Es arī plānoju savu AF Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR kaut kad pārdot. Droši vien par kādu simtu lētāk, nekā Ilmārs savu, jo man ir D, nevis G, versija. Bet viss labi viņam tik un tā, ļoti smuki zīmē, VR un AF strādā, kā nākas.
Gaisma:Es arī plānoju savu AF Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR kaut kad pārdot. Droši vien par kādu simtu lētāk, nekā Ilmārs savu, jo man ir D, nevis G, versija. Bet viss labi viņam tik un tā, ļoti smuki zīmē, VR un AF strādā, kā nākas.
Gaisma:Es jau nezinu, cik Ilmārs par savu prasa, cena nav norādīta. Jauni, veikala plauktos, nav gan gluži 2 reiz lētāki. Lētāki jā, bet ne jau 2 reizes.
Ja jau linkus deva, tātad tur ir arī cena - 800$ jeb drusku virs 700 EUR
Viņa dotajā linkā cena ir £1,468.99 Bet es domāju, ka droši vien tik dārgi Ilmārs netirgo, taču ap 700 EUR maksā lietota D versija, Ilmārs savu G versiju pilnīgi noteikti tik lēti netirgo.
Gaisma:Viņa dotajā linkā cena ir £1,468.99 Bet es domāju, ka droši vien tik dārgi Ilmārs netirgo, taču ap 700 EUR maksā lietota D versija, Ilmārs savu G versiju pilnīgi noteikti tik lēti netirgo.
Otrā linkā cena ir norādīta $1,849.95 Bet trašajā nav objektīva cena, tikai Kena Rokvela subjektīvais viedoklis par to, ka lietos D versijas variants (nezinu, kāpēc Ilmārs ielicis šo linku vispār, jo viņš tirgo G versiju) varētu maksāt 800 dolārus.
Gribētos gan G varsiju par D versijas cenu, vai ne?
Rokvels par G versiju te www.kenrockwell.com... un tur vispār lietota objektīva cena nav pat minēta, tikai norāde uz to, ka jauns maksā gandrīz 3000 dolāru.
Gaisma:Otrā linkā cena ir norādīta $1,849.95 Bet trašajā nav objektīva cena, tikai Kena Rokvela subjektīvais viedoklis par to, ka lietos D versijas variants (nezinu, kāpēc Ilmārs ielicis šo linku vispār, jo viņš tirgo G versiju) varētu maksāt 800 dolārus.
Gribētos gan G varsiju par D versijas cenu, vai ne?
Bet ne jau es liku linkus te D te G versiju. Kāpēc lai ticētu, ka pats viņš uzrakstījis pareizo? Pretenzijas pret Ilmāru
Es pieņemu, ka čalis reklamē pārdot to, kam ielicis linku par tik, cik linkā rakstīts. Klientam ir tiesības bū labticīgam un ticēt lētākajam variantam! Ja pats pārdevējs sašuvies ar linku un cenu - tā tak ir paša pārdevēja problēma... Vai ne?
Gaisma:Rokvels par G versiju te www.kenrockwell.com... un tur vispār lietota objektīva cena nav pat minēta, tikai norāde uz to, ka jauns maksā gandrīz 3000 dolāru.
Un vai nav vienalga cik maksā jauns? Cena lietotam ir tik, cik par to kāds ir gatavs maksāt, neatkarīgi no sākumcenas... un jā 2700$ nav gluži gandrīz 3000$, itkā tikai 10% , bet tie tomēr ir 300$... par to jau var nopirkt palietotu 70-300 VR p.s. viens gan ir skaidrs - vēl vienu "kruto" zūūūūmu man tāpat nevajag... Cik noprotu, retām paspēlēšanās reizēm līdz acīm varētu pietikt at 70-300 VR... jo - 99% kartiņu un tām izmantojamā izmēra ierobežojumi būs tādi, ka to aplūkotāji nespēs saprast ne tikai ar kādu stiklu bildēts, bet bez exif datiem pat fotoaparāta marku nespēs noteikt (nejauši uzminēts neskaitās)
Esmu ar telēm, kam gals ir 200mm bildējis, esmu ar 300mm, esmu ar 400mm un arī ar 500mm (sigmai ir tāds 50-500, līdz 200mm viņš nav diez ko smuks, bet 200-500mm lietojams o.k.). Redz, ja ir slinkums skraidīt apkārt, no savas vietas kaut kur tribīnēs sportu vai koncertu no reportēt ar 80-400mm ir īzī. Ar 70-300 arī, bet tomēr tas simtiņš kaut kur var pietrūkt.
Lūk, nesen biju koncertā, sēdēju savā vietā (pat kājās nepiecēlos), ļoti tālā sektorā, un, iespējams, ka NEVIENS pat nepamanīja, ka es arī kaut ko fotogrāfēju brīdi pa brīdim.
Bet tiem, kas uz zvēriem un putniem krituši, tie 100mm ir vienkārši fundamentāli nepieciešami.
Gaisma:Labprāt paņemtu uz dienu vai divām patestēt. Kādam ir?
Zinu, kam ir Canon'am.. Tik esmu drošs, ka nedos testēt... Nu paprāva tā truba ir, cik cilāju... Toties 600mm! Jā 5-6,3 - toties 600mm! Un jā - Jauns ar garantiju zem 1000 EUR
palaidniex: Un jā - Jauns ar garantiju zem 1000 EUR
Tas arī rada bažas izrādīt jebkādu sajūsmu pirms ir notestēts.
Īsumā kāpēc zem 1000? 1. Tāpēc, ka internetbode (Parastā bodē > 1000EUR) 2. Tāpēc, ka Tamron! (jā, jā - tieši tāpēc, jo tas nav ne Nikkor ne Canon, ne Zeiss. Sigmas tak ar ir čum lētākas par piesauktajiem trim) 3. Tāpēc ka 5.6 un ne lielāka dirka.
Čalis, kam tāds ir, saka, ka ir gana ok! Un redzot viņa bildiņas arī sķiet ka ir gana pieņemams. Un piekasīgs stiklem viņš ir bagi. Nav kā Māris, bet daudz neatpaliek... Un jā - noteiki kāds brenda fiksītis būs gan gaišāks, gan ātāks, BET... BET (!!!) tie maksā pats zini cik, un pirmis cipars nav ne 1, ...ne 2 , ne 3. Piriekš savas cenas, pieņemu, ka tas stikls ir pat ĻOTI!
Jebkurā gadījumā, es lēnām plānoju atteikties no zūmiem kā tādiem, tāpēc, ja kāds vēlas manu AF Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR, varu piedāvāt savu. Cena varētu būt tāda, kā raksta Kens Rokvels par viņu. Tātad, gribētu 700 euro, bet, ja kāds teiks, ka ir gatavs ņemt, ja došu par 650, droši vien pārdošu arī par 650.
Gaisma:Jebkurā gadījumā, es lēnām plānoju atteikties no zūmiem kā tādiem, tāpēc, ja kāds vēlas manu AF Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR, varu piedāvāt savu. Cena varētu būt tāda, kā raksta Kens Rokvels par viņu. Tātad, gribētu 700 euro, bet, ja kāds teiks, ka ir gatavs ņemt, ja došu par 650, droši vien pārdošu arī par 650.
Par cik mans piedāvātais objektīvs ir ar "G" tad arī cena Nikon AF-S Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR, kas ir praktiski jauna objektīva perfektā kārtībā tad arī cena varētu būt kaut kur "pa vidam" starp jaunu (ap 1750 €) un šo Gaismas piedāvāto
Gaisma:Jebkurā gadījumā, es lēnām plānoju atteikties no zūmiem kā tādiem, tāpēc, ja kāds vēlas manu AF Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED VR, varu piedāvāt savu. Cena varētu būt tāda, kā raksta Kens Rokvels par viņu. Tātad, gribētu 700 euro, bet, ja kāds teiks, ka ir gatavs ņemt, ja došu par 650, droši vien pārdošu arī par 650.
Par cik mans piedāvātais objektīvs ir ar "G" tad arī cena Nikon AF-S Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR, kas ir praktiski jauna objektīva perfektā kārtībā tad arī cena varētu būt kaut kur "pa vidam" starp jaunu (ap 1750 €) un šo Gaismas piedāvāto
Laužas tā kā tāda "jauna meitene" ... Nevar nosaukt cik tugrikus grib iemainīt pret rori. BTW jauns tas 80-400G iet pa ~2200 eināriem.
klusums:Manuprāt no 80-400 gan D, gan G tikt vaļā gandrīz neiespējami. Var mēģināt aviofoto.lv. Tur šie cieņā, tikai ļoti reti tur kuram nauda ir Lai veicās!