forum.gif
Upsis priekš zibeņiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Upsis priekš zibeņiem.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.04.16 18:13 labots
 citēt
Stāsts aptuveni šāds. Sāku domāt par papildu zibspuldžu iegādi. Nevaru izšķirties starp Yongnuo zipenēm un lētajām ķīniešu studijas blicēm.
Lieta tāda, ka gribētos ko jaudīgāku par hotshoe zipenēm, jo doma ir izmantot ārpus telpām. Tajā pašā laikā studijas gaismām vajadzīga elektrība ko mežā, vai pļavā būs grūti atrast. Protams, ir Powe Packs, priekš studijas gaismām, bet tas man diemžēl ir ārpus budžeta.

Tagad, esot pie šīs dilemmas, ienāca prātā DIY ideja. Man ir iespēja tikt pie pavecākiem, norakstītiem, datoru upšiem. Vai teorētiski tas būtu iespējams, izmantot datoru upšus, kā Power Pakas, priekš zipenēm, kas spraužas sienā?
:shame:
Publicēts: 18.04.16 19:04
 citēt
Ar upšiem un blicēm mēdz būt problēmas , ne visis ceļ blices un blicēm ir liela starta strāva kas nav raksturīga kompjiem līdz ar to nereti mēdz rubīties pēc 1-2 zipšnīem laukā gan upši gan tas pats arī blicēm nelādē un viss
Publicēts: 18.04.16 20:13
 citēt
Labāk tomēr ņemt ģeneratoru un miers mājās :big_smile:
Publicēts: 18.04.16 20:16
 citēt
3rdHalf:Stāsts aptuveni šāds. Sāku domāt par papildu zibspuldžu iegādi. Nevaru izšķirties starp Yongnuo zipenēm un lētajām ķīniešu studijas blicēm.
Lieta tāda, ka gribētos ko jaudīgāku par hotshoe zipenēm, jo doma ir izmantot ārpus telpām. Tajā pašā laikā studijas gaismām vajadzīga elektrība ko mežā, vai pļavā būs grūti atrast. Protams, ir Powe Packs, priekš studijas gaismām, bet tas man diemžēl ir ārpus budžeta.

Tagad, esot pie šīs dilemmas, ienāca prātā DIY ideja. Man ir iespēja tikt pie pavecākiem, norakstītiem, datoru upšiem. Vai teorētiski tas būtu iespējams, izmantot datoru upšus, kā Power Pakas, priekš zipenēm, kas spraužas sienā?
3rdHalf:Stāsts aptuveni šāds. Sāku domāt par papildu zibspuldžu iegādi. Nevaru izšķirties starp Yongnuo zipenēm un lētajām ķīniešu studijas blicēm.

ProFoto B1 Air ir labs risinājums problēmai.
Publicēts: 18.04.16 21:27
 citēt
Interesanti, kas diez ir šitās?
www.ebay.co.uk...
Izskatās ka vaig būt ču jaudīgākām par parastajām blicēm...
:what:
Publicēts: 18.04.16 21:51 labots
 citēt
@Lunis
Paldies par izskaidrojumu. :) Laikam tad šitā ideja atkrīt...
Oliss:Labāk tomēr ņemt ģeneratoru un miers mājās :big_smile:

Arī ideja. Jautājums tik, vai ģenerātoru pa taisno var ismantot ar smalkākām elektroprecēm?
palaidniex:Interesanti, kas diez ir šitās?
www.ebay.co.uk...

Šitās arī apsvēru, bet man nedaudz pa sālītu, jo vajadzētu divas...
Pagaidām es mecu acis uz ko šādu: www.ebay.com...
Publicēts: 18.04.16 22:19
 citēt
Ew, a šādu nevajag?

No Zavadska ņēmu kādreiz, bet nelietoju sen.
Publicēts: 19.04.16 01:07 labots
 citēt
nevajag pašam muhļīties un kaut ko būvēt priekš lētām studijas ķīniešu zibspuldzēm, nav ta vērts lai čakarētos!
Normalai yongnuo zibspuldzei pilnībā pietiks jauda lai tu mežā bildētu! Par lielāku zibspuldzi tev vajadzētu domāt tikai tad ja taisies vasarā, jūlijā plkst 12:00 bildēt ārā pļavā! un arī tad labi gribot portretu var piegaismot ar topašu yongnuo kurai būs hss!
Galvenais skaties lai zibenim vari piespraust papildus bateriju bloku! pilnībā pietiks lai visu sagaismotu.
Ar mazajiem zibeņiem vienīgi problēma varetu rasties kā jau minēju bildet daudz atklatā saulē, vai arī ja meža taisies šaudīties kā traks ik pa sekundei uz lielām jaudām! Lai sabildētu fotosesiju mežā vai citur pilnībā pietiek ar speedlaitiem.

Pašam man ir arī lielās Bowens 600w studijnieces ar barošanas bloku, neteikšu ka bieži izmantoju, ar speedlaitiem tieku galā lielakoties situāciju.
Publicēts: 19.04.16 08:21 labots
 citēt
3rdHalf:
palaidniex:Interesanti, kas diez ir šitās?
www.ebay.co.uk...

Šitās arī apsvēru, bet man nedaudz pa sālītu, jo vajadzētu divas...

Nu nav jau arī tā kā baigi dārgi, jo jekuras oridžinal blices, teju pat švakākās maksā ~tik pat ja ne dārgāk. Toties šīm vimazjaudai vajadzētu būt visai vērā ņemamai - GN esot aš 60, ja nav saspaustas dakšas...

A tās Godox studijnieces + UPŠi aizņem čum vietas, UPŠi "mazliet" sver un tas viss nav tik īzī staipāmas... (tiesa gan rezultātā 400w vs 180w)

p.s.
Ģeneratorus ar aķiem esmu staipījis pa lauku, neteikšu ka baigā medusmaize...
Publicēts: 19.04.16 08:26 labots
 citēt
Man gribās, bet nav nauda. Vot nabagu filozofija. Ej strādāt.
youtu.be...
Publicēts: 19.04.16 09:04
 citēt
Vēl jau var saspraust kopā 3 un vairāk parastos zibeņus, lai iegūtu "stiprāku" zibsni...
Publicēts: 19.04.16 09:55
 citēt
Publicēts: 19.04.16 10:19 labots
 citēt
Hawkcore:nevajag pašam muhļīties un kaut ko būvēt priekš lētām studijas ķīniešu zibspuldzēm, nav ta vērts lai čakarētos!
Normalai yongnuo zibspuldzei pilnībā pietiks jauda lai tu mežā bildētu! Par lielāku zibspuldzi tev vajadzētu domāt tikai tad ja taisies vasarā, jūlijā plkst 12:00 bildēt ārā pļavā! un arī tad labi gribot portretu var piegaismot ar topašu yongnuo kurai būs hss!
Galvenais skaties lai zibenim vari piespraust papildus bateriju bloku! pilnībā pietiks lai visu sagaismotu.
Ar mazajiem zibeņiem vienīgi problēma varetu rasties kā jau minēju bildet daudz atklatā saulē, vai arī ja meža taisies šaudīties kā traks ik pa sekundei uz lielām jaudām! Lai sabildētu fotosesiju mežā vai citur pilnībā pietiek ar speedlaitiem.

Pašam man ir arī lielās Bowens 600w studijnieces ar barošanas bloku, neteikšu ka bieži izmantoju, ar speedlaitiem tieku galā lielakoties situāciju.

Labi ka tā izstāsti. Uz sitienu vēl nedomāju ņemt, tādēļ man tagad nogaidīšanas periods, kad mēģinu izfīčot sev labāko.
Ar tām sesijām ārā ir tā, ka ar Yongnuiem pietiek, kamēr neizmanto kādu lielāku gaismas modificētāju. Nesen iebāzu Yongnuo iekša 120cm octo boxā un sapratu, ka pilna auguma portretiem man nedaudz pa vāju. nerunājot jau pa lielākiem verķiem. Ja tā labi padomāju - nekas nebūtu pretī kombinēt gaismas un iztikt ar vienu studijas blici...
Publicēts: 19.04.16 10:23 labots
 citēt
nesix:Vēl jau var saspraust kopā 3 un vairāk parastos zibeņus, lai iegūtu "stiprāku" zibsni...

Atsevišķi pirkt zipenes, priekš šitā, nav īsti izdevīgi. Piemēram, lai dabūtu divus stopus vairāk gaismas, kā no vienas zipenes - ir vajadzīgas četras. Cik saprotu - pēc jaudas 400W studijas gaisma būs aptuveni vienlīdzīga četrām zibspuldzēm.
Publicēts: 19.04.16 13:11
 citēt
Toties var labāk izgaismot, piemēram, stripu...
Saliekot blices vienu zem otras...
Publicēts: 19.04.16 13:32 labots
 citēt
3rdHalf:
nesix:Vēl jau var saspraust kopā 3 un vairāk parastos zibeņus, lai iegūtu "stiprāku" zibsni...

Atsevišķi pirkt zipenes, priekš šitā, nav īsti izdevīgi. Piemēram, lai dabūtu divus stopus vairāk gaismas, kā no vienas zipenes - ir vajadzīgas četras. Cik saprotu - pēc jaudas 400W studijas gaisma būs aptuveni vienlīdzīga četrām zibspuldzēm.

Viens labs zibenis ir ~65-75J vai W/s, attiecīgi 400W studijnieci aizstās 5-6 zibeņi.
Publicēts: 19.04.16 14:50
 citēt
A kas vainas šādam variantam?
www.phottix.com...

Lētāks par ProFoto, bet ir mīnusi.
Publicēts: 20.04.16 08:30 labots
 citēt
esmu daudz fočējis laukā ar mazajām blicēm un taisnība - pietiek 90% situāciju pat ar 1-2. Tu mm regulē bildējot vispār?
Nākamais solis nav 4 vai vairāk, tad ir jāņem komplekts vismaz ap 400w un vēlams jau 2 ne vienu.
Parastās blices var provēt šaut caur šūnu vai bļodu, tās nenoēd tik daudz w kliedējot. Arī pa taisno var labi izmantot
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):