Tātad kā nosaukums izsaka - interesē viedoklis par maziņajiem statīviem...Ne tikai no tehniskā aspekta (kvalitātes/funkcionalitātes), bet gan arī no filozofiskā. Kādu statīvu izvēlēties pārvietojoties ne ar auto...vienvārdsakot apkārt vazājamajā statīva izvēle?...Pa lielam viņu nevajag, bet pienākot brīdim, kad tāds noderētu - gribētos lai viņš būtu.
Ir tādi pavisam maziņi (tipa "galda variants"), ir pieskrūvējamie, ir gorrilapodi u.c. pakaļdarinājumi...ir kaut kādi mazie (kas vairs nav nemaz tik mazi) travel varianti ar 3 un 4 posmu kājām...
Kas jūsuprāt ir optimums/best bang for the buck, kas principā ir nelietojams m*sls utt?
Aktarīgs arī no prasībām. KAD un KO bildēsi. ja gribi, lai vienmēr ir pa rokai, vētras laikā jūru bildēt - nuuu.... Tur būs specifika. A tā - gorilla oriģinālais, pērkams ar garantiju. Sirui ir labi travel statīviņi, bet man likās par ļurīgu. Kaut kādi entry level manfrotto ar nemaināmajām galvām - labi bagāžniekā vizinās un komplektā jau soma.
Nu ne jau vētra...nu zin...aizbrauc uz "siltajām" zemēm....vazājies - bildē no rokas sievu, bērnus...o - gribās kopbildi...davai izvelkam statīvu...ieštellējam - Smile! Vai pienāk vakars, bet gribas kādu vēl kvalitatīvu city-scape kadriņu pa piemēram. Nu tāds ļurbuka izstrādājums interesē... Mani interesē tikai kaut kas, ko var iebāzt mazajā mugursomā (iekšpusē) un kas vairāk par 1 kg nesver.
Mašīnai bagažniekā tīri labi Manfrotto 055 vizinās līdzi...
Otrs bik lielāks, Manfrotto MKC3-H01, saliktā veidā diezgan kompakts, izstieptā pietiekami ērts pat manam garam augumam. Galva gan varēja būt stingrāka, bet manām "slinkajām" vajadzībām pietiek.
Otrs bik lielāks, Manfrotto MKC3-H01, saliktā veidā diezgan kompakts, izstieptā pietiekami ērts pat manam garam augumam. Galva gan varēja būt stingrāka, bet manām "slinkajām" vajadzībām pietiek.
es vienu brīdi skatījos uz šito: www.sirui.eu... Tiesa, bildēt no šitā var tikai sēdus. Bet, cik euronics aptaustīju, ar neizvilktu vidu izskatījās diezgan stabils
Man arī no visām kāzām sekcijā pilns nodalījums ar visādām niknām dzirām, no Kanādas viskijiem līdz vietējām šmakaukām ar tik oriģinālām etiķetēm, kādas neviens oficiālais ražotājs neizdomās. Pašam šnabis (viskijs, brendijs, džins, konjaks, vinjaks, armanjaks) vienaldzīgz, bet labus vīnus ieskapē tik paziņas, kasti alus dāvināt par labu darbu laikam nau pieņemc.
Hugo: vai tad veco labo BFS veikalu neesi apciemojis? šiem diezgan liela izvēle ar Sirui markas statīviem /
Nē, nav gadījies. Iepērkos praktiski tikai internetā.. Bet, labu statīvu tomēr vajadzētu iepriekš aptaustīt, ja nav jau zināms tieši kādu modeli vajag..
Ja padomā arī [daudz] augu utt. makrobildēšana, var skatīties uz Rollei Mini M- 1. Vidējo kolonnu var izņemt, lai netraucē tikt līdz zemei, ražotājs saka, ka galva turot līdz 7 vai 8 kg.