...I prefer the smaller amateur Nikon FE that sells for even less and does the same thing without the interchangeable finders, but for the price of a used F3 in 2009, you cannot go wrong...
fatmanotto:Paldies par padomiem. Paņemu ebay FE pa 35$ plus sūtīšana
tā gan ir gan laba, gan saprātīga maksa par šo dzelzi, nevis kā zavadskis gribēja 130e.
Tā kamera vismaz strādās pārs desmitus gadus atškirībā no ciparniekiem, kuri pēc 5 gadi būs morāli novecojuši un miskastē Tas ir saprātīgi? Da i vispār nesaprotu kā cilvēki, kuri nepelna ar foto un nejau tie naudīgākie skraida apkārt ar pārs K vērtiem ekipējumiem. Tām pārs bildēm, ko vini ieliek blogā utml. pašizmaksa ir vienkārši kosmoss
klusums:...skraida apkārt ar pārs K vērtiem ekipējumiem.
Tepat blogā viens bija isteicis zelta vārdus: Tagad katrs bruģa licējs un metāllūžņu uzpircējs savu suni, kaķi un uzziedējušo kaktusu bildē ar EOS 6D. Vai kaukā tml.
Es to rakstīju tikai adbildot uz KTB teikto par kaķiem un K-5.
klusums:Citādi parasti bildes "veiksmīgumam" ar tehniku nav [nosacīti] nekāda sakara
Pilnīgi piekrītu šeit www.fotoblog.lv... galvenais ir Konrāda ģīmis ar nākotnē vērsto skatienu kā Ļeņina piemineklim. Un tad tas sanāks labi arī ar Zenītu-E+Jupiters-200.
Šīs 3 bildes ir uzņemtas (tas ir pilns kadrs) ar D3000 un Kieva66 defaulto kita stiklu kāds nu tur tas bija nosaukumu neatceros. Pārejas man nebija un darba attālums tur ir pavisam cits tapēc fokus tika piedzīts brīvi žonglējot objektīvu bajonetes priekšā. Starp stiklu un bajoneti bija kādi ~3cm.
Šīs 2 uzņemtas tieši tādā pašā manierē tikai ar Smena8M "objektīvu"
Es nebrīnītos, ja kāds kuram ir gaišs prāts un rokas no dirsas neaug, šādus un tās koškas bildi uzņemtu arī ar pinholu
Man neviens nav lūdzis neko paskaidrot un man arī nav pienākums to darīt.
Doma postam bija parādīt, ka var uzņemt OK bildi praktiski ar dajebkādu tehniku. Un tie ir parasti eksperimentāli kadri nevis publicitātes foto. Take it or leave it.
Tādas labākās nav. Katra filmiņa ir specifiska, jāskatās kas pašam patīk un ko vispār vēl var dabūt. Man, piemēram, mīļākā MB filma ir Fuji Neopan 400 (vairs neražo) - ļoti monohroma ar mega kontrastu. Piemēram, www.fotoblog.lv... Pārējas MB analogās, kas man lapā ir uz Kodak Tmax. Pēdējā laikā taustos uz Rollei Retro 400s. Blogā vēl neesmu ielicis, bet smuka, tiesa gan īpatnēja filma, jo dažās bildēs ir pamatīgs grauds, citās savukārt tā nav gandrīz necik. Ilford, personīgi, ne visai patīk. Ja no krāsainajām tad patīk tās blavās ar mazu kontrastu - Kodak Portra, Kodak Ektar.
KTB:Laba šķiet Rolley RPX 25 Canon eos 3000x / Sigma Art 24mm f1.4 / Stand development Rodinal 1:100 uz 1h
A kāpēc mērci tik vārgā zupā? Attīstīšanas veidu esi izvēlējies tādu ar ko tīsta ļoti kontrastainas filmas ar kurām netīšām sanācis bildēt ļoti asā saulē - Bet Tev ir ultra izbalansēta/nekotrastaina filma un atvērta fragma kas arī dara bildi "mīkstu" - protams digitāli kontrastu var celt, bet būtībā esi pazaudējis to efektu kas paliek ar mazjūtīgu filmu, uz vaļā fragmu jo attīstīšana ir tāds... nu ķip HDR
priore:Māri, pareizi ir filmu pāreksponēt, attīstīt izlīdzinoši un kopēt kontrastaini. varbūt 1:100 ir pārspīlējums, bet pieeja pareiza. Ttieši tā izlīdzina kontrastus, nevis attīsta koncentrētā attīstītājā mazeksponētu filmu..
Pareizi būtu ja viņam būtu kontrastaina (ļoti - nu vismaz Trix 400niece kkāda) filma saulē klapēta - a ir 25niece...
Te ir tas dumais mīts par "filmas daipazonu" - jā kkādu attēlu jūs ieraudzīsiet arī drausmīgi kļūdoties, bet tas ritīgais medžix jau ir tik tad kad izproti kādu ražotājs ir radījis filmu, piekompensē, ideāli noeksponē un maksimāli atbilstoši notīsti - tad ir tas ko šopā mēnesi grozīsi un i tad būs cipari salīdzinoši.
priore:nevaru piekrist. Āra skatam relatīvi vairāk gaismas krīt uz sienām, tāpēc aizplīvurojums mazāks.
Kāds tam sakars ar sienām, ja aisplīvurojums rodas objektīvā? Tur skaidri redzama tonālā peršpektīva, kura tik mazos attālumos krāsmatās var būt tikai dēļ piedūmojuma.
…šķaidijumu apspriedēji…. īnteresanti kā tad kāds iztēlojās tīstīšanu stāvošā zupā ar augstu koncentrāciju.Cik atceros šai metodei par godu rodinālu šķaidiju 1:200 , jāteic gan man tā stāvošā metode īsti neipatikās, tā vairs nedaru, apnicis eksperimentēt - eksis ~ +1 un D23 1+4 man risina teju visas filmu tīstīšanas problēmas.