Objektīvs nav slikts. Man ir viens eksemplārs, kas tikpat labs, ja ne pat labāks par manu nikona 50m f/1.8G. Nedaudz mīkstāks, bet ar stingri mazākām aberācijām kā nikonam.
nū ja patīk stikls ar mazāku izsķirtspēju un pamatīgu gaismas izkliedi un nespēju turēt kontragaismu tad ideāls un protams "labāks" par nikon lētučiem
Reku tikko nobildēju avīzi ar savu eksemplāru: www.dropbox.com... Bildēts pilnībā atvērts - f/2.0. Asums redzems bildei pa vidu, kur fokusēju. Malas nav fokusā, jo avīze nav plakana. bija slinkums vilkt ārā trijkāji un avīzi līmēt pie sienas. Bet uz mana DX rumpīša - malas tikpat asas kā centrs... Protams - nedaudz pievērts ir krietni asāks. Tajā pašā laikā - aberācijas ir minimālas pat pilnībā atvērtam...
Alibaba:
nū ja patīk stikls ar mazāku izsķirtspēju un pamatīgu gaismas izkliedi un nespēju turēt kontragaismu tad ideāls un protams "labāks" par nikon lētučiem
Reku tikko nobildēju avīzi ar savu eksemplāru: www.dropbox.com... Bildēts pilnībā atvērts - f/2.0. Asums redzems bildei pa vidu, kur fokusēju. Malas nav fokusā, jo avīze nav plakana. bija slinkums vilkt ārā trijkāji un avīzi līmēt pie sienas. Bet uz mana DX rumpīša - malas tikpat asas kā centrs... Protams - nedaudz pievērts ir krietni asāks. Tajā pašā laikā - aberācijas ir minimālas pat pilnībā atvērtam...
Kurš ta nezin ka krievu stikliem ir tāda īpatnība kā ļoti pavirša ražošana ar nestabiliem rezultātiem, uz vienu jēdzīgu eksemplāru kaudzēm totāli mēsli un brāķi. Tā ka tev iespējam trāpījies kaut cik sakarīgs stikls, bet kuram ta mūsdienās gribas pārcilāt tos geļiosus spaiņiem, testēt un meklēt kādu NEbrāķi ? Da nu nah, tirgus tak stāvgrūdām pilns ar sakarīgiem japošku vai vācu manuāliem stikliem daudz stabilākā kvalitātē par pieņemamu cenu. Pirms 20 gad man ar to stiklu ar sanāca pa kādam ciešamam kadram www.fotoblog.lv... bet es tak nekladzinu ka ar nikon fiksu toreiz būtu štruntīgāk uzbildējis kontragaismā tas geļiks vispār bija nelietojams
Eraserz:Pārdodu manuālo objektīvu Helios 44m-5 ar M42 vītni. Objektīvs ir ļoti labā stāvoklī. 20 Eur Varu piedāvāt pāreju no M42 uz Canon 5 Eur 27610772 http://content32-foto.inbox.lv/albums/e/eraserz/Dzelzhi/IMAG0709.sized.jpg