Bilde smukāka sanāk ar Nikkor 28-70/2.8 ED :P Bet to nebūs viegli atrast, viņi tiek ļoti reti tirgoti lietoti, jauni vispār vairs nav pieejami jau vairākus gadus.
Man ir AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED iepriekšējā versija. Bildēm nav ne vainas un 80% manis fotografētās bildes ir tieši ar šo objektīvu, tas laikam izsaka visu.
Bet ja meklē objektīvu ceļojumiem tad šis nu galīgi nav piemērots variants. AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED sver 900g un jaunā VR versija ir pat par 100g smagāka plus body. Tam ir nozīmē ceļojumā. Šis objektīvs ir liels, smags un neērts. Protams, katrs pats lemj, vai tā labā kvalitāte ir to vērta lai stieptu viņu līdzi.
Bet atbildot uz jautājumu - vai tas objektīvs ir vērts to naudu? Jā, ir vērts.
PS. Mans mīļākais objektīvs ceļojumiem ir Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS kuram galā piestiprināts fotoaparāts Sony A6000
Nulle kā esmu atgriezies no ceļojuma, kurā man līdzi bija aizlienētais Nikkor 24-120 F4. Ar šo diapazonu pietiek pilnīgi visam. Vienīgais neforšais pārsteigums atklājās uz 24mm - stipri kropļo bildi un attēla malas "krīt" uz iekšu. Pašam arī ir 24-70 pirmā versija un par viņu varu teikt tikai to labāko, bet ceļojumam tomēr nav tik ērts un kā jau te pirmīt ir minēts, tas tomēr ir diezgan pagarš un pasmags stikls. Ja runājam par jauno 24-70 VR, tad man tomēr nešķiet tā cena adekvāta. Ja nav jābildē sports, tad ir izcila alternatīva jaunais Tamron 24-70 F2,8 VC USD, kas tikai mazliet atpaliek fokusēšanās ātrumā, bet ir pat asāks pat Nikkoru un neko neatpaliek arī citos rādītājos, bet maksā jauns ap 700 - 800 eur.
Vo būs rēcīgi, ja beigās izrādīsies ka kamera uz kuras paredzēts lietot ir kautkas tipa D3300.
P.S. stabilizacijas nozīme sevišķi īsā gala objektīvos ir nedaudz pārspīlēta un nafig ceļojumā staipīt līdzi to banduru, tam daudz piemērotāks būs 24-85 WR kitenieks( labs eksemplārs ne pārāk no 24-70 atpaliek). P.P.S. Kas ir, slabo pašam uzņemties atbildību par savu izvēli un pirkumu? Kartejais gadijums kad cilvēkam patiesībā nav vajadzīgs tas ko viņš grasā pirkt.
traktors:
Es vienubrīd ilgi un mokoši domāju vai neiepirkt Tamronu, tomēr izvēlējos Nikkora stiklu. Vai esi Tamronu pats palietojis?
Jā. Bet bez VR versiju.
Hm... man gan interesēja tieši jaunā VC versija. Pirms pusgada pārraku visu internetu, lasīdams aprakstus un skatoties jūtūbi. Pēc visa redzētā biju gatavs to pirkt, bet tad pēdējā brīdī pārdomāju. Nu fig viņu zina. Cena Tamronam jau dikti salda
Hm... man gan interesēja tieši jaunā VC versija. Pirms pusgada pārraku visu internetu, lasīdams aprakstus un skatoties jūtūbi. Pēc visa redzētā biju gatavs to pirkt, bet tad pēdējā brīdī pārdomāju. Nu fig viņu zina. Cena Tamronam jau dikti salda
Es kādu gadu vai divus lietoju viņu, pat patika, līdz pamēģināju nikkor ED.
60uz5komats6:Vo būs rēcīgi, ja beigās izrādīsies ka kamera uz kuras paredzēts lietot ir kautkas tipa D3300.
P.S. stabilizacijas nozīme sevišķi īsā gala objektīvos ir nedaudz pārspīlēta un nafig ceļojumā staipīt līdzi to banduru, tam daudz piemērotāks būs 24-85 WR kitenieks( labs eksemplārs ne pārāk no 24-70 atpaliek). P.P.S. Kas ir, slabo pašam uzņemties atbildību par savu izvēli un pirkumu? Kartejais gadijums kad cilvēkam patiesībā nav vajadzīgs tas ko viņš grasā pirkt.
Nesaku, ka tas ir mans gadījums, bet kāpēc tas būtu baigi rēcīgi, ja tiktu lietots ar, piemēram, to pašu D3300? Par P.P.S. - šis ir gadījums, kad cilvēks vēlas saprast vai ieguldīt lielu naudu sev vēlamajā lietā. Vēl jo vairāk, ka fotografēšana nav ne pirmā, ne otrā, ne pat piektā prioritāte dzīvē un ar to naudu nepelna.
Šis nav tas gadijums kad konkrētais objektīvs ir nepieciešams/vajadzīgs. Šis ir tas gadijums kad gribās, un var iztērēt bet nevar atļauties iztērēt N summu. Jo ja objektīvs būtu nepieciešams nebūtu jāuzdod jautājums svešiem apšaubāmas kompetences cilvēkiem internetā. Ja varētu atļauties tad tāpat nebūtu nevienam jājautā, vienkārši piepildītu savu iegribu un cauri. Lai dotu jēdzīgu atbildi ir jāzin uz kā liek virsū, kas ir no optikas šobrīd un kas esošajā neapmierina, padomi kas tiek doti nezinot šo informāciju ir bezjēdzīgi.
Jā, tā tas ir, ka objektīvs ir iegriba, nevis vajadzība un tieši tāpēc, ka nevaru tā vieglu roku nolikt 2-3 tūkstošus, man gribās saprast vai viņš ir to vērts, lai tērētu tādu summu. Un kur tad man jautāt viedokļus, ja ne fotogrāfu forumos?
Šobrīd no sakarīgiem objektīviem man ir tikai 50mm f/1.4, tieši tāpēc arvien vairāk izjūtu vajadzību pēc tālummaiņas objektīva un šis, par ko jautāju, ir tas, ko esmu noskatījusi.
Objektīvs ir labs, nikona sistēmā labāku neatrast, un ko lietderīgu ši informācija dod? Tas ir E objektīvs un ne visas sevišķi pavecākas lētā gala kameras ar viņu sapratīsies, toties ar relatīvi mazāko vieglāko un lētāko AF-S 24-70/2.8G bezstabilizācijas objektīvu gan sapratīsies.Bet arī tas ir apšaubāms pirkums priekš puskadra (DX) kameras, ja vien nav tālejošāku plānu. Ka nesanāk uzkāpt uz tā pašā grābekļa kur daudzi citi, sapērk 10kilogramus fotodzelžu par vairāk kā 10štukām un bildē ar īFonu, jo piegriežas tos dzelžus staipīt līdzi. Jēga ir tikai no tā fotoaparāta un objektīva kurš ir pie rokas vajadzīgajā brīdī.
nomnom:Jā, tā tas ir, ka objektīvs ir iegriba, nevis vajadzība un tieši tāpēc, ka nevaru tā vieglu roku nolikt 2-3 tūkstošus, man gribās saprast vai viņš ir to vērts, lai tērētu tādu summu. Un kur tad man jautāt viedokļus, ja ne fotogrāfu forumos?
Šobrīd no sakarīgiem objektīviem man ir tikai 50mm f/1.4, tieši tāpēc arvien vairāk izjūtu vajadzību pēc tālummaiņas objektīva un šis, par ko jautāju, ir tas, ko esmu noskatījusi.
atklāšu Tev noslēpumu : 24-70 nebūs labāks par 50mm 1.4, vai par 85mm 1.8 !
Manuprāt, racionālāk ir bildēt uz fiksīša kkur starp 24 un 50 un lieko nogriezt ja nu kādreiz kaut kas baigi traucē. Vismaz man pārējot uz vienu vienīgu fiksīti ne reizi nav bijusi vēlme pēc zūma, izńemot sportu, kam 70-400 piespraužu.
nomnom:Jā, tā tas ir, ka objektīvs ir iegriba, nevis vajadzība un tieši tāpēc, ka nevaru tā vieglu roku nolikt 2-3 tūkstošus, man gribās saprast vai viņš ir to vērts.
Reportierim ir to vērts - kvalitatīvi būvēts, ātru fokusu, izturīgs un universāls.
Rupji sakot tas ir ideālākais no kompromisiem - ja Tev jābildē pie ministru kabineta durvīm kur upuris parādās nezināmā attālumā uz nezināmu sīksprīdi, ar nezināmu traucējošo personu daudzumu, tad labāka nebūs
Bildes gan tādos apstākļos ar būs khm...
Mierīgākos apstākļos pavisam lēti fiksi šo izpogās ar rezervi - nu, bet viņi nav universāli. Dārgi fiksi izpogās ar uzkrītošu rezervi, bet arī tie nav universāli.
nomnom:Jā, tā tas ir, ka objektīvs ir iegriba, nevis vajadzība un tieši tāpēc, ka nevaru tā vieglu roku nolikt 2-3 tūkstošus, man gribās saprast vai viņš ir to vērts, lai tērētu tādu summu. Un kur tad man jautāt viedokļus, ja ne fotogrāfu forumos?
atklāšu Tev noslēpumu : 24-70 nebūs labāks par 50mm 1.4, vai par 85mm 1.8 !
Tas atkarīgs no "labāks" kritērijiem. 50mm objektīvs nekad nedos platleņķa rezultātu un hručovkā notiekošu ballīti nobildēt būs ļoti grūti, nemaz nerunājot par 85mm. Ja vienīgais kritērijis ir teicami portreti (ar asumu kā žiletei un smuku fona blūriņu un mirguļiem), tad jebkurš gaišais fikss jebkuram zūmam izgriezīs pogas.
Maris: Reportierim ir to vērts - kvalitatīvi būvēts, ātru fokusu, izturīgs un universāls.
Rupji sakot tas ir ideālākais no kompromisiem - ja Tev jābildē pie ministru kabineta durvīm kur upuris parādās nezināmā attālumā uz nezināmu sīksprīdi, ar nezināmu traucējošo personu daudzumu, tad labāka nebūs
Bildes gan tādos apstākļos ar būs khm...
Mierīgākos apstākļos pavisam lēti fiksi šo izpogās ar rezervi - nu, bet viņi nav universāli. Dārgi fiksi izpogās ar uzkrītošu rezervi, bet arī tie nav universāli.