forum.gif
Kā glabājam bildes, kā veidojam arhīvu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā glabājam bildes, kā veidojam arhīvu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.09.10 14:28
 citēt
Kā glabājam bildes, kā veidojam arhīvu?

HDD, usb HDD, CD, DVD, SSD, vai failu serveris....

Dalamies pieredzē! :)
Publicēts: 20.09.10 14:51 labots
 citēt
Atslēgvārdi un kolekcijas laitrūmā kārtošanai, arhivēšana -eksportēti katalogi no laitrūma uz ārējo HDD, oriģināli uz kompja HDD
Publicēts: 20.09.10 17:08 labots
 citēt
arejais hdd
un uz kopja vel beckupa versijaa
pec gads, menesis, datums folderos
Publicēts: 20.09.10 17:27
 citēt
bildītes drukātā veidā albūmā + negatīvi retināta gaisa un slāpekļa vidē konteineros.
Publicēts: 20.09.10 17:29
 citēt
Bildes pie sienām!
Failus: gads, mēnesis, datums uz iekšējā HDD un kopijas uz ārējā HDD BackUp
Publicēts: 20.09.10 17:34 labots
 citēt
Uz ārējiem HDD, tur veidojot folderu nosaukumus pēc fotosesiju nosaukumiem, datumiem un formātiem plus veidojot exeļfailā kopīgo arhīva katalogu: HDD#, CD# (man vēl pāris simtu 8,5G DVD), sesijas nosaukums, vieta, datums, formāts. Plus vēl tādas kategorijas, kā iesāktie, pabeigtie, idejas un projekti.
Publicēts: 20.09.10 20:06 labots
 citēt
Gads/Mēnesis/Mapes ar pilnu datumu + nosaukumu

Glabājās uz ārējā HDD.
Bet doma iepirkt vēl vienu ārējo HDD, lai tam arī ir Backup :face-grin:

Dubults neplīst :bad_smile:
Publicēts: 20.09.10 21:16 labots
 citēt
pamataa visiem projektiem struktuura ir folderi ar datumu un 1-2 vardiem kas raksturo saturu
piemeers : 2010-04-19 [ny]

1. tiek lietoti dargaakaas un labakaas CF kartes. tad kad noteik svariigas bildeeshana dubleejaas paraleeli uz vienas kartes RAWi, uz otras JPGi. (pateicoties nikon d3 divu karshu slotiem)

2. darba stacijaaa griezhas RAIDs mirrors.

3. svariigaakie projekti un bildeeshanas peec iekopeeshanas darba stacijaa tiek pa tiiklu aizmesti uz tiikla hdd, kas atrodas citā ēkā (gadijumi javiirsi noeed abus raidis vai zagļi ielien)

4. arhiveeshana tiek rasktiits aareejos HDD, svariigs kontents veel tiek dubleets blu-rey diskos un glabaats atsevishka lokacijaa. (gadiijujms pret zagliem vai ugunskuru. zagli miiil pakert kompi un cietos disksu aareejos. kaa arii vienu reizi arhiiva disks nobruka, visu sanaaca atjaunot no DVD, tagad laika ekonomijas deel rakstu bildes uz dubultaa lejera blue-ray diskiem 50Gb)

vai te ir veel kaads lielaaks paranoiķis ;) :D
Publicēts: 20.09.10 21:24
 citēt
Cienītie digitālisti, kas jūsu bildes varēs apskatīt pēc gadiem 20, 30 :amazing:
Publicēts: 20.09.10 21:27 labots
 citēt
cienīgie filmisti, kas notiks ar negatīviem pēc ugunsgrēka ?

kaa nekaa joprojaam plates un kasetes var nolasiit

p.s. peec 5 gadiem 10terabaitu cietais disks maksaas tik pat cik shodien 2tb disks, kas laus no vecajiem diskiem parmest visu uz viena jaunaa radod veelvienu dubliktaatu :P
Publicēts: 20.09.10 21:35
 citēt
andre:pamataa visiem projektiem struktuura ir folderi ar datumu un 1-2 vardiem kas raksturo saturu
piemeers : 2010-04-19 [ny]

1. tiek lietoti dargaakaas un labakaas CF kartes. tad kad noteik svariigas bildeeshana dubleejaas paraleeli uz vienas kartes RAWi, uz otras JPGi. (pateicoties nikon d3 divu karshu slotiem)

2. darba stacijaaa griezhas RAIDs mirrors.

3. svariigaakie projekti un bildeeshanas peec iekopeeshanas darba stacijaa tiek pa tiiklu aizmesti uz tiikla hdd, kas atrodas citā ēkā (gadijumi javiirsi noeed abus raidis vai zagļi ielien)

4. arhiveeshana tiek rasktiits aareejos HDD, svariigs kontents veel tiek dubleets blu-rey diskos un glabaats atsevishka lokacijaa. (gadiijujms pret zagliem vai ugunskuru. zagli miiil pakert kompi un cietos disksu aareejos. kaa arii vienu reizi arhiiva disks nobruka, visu sanaaca atjaunot no DVD, tagad laika ekonomijas deel rakstu bildes uz dubultaa lejera blue-ray diskiem 50Gb)

tik tieshaam... bet ne paranoikji, bet tik slimu uz tehnologjijaam... plus veel lieliibnieku tochna neesmu redzeejis :face-grin:
Publicēts: 20.09.10 21:41
 citēt
Oliss, ja baig grib, vari pārnest digikopijas uz filmu čerez že... :D
Publicēts: 20.09.10 21:42
 citēt
aa... ja kaads ar to straada un nopienaak pieiet lietai un veel ar to padaalaas tad tas saucaas slimiķis uz tehnoloģijām un lielībnieks... njaa...
Publicēts: 20.09.10 21:42
 citēt
andre - man mājās stāv 2 CD (mūzikas, orģinālie) no pirmsākumiem, neviena sitēma šos cd nelasa. Man ir diskete ierakstīta ap 93 gadu, man bija baigi grūti atrast daatoru, kas atver šos failus.... utt.
Dodu 100% ka pēc 20 gadiem būs baisās problēmas atrast datorus un sistēmu kas atvērs tavus šodienas iekšējos-ārējos hdd, dvd utt.
Publicēts: 20.09.10 21:47
 citēt
Oliss:andre - man mājās stāv 2 CD (mūzikas, orģinālie) no pirmsākumiem, neviena sitēma šos cd nelasa. Man ir diskete ierakstīta ap 93 gadu, man bija baigi grūti atrast daatoru, kas atver šos failus.... utt.
Dodu 100% ka pēc 20 gadiem būs baisās problēmas atrast datorus un sistēmu kas atvērs tavus šodienas iekšējos-ārējos hdd, dvd utt.

pilniibaa piekriitu. uzskatu ka digitaalaa infromaacija ar laiku jaapaarnes uz jaunaaku datu neseeju.
Publicēts: 20.09.10 21:50
 citēt
njekas, tūliņ nāks holografiskie diski un tad sāksies!!!
Publicēts: 20.09.10 23:18
 citēt
zb jau šitais progress!Pārc un tik pērc arvien jaunus pričindāļus un tik pārnes no viena uz nākamo.Atceros es sāku savu rokfana karjeru ar leišu maģi un 6.tipa lent;em.Tad sekoja vinildiski un 525m19.tipa lentes.Tad kasetes(uz kurām tā īsti nepārgāju),tad CD,tad DVD,tad mp-3 un hvz kas vēl.Un tu tik pērc un pērc...a ja kolekcija jau 'brangi iespaidīgus apmērus sāk pieņemt?Nu nav spēka pirkt un pirkt.Beigās jau nedomā vairs par saturu tobiš muziku,bet drebi ko nu atkal izgudros un vai tik īstais formāts būs.Tā daži naudīgi čomi iegrābās 70.gadu beigās,kad uzradās t.s. kvadro(Lapinskim pat plates bija).Neieviesās masveidā.Darbs un materiāli pa pakaļu!:face-sad:
Publicēts: 20.09.10 23:19
 citēt
ui,muldu!Tips bija 10,bet ātrums 19.
Publicēts: 20.09.10 23:42 labots
 citēt
Jā, Pink Floyd ar kvadro spēlējās, tas tiesa.
Pats arī spēlējos ar skaņu.
Bet paliku pie t.s. pseidokvadro un ar to pietika (savi iemesli).
Progress, protams, komercializējās un uz kvalitātes rēķina.
Nu praktiski nav iespējams digitāli panākt lampu skaņu, nav!
Plates knikšķiem (tās burvības pietrūkst...), nobalansētai labai adatai, lampu galam, beztrokšņu priekšai, lielām slēgtām, pareizi izrēķinātām tumbām ar labiem papīrniekiem nekāds CD koplekts nestāv klāt.
Publicēts: 20.09.10 23:45
 citēt
es katru bildi izdrukāju a4 formātā,tad sapresēju ķīpās un novietoju bijušajā armijas angārā,ķīpas presēju pa mēnešiem,katrai piesienu birku ar gadu un mēnesi.Pārsvarā man ir tikai šedevru bildes sapresētas un uzglabātas,pārējās es pārdodu kā makulatūru Līgatnes papīrfabrikai.
Publicēts: 21.09.10 11:54
 citēt
ekoists, LOL, iespārdīji konkrēti..

Tuvākā laikā nekas vairs tāds nemainīsies.. JPEG/RAW/TIFF un MP3/FLAC paliks digitālajā pasaulē kamēr neizdomās pavisam jaunu arhitektūru stabilai datu uzglabāšanai (3-stāvokļi un t.t.), bits kā zināms ir 1 vai 0.. un kamēr tas paliks, tad mainīsies tikai datu nesēji (kapacitāte/izmaksas) un kontrolieri.
Publicēts: 21.09.10 12:07 labots
 citēt
andre:

man te dažas mājas tālāk dzīvo kundze kurai pie durvīm vairāk atslēgu kā uz mārupītes tiltiņa - iziet vai ienākt pa tām pusstunda vismaz. Arhīvus arī viņa veido kārtu kārtām + rok dārzā arī dūšīgi utt

vari iet pamērīties (noteikti šis *vs* salīdzinošais tests būtu visaizraujošākais) - tiesa iegādājies jaunākā parauga respiratoru - lēdija atvieglojas nenovelkot štātes
Publicēts: 21.09.10 13:32
 citēt
f-foto:Dazos eksemplaros uzkopeti originaldarbi visus seit aprakstitos jaunakos sasniegumus jaunako tehnologiju sasniegsana padaritu par nevajadzigiem.

cienītais piemirst, ka šīs lapas lietotāji 99,9% gadījumu ir, sava veida, reportieri, dokumentētāji, hronisti utt

fotogrāfija ir tik štrunta tehnoloģija ar veselu lērumu pielietojuma virzieniem - lielākai daļai šo virzienu kartiņu glabāšana ir aktuāla
Publicēts: 21.09.10 13:36
 citēt
ekoists:es katru bildi izdrukāju a4 formātā,tad sapresēju ķīpās un novietoju bijušajā armijas angārā,ķīpas presēju pa mēnešiem,katrai piesienu birku ar gadu un mēnesi.Pārsvarā man ir tikai šedevru bildes sapresētas un uzglabātas,pārējās es pārdodu kā makulatūru Līgatnes papīrfabrikai.

cerams esai zaļi domājoš un drukā uz vienreiz pārstrādātām A4 lapām ;)
Publicēts: 21.09.10 13:44
 citēt
atcerieties, ka jebkurai bildei (pat tizlai) ar katru gadu vērtība aug...
Publicēts: 21.09.10 13:58
 citēt
andre:atcerieties, ka jebkurai bildei (pat tizlai) ar katru gadu vērtība aug...

pareizāk sakot tikai tizlām bildēm aug vērtība - laba kartiņa ir laba no dzimšanas un vēsturiskā vērtība tai tāds sīks bonus vien ir

bet par tizlajām taisnība ir - tām vēsturiskā vērtība pieaug, līdzīgi kā sūdīga arhitektūra uzlabojas ar katru vīnstīgu salapošanas metru

kautvai lokāli ir ļoti interesanti skatīt bildes no skolas utt laikiem
Publicēts: 21.09.10 16:44
 citēt
un pats galvenais digitālā fotogrāfija nekad nebūz muzeju eksponāts :big_smile:
Publicēts: 21.09.10 16:54
 citēt
Oliss:un pats galvenais digitālā fotogrāfija nekad nebūz muzeju eksponāts :big_smile:
kāpēc nē, digirāmīšos ........:bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):