forum.gif
Kādu kompaktkameru ceļojumiem ieteiktu Jūs ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kādu kompaktkameru ceļojumiem ieteiktu Jūs ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.07.16 22:58
 citēt
Laikam jau šādus jautātājus te visi izsmej, bet tomēr noriskēšu.
Kādu kompaktkameru Jūs vislabāk varētu ieteikt tūrismam (piem ja brauc uz kalniem Karpatiem, Tatriem, Gruziju) ?
Sākumā bija man Sony Cyber-shot DSC-HX400V Viss labi, stabilizācija unikāla, bet kad bildi palielina viss pārvēršas putrā. Lasīju ka tie nenormāli daudzie 20 milj. pikseļi panākti ar programmatūru. Laimīgi izdevās ar zaudējumiem pārdot. Nopirku Canon PowerShot Sx60 HS. Priecājos, ka tam vēl klāt RAW. Sāku bildēt kaut kāds ārprāts. Krāsas gan ir, gan nav, stabilizācija uz nulli.Ne fotografēšana, bet laimes spēle. Ta nafig tāda kamera. Tagad gribu pārdot un atkal varbūt pirkt Sony Cyber-shot DSC-HX400V.
Bet varbūt kāds zina ko vairāk un varētu ieteikt ko labāku ?
Publicēts: 27.07.16 23:28
 citēt
Panasonic Lumix TZ80
Canon PowerShot G7 X / G7 X II
Sony Cyber-shot RX100 IV

būs pietiekami labi
Publicēts: 28.07.16 11:06
 citēt
Jebkuru, bet lai sensors ir vismaz 1- collīgais.
Publicēts: 28.07.16 11:25
 citēt
Tūliņ atnāks viens kadrs, kurš visiem dzīvez gadījumiem ieteiks teleponu. :face-grin:
Publicēts: 28.07.16 11:30
 citēt
Man gan liekas, ka viņi būs divatā.:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 11:36 labots
 citēt
Schneider:Tūliņ atnāks viens kadrs, kurš visiem dzīvez gadījumiem ieteiks teleponu. :face-grin:

Un otrs "asprātis"- "leģendāro" akmenslaikmeta Trust'u :face-grin:

Bet ja pa tēmu- atslēgvārdi labai digigrāfa tehniskai kvalitātei ir- pēc iespējas lielāks sensors un gaišāks objektīvs.

Ziepjiem (mazajām kompaktkamerām) tie labākie cipari visbiežāk ir atbilstoši 1" un f1,8.

Turpmākais jau pēc paša gaumes, maciņa iespējām un tikai tad- daudzo "zinātāju" atsauksmēm. Saulainā laikā un aparātiņa displeja palielinājumā vairums foto-gadžetu būs gana lietojami (teleponus ieskaitot) , visas problēmas sāksies sliktā gaismā, kad "jāceļ" ISO un, skatot rezultātu palielinājumā (uz gana liela monitora).

Ar fantastiskajiem 30x utml superzūmiem arī būtu jāuzmanās- teorētiski jau viss jauki, bet praksē var sanākt vilšanās- piemēram, gana izkropļots platais un miglains garais gals... :face-crying:
Publicēts: 28.07.16 12:17
 citēt
Jo lielāks fokusa attāluma maiņas diapazons jo bilde sūdīgāka - tas pats ar sensora izmēru tik tur kvalitāte zūd samazinoties sensora laukumam (ne megapixeļiem).

Ja ļoti vajag garo galu, tad ir parādījies šāds ērms:

www.dpreview.com...

bildes kvalitāte un arī optikas stabilizātors pārsitīs Tevis minētās kameras pietiekami, lai no 250mm ekvivalenta bildītēm T^u varētu kropot ārā 600mm ekvivalentas tādā pašā vai nedaudz labākā kvalitātē nekā no Tevis minētā sony.
Publicēts: 28.07.16 12:34
 citēt
Es pēc mēneša braukšu us Tatriem un ņemšu līdz Pentaxi K-S2 ar 21mm Ļimitedu.
Nē, nē, es nemaz neaģitēju par spoguļiem, tik noinformēju par savu izvēli, kura noteikti nepavisam nau no tām gudrākajām. :face-grin:
Publicēts: 28.07.16 12:38
 citēt
Nu nez- man jau šķiet, ka kalnos var sabildēt daudz vairāk interesanta, nekā gana smuko, bet tomēr pietiekami vienmuļo platleņķa panorāmu...:face-wink:
Publicēts: 28.07.16 12:41
 citēt
Schneider:Es pēc mēneša braukšu us Tatriem un ņemšu līdz Pentaxi K-S2 ar 21mm Ļimitedu.
Nē, nē, es nemaz neaģitēju par spoguļiem, tik noinformēju par savu izvēli, kura noteikti nepavisam nau no tām gudrākajām. :face-grin:

A kāda vaina? Neiesi taču visu ceļu kājām. "Mežonīgajā tūrismā", tur gan ir nozīme, vai kabatas nazis sver 100g, vai 200g.:face-smile:
Publicēts: 28.07.16 12:58
 citēt
Bet kas tur vēl būs, izņemot panorāmas? Šitās te kazas www.fotoblog.lv... ir bildētas ar 16-50 garo galu, kamēr maini objektīvus, viņai gaidīt un pozēt nav pieņemts, nu varbūt iemetīšu somā arī 28/2,8, tīri tik dēļ 45 grādu leņķa - panorāmu līmēšanai.
Par mežonīgo tūrismu - pēdējos divos gados vēl centos tēlot extrēmistu, bet šogad jau likšos mierā, tomēr nau vairāk 18, vienkārši braukāšu ar TEŽ līdz vienai stacijai, uskāpšu līdz Tatranska Magistralai, aiziešu līdz krogam nākamā taku krustojumā, isstrēpšu aliņu, iešu lejā uz nākamo staciju un braukšu uz Popradu.
Publicēts: 28.07.16 13:27
 citēt
ceļotāji ir dažādi, to prasības arī dažādas.... daži ceļo un veido profesionāli sagatavotus foto albumus, citi feisbukā iemet bildi/pašiņu - te es biju. pēdējiem nav obligāti iespringt ziepja izvēlē, pietiks ar telefonu, un ne tikai viņiem

www.youtube.com...
Publicēts: 28.07.16 13:31
 citēt
Tā, negatīvs klāt, Hugo, nāc un un liec priekšā savu tehnikas nambē uan variantu, kuram būs taisnība! :face-grin:
Publicēts: 28.07.16 13:34
 citēt
negatIvs:

......nav obligāti iespringt... pietiks ar telefonu...

Negatīv, iesaku nomainīt profilbildi- piemēram ar šo::face-grin:

Publicēts: 28.07.16 13:45
 citēt
priore:
Maris:Jo lielāks fokusa attāluma maiņas diapazons jo bilde sūdīgāka - tas pats ar sensora izmēru tik tur kvalitāte zūd samazinoties sensora laukumam (ne megapixeļiem).

Ja ļoti vajag garo galu, tad ir parādījies šāds ērms:

www.dpreview.com...

bildes kvalitāte un arī optikas stabilizātors pārsitīs Tevis minētās kameras pietiekami, lai no 250mm ekvivalenta bildītēm T^u varētu kropot ārā 600mm ekvivalentas tādā pašā vai nedaudz labākā kvalitātē nekā no Tevis minētā sony.

es, kā parasti atrodu to, kas man netīk ''Lens can be very soft at some focal lengths''. Tātad, ir jārēķinās ar neasām bildēm, ja nespēju atcerētis kaut kādus fokusa attālumus.

loģiski - tas taču ir sūda 10x zooms (un 2x lētākai sony RX100 I būs foršāka bilde) - bet smagi asāks par 50x zoomu kurš izveda topika autoru.

Tu taču nevari ieteikt nevienu kompaktu 10x zoomu bez šīs ķezas jo tādi nevar būt.
Publicēts: 28.07.16 13:47
 citēt
Uldi, vai nu darbs, vai atpūta. Kas der visam- neder nekam...:face-grin:
Vēl variants- sagādāt kādu universālu nesēju :face-grin:

Publicēts: 28.07.16 13:48
 citēt
ar profilbildēm viss ir mierīgi, nav pa internetu svešas jāmeklē

photo by meduslācis .... :bad_smile:
Publicēts: 28.07.16 13:50
 citēt
lūdzu

Publicēts: 28.07.16 13:52
 citēt
negatIvs:ar profilbildēm viss ir mierīgi, nav pa internetu svešas jāmeklē

Viss jau būtu labi, tikai ar telefonu tik smuki diez vai izdosies sabildēt...:face-wink:
Publicēts: 28.07.16 13:58 labots
 citēt
Es biju domājis bildi pie manis norādītā citāta.
Bet to pēdējo "šedevru" es būtu izdzēsis jau fotoaparātā pirms pārpumpēšanas uz datoru...:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 14:42
 citēt
pēdējā ir unikāla ceļojumu bilde, ar zvērīgu kompozīciju, Lācis - bite , veido diognālo kompozīciju, ar spēcīgu lakstu priekšplānu
Publicēts: 28.07.16 15:49
 citēt
Friidis: Negatīv, iesaku nomainīt profilbildi- piemēram ar šo...

Ja jau sist, ta pa visu banku:

Bet billdēt ar ogli uz alas sienas.
Publicēts: 28.07.16 18:26
 citēt
vēl viena ceļojuma bilde

uzņemta ar kompaktkameru Nokia
Publicēts: 28.07.16 18:47 labots
 citēt
Negatīv, vai neesi mēģinājis nolikt blakām šedevru no telefona un "normāla fočuka"? :face-wink:
Pamēģini atrast atšķirības savos piemēros- kauč mazā bilžukā:

Ja neredzi- nāc vien pie mums- veco un pusaklo penžu biedrībā....:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 19:21
 citēt
kas tur labs tai normālajā fočuka bildē, izdegušas debesis utt. fočuki jau labu laiku nevelk līdz telefoniem img.fotoblog.lv...
Publicēts: 28.07.16 19:26 labots
 citēt
Negatīv- varbūt tomēr nomaini savu jau gana saskrāpēto plati un pievērsies IPad slavināšanai- tie tomēr pa gabalu izskatās krutāki!...:face-grin:

Publicēts: 28.07.16 19:31
 citēt
maini monitoru, brilles, un baudi manis ievietotās telefonbildes
Publicēts: 28.07.16 20:28
 citēt
negatIvs:maini monitoru, brilles, un baudi manis ievietotās telefonbildes

Diemžēl, telefonbildes nevar baudīt- no tām var tikai iegūt informāciju...:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 20:59
 citēt
Friidis:

Diemžēl, telefonbildes nevar baudīt- no tām var tikai iegūt informāciju...:face-grin:

content32-foto.inbox.lv...

šitā ar a telefonu
Publicēts: 28.07.16 21:05 labots
 citēt
Katrā kreņķī ir patīkami izņēmumi. Nez cik tā 950-tā Ļumija ir labs telepons, bet bildē gana smuki.:face-wink:
Bet mani, veco stagnātu, tik un tā nepārliecināsi- ar "klasisko" fotoaparātu ir daudz patīkamāk, ērtāk un operatīvāk bildēt, nekā izstieptās rokās to dēļa galu bakstīt...:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 21:28
 citēt
Nu ķip varu sadzirdēt ko otrā galā saka un otrs gals dzird mani.

Ceļojumā un arī vienkārši no mājas, bez ziepja laukā neeju, bet jāatzīst, ka šābrīža telefonam kameru slēdzu iekšā ar stipri mazāku riebumu kā iepriekšējiem.
Publicēts: 28.07.16 21:40
 citēt
Protams, telefonu bildēšanai lietoju regulāri- kā fotofiksācijas gadžetam mūsdienu aparātiem nav ne vainas- man ir pirmā Zamzunga "Note", bet kvalitāte tīri pieņemama.
Ceļojumos to arīdzan izmantoju- lai varētu uzreiz tuviniekiem caur Wattapsu aizsūtīt savu selfiju pierādījumam, ka tiešām esmu ceļojumā, nevis pie kādas brūtes blakus mājā...:face-grin:
Publicēts: 28.07.16 21:43
 citēt
negatIvs:kas tur labs tai normālajā fočuka bildē, izdegušas debesis utt. fočuki jau labu laiku nevelk līdz telefoniem [url=http://img.fotoblog.lv/720/719/900.jpg
]http://img.fotoblog.lv/720/719/900.jpg[/url]

Lācis jau kamerai instrukciju nav lasījis - uzreiz uzkāpis uz amberbrīžu grābekļa cerībā, ka puķovkā ietilpst ābeces apgūšana miegā caur paralēlo portālu.

Reiz Biķernieku ielas sarīkojumā paņēmu Lāča kameru un jams ļoti brīnījās ka bildītei cits raksturs kādu "viņa kamera nebildē" - Lācis vairāk ar sirdi un dvēseli bildē un pārējais visuaugstā (šinī gadījumā japāņu algoritma) rokās.
Publicēts: 29.07.16 09:39
 citēt
Friidis:Protams, telefonu bildēšanai lietoju regulāri- kā fotofiksācijas gadžetam mūsdienu aparātiem nav ne vainas- man ir pirmā Zamzunga "Note", bet kvalitāte tīri pieņemama.
Ceļojumos to arīdzan izmantoju- lai varētu uzreiz tuviniekiem caur Wattapsu aizsūtīt savu selfiju pierādījumam, ka tiešām esmu ceļojumā, nevis pie kādas brūtes blakus mājā...:face-grin:
vakar izlasīju vienu atziņu - Vīrietis uzlūkojot sievietes pēcpusi nodomā "kas par pakaļu!" sieviete uzlūkojot vīrieša seju nodomā to pašu. Tas par selfijbildēm.
Publicēts: 29.07.16 09:48 labots
 citēt
Pats lietoju ceļojumiem šito, nu ļoti apmierināts
www.dpreview.com...
Šim ir liela matrica, RAWi un visādi citi labumi , man ļoti patīk.
Publicēts: 29.07.16 11:25
 citēt
ceļojumiem
Publicēts: 29.07.16 12:39
 citēt
Onkam - cik skatos viņam nav skatu meklētājs, tikai displejs.
Publicēts: 29.07.16 13:04 labots
 citēt
Cik zinu, no pēdējiem G-sērijas 1" sensora Canoniem, skatu meklētājs (un arī zipenes "hot-shoe") ir uz G5X modeļa:

www.dpreview.com...

Bet šams attiecīgi ir arī bik lielāks un robustāks.

Publicēts: 29.07.16 13:42
 citēt
Friidis:

Beidz d.rst vecais.

Rekur ipona bildis. Modeli vairs neatceros, bet varētu būt 5S.

www.fotoblog.lv...

Šitā pirms gandrīz 10 gadiem ar aizvēstursiku HTC

www.fotoblog.lv...

Kauč kāds LG:

www.bildites.lv...

www.bildites.lv...

Pasaki man, lūdzu, kas tieši Tev šeit neapmierina?
Publicēts: 29.07.16 13:55 labots
 citēt
Neredzu nekādu jēgu skaidrot kareivīgam diletantam, ar ko atšķiras telefonbilde no bildes ar spoguļkameru/ bezspoguli un labu objektīvu.:anger:
Pagoglē pats, paskaties piemērus- kaut vai Māra galerijā- varbūt sapratīsi (atslēgvārds- zīmējums) ...:face-wink:

www.fotoblog.lv...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas