Pavisam nesen bija pasažieris ar lepnu niku "Leicaman", bet tas bija "negatīvais piemērs"- izņemot lepnas tehnikas sarakstu, nekas īpaši kvalitatīvs un atmiņā paliekošs viņa galerijās parasti nebija redzams. Bet nu jau izskatās, ka nokaunējies un izdzēsies...
Vienīgais no leikomāniem, kas palicis prātā, ir šamais, tik nezinu ar kādu niku viņš FB reģistrējies..
Frīdi, nu gan ieliki baisu antireklāmu Leikām. Kad tas klauns tēloja Moskovijas prezidentu, HTV reiz rādīja viņa viesošanos Jordānijā, vietā, kur esot pats Kristus kristīts Jordānas upē. Iespaidīgi - čalis mēģina tajā vietā paknipsēt, bet lepnais aparāts ņi-kukū. Aiz kadrā visā nopietnībā iet vaļā skaidrojums – svētās vietas augstais garīgums esot tik spēcīgs, ka pat paralizējot fotoaparātus. Oficiāli un neapstrīdami. Kādu gadu pirms tam mans prastais grabulītis tur darbojās bez aizķeršanās, tātad jāsecina, ka svētvietās tieši Leica nav lietojama.
Tiesa tādi patiesi, ne ar ko neaizstājami brīnumstikli Leikai ir maz (ātrumā zinu tik vienu) - nu un vēl neviens no pieciem man zināmajiem digileicas lietotājiem īsti nesaprot kā darbojas fotokamera attiecīgi maz jēgas viņiem ko jautāt... pazīstu 3 kas zin kā darbojas kamera un reizēm lieto vecas filmu leikas un piecus kas bildē ar digitālām un nezin fotoābeci - nevienam no viņiem neaizstājama optika nepieder un bildas zem viduvējā.
Bet sampļu bildēs lieliski var redzēt, ka Leica ir daži objektīvi kuru dēļ var pieņemt lēmumu maksāt - tas, ka sarkana logotipa dēļ šo izvēli izdara stipri vairāk cilvēku nenozīmē, ka ražotājam kāda vaina.
Friidis:Pavisam nesen bija pasažieris ar lepnu niku "Leicaman", bet tas bija "negatīvais piemērs"- izņemot lepnas tehnikas sarakstu, nekas īpaši kvalitatīvs un atmiņā paliekošs viņa galerijās parasti nebija redzams. Bet nu jau izskatās, ka nokaunējies un izdzēsies...
Vienīgais no leikomāniem, kas palicis prātā, ir šamais, tik nezinu ar kādu niku viņš FB reģistrējies..
Leica tāds pats fočiks kā visi citi Lietoju ne dēļ ūber bildes vai stikliem - vienkārši patīk to lietot un man tas ir galvenais.
Citi teiks, ka kamerai nav nozīmes utt. Kad attiecas uz bildes saturu un sajūtām, ko tā rada - tā ir. Taču fotogrāfs beigās ir tāds pats cilvis kā visi citi un viņam ir svarīga sava pieredze un sajūtas ko sniedz tehnika, kuru viņš lieto.
Kamēr PAŠIŅU bildētājus sociālajās vietnēs nesāks atklāti saukt par I D I O T I E M, tikmēr nekas nemainīsies. Labojams tas būtu tikai ķirurģiski - nomainot smadzenes, es domāju.
Dabistiski- tas maģiskais sarkanais L-aplītis daudz uzskatamāk parāda lietotāja statusu, nekā Kanonistu šaurais sarkanais L-gredzentiņš...
man visām Leicām tas sarkanais aplītis parasti ir aizlīmēts ar izoleni, ja dodos kko darīt. Protams, gadās izņēmumi, kad aizmirstu vai slinkums lipināt ciet.
bet kopš bildēju ar Fuji, Leicu rokās ļoti reti paņemu... tā pat man vairs nav nevienas spogulenes... Fuji rullē
bet kopš bildēju ar Fuji, Leicu rokās ļoti reti paņemu... tā pat man vairs nav nevienas spogulenes... Fuji rullē
Par to "Lejkannu", protams, labsirdīgs ampelis, bet par Fuji labumu piekrītu- tagad bik nožēloju, ka savulaik, dezertējot no Canon dSLR, pārāk steidzīgi pārgāju uz Sony bezspoguļiem- vajadzēja piekrāt un pajemt kaučko no Fuji XT utml.
Man pat par Fuji X10 ļoti labas atmiņas- tagad skatos ceļojumu bildes ar šamo un brīnos, cik labi tas "pus-ziepis" zīmēja bildi.
Nē, bet nopietni, kam jādarās galvā, lai, piemēram, maksātu 4 pakas par arhaisku Leica Q, ja par to naudu var paņemt, piemēram D810A vai 5DSR. Par M9 vispār nerunājot...
edit: instagramā dažiem indivīdiem ļoti patīk uzsvērt @shotwithleica. Tā vien gribās pateikt, ka no viņu X2 no Leicas ir tik cik melns aiz naga