Kaza! Es uz tik garu komentu pirkstus uz pogām deldēju, bet viņa ņem uz izdzēš! Labi vēl, ka Back nostrādāja.
Stāstu to, ko var izlasīt dajepkurā no _VA_ pieminētajām 1000 fotogrāmatām: katrs eksponometrs saprot visus sižetus par vidēji pelēkiem, tādēļ ļoti gaišus sižetus nedaeksponē, bet ļoti tumšus - pāreksponē. Nobildē automātiskā režīmā vienmērīgi baltu papīra lapu un vienmērīgi melnu krāsns muti, redzēsi, ka abi objekti būs attēloti vienādi pelēki. Šajā tavā gadījumā dajepkurā apstrādes programmā pieleveļo histogrammas labo pusi un būs tev pilna laime ar pilnīgi baltu zaķi. Bildējot - ekspokorekcija plusā, cig dauc, atradīsi experimentāli.
Apskatīju lielo RAW... Mani gan vairāk par baltu sienu un baltu zaķi satrauc tas, ka asuma ta nav! Autore..portretos, ja vien tas nav kaut kāds izperversēts pamākslas novirziens, asumam kā žiletei jāgriež tajā mazajā baltajā punktiņā uz acs zīlītes! Ne ūsās, bārzdā, cekula matos vai sienas, bet acs zīlītes baltumiņā!!!
Neredzu, esmu dežūrā, darba kompim nav iespēju uzinstalēt nekādus konvertorus. Par pārgaismošanu - grūti vērtēt, jo divi monitori, ja tik nav speciāli kalibrēti, nekad nerādīs vienādi, tāpat kā divi āra termometri.
failiem.lv... Neko daudz neizdarīju - pieleveļoju lai krāsas nav jēlas, noņēmu hromātiskās aberācijas un atdalīju zaķi no fona. Sienu nemazgāju un nešķērēju gan.
Ēna nedabūsies nost, tā vienkārši kļūs izklaidīgāka par tieši tik, cik Tu atbīdīsies nost no sienas. Ja vēlies kaut kā arī fonu izcelt, kurš ar šādu zibeņkomplektu ( joprojām nezinu kas tā par zibeni un vai kameras zibenis darbina papildzibeni slave modē.. ), aizbīdoties prom no sienas, kļūs tikai tumšāks, cel bērnu olu kurvī, metru no zemes un sienu papildus uzgaismo kaut ar divām ķešas baterijām. Tas, par ko Tu te šūmi cēli, ir ļoti vienkārši labojams apstrādē, ko nevar teikt par asuma trūkumu uz objekta fizionomijas...
Pats galvenais tomēr ir saprast atšķirību starp ambiento gaismu un zibspuldzi un ko katra no tām dara ar krāsām un objekta tekstūru.
Uzsprausta uz fotoaparāta: Sony HVL-F36AM. Nomērķēta tieši griestos Par to asumu objekta sejā, mazliet samulsu, jo man likās, ka mērķēju tam tieši sejā Varu mēģināt vēlreiz Vai arī pie vainas kaut kādi iestatījumi?
Par Sony zibspuldzēm lai runā sonisti. Bet pēc bildes spriežot, griesti ir bijuši par tālu, zibspuldzes jauda par mazu, slēdža ātrums par garu un vai tik galva zibspuldzei nav bijusi pagriezta nedaudz šķībi.. ēna kaut kā jokaini kritusi. No tā visa arī pelēkums un nevienam objektam nav tekstūras. Nu, un ja negribas ķēpāties ar pirkumiem... Auto ir? Izvlec no aptieciņas foliju un ar sudraba pusi uz leju, nostiep pie griestiem virs fočējamā laukuma un ietriec tad to zibspuldzi griestos. Efekts būs joptvaimaķ. Asums toč nav tur, kur tam jābūt.
priore: Jā, tas efekts ir fotogrāfu iecienītākais! Jurčiks to vislabāk varētu parādīt!
Gandrīz neko nezinu par Jurčiku, bet ir skaidrs, ka meitietis netaisās ieguldīties papildtehnikā, lipināt bjūtī dišus un ņemties ar portretobjektīviem. Ja ieliks vēl vienu topiku, kurā jau konkrēti prasīs, cik vienības komplektam tādam un tādam jāpiepērk tādā un tāda cenu kategorijā, tad arī varēs uzskatīt, ka ir vērts runāt par to visu.
Nē, nu, zinu jau šo to, ir bijis pat nesmuks skandāls vienā citā portāliņā, kur atļāvos šo to par vienu bildi pateikt ( gadus 7-9 atpakaļ ), kas Jurčikā izraisīja briesmīgu diarejveidīgu sprādzienu. Kopš tā laika, tie, kuri toreiz smējās galvas saķēruši, mani sauc, kad kādam silta kumelīšu tējiņa prasās..
Nu, re, zaķim tekstūra parādījās. Nu, un tagad, kamēr es šito apstrādāju, uzklāj metru no zemes baltu audumu ( vēlams, bez locījuma vīlēm ) vai papīru un satupini tos objektus analogi un uzbliez to pašu zibspuldzes jaudu, bet paatrinot slēdzi par 1 vai 2 iedalījumiem. Un bildē, atrodoties ar acīm ( kameras actiņu ) zaķa kakla augstumā.
Kādi balti audumi, pie tam bez vīlēm, ja šī zaķe grib bildēt savu sīci, kurš droši vien bizo pa istabu uz velna paraušanu! Viņai jāmācās reportāžas foto, bet tas darās ar ilgu piešaušanos un māku novērtēt katras telpas īpatnības. Pie tam, ja arī griest balti, bet sienas un pārējās interjera detaļas ir krāsainas, tad drīz šeit būs jautājums par kāda toņa dominēšanu visās bildēs. Mūsējās mūzikas skolas zālē ir smilškrāsas sienas, milzīgi logi ar gaišbrūniem aiskariem, dzeltenbrūna grīda un dabīga koka dzeltenas krēslu rindas, ar adbilstošu toni ir piepildīta visa telpa.
Pēdējā vislabākā, pat neskatoties uz nejauko ēnu. To izlabosi ar lukturīšiem vai istabas lampām. Nebūs baltais tik balts, protams, bet ēnas būs samazināmas. Parādījās tekstūra vālītēm, zaķa ausīm un pat purniņam. Šai bildei es nedaudz piekoriģēju sarkanās un magenta krāsas, lai nav tik nejaukas. Pārējo - tāpat kā citām. Bilde turpat. Nu, tātad, Tavas zibspuldzes ( UZ kameras ) griesti ir 1/125. No tā tad arī izej un pielāgo vai nu ISO vai grozi fragmu, uz kuru pusi jau prasās. Ideāli nebūs nekad, nevienam tā nav, pat tiem, kuri rauj maiku uz krūtīm un kliedz, ka ir.
Paskatījos tās zibspuldzes datus - nav nemaz tik briesmīga. Ir gan bezvadnieks, gan hi-speed mode. Jautājums, ko un cik atļauj kamera bez transmitera.
Liecieties mierā ar saviem ideāliem, iegūglējiet valsts pirmo personu bildes, redzēsiet, ka pat vadošo preses aģentūru fotogrāfiem sanāk gan sivēnrozā Mūrniece, gan Āboltiņa ar zaļganbrūnu ģīmi.
Liels, liels paldies! Nemaz nezināju, ka ar to, kas ir, var dabūt tik labu bildi Un uzfotošopotais variants vispār - konfekte! Liels paldies Tev, _VA_!
Izy:Liels, liels paldies! Nemaz nezināju, ka ar to, kas ir, var dabūt tik labu bildi
Es nefotošopoju. Šo es turpat Camera RAW-ā. Šopā tikai samazināju. Ja būtu šopots, pavisam cita bilde būtu. Taču, tā kā tur notiek eksperimenti vēlā vakarā, bez izkliedētās dabiskās gaismas, tur nav nekā, lai šopotu. Vēl jau Tev stāv priekšā Amerikas atklāšana - kā mainās objektu krāsa bildes lejasdaļā, kad tās nejaukās grīdas vietā ir balts audums vai pūkudeķis vai paklājtiņš vai, nu vienalga kas balts. Pārējo jau pastāstīju PM.
Izy:Ok, tēma slēgta. Šī diskusija parāda, kuri kaut ko saprot (reāli ieteikumi) un kurš tikai fotoaparātu nopircis (šausminās par manu jautājumu). Tas, ka manas iekštelpu bildes kļūs gaišākas, mani nepadarīs par baigo fotogrāfu vai meistaru Ja kāda zināšana aprobežojas tikai ar gaismu uzlikšanu, tad gan varētu būt cemme, ka kāds to pajautā forumā Vieglāk ir "uzbrukt" jautātājam, nekā atzīt, ka nav ne jausmas, kā uzlabot apgaismojumu
Ja Tevi tiešām tas viss interesē praktiskā līmenī es varu par mērenu un taisnīgu samaksu iemācīt nepieciešamo minimumu. Izejot no tā kas jau ir, kamera + blice ir pilnīgi pietiekošs nodrošinājums jēdzīgām ģimenes bildēm. Raksti pm
friedmanarchives.com... Šis gan ir rakstīts vēl uz Minoltas dzelžiem, bet princips nav mainījies līdz pat svaigākajiem Sony verķiem, tā ka uz a100 vajadzētu strādāt. Varbūt noder.