Par ko Tu, puisi, visu laiku cepies? Man nav nekādas vajadzības kādam pierādīt, ka arī ar telefonu var tīri pieklājīgi fiksēt informāciju- pats to regulāri daru. Bet kārtējo reizi salīdzināt telefonu ar spoguleni nav nekādas jēgas- katrs daudzmaz saprotošs fotomīlis tāpat labi zin atšķirības. Ja nav kur likt enerģijas pārpalikumus- labāk ej svaigā gaisā ar riteni pabraukā vai paskraidi, nevis Internetā kašķi meklē...
Friidis:Neredzu nekādu jēgu skaidrot kareivīgam diletantam, ar ko atšķiras telefonbilde no bildes ar spoguļkameru/ bezspoguli un labu objektīvu.
Pareizi Friidi! Vienīgi nav te ko diletantiem skaidrot, saņemies un uzraksti visiem smartfonu ražotājiem, ka telefonam ir jābūt tikai trubai un vēlams ar pogām, ka visādi foto, video, interneti, laika ziņas, lietus radari, spēlītes, vatsapi, skaipi, videozvani, e-pasti, autobusu saraksti, csdd un kadastra datu bāzes un citas muļķības ir darāmas uz īpaši tiem mērķiem domātiem aparātiem.
Friidis:Neredzu nekādu jēgu skaidrot kareivīgam diletantam, ar ko atšķiras telefonbilde no bildes ar spoguļkameru/ bezspoguli un labu objektīvu. Pagoglē pats, paskaties piemērus- kaut vai Māra galerijā- varbūt sapratīsi (atslēgvārds- zīmējums) ...
[url=http://www.fotoblog.lv/Maris/img/?cid=6398
]http://www.fotoblog.lv/Maris/img/?cid=6398[/url] runa jau pamatā, ne par telefonu pret spoguleni, bet telefons pret ziepi te no maniem melnraxxxtiem blogā, bilde ar 2011 gada telefona modeli nokia lumia 800 img.fotoblog.lv...
Godātie pasažieri! Mēs te esam gudri cilvēki. Ja salīdzinām bilžu kvalitāti, tad vienādi iekadrētus, vienādā apgaismojumā uzņemtus attēlus. Un viss noskaidrosies. Un nevajadzēs "A tu uzmini, ar ko tas bildēts." Pavisam pārliecinoši būtu iesniegt telefonbildi kādā no lielajiem stokiem. Tur otrpus galda sēdēs rūdīti pikseļdrāzēji, un ja pieņems, tad "Lai dzīvo telefonbildes!!!"
Vairs nevaru atrast, bet pirma kāda gada kāds šeit bija ielicis tieši šādu salīdzinājumu - samsung telefons, 35mm filma un kaut kāds dslr. Samazinātā bildē atškirt bija gandrīz neiespējami
Schneider: Par sūdbildēm - tu parādi sava telefona bildi ar ISO 128000, 32000, nu vai ar tiem pašiem 16000, mēs te izvērtēsim, vai to ņems pretī kaut vai "Zirgadiršu Pagasta Vēstis".
ja nopietni, mana mīļākā telefonbilde, kas publicēta blogā, no tām, ko atceros, ir šī www.fotoblog.lv... , uzņemta , nu jau ar pavecu telefonu. pie tam ceļojums .....
GoPro 4 labs un ūdens izturīgs, var foto un video vienlaicīgi uzņemt, vo - baigi ērti piespraud pie ķiveres un vālē!
Ceļojumiem būtu labs arī Trust 715 Powerc@m Zoom, bet to vairs nevar nopirkt, vo... tik ja nu traki paveicas, kādā izsolē. Bet tiem kam interesē info par Trust 715 Powerc@m Zoom digitālo fotoaparātu.
Mūsdienu telefons ir gana labs jebkuras dzīves situācijām, īpaši tām, kur svaram un izmēram ir nozīme.
Drīzāk jāsāk no tā, kam vēlāk tiks izmantotas ceļojuma bildes - personīgajā instagram, facebook un līdzīgā kontā, tiks tirgotas stokos, tiks drukāts albūms utt. Unikālām bildēm (sniega cilvēks utml.) derēs dajebkas. Arī vietējiem žurnālīšiem var derēt viss, ja informācija aktuāla. Nopietnai attieksmei jau augstāk ir pastāsts par dārzu bildēšanu, šodien nekas nav mainījies. Nopietnai bildei arī šodien stiepj 8x10" plašu kameru kalnā.
to Hugo GoPro 3 man jau ir. Bet viņš ir platleņķis un tāpēc izmantojams tikai zem ūdens, kur viņš ir unikāls, lai arī ir milzīgs trūkums, jo nav iespējams pievienot zibspuldzi. to jtphoto Nu gan Tu pamatīgi sarakstīji, lai arī pilnīgu taisnību. Tātad kur liks ceļojumu bildes. Nu ja domāts ka liks te blogā un viss, tad tiešām laikam pietiek ar telefonu. Bet to jau tad var teikt par jebkuru te blogā. Jo teiksim kāda jēga tad pirkt un uzņemt ar Canon 6D, ja bildes ieliek tik blogā un Feisbukā. Uzņem ar mobilo un viss. No otras puses, ja brauc uz kalniem, teiksim Himalajiem un uzņem ar mobilo - nu kaut kā tā jocīgi. Starp citu labas kalnu bildes ir ļoti liels retums. Tā lieta nav tik vienkārša.
Kalnos ņem to 100 g nazīti ne smagāku tuteni, kā augstāk jau minēja. Un tas attiecas uz visu, ko stiepj augšā. Neesmu speciāli interesējies, bet arī tāpat nav nekas manīts, ka Everestā kāds rāptos ar mērķi fotografēt un attiecīgi ar profesionālu ekipējumu (nu tur statīvi, haseļi utml.). Galvenais, ko mana, ir āmurkāņi savās mājās ar plašu aparātiem, bet arī ne jau pa klintīm rāpelējoties. Kaut kas ir manīts no Andiem, bet arī vairāk no skatpunktiem, kur var ar auto piebraukt. Bet ir arī vīri, kas tiešām visu stiepj augstu augstu.
Atkārtošos, bet man Tatros ar FF 300 mm bija par maz, lai nobildētu kādu vairāksimtmetrus zem manis lidojošo ērgli.
Skaidra lieta, ka ceļojumos ir gana lielas izredzes noķert daudz labu kadru un tādēļ katram jāpadomā par savām prioritātēm. Iztikt tikai ar telefonu nebūtu prāta darbs- ka tik vēlāk nenāktos pašam nožēlot interesanta kadra nepilnvērtīgo tehnisko kvalitāti. Nevarēs savu fototapeti uztaisīt.. Arī otra galējība- vasaras karstumā staipīt līdzi smago somu ar FF spoguleni un prime objektīvu čupiņu diez vai būtu tīkama fotoceļotājam "vulgaris".
Jāmeklē kompromisi. Es arī cenšos to darīt savu iespēju robežās- ātrajiem skrējieniem tūristu grupā, kad nav laika mainīt optiku dažādiem sižetiem, izmantoju lēto Canon 1100D ar "stabilizēto" travelzūmu Tamron 18-270, bet nesteidzīgākām vai slinkākām pastaigām- Sony Nex bezspoguli ar mazo 16-50 pankokzūmu, 55-210 telezūmiņu un Sigma 19/2,8 fixīti pejzāžiem- viss minētais (Nex) mierīgi salien mazā (16x20 cm) somiņā. Rezervei un selfijiem vēl paliek fototelefons un mazais ziepis Fuji F550 ar diezgan lielu zūmu- 24-360, bet atbilstoši problemātisku bildes kvalitāti.
Priekš video agrāk staipīju līdzi videokameru Panasonic HDC-SD100, bet konstatēju, ka tas ir lieks krāms somā- nelieliem videosižetiem pilnīgi pietiek ar Sony Nex, arī kvalitāte laba. Arī Go-Pro & Co daudz vietas somā neaizņems, bet netīk, ka šamiem ir tikai platais gals.
Sākumā ieteiktais Sony RX100 būtu labs universālais kompromiss, bet vismaz man tādam stipri pietrūkst garā gala- ceļojumos tomēr bieži interesē sabildēt no attāluma dažādas interesantas sīkās detaļas, cilvēkus utt. Ir jau arī lielā sensora (1") kompaktkameras ar plašāku zūma diapazonu, bet pagaidām tās ir diezgan dārgas- nesliktas spogulenes līmenī.
Vārdu sakot, viena liela galvas lauzīšana sanāk...
Šausmas kā Jums te patīk visu sarežģīt Kādreiz arī likās, ka vajag vairākas kameras un vairākus stiklus, bet tad kaut kādā brīdī tas visa tā "makulatūra" pieriebās un esmu palicis pie vienas kameras ar vienu fiksīti un nekādu problēmu
Kā jau rakstīju- katram savas prioritātes. Vieniem ceļojumā vairāk interesē emocijas (māksla), citiem- max. info. Mākslai (ja ir talants) nereti pietiek ar kurpju kasti un izdurtu caurumiņu, kvalitatīva info prasa kvalitatīvāku tehniku. Mani ar mākslinieka talantiem dieviņš apdalījis, tādēļ vismaz cenšos uzkrāt info...
jtphoto:Atkārtošos, bet man Tatros ar FF 300 mm bija par maz, lai nobildētu kādu vairāksimtmetrus zem manis lidojošo ērgli.
Man, braucot uz Tatriem, pat neienāks prātā cerība vairāksimtmetru radiusā satikt visus turienes faunas pārstāvjus, kuriem var pietrūkt 300 mm. Pie tam - manā Cullmann Ranger Comfort mugursomā vienkārši nepietiek vietas 70-200/2,8+1,5x, tādēļ labāk tur iemetu liekāku amorālūdens pudeli un orientējos uz ainavām un puķītēm (savvaļas lilijām, delfīnijām un glaudiolām).
Ainavas jā, bet puķītes gan jādomā ir vieglākā ceļa iešana. Jo tās var uzņemt bez piepūles. Starp citu cik saprotu, tad te blogā nemaz nevar likt ceļojumu bildes. Tas tiek uzskatīts par sliktu uzvedību ja ? Plātīšanos. Labāk ir likt teiksim 500 pix utt.
Te blogā tiek liktas vismurgainākās bildes, bet autoriem pietiek talanta pierādīt, ka tā ir pilnīgi normāla uzvedība, tā, ka ceļojumu reporti ir pat ļoti velkomēti.
Tāpēc ka ja Tu atbalsties ar nūju uz akmens, tad tā nūja var slīdēt un kritīsi un sasitīsies pamatīgi. Ja vien nebūs lūzumi. Ja ko tādu dara, tad franču Alpos teiksim Šamonī. Tur viņiem ir glābējhelikopters un līķi nekavējoties savāks. Pēc manis devās grupa kas to redzēja.
Par ceļojumu bildēm. Es te pirms kāda laika jau biju ar citu niku, bet tad izdzēsos. Jo ceļojumu bilžu dēl mani noēda.
Nūjām ir uzgaļi, ja tu to iepriekš nezināji. Tās nav jālieto kā invalīdam kruķus, bet nogurušām kājām neviens liekāks adbalc netraucēs. Un pēc tevis gājusī grupa nav vienīgā, kura ir redzējusi tos medikopterus: www.fotoblog.lv...
Nūjām ir uzgaļi ? Kādi ? Gumijas , kaučuka ? Tanī videorullītī 2 minūte 17 sekunde. Man gan rādās ka šim ir dzelzs uzgaļi. Un grupa nevis redzēja mediokopteri (to redz visi), bet kā viens francūcis ar nūju paslīdēja, metrus 70 lidoja zemē no stāvas klints. Un tad viņu helikopters savāca.
Manējām itāļu Masters Active X-TRK ir kaukāda elastīga sarkana plastmasa, tur jau 3 vai 4 Tatru braucienus. Šim 2:17 gan ir bez uzgaļiem, tik riņķi priekš mīkstās grunts, es arī to līdz galam nesaprotu. Bet varbūt tur ir sevišķi raupji, nelīdzeni akmeņi, uz kuriem pietiek ar nūju cietsakausējuma špicēm, neba nu mums, tur klāt neesot, gudrīties...
Kritienus no 70 metriem nēsu redzējis un paldies Dievam!
Tā jau tas vecis tanī videorullītī ir krutais. Ne katrs to spēj. Un te nu kā reiz paceļas tā problēma par kuru sprieda Frīdis utt. Vai mums būtu vajadzīgs tāds fočiks ar visu statīvu utt. ja bildes pēc tam ieliekam te blogā un viss ? Bet skaidrs, ka ar mobilo ja šis vīrs uzņemtu, tad arī tam visam būtu nulles vērtība. Tātad gribi vai negribi jāmeklē zelta vidusceļš. Nu un pēc visiem ieteikumiem laikam es tomēr palikšu pie kameras, kas man jau ir Canon PowerShot Sx60 HS. Jo viņai var uzlikt zibspuldzi tātad arī trigeri utt un ir arī RAW. Tikai būs kārtīgi jāpiešaujas.
Bell: ...ja bildes pēc tam ieliekam te blogā un viss ?...
Nu nezinu, man panorāma no 7 vertikāliem kadriem m/b ispildījumā 20x90 cm, Innovas rāmī, ar Innovā paspartū karājas pie sienas. Smuki. www.fotoblog.lv...
Bet Depo rāmēšana maksā 2x lētāk, pat ar bezacpīdumu stiklu.
Nu bet nevajag saprast tik burtiski. Tev ir ļoti laba kalnu bilde. Un arī man ir diezgan daudz sataisītas un karājas dažas pie sienas. Ik pa brīdim pamainu.
to ego Tiešām nu, nu.... Es rakstu tikai to ko zinu. Re arī Teodors Ķirsis bija viens no krutākajiem mūsu alpīnistiem. Tiešām supervecis. Bet nositās kaut kādā sū. da Kuka kalnā. Pie tam vēl kāpjot lejā.
Bell: ...ja bildes pēc tam ieliekam te blogā un viss ?...
Nu nezinu, man panorāma no 7 vertikāliem kadriem m/b ispildījumā 20x90 cm, Innovas rāmī, ar Innovā paspartū karājas pie sienas. Smuki. www.fotoblog.lv...
Bet Depo rāmēšana maksā 2x lētāk, pat ar bezacpīdumu stiklu.
Bildei 20x90 Innovas rāmis, paspartū un parastais stikls maksāja ap 17 EUR, Rēzeknes Depo gleznai 50x60 rāmis ar paspartū un neacpīdošo stiklu - 21 EUR.