nu jau kādu laiku apgrozībā ir Nikon d600. Forumos ir pieminēta informācija par eļļas pleķiem uz sensora, kas itkā nākot no slēdža. Cik tas ir aktuāli, vai tas ir 100% kamerām? Kāds būtu labākais veids to novērst?
Bet, kā ir, ja es nopērku lietotu ss.lv, kuram jau garantija ir beigusies.. vai Latvijā kāds to novērsīs, vai arī tikai par maksu? Un cik tas "prieks" varētu maksāt? Varbūt izdevīgāk sanāk pielikt un ņemt d610, kuram šī problēma jau esot novērsta..
k_lie:Bet, kā ir, ja es nopērku lietotu ss.lv, kuram jau garantija ir beigusies.. vai Latvijā kāds to novērsīs, vai arī tikai par maksu? Un cik tas "prieks" varētu maksāt? Varbūt izdevīgāk sanāk pielikt un ņemt d610, kuram šī problēma jau esot novērsta..
Atkarīgs no noskrējiena, jo lielāks, jo parasti mazāka problēma, galvenais laiku pa laikam sensoru tīrīt. Bija man D600 ar 144k klikšķu un vēl tagad ir D610 ar 80k. Ka pirmo tā un otro, tīriju - pēc 10 - 20k jo putekļi iekšā tiek tik un tā.
Kad nesu savu d610 tīrīt pie Ivara tad ieprasījos, ka forumos runā ka d600 bija problēmas ar sensora tīrību. Ivars teica, ka neesot nekādas atškirības, ne d600 ne d610 ne citam ņikoņam, kaņonam, pentakšim un citiem. Visiem sensori esot jātrīra pa laikam un neko īpašu viņš tur neredzot d600 un neesot redzējis. Man ir viena pazīstama fotogrāfe kurai visi Nikkor objektīvi (dārgais gals) ir to netīri, to back fokuss to ļurkājas un vēl viskautkas. visi. pa servisiem vien nēsā..... man liekas ir tāda suga, kas nevis bildē bet meklē tehnikā kaut kādas vainas.
D600 ir tāds gļuks, tikko pats saskāros... 2 mēnešus atpakaļ aizvedu, lai notīra un ar smuku, tīru sensoru aizbraucu 20 dienu ceļojumā, bet diemžēl pēc 2 nedēļas uz sensora/fotogrāfijās parādījās netīrumi objektīvi netika mainīti... tā kā atrados uz salas, kur normālu foto veikalu neizdevās atrast, nācās sadzīvot ar "pleķiem" bildēs... izteiktāk netīrā sensora gļuku sajutu pēc 50k.
kur galvenā info ir: please consult your nearest Nikon service center. They will service your camera, including the inspection, cleaning, and replacement of the shutter and related parts. You will not be charged for this service, and Nikon will pay all shipping costs, both to and from the Nikon service centre. However, if a number of multiple granular dust spots are still noticeable in images captured with a D600 upon which the above service has been performed several times, Nikon will replace it with a new D600 or an equivalent model.
Vai kādam Latvijā ir izdevies saminīt to kameru pret 610?
Pekse: ...man liekas ir tāda suga, kas nevis bildē bet meklē tehnikā kaut kādas vainas.
Vo vo, man arī viens paziņa to vien dara, kā uz 300% kropiem meklē visām bildēm asumu un šķendējas, ka filmu laikā tas bijis labāks. Tik paliek neadbildēc jautājums, cik viņš taisīja bildes, kurās izgraizīti tik mazi fragmentiņi.
Un es nelienu pie sensora, kamēr šmuce neparādās uz normālām bildēm, jo ne īsti saprotu, kādus šidervus var uztaisīt no tukšas debess ar caumuru 22.
Pekse: ...man liekas ir tāda suga, kas nevis bildē bet meklē tehnikā kaut kādas vainas.
Vo vo, man arī viens paziņa to vien dara, kā uz 300% kropiem meklē visām bildēm asumu un šķendējas, ka filmu laikā tas bijis labāks. Tik paliek neadbildēc jautājums, cik viņš taisīja bildes, kurās izgraizīti tik mazi fragmentiņi.
Un es nelienu pie sensora, kamēr šmuce neparādās uz normālām bildēm, jo ne īsti saprotu, kādus šidervus var uztaisīt no tukšas debess ar caumuru 22.
putekļi redzami arī pie cauruma 5,6 ; 8, kas ir samērā populāri bildēšanā
Tātad - visiem kuriem ir problēmas ar D600 netīrajiem sensoriem - beidzot ir oficiāls risinājums. Pēc garām sarakstēm ar Supportu - izrādās viss ir ļoti vienkārši:
1) zvanam uz Nikon Servisu igaunijā ( +372 7367771 Nikon Service) izstāstam, ka ir mums vecais labais D600, kurš vēl nav pie viņiem pabijus uz servisu - Nikon automātiski piedāvā nomainīt "vainīgo" detaļu un salīmēt papildus figņas Nikonistu priekam.
nākošajā solī ir 2 varianti - ātrais un lēnais. 2.a variants (lēnais) - ejam uz Elkor Servisu (kurš ir oficiālais servisa centrs LV) un sakam, ka esam sarunājuši, ka Igaunijā veiks remontu - lai pēc garantijas(bez maksas) sūta šamiem Jūsu D600. Igauņi minēja, ka tas var diezgan ieilgt.
2.b. variants (ātrais) - ņemam kurjeru (manā gadījumā DPD) un sūtam Igauņiem pa tiešo - noraujam visus pribambasus no savas kameras un izņemam aķīti un kartes... tad sūtam uz šejieni: Arwest OÜ (Nikon Service Center) Sõbra 56a, Tartu 51013 Eesti
neaizmirstam uzrakstīt pavadvēstuli par sasāpējušos lietu un pielikt savus kontaktus (e-pats un phone) un atpakaļadresi.
3) pēc 2 dienām uzzvanam un nočekojam, vai saņēmuši un cik ilgi aizņems remonts - visam kopā ar sūtīšanu turp un atpakaļ vajadzētu aizņemt max 7 darba dienas.
Nikonistam, šo ātro septiņu dienu laikā būt bildēt ar sony, bet ja lēnais variants uzreiz iesaku paŗiet uz sony. Sony nekas netek - sony nekad nav mēnešreizes.