60uz5komats6:…šķaidijumu apspriedēji…. īnteresanti kā tad kāds iztēlojās tīstīšanu stāvošā zupā ar augstu koncentrāciju.Cik atceros šai metodei par godu rodinālu šķaidiju 1:200 , jāteic gan man tā stāvošā metode īsti neipatikās, tā vairs nedaru, apnicis eksperimentēt - eksis ~ +1 un D23 1+4 man risina teju visas filmu tīstīšanas problēmas.
Jebkura metode kuru pats izkož līdz skaidrai apziņai "ko daru - forsēju vai kompensēju" dod rezultātus. Ir ļaudis (īpaši šaurajai filmai) kas nefano pa divkomponentu attīstītāju.
1:100 ļoti saudzīgi izēd ēnas. Tur ir visas detaļas. Veidojas Interesants efekts tieši pie kontrastējošu laukumu robežām. Man patīk tas nepārāk kontrastainais negatīvs. Tur ir interesanta butaforiska noskaņa. Es to metodi lietoju gandrīz visur. Jo īpaši 120 filmām ar ISO 100. ISO 25 filma ir maiga un gandrīz bez grauda. Protams ir vēl DD-x, bet tas vairāk deltai400.
Tas rezultāts ir kā adaptīvam pleķainam gradientfiltram, ja paceļ kontrastu krīt acīs un atgādina sliktu pseido hdr efektu, ar to man arī nepatika tīstīšana stāvošā zupā.
F3 baig daudz modeļu un modifikāciju ar un bez TTL piemēram jā jā vispār nav kemerai ekspo mērīšanas Tā viņam ir "Prizmā" a prizmas tolaik mēdz būt arī bez EXSPO Man ir bijis gan F2 gan F3 TTL prizma F3 ir motors ar kuru mēs kādreiz 1980 vidū konservu bundžas vaļā griežām