Visi nervi čupā. Vasara garām, bet micro nav iegādāts. Par to būtu kompensācija jāsaņem. Te ir ko juristiem ņemties. Bet fotogrāfus nevajag čakarēt, parādīs tādā rakursā, ka i sieva pametīs i no darba izmetīs un paliksies vienīgais ceļš - Saeima.
Tas nu gan , Saeima mums ir gauži neprestīžs amats , reitingā kaut kas vidējs starp Publisko havaju tīrītāja un uzmācīga lēto preču tirgotāja zvanoties pa dzīvokļiem
Es tur statīvu vasaras sākumā pirku, bet man kaut kā priekšapmaksu neprasīja, kaut gan nebija lēts un maksāja pāris simtus. Pa meilu pasūtīju, pēc dažām dienām bija klāt. Pats gan braucu pakaļ, piegādi nepasūtīju. Kaut gan, ja būtu prasījuši priekšapmaksu pilnā apmērā, diez vai būtu maksājis. Ja kādu pusi no summas avansā, tad gan varbūt būtu samaksājis, jo prece bija stipri lētāk, kā citur - gandrīz par trešdaļu.
Bet nu par to veikala atbildi - par politisko pasūtījumu gan ir smieklīgi Tas, ka VIDs čakarē, tas gan varētu būt. Un varētu pat būt, ka piesienas arī, kur nevajag vai kur nav pamata. Un reizēm tas pat nav kukuļa izspiešanas nolūkos, bet vienkārši tādēļ, ka viņi akli vadās no iekšējām instrukcijām ko un kad darīt, bet tās iekšējās instrukcijas atspoguļo VID uzskatu par normu piemērošanu, kas ne vienmēr atbilst tam, kā juridiski normas būtu jātulko un jāpiemēro.
izklausās, ka čalim stikls muitā palicis un ļaunie ierēdņi grib nodokļus nosūkt. Es tikai nesaprotu, kur prāts cilvēkam... ja riskantu biznesu taisi, vismaz kaut kādu finansiālu drošības spilvenu prasītos... a nē, no rokas mutē i tad visi citi vainīgi
Nu bēdīgi.500 lateļi tomēr nav spičkas.Redz kur ir izslavētais i-neta ietaupījums!Nu jā,vajadzēja pīties ar pārbaudītu un uzticamu kantori...es nezin,bet man galīgi nepatīk šitie modernie piegājieni.Prece pirms noskaitīt savu naudiņu,tomēr ir jāaptausta un jāpagroza rokās.Tāpat kā neviena sieviete neķers pirmo kostīmu,ko ieraudzīja bildītē,bet aizies uz vienu,otru un trešo bodi,piemērīs šito un to...Ja vajadzīgās fotomantas nav Rīgā uz sitiena,var taču pasūtīt.Visi braukā pa ārzemēm-tur pašu velnu var nopirkt.Un pašam ar interesanti tādā normālā spešalistšopā palūrēt uz Leicām,Haseļiem un Contaxiem,kas tur grēdām sakrauti.Londonā reiz iekūlos tādā Westminster cameras-jauni un komisijonka.Nu veči!Tur dienu var skatīties.Un ar tādiem pašiem ļautiņiem izpļāpāties.Un vēl pēc tam pabiņā iegriezties.Nu kur tad šitāds kaifs pa internetu?
Vot par politisko pasūtījumu.VID-a priekšniece Jezdakova teica,ka tām firmām,kuras ir uz bankrota robežas,viņi pievēršot īpašu uzmanību,jo jānokāš ko vēl var kamēr vēl elpo.Kad nobeigsies,neko vairs nepaņemsi.Tas tā...par valsts atbalstu uzņēmējdarbībai.
Pie mums viss vienkārši. Paņemu naudu, neatdodu ne preci ne naudu- valdība vainīga. Atliek vienīgi cerēt, ka šī tauta vienreiz tiešām saņems tādu valdību, kādu pelnījuši.
Kāpēc vispār ir kaut kas jāpasūta no vietējiem veikaliem? Ja nav piegāde nākamajā dienā vai nevar aiziet uz veikalu un uz veitas nopirkt. Pasūtīt pats pietiekami labi māku. No Eiropas nāk bez muitām un čakara 3-5 dienu laikā praktiski viss, kas nav īpaši rets un eksluzīvs. Un pat tad piegāde ir stipri ātrāka kā vietējiem.
No ASV gan ir nedaudz lielāks čakars, bet pat tiem ir piegāde nedēļas laikā un ja gribi, vari visus nodokļus uzreiz samaksāt, ja pērc B&H Photo - kurjers atstieps kur vajag bez papildus maksas, čakara un laika tērēšanas.
Tā ka īsumā raksturojot Rēzeknes fotogrāfa problēmu - pats vainīgs.
Man šis veikals solīja ātri, jau nākamās ned. sākumā (reāli mēnesis pagāja). Kā arī nebūt jāčakarējas ar ebay, atmuitošanu. Ne visi diendienā iepērkas e-bay vai kur citur ārzemēs.
ak34:Kāpēc vispār ir kaut kas jāpasūta no vietējiem veikaliem? Ja nav piegāde nākamajā dienā vai nevar aiziet uz veikalu un uz veitas nopirkt. Pasūtīt pats pietiekami labi māku. No Eiropas nāk bez muitām un čakara 3-5 dienu laikā praktiski viss, kas nav īpaši rets un eksluzīvs. Un pat tad piegāde ir stipri ātrāka kā vietējiem.
No ASV gan ir nedaudz lielāks čakars, bet pat tiem ir piegāde nedēļas laikā un ja gribi, vari visus nodokļus uzreiz samaksāt, ja pērc B&H Photo - kurjers atstieps kur vajag bez papildus maksas, čakara un laika tērēšanas.
Bet pa purnu vienalga vajag iekrāmēt, nu tā profilaksei, lai citi pabaidās
pilnībā piekrītu par tiem EU veikaliem. Sen vairs neatceros, kad kaut ko esmu latvijā pircis. Pat visādus sīkumus, kas nav ļoti seidzami pasūtīt nelatvijā. No UK nāk 3-4 dienas, no vācijas var tik tiešām 2-3 dienu laikā ar DHL atsūtīt.
Par latgales fotogrāfu nepiekrītu ka vainīgs. Ne visi ir tik advancēti, ka spēj no ārzemēm pasūtīt, cilvēks tomēr varbūt vairāk fotogrāfē nekā netā sēž un tāpēc izvēlas Latvijas veikalus.
ak34:Kāpēc vispār ir kaut kas jāpasūta no vietējiem veikaliem? Ja nav piegāde nākamajā dienā vai nevar aiziet uz veikalu un uz veitas nopirkt. Pasūtīt pats pietiekami labi māku. No Eiropas nāk bez muitām un čakara 3-5 dienu laikā praktiski viss, kas nav īpaši rets un eksluzīvs. Un pat tad piegāde ir stipri ātrāka kā vietējiem.
Ja Fotoveikals nespēj(negrib),tad ar nebūs, tā veikala ,laika jautājums.Pakalpojumu sfērā valda likums Nr.1,bet ja klientam nav taisnība tad lūgtum vērties likumu Nr.1-klientam vienmēr ir taisnība.
uu, vairs nav konkurenta. Par politisko pasūtījumu tiesham ir smieklīgi. Reezeknes fotograafa jautaajumu - ''ko vinam dariit?'' Es redzeeju cita fotovortaalaa vasaraa. Un tikai tagad fotoveikals atdod vinam naudu... Vispar nesaprotu cilveekus - kuri maksaa uzreiz visu summu - kaa priekshapmaksu. Nu nav 105 VR - taads daargs un reets objektiivs. Mees dazhreiz prasam 10% priekshapmaksu tikai par tiesham daargaam lietaam. Piem 85 1./2L vai kaads 1 Ds.
viecha:Nu bēdīgi.500 lateļi tomēr nav spičkas.Redz kur ir izslavētais i-neta ietaupījums!Nu jā,vajadzēja pīties ar pārbaudītu un uzticamu kantori...es nezin,bet man galīgi nepatīk šitie modernie piegājieni.Prece pirms noskaitīt savu naudiņu,tomēr ir jāaptausta un jāpagroza rokās.Tāpat kā neviena sieviete neķers pirmo kostīmu,ko ieraudzīja bildītē,bet aizies uz vienu,otru un trešo bodi,piemērīs šito un to...Ja vajadzīgās fotomantas nav Rīgā uz sitiena,var taču pasūtīt.Visi braukā pa ārzemēm-tur pašu velnu var nopirkt.Un pašam ar interesanti tādā normālā spešalistšopā palūrēt uz Leicām,Haseļiem un Contaxiem,kas tur grēdām sakrauti.Londonā reiz iekūlos tādā Westminster cameras-jauni un komisijonka.Nu veči!Tur dienu var skatīties.Un ar tādiem pašiem ļautiņiem izpļāpāties.Un vēl pēc tam pabiņā iegriezties.Nu kur tad šitāds kaifs pa internetu?
tur pavisam cits pieprasiijums. Es biju vienaa mazaa veikalinaa Hongkongaa, veikals 5mx5m. Tur bija gan 1D Marki, gan D3x, gad Leica, gan garie L objektiivi. Mees tur bijaam 30 minutees, taaja laikaa kaadi cilveeki nopirka tur: D3s, 24-70 f2.8 Nikon''u un Leica objektiivu. Veikalinam fototehnikas paardoshanas apjoms dienaa ir lielaaks nekaa kaadam Elkoram. Bet vini straada ar nieciigu uzcenojumu, mees nopirkam uzreiz 5x550D un dabuujam atlaidi apmieraam 2 ls no kameras )) un viniem iires maksaa ir nenormalaa, 5x5m ap 10000 EUR menesii.