forum.gif
Pārejnieks Nikon->Canon
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pārejnieks Nikon->Canon
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.16 20:50
 citēt
Kādam objektīvu kastē varbūt mētājas? AF nesvarīgs, tāpat kā bezgalība, vienkārši - metāla štrunts, ar ko dabon Nikona stiklu uz Kanona rumpja.
Jā, Nikoni D sērijas. Ja tas kādam kaut ko izsaka, jo man ne visai.. :grimace:
Publicēts: 08.05.16 22:05
 citēt
Pāreja, lai uz eos darbotos AF D sērijas optikai (kurai AF piedzenas ar kardānu no kameras) noteikti maksā virs pilna Sinar komplekta cenas.

Kā arī elementāra pāreja uz eos ir diezgan sarežģīts daikts - kamerām tomēr optika stiprinās katrai griežot stiklu uz savu pusi...

lai puslīdz ciešami lietotu nikkoru uz eos laikam nekā īpaši lētāka nav:

www.bhphotovideo.com...

nav iemesla likt D sērijas optiku uz canon rumpja jo labs D stikls maksā nedaudzvirs eos analoga savukārt švaku lietot manuāli... kāpēc ja ir eos motorizētie stikli ar visām ērtībām?

vienīgā jēga ir kkādus baigos retumus kur canon nav analogu - tādi ir uz pirkstiem skaitāmi - garajā galā šķiet visvairāk loģikas.

Nu vai arī tiec pie ne saviem, bet labiem nikkoriem uz brīdi.
Publicēts: 08.05.16 22:10 labots
 citēt
Pag, bet kas šis par daiktu? www.amazon.com...

"kāpēc, ja ir.."? Nu.. tāpēc, ka ienāca spainis Nikkoru, par baltu velti. Ne švīkas, praktiski nelietoti. Es par Nikoniem nezinu pilnīgi neko, bet iemēģināju tāpat, rumpelim priekšā paturot un secināju, ka var pat mēģināt uzlikt uz rumpja.
Publicēts: 08.05.16 22:21
 citēt
Šitie verķi baigi "Jāskatās" ķinīzeru mantai mēdz būt bais`alufte kas garākiem stikliem izvēršas milzīga. Es vienu nopirku 3 vietās izmēģinot vismaz kādu patsmit eksemplārus. LABI kas neļurkājas labi arī maksā bet LV nav manīti uz vietas.
Publicēts: 08.05.16 22:29
 citēt
Man pagaidām vienalga, kaut pašu primitīvāko pārejnieku. Ja būs tā vērti, samaksās tos 80 dolārus. Tā nav problēma.
Publicēts: 08.05.16 22:36
 citēt
_VA_:Pag, bet kas šis par daiktu? www.amazon.com...

"kāpēc, ja ir.."? Nu.. tāpēc, ka ienāca spainis Nikkoru, par baltu velti. Ne švīkas, praktiski nelietoti. Es par Nikoniem nezinu pilnīgi neko, bet iemēģināju tāpat, rumpelim priekšā paturot un secināju, ka var pat mēģināt uzlikt uz rumpja.

Nu tur jāmāk lasīt caur rindām - jā jebkuram nikkor stiklam pamata stiprinājums ir vienāds, bet vadības fragmai ir vismaz 3 veidi un kā kamera saprot fokusa punktu ar ir 2 + trešais kurš nesaprot :)

apraksta pirmā rinda nav melots - uzlikt (fiziski) varēs jebkuru, bet kā viņi sapratīsies (gļučīs) ar kameru ir cits stāsts.

Nu sit gaisā to spaini (visbiežāk D AF nikkor stikls ir dārgāks par canon analogu) vai sit gaisā canon un nopērc nikon kameru (tās jau turpat 5 gadus koklē canon laukā).

kāpēc muļļāties ar tehniku kuras iespējas nevar izmantot - AF neies, fragmu no kamers vadīt nevarēs, automātiskā mērīšana nedarbosies utt.?
Publicēts: 08.05.16 22:40
 citēt
No visa, ko Tu minēji kā mīnusus, es nelietoju pilnīgi neko. Cita lieta, ja es bildētu kaut kādus reportus, sportu, bumerangus lidojumā vai studijā kaut ko, bet es no tā visa nedaru neko. Respektīvi - man vajag vienkāršu primitīvu perehodnieku, kamēr spainis pie manis. Palēnām jau sāk atrast jaunus saimniekus, kuri tos jaukumus novērtēs labāk par mani.
Publicēts: 08.05.16 22:43
 citēt
Nē nu ja liek uz kameras monokli, pecvāli, vēl kādu seno laiku stroķi, tad skaidrs - visprimitīvāko bleķa perehodņiku un mokies, bet D sērija ir padārgi, mūsdienīgi daikti kas, pareizā kombinācijā, dara visu ko liek.
Publicēts: 08.05.16 22:45
 citēt
ā nu pārejošais spainis -tadcita lieta - atsūti spaiņa listi uz pm :)

a kāpēc nelietot fragmas vadību? Kkāda grūta bērnība? Jēgas no šā gājiena tak nulle....
Publicēts: 08.05.16 22:49
 citēt
Nu... tad kādam no fotoblogeriem būs fantastiska dāvana. :)

Bet es turpināšu meklēt Lester A. Dine 105mm lielgabalu. Var būt Pentaksa bajonete.
Publicēts: 09.05.16 07:46
 citēt
Varēji jau palielīties, kas tajā spainī ir
Publicēts: 09.05.16 09:08
 citēt
_VA_:"kāpēc, ja ir.."? Nu.. tāpēc, ka ienāca spainis Nikkoru, par baltu velti. Ne švīkas, praktiski nelietoti.

Protams, ka ziņkārības pēc es arī labprāt uzzinātu CIK DAUDZ un KĀDI Nikkor stikli ietilpst vienā spainī un kāds ir "spaiņa ražotāja brends". Taču man, liekas, ka no tā neko nevajadzēs, jo ar šobrīd esošajiem diviem fiksiem (neskaitot zoom'us) - 35/2D un 50/1.4D esmu pilnībā nokomplektēts. (:
Publicēts: 09.05.16 09:15
 citēt
Intereanti aplasīt šādus topikus. Interesanti, kapēc nav topoks "Kādas izstabas čibas piederās pie kāzu uzvalka"
Publicēts: 09.05.16 11:36 labots
 citēt
nesix:
Protams, ka ziņkārības pēc es arī labprāt uzzinātu..

Nu, re! Tev jau ir divi no spaiņa.. :)
Publicēts: 09.05.16 11:37 labots
 citēt
VValdis:
"Kādas izstabas čibas piederās pie kāzu uzvalka"

Atvaino, aizskarus izstabām pārdod blakusnodaļā. Šeit vienkārši interesējas, vai kādam ir mazs apaļš bleķa gabaliņš. Nu, vai krutāks bleķa gabals, kuru vēlas iegādāties. Viss.
Publicēts: 09.05.16 15:26 labots
 citēt
man rādās, ka te vienkārši pļurks lai papļūrkstētu. Nepatīk, laid pāri manus tekstus, bet šis tiešām rēgojas, kā "aiz nabadzības gatavs maksāt vairāk"
Publicēts: 09.05.16 16:06
 citēt
Nu un Tu, protams, skrietu pakaļ Nikona rumpim, vai ne? Nu, aiz tās "nabadzības..maksāt vairāk.."?
Turklāt, es jau nekur un nevienam neteicu, ka iemēģinot, nedomāšu par alternatīvām. Nekā tamlīdzīga nebija. Ja Tu izdarīji tādus secinājumus, tā ir Tava problēma, ne mana.
Publicēts: 09.05.16 18:36
 citēt
Kuru tas interesē?
Publicēts: 09.05.16 22:23
 citēt
To, kuram pielec vislēnāk. Tevi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas