fottto:
Var jau būt. Bet mister Laumoni, es apskatīju tās 53 fotogrāfijas un man radās jautājums - kāda suņa pēc jūs fotogrāfējat? Kam un ko jūs vēlaties pateikt ar tām bildočkām?
Pirms izteikties es arī apskatīju Jūsu 0 fotogrāfijas.
Parasti "kurpnieks", kas tupeli nevar uztaisīt, ņem mācekļus, ko amatā dīdīt... Tas pārdomām, Un pat klasiskā analogā fotogrāfija raksturojās ar pat ļoti pamanāmu apstrādi... Solarizācija, linotipija, utt.; un nevienam šo mākslu par mēslu saukt mute nevērās, pie tam.
Laumonis: Pirms izteikties es arī apskatīju Jūsu 0 fotogrāfijas.
Es šeit esmu tas, kas ir visbriesmīgākais fotogrāfam - skatītājs. Kuram tā vienkārši nepateiksi "sam durak!", kuram nepieprasīsi uzrādīt bildes pie izstādes ieejas. Ja bildes ir publiski pieejamas, tad varu tās skatīties un, attiecīgi, domāt par tām visu ko gribu. Un jautājums palika - kāpēc tās 53 bildes ir fotogrāfētas (tas vēl būtu mazākais ļaunums), bet kāpēc tādas ir jābāž citiem acīs? Kam tādas interesē?
Elmarss: Un pat klasiskā analogā fotogrāfija raksturojās ar pat ļoti pamanāmu apstrādi... Solarizācija, linotipija, utt.; un nevienam šo mākslu par mēslu saukt mute nevērās, pie tam.
Tad atkārtošos - nodefinē sev kas ir fotogrāfija un tad izlem vai solarizācija tāda ir/nav un vai cianotips ir pieskaitāms fotogrāfijai. Pie gadījuma vari pameklēt pie lielajiem Photoshopistiem Marguļa, Aismanas, Eveninga u.c. to robežu līdz kurai fotogrāfija ir fotogrāfija un pēc kuras sākas Photoshops.
Es šeit esmu tas, kas ir visbriesmīgākais fotogrāfam - skatītājs. Kuram tā vienkārši nepateiksi "sam durak!", kuram nepieprasīsi uzrādīt bildes pie izstādes ieejas. Ja bildes ir publiski pieejamas, tad varu tās skatīties un, attiecīgi, domāt par tām visu ko gribu. Un jautājums palika - kāpēc tās 53 bildes ir fotogrāfētas (tas vēl būtu mazākais ļaunums), bet kāpēc tādas ir jābāž citiem acīs? Kam tādas interesē?
fottto:
Ai kā uz spamu pavilka kāds te blakus topikos sūdzējās, ka garlaicīgi forumā... laikam būšu interesantu tēmu un sirdssāpi kādam pacēlis
runājot par to visu no mana skatu punkta - man pašam šāda stila bildes ļoti patīk, ja tās ir kvalitatīvi uztaisītas... ja tas ir lielais vairums, tad nepatīk... manuprāt ir tā vai nu ir vai nu nav nemaz, neviss tikai bišķīt... Dave Hill IR!!! Tapēc patīk...
un iemācīties kā to dara un kas sanāk gribu sevis izglītošanas nolūgos...
pamēģināju abus šeit augstāk ieteiktos variantus praksē un diemžēl nesanāk vēlamais efekts uz to pusi ir, bet nekādi nerodās zīmējuma efekts, kas man tieši visvairāk piesaista šajā apstrādes veidā...
jebkurā gadījumā šur tur būs jāvelk.. tupi iedod progai lai tā automātā saliek nebūs īsti tas.. dažviet liksies pa daudz, dažviet pa maz. visādi var eksperimentēt.. un ja PŠ nav sveša lieta ap pamatlietām, tad vispār var panākt praktiski jebko piezīmēt putnus, mākoņus, sauli un t.t.
AA-EVO:pamēģināju abus šeit augstāk ieteiktos variantus praksē un diemžēl nesanāk vēlamais efekts uz to pusi ir, bet nekādi nerodās zīmējuma efekts, kas man tieši visvairāk piesaista šajā apstrādes veidā...
Kamēr viņš man neizstāstīs kā analogie objektīvi fokusē katru krāsu savā slānī atsevišķi(viņa apgalvojums te forumā) un tāpēc(ar tiem) uz digi aparātiem rodas aberācijas, uzskatīšu viņu par tukšu pļurkšķi, kura domas nav ņemamas nopietni
iedomību varētu pārdot vairumā jo šķiet mirkli par daudz jau, visbriesmīgākais fotogrāfam nav sinonīms vārdam garlaicīgs
Bebiite:Vai tēma joprojām ir par HDR?AA-EVO pamēģināji draggan sanāca kas nesanāca?Ja atrodi ko labāku padod ziņu un padalies .
domāju tikai rītvakaar būs laiks padarboties... noteiti pamēģināšu to variantu... pagaidām mēģināju dansigas ieteikto variantu ar shadows/... priekš rallija bildēm tīri labi der citām nu tā...