forum.gif
Pērku infrared filtru
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku infrared filtru
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.07.16 09:24
 citēt
Kāds varbūt vēlas pārdot 850nm infrared pass filtru ?
Izmērs vēlams 46mm, bet var piedāvāt arī citus variantus.
Publicēts: 01.07.16 15:32
 citēt
Ir Massa 52mm 720
Publicēts: 01.07.16 17:03
 citēt
Padoma, PM.

Varbūt vēl kādi piedāvājumi?
Publicēts: 02.07.16 14:11
 citēt
Ir 46mm B+W 092, kā jauns - 35EUR. 05.07. iespējams būs 46mm Hoya R72 - 25EUR. 26851134 - Jurijs.
Publicēts: 02.07.16 14:22
 citēt
Visi Jānčiku salūrējušies nu tik bliezīs:):) Shautra baig lab novilcis , tiešām efektīgi.
Publicēts: 03.07.16 13:33
 citēt
priore:man tās IR bildes nekad nav īsti pārliecinājušas, no skaistuma viedokļa. toties čakars liels. Liekas, ka kaut ko līdzīgu varētu veikt ar fotošopu.

Par to fotošopu Tev ir nepareizs priekšstats radies.
Publicēts: 04.07.16 20:22
 citēt
70-to beigās mūsu KN diskotēkā veči pirmoreiz uzlika UV prožektoru, efekts bija graujošš, sevišķi lauku skuķēm, jo blūzēm sāka spīdēt cauri apakšveļa spilkti violetā krāsā.
Publicēts: 05.07.16 16:28
 citēt
priore:Ps kaut kādas konkrētas krāsas aizvieto ar citām, izdzēš un pārvērš MB. Infrasarkano staru bildēs notiek kas līdzīgs. Krāsas vai toņi tiek aizvietoti ar citiem, ko rada siltuma stari. Tā kā es ar savu redzi neko tādu neredzu, bildes man šķiet mazvērtīgas, tāpat, kā jebkura māklsīga manipulācija tīrās mākslas dēļ.

Bildē jābūt vēstījumam, nevis formālu tehnisku risinājumu demonstrējumam.

Infrasarkano staru fotogrāfijai vēstījums varētu būt apģērbtu meiteņu bildēšana tumsā. Vai ēku energoefektivitātes noteikšanai.

Katrs cilvēks redz tikai to, ko redz, izrādās, ka bildētāji nereti arī ir apveltīti ar redzes trūkumiem.
Publicēts: 06.07.16 11:08 labots
 citēt
priore:man aizdomas, ka te ir runa par gaumi vai aizraušanos ar tehniskiem efektiem, aizmirstot bildes saturu. Tāpat, kā sievietes, aizmirst, ka svarīgākais ir tērpa saturs, nevis tērps.

Cilvēkam tas neskaitās trūkums, ka neredz siltuma un UV starus, Citagaisma.

paklau, Citagaisma, ieliec saiti uz kādu savu vai cita autora IR bildi, kur Tev liekas, ka IR attaisnojas. Pieļauju, ka es, kā konservatīvs tips, kaut ko ar savu pārliecību sevī apspiežu vai pat nogalinu.

Manuprāt, gandrīz visas tuksnešu bildes attaisnojas bildēt IR spektrā. Vienīgais, kur IR ir grūti man saprotams - portreti.
Lai gan tas ir bildētāja izjūtu un tonālo priekšrocību jautājums. Man patīk tie kontrasti kas ir raksturīgi IR vai ORTO spektram, citiem patīk tonālais plašums visā līknes garumā.

p.s. Vispār jau labs IR ir ilgstošu eksperimentru un slīpētas meistarības rezultāts. Tas ir pavisam cits realitātes redzējums. Tas ir tāpat kā es nesaprotu aiz ko visi digitālajā m/b drukā dzenās pēc "tīri" melnā toņa, ja vēstursiki fotogrāfija nekad nav bijusi m/b.
Publicēts: 06.07.16 15:41
 citēt
Liels paldies userim Padoma par filtru!

Gribējās paspēlēties ar IR foto jo stāvēja nevienam nevajadzīga kamera, kurai veiksmīgi izdevās izravēt IR filtru. Ja ir tāda iespēja, tad kāpēc ne :)
Publicēts: 06.07.16 20:21
 citēt
priore:protams, visu vaig izmēgīnāt.

Citagaisma, es paskatīju internetā kārtējo reizi IR foto. Nekas nelikās pūļu vērts. jo visskaistākais man liekas tas, ko redzu ar savām acīm, krāsains, jautrs.
Bet radošās krīzes gadījumā vai, ja esi jauns fotogrāfs, droši vien, ka vajag izmēģināt, jo interesanti esam ar to, ka viens no otra atšķiramies

Man patīk grafika un fotogrāfija. ..lai arī krāsainiem bilžukiem nav ne vainas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):