Turpinot tēmu pa kalniem ielikšu galeriju uzņemtu ar Zenitu. Protams tā kāpjot var ņemt līdz statīvu un Hasselblad vai ko citu lielu un dārgu, bet tad jārēķinās, ka var atbraukt mājās arī bez viņa , vai ar beigtu sasalušu displeju utt.
Bet arī riskantos pasākumos nevajag ņemt mazohista sexa rotaļlietu, priekš tādiem gadījumiem rūpīgi jāpaganās pa jebaju, man tur kādreiz izdevās nopirkt ideāli strādājošu Chinon CP-7m rumpi par 3,51 EUR.
Nu tas kāpiens jau bija ļoti sen 2000 gadā. Tad pat liekas jebajs vēl nebija. Un tāpēc tagad arī meklēju kādu labu universālu kompaktkameru. Nevis kā tagad piedāvā piem Canon PowerShot G3 X par 700 simtiem un bez skatumeklētāja.
A aiz ko tik nikns pirmdienas rītā? Pohas, bet uz darbu jāiet?
Vienkārši manējiem Ķenona DSLRiem temperatūras bija no 0 un uz aukšu, bet nu ar Trustu es nedomāju salīdzināt nevienu, zinu, ka tā būs svētuma zaimošana.
Ar mūsdienu aparātiem diži liela negatīvā pieredze aukstumā nav bijusi (mīnusos vienmēr profilaktiski turu aparātu zem jakas), bet no Zenīta laikiem labi atceros škrobi, kad darba dēļ "ziemas sižetos" obligāti jābūt bildēm, bet šamējam tas lupatu spraugslēdzis galīgi sasalis un spējīgs tikai slinki atvērties un tādā stāvoklī palikt (līdz sasildīšanai). Par biezo, cieto un trauslo padomju filmu plīšanu nerunāsim... Tādēļ ziemā dežūrās valkāju dikti platu jaku, lai aparātu varētu visu laiku siltumā turēt.
Schneider:A aiz ko tik nikns pirmdienas rītā? Pohas, bet uz darbu jāiet?
Vienkārši manējiem Ķenona DSLRiem temperatūras bija no 0 un uz aukšu, bet nu ar Trustu es nedomāju salīdzināt nevienu, zinu, ka tā būs svētuma zaimošana.
esmu fočējis gandrīz stundu pie mīnus 30 ar veco labo 5D !!! Un bez problēmām, turklāt!
Es jau arī ar visiem D30, 10D un 30D esmu bildējis visos mīnusos, ar 75-300 -15 grādos meta errorus, un lieta tāda, ka instrukcijā rakstīti 0-40, tad nekādu pretenziju aparatūrai nevar būt jau pie -1. Man domāt, ka šādā gadījumā līdz -10 Elkoram Pentaxi vismaz teorētiski būtu jāņem pretī uz garantiju.
No kīniešu GoPro pakaļdarinājumiem šis izsktās tīri ok, pat sliktā gaismā labāk filmē, bet sauli stiklā gan sliktāk tur. Gribētos kādu detalizētāku salīdzinājumu redzēt, te tāds uz ātro bez sīkām detaļām,… ieskatu var gūt...