 24-70mm f/2.8L II. Pagaidām neesmu iegādājies, jo otrajai versija cena ir pilnīgs pzdc un es ar foto nepelnu. Kā arī paralēli spēlēšos ar padomju laiku fiksiem 58/2 un 135/3.5 redzēs kas sanāks, ja sanāks [/quote
Aivar viduvējas vai izcilas bildes- to noteiks blīve starp pleciem, nevis stikla puļķis priekšā gaismas jutīgam caurumam. Arī talants, veiksme un iepriekš ieguldītais darbs, jo es diez kā neticu, ka šedevri rodas no zila gaisa un Svētā Gara ārpuslaulības sakariem. Tīri tehniski ar 24-70 viss ir ok, pirmajam man bilde uz atvērta cauruma likās tizli mīksta. Nav pašam sanācis lietot otro. Salīdzini pats, paņēmu vienu stiklu no tava saraksta un otru www.flickr.com... www.flickr.com... Stikls ir tikai rīks, taču pastāv MILZU atšķirība iespējās, vai izmanto atvērumus tipa 1.4 utaml, vai arī viss sākas no 2,8 Tīri vizuāli tās ir absolūti dažādas Pasaules, manuprāt.
NilsS: Izstāstiet man lietu ko nevaru saprast jau gadiem - kāpēc jūs tā ieguldaties tehnikā, ja vairums vizuālā rezultāta ir ļoti ļoti līdzigs labam ziepim ?
Tāpat kā Tev patīk braukt ar velo, lai uzlabotu fizisko formu, man patīk stiept dārgu un smagu tehniku. (dārgu, lai tad, kad noguris, nepamestu kaut kur krūmos )
evijaab:Sodien parunajos ar kolegi, kas nesen iegadajies 24-70, vins loti loti skeptiski skatijas uz so objektivu. Apsolijas man tuvakajas brivdienas iedot patestet, lai es butu 100% parliecinata, ka nevelos sev ko tadu.
Nils, liels paldies par taviem skeptiskajiem komentariem, kas man lika velreiz un velreiz pardomat to, vai tiesam 24-70 ir istais. Tagad pavisam atklati sakot skatos uz 24 mm 1.4 vai 17-40. Palasot par 16-35 ta ari neradu skaidribu, vai vins butu labaks par 24mm fixu. 17-40 atkal cena vilinosa.
Apsolos piektdienas vakara ieladet paris attelus, no savas galerijas.
Ne, bildeju manualaja, praktiski vienmer.
Tu salīdzini nesalīdzināmas lietas. Gan ērtības, gan rezultāta ziņā. 17-40 ir labs budžeta platais, man patīk ka var uzskrūvēt filtru, ko sigmām uc kreisajiem šajos mm nevar dēļ stikla konstrukcijas. Ir vērts krietni padomāt 17-40 mm, 20,24, vai 28 mm - man pēdējie ļoti iet pie sirds, jo tas ir pēdējais platais, kurš cilvēkus stūros nepataisa par galīgiem kropļiem. Tas viss domājot par FF matricu. Nav iebildumu arī pret ultra plato, bet tas jau ir gaumes jautājums. Te jādomā pašai, vislabāk aizņemies/izīrē un tad domā tālāk. PS Bzh - jā, ļoti saprotami, vecim kaut ko tādu vajag ! vēlams + pāris aliņi somā, I grūtāk I veldzējošāk pauzēs. Bet lielāko daļu km es nobraucu ļoti triviāla iemesla vadīts - darbā tak jānokļūst
NilsS: Bet lielāko daļu km es nobraucu ļoti triviāla iemesla vadīts - darbā tak jānokļūst
Tā viš ir- Ogre ir tādā čuhņā, ka sabiedriskais transports ir problemātisks, bet mašīnu nevar atļauties, jo naudiņu dārgajiem objektīviem jākrāj... Bet ja nopietni, ko dari, ja visu dienu līst- braukā ūdenslīdēju tērpā?...
NilsS: Bet lielāko daļu km es nobraucu ļoti triviāla iemesla vadīts - darbā tak jānokļūst
Tā viš ir- Ogre ir tādā čuhņā, ka sabiedriskais transports ir problemātisks, bet mašīnu nevar atļauties, jo naudiņu dārgajiem objektīviem jākrāj... Bet ja nopietni, ko dari, ja visu dienu līst- braukā ūdenslīdēju tērpā?...
Ja drusku vai mēreni smidzina braucu un nekreņķējos, velku speciālo lietus jaku, pa stundu un 40 min nemaz tik traki neizmirkst, dubļusargu aiz slinkuma pat nelieku. Jau pierasts un es pat izbaudu, vienalga sniegs, ledus, saule, krusa, migla, lietus..... tiešām it visā ir savs kaifs, gadās pa retam ļoti nosalt, bet arī tas pie lietas, turklāt modernie materiāli tipa windstoper utaml nodrošina normālu komfortu, dārgais gals vispār super, bet man roka neceļas par biksēm vien nolikt pusotru simtu. Ja galīgi slapjš tad vilciens + ziemas ričuks ar dufāli, tad ap 20nieku mierīgi saripinu pilsētas ietvaros uz abām pusēm. Nekādas maskas un šalles neprasās, arī rokas pierod pie aukstuma un mierīgi var nobraukt kaut visu dienu ar celtnieku cimdiem pa 2,99e Uz velokurpēm gan velku virsū mokasīnus, tie ir gan slapjam laikam, gan mīnusiem. Zem kaskas windstopera cepure arī obligāta. Biju tik dulls, ka pie mīnus 25 pavizinājos, tas bija ĻOTI ekstrēmi, pēc visa tā parasts lietutiņš ir nasing spešel. Īpaši kad iesilst organisms un sāc šancēt, izdalās hormoni un tie liek justies super bez jokiem. Šogad noripoti jau 1700 km un pēdējās divas dienas darba dēļ bija jābrauc autiņā - kā nebraucu ar ričuku uzreiz jutos draņķīgi. Bez enerģijas un tizli. Normāla atkarība