Velns,gadu precīzi nepateikšu(tad parādījās EOS3 filminieks ar tiem daudzajiem fokuspunktiem un liekas EOS1n),bet es pirmo reizi ieraudzīju digifoto Canon izstādē biržas namā.Tur bija tāda atrakcija,ka nostājies, pa tevi iebliež ar tiešo zibeni,tu pagaidi un tev atdod "brīnišķīgu"bildi izmērā uz kādi 6reiz9 uz parastā biroja papīra.Nodomāju,ak šausmas un murgs kaut kāds!Nemūžam uz to pusi neskatīšos.Bet raugi,pagāja kādi gadiņi un nekur neliksies...ir jau ērtāk,nenoliedzami.Un apstrāde iespējama daudz plašāka un simtreiz vienkāršāka.Eh duraks es!Nesaglabāju to pirmo digitālbrīnumbildi!Vot būtu vešč ko parādīt.
Tucha:Pirmie digi dažpikseļu ziepi bija mežonīgi dārgi, bet tas bija kruta ja izvilki digimazpikseli un nobildēji. Cenas bīja no 500 un uz augšu latos.
jo garākās rokās izstiepa, to ziepi, jo satriecošāks efekts ................................
par rakstu...nemaz tik vecs nav... par kanoniem... esmu izspaidījis visus pirmos digi aparātus... pats lielākais murgs bija, ka nebija usb, bet com... un vecajiem win nokonfigurēt com bez kaut kādam datorzināšanām bija neiespējamā misija... varu pavandīties price listus uz to laiku...bet bija ārprāts... kažis A5 ziepis, ar pus megapikseliem bija 570 laši.... pro 70, totāla bremze 1200...pirms tam powrshots 350, 600, klamburi baisie, bilde, nu tagad jebkura nokia kabina iekšā... eos1 piekabināma pakaļa uz 1 megapikseli 5t, nākamais etaps jau bija kodaka canona kopdarbs... cipariņš bija pie 10 t... tie lv aizgāja ar kodak nosaukumu polaps notirgoja dienai, spaidīja Znotiņš... zem canona aizgāja presesnamam, 2 gab... šakuma spadija ZZ, tad otrs tika Pučem.... par tolaiku brīnumiem, vai vēl dzīvi varu painteresēties...