forum.gif
Paganisms...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Paganisms...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.09.10 18:38
 citēt
...ta visplasakaja izpratne! Ari ar nacionalu ievirzi (ka latviskas/paganiskas tradicijas). Domas, jau gadiem loloju kadu lielu projektu, kas kaut daleji spetu apvienot paganus,... varbut ne tikai no Latvijaa. Mani tracina, ka vieni, otri, tresie (tradicionlas religijas)... pieprasa so un to, ciikst par visu - tas viniem nav labi, un sitais... Bet domaju, ka mes - iistenie pagani, patiesibaa, esam vairakumaa... bet, Mums, neviens, nekad neko neprasa (pat viedokli ne), un kur nu vel piedavaat kaut ko! Butu labi likt saprast (citam religijam, valdibai.... ) ka musu patiesiba ir loooti daudz... daudz vairak neka jebkursh spej iedomaties. Tas taa, stipri issumaa...

Kadas domas par so ? Kaut paris vardos... ? Paldies!
Publicēts: 23.09.10 19:10
 citēt
domas tādas, ka ne es esu īpaši dzirdējis par kristiešu, musulmaņu, hinduistu utt privilēģijām LV, ne man arī tādas vajag

pa manam dajebkāda novirziena piederība nav lieta ar ko būtu jēga lielīties, bet ja cilvēks to tomēr dara, tad viņā ir bēdīgas tukšums - graša cena pilsonim
Publicēts: 23.09.10 19:17
 citēt
Maris:domas tādas, ka ne es esu īpaši dzirdējis par kristiešu, musulmaņu, hinduistu utt privilēģijām LV, ne man arī tādas vajag

pa manam dajebkāda novirziena piederība nav lieta ar ko būtu jēga lielīties, bet ja cilvēks to tomēr dara, tad viņā ir bēdīgas tukšums - graša cena pilsonim

Nu, nu ....paskaties ka religija (baznica) lien ieksaa politikaa un skolas ! Berniem pirmaja klase macit kristigo macibu... kads vispar ir pasekojis, kas tur tiek reali maciits un kaada agitacija tur notiek!!!? Tak siici sajaa vecumaa vel Ziemassvetku vecitim tic, a te vecaki labpratigi atdod savus bernus nozombesanai...
Publicēts: 23.09.10 19:28
 citēt
Dievs, Muhameds, Buda ir slikti, Pērkontēvs, Laima, Māra, Jumis ir labi? :D:D:D

Da visi jūs esat vienā maisā bāžami.....
Publicēts: 23.09.10 19:34
 citēt
Bzh:Dievs, Muhameds, Buda ir slikti, Pērkontēvs, Laima, Māra, Jumis ir labi? :D:D:D

...un Tu Dievu viena maisa ar Muhamedu un Budu baaz ... ? Labais!
Publicēts: 23.09.10 19:38
 citēt
Ko tur brīnīties... kur aitas tur cirpēji.
Baznīcām veseli institūti strādā pie tautas muļķošanas kampaņas, vājākos raksturus, protams, salauž.
Tagad, redz, pat skolās esot bībele jāmāca, acīmredzot klientu sāk aptrūkties un peļņas... pēdējais cerību stariņš jau bērnībā ieprogrammēt cilvēkus saviem māņticības pekstiņiem un pievērst tos savām sektām...
... bet kāds tieši bija priekšlikums?
Publicēts: 23.09.10 19:40 labots
 citēt
ta visplasakaja izpratne! Ari ar nacionalu ievirzi (ka latviskas tradicijas). jau gadiem loloju kadu lielu projektu, kas kaut daleji spetu apvienot Latvijas cilpotājus ,... varbut ne tikai no Latvijaa. Mani tracina, adītāji, tamborētāji un šuvēji (tradicionlie)... visur viņiem veikali un saiti... Bet domaju, ka mes - iistenie cilpotāji, patiesibaa, esam vairakumaa... bet, Mums, neviens, nekad neko neprasa (pat viedokli ne) :((((

Kadas domas par so ? Kaut paris vardos..

Eltons:

wo wo :)
Publicēts: 23.09.10 19:43
 citēt
ClaudeGiroux: a te vecaki labpratigi atdod savus bernus nozombesanai...

ne visu vecāku loma bērnu audzināšanā ir tik bezcerīga, ka viņu bērnus var ietekmēt par dieviņdieviņ purpinoša mammele - a atlikušo bezcerīgo vecāku bērnus, lai zombē veseli - nekas no tādiem tāpat nesanāks + tas labāk kā par gopņikiem kļūt.
Publicēts: 23.09.10 19:52
 citēt
Bzh:Dievs, Muhameds, Buda ir slikti, Pērkontēvs, Laima, Māra, Jumis ir labi? :D:D:D

Paganu Dievi simbolize, visupirms, 4 dabas stihijas - gaisu, uguni, udeni, zemi... tiesi ta ir galvena atskiriba! Ja kristietis mekle Dievu baznicaa un Jezuu, un iespaidojas no citu tautu baladem, tad Pagans Dievu atrod dabaa, sev visapkart... vinam nevajg ikonas un priesterus, lai satiktu Dievu.... juti atskiribu?

Bet ne par to ir runa, ...runa ir par to, ka esmu parliecinats, isteni Pagani ir daudz, daudz vairak nekaa kads vispar spej iedomties... Kapec viniem kaut vai virtuali vajadzetu apvienoties ? Nu tiesi tapec, ka citi uzvedas taa, it ka vini butu vienigie, iistenie... un grib daudz ko noteikt, jo seviski pedeja laika. Nez cik daudz cilveku Latgale zin, ka Latvija izplatitaka religijaa ir luteranisms, vel joprojam. Un nez vai kads luteranis apjaush, ka, patiesiba, arii nav vairs vairakuma.
Publicēts: 23.09.10 20:00
 citēt
jap, pagāniem būt!
Nupat nacās būt baznīcā uz kristību bildēšanu un nācās notorčīt tur 2,5 stundas, pilnu dievkalpojumu..... psc tas bija..
Publicēts: 23.09.10 20:09
 citēt
ClaudeGiroux:
Bet ne par to ir runa, ...runa ir par to, ka esmu parliecinats, isteni Pagani ir daudz, daudz vairak nekaa kads vispar spej iedomties... Kapec viniem kaut vai virtuali vajadzetu apvienoties ? Nu tiesi tapec, ka citi uzvedas taa, it ka vini butu vienigie, iistenie... un grib daudz ko noteikt, jo seviski pedeja laika.

Btw, ko jūs tādi, apvienojušies, darīsiet? :D Esmu pārliecināts, ka tieši to pašu, ko citi... Uzvedīsieties tā, itkā būtu vienīgie, īstenie... Un gribēsiet daudz ko noteikt.
Ja Tu tici, tad vari ticēt arī vienatnē. Ticībai nevajag baru..
Publicēts: 23.09.10 20:13
 citēt
gandrīz jebkurš ....nisms ir diagnoze .......
Publicēts: 23.09.10 20:14
 citēt
Padomijas gados bija ticības mācība :face-grin: obligāta visiem...
Tie kas ar veselo saprātu nedraudzējās palika par īpaši ticīgajiem, bet tie kas domāja līdzi to visu mācību laida gar ausīm.
Tāpatās būs arī tagad ;)
Publicēts: 23.09.10 20:17
 citēt
shauttra:jap, pagāniem būt!
Nupat nacās būt baznīcā uz kristību bildēšanu un nācās notorčīt tur 2,5 stundas, pilnu dievkalpojumu..... psc tas bija..

He, he... kad es Aglonas baznīcā klakšķināju savu spoguli, nekautrējoties izvēlēties labākos rakursus, trīs reizes nāca klāt dusmīgi vīri melnās togās aizrādīt, ka nedrīks, nedrīkst svēētās mises (ja pareizi atceros to vārdu) laikā... nu gluži tāpat kā Luvrā...
Publicēts: 23.09.10 20:28
 citēt
ledus laukumā pašreiz 1:0 ...........
Publicēts: 23.09.10 20:29
 citēt
Oliss, kaadas ticiibas maaciiba bija padomijas laikos!?!?!??!

Eltons, a taapec vaig pieiet, parunaaties un paluugt atljauju ;-ppp;-)
Publicēts: 23.09.10 20:35
 citēt
Eltons:

Pateikt, ka mes esam ... un musu ir daudz... tik daudz, ka veraa navar nenemt! Taa buutu galvenaa ideja... bet, tas nebut neisledz arii ko plasaku un nopietnaku. Arii fotografiem seit butu, kur izpausties, manuprat... Idejas realizacija var but bezgaliga, bet ir jabut vienam, galvenajam - kapeec ?... viss parejais ir pakartots un tik pat labi var ari nebut.
Publicēts: 23.09.10 20:40 labots
 citēt
ClaudeGiroux:
Eltons:

Pateikt, ka mes esam ... un musu ir daudz... tik daudz, ka veraa navar nenemt! Taa buutu galvenaa ideja... bet, tas nebut neisledz arii ko plasaku un nopietnaku. Arii fotografiem seit butu, kur izpausties, manuprat... Idejas realizacija var but bezgaliga, bet ir jabut vienam, galvenajam - kapeec ?... viss parejais ir pakartots un tik pat labi var ari nebut.

man viens paziņa, kad sadzeras arī tā pat murgo. It kā baigi nopietni, tjipa "mūsu ir daudz", "ir viens galvenais - kāpēc" un citu tukšu fufeli, bet no rīta nekā neatceras :)
Tikai viņš attiecībā par rokmūziku un vecajiem labajiem :)
Publicēts: 23.09.10 20:41
 citēt
dansiga:Oliss, kaadas ticiibas maaciiba bija padomijas laikos!?!?!??!

Eltons, a taapec vaig pieiet, parunaaties un paluugt atljauju ;-ppp;-)

Zinātniskais komunisms ......................................:bad_smile:
Publicēts: 23.09.10 20:47
 citēt
Pie krusta Buda Golgātā
Tik žēli brēc
Ka Allahs svēts…
Publicēts: 23.09.10 21:03
 citēt
tie kas par īstenu kristietību (ne tā kas ielikta rāmjos baznīcā) neko nesaprot, lūdzams vismaz nezaimot, Jūsu pašu dēl!
Publicēts: 23.09.10 21:15 labots
 citēt
Man bija vidusskolā ļoti laba literatūras skolotāja (būtu es to novērtējis jau tad :face-grin: ) un viņa man teica: cik dzejoļus Tu esi izlasījis, ka vari apgalvot, ka Tev viņi nepatīk! Un viņai bija taisnība! Tāpat arī šodien, daudzi, kas izsaka savu spriedumu par kristietību un Bībeli nemaz nav lasījuši Bībeli vai izjutuši, kas ir kristietība!

Šobrīd ir krīze un vairums par to satraucās ekonomisku apsvērumu dēļ, bet visam pamatā ir garīgā krīze, kad vērtības ir pagrimušas. Tāpēc aicinu uz vispārēju mīlestību un savas sirds caurskatīšanu.
Publicēts: 23.09.10 21:19
 citēt
Ja pāris cilvēka pateikti vai uzrakstīti vārdi spēj zaimot Dievu,tad tas Dievs ir kompleksu nomākta psihiski slima persona.
Publicēts: 23.09.10 21:28
 citēt
j0e:tie kas par īstenu kristietību (ne tā kas ielikta rāmjos baznīcā) neko nesaprot, lūdzams vismaz nezaimot, Jūsu pašu dēl!

....nu taa piebilde - Jusu pasu del - jau izsaka loti daudz... viens no iemesliem (paraugiem), kamdel mums, paganiem, vajadzetu apvienoties ... redz, mes, esam zaimotaji, jo domajam nepareizi un atlavamies pateikt kaut ko arpus vinu "ramjiem"... njaa!
Publicēts: 23.09.10 21:30
 citēt
ClaudeGiroux:
Maris:domas tādas, ka ne es esu īpaši dzirdējis par kristiešu, musulmaņu, hinduistu utt privilēģijām LV, ne man arī tādas vajag

Nu, nu ....paskaties ka religija (baznica) lien ieksaa politikaa un skolas ! Berniem pirmaja klase macit kristigo macibu... kads vispar ir pasekojis, kas tur tiek reali maciits un kaada agitacija tur notiek!!!? Tak siici sajaa vecumaa vel Ziemassvetku vecitim tic, a te vecaki labpratigi atdod savus bernus nozombesanai...

Es domāju,ja īstie kristiešu būtu valdībā,tad zāgšanas būs mazāk...tāpēc ka tie cilvēki dzīvo ar domu,ka Dievs visu redz...un viņiem sirdsapziņa neatļauj kaut ko nozagt.un ja skolās māca tagad (ne visas,tomēr) krīstības pamatus,tad tas ir labi.es tā uzskatu.jauniešiem,daudziem,morāle tagad nekāda...un ka vairums sevi uzveda,ir šokējoši....bet ja kaut no skolas bērni saprotar,ka ir 10.baušļu,tas kaut kas labs būs viņam iekšā,un ka ir Dievs,kurš var būt blakus,kad tev ir slikti,ka ir Dievs,kurš var palīdzēt jebkurā situācijā,ka ir ne tikai Dieva sods,bet arī želastība....nezinu,kas tu slikts.un,rūnājot par zombēšanu....TV un mūzika tagad vairāk zombē cilvēkus tagad nevar nozombēt nevienu cilvēku..visi gudri un neuzticās īpaši...tā kā...
Publicēts: 23.09.10 21:37
 citēt
kādi dorņi :D :D :D

viens draud otrs pat nerubī kā saucas jamā ticēšana :D pagānisms nav konkrēta ticība, bet abstrakts apzīmējums dajabkādai pārliecībai kas nesakrīt ar kristietību - nāksies noformulēt vai esi dievturis vai kas nu tur vēl - pagāni ir arī budisti, musulmaņi, hinduisti utt
Publicēts: 23.09.10 21:43
 citēt
Maris:kādi dorņi :D :D :D

viens draud otrs pat nerubī kā saucas jamā ticēšana :D pagānisms nav konkrēta ticība, bet abstrakts apzīmējums dajabkādai pārliecībai kas nesakrīt ar kristietību - nāksies noformulēt vai esi dievturis vai kas nu tur vēl - pagāni ir arī budisti, musulmaņi, hinduisti utt

....es gan to loti labi saprotu, bet vai arii citi, piemeram kristiesi?... tapeec ievada teicu, visplasakaja ta nozime, bet konkretizejot varetu piekrist ari Tavam formulejumam... vai pat likt = zimi ar vardu ateists.
Publicēts: 23.09.10 21:49
 citēt

Vispār jau pagānisms ir ticība elkdievībām. Musulmaņi nav pagāni.
Tos, kuri netic "pareizajam" dievam, sauc par neticīgajiem. Un tur gan visi ir kopā, gan pagāni, gan musulmaņi, gan ateisti, kuri netic vispār nekam :)
Publicēts: 23.09.10 21:50
 citēt
ClaudeGiroux tas, ka Tu šajā materiālisma laikā meklē kaut ko augstāku - garīgāku, ir tikai apsveicami! Jo kā ir rakstīts: kas meklēs, tie atradīs!
Bet iebilstams ir tikai par tām tiesībām, jo tad Tu daudz neatšķiries no baznīcas, kas arī pasludina tiesības. Domāju, ka neviena reliģija to neprasa!
Publicēts: 23.09.10 21:51
 citēt
Bzh:

Tos, kuri netic "pareizajam" dievam, sauc par neticīgajiem. Un tur gan visi ir kopā, gan pagāni, gan musulmaņi, gan ateisti, kuri netic vispār nekam :)

Nav gandrīz neviena cilvēka,kurš nekam netīc.tīc vai nu tikai Sevi,vai naudai,vai visādam primetam,obrjadam..tā kā...katrs kaut kam tīc....tikai vai viņa tīcība viņam palīdz?..dzīvot laimīgi....:face-smile:
Publicēts: 23.09.10 22:03
 citēt
Mans sauklis ir Clapton is God!Nez kas es esmu-pagāns vai dievturis?:face-sad:
Publicēts: 23.09.10 22:08
 citēt
jūtu ka kāds kaukur jau stiepj malku un gādā benzīnu sārtam...

vispār ar kādām metodēm kristietība tika ieviesta pasaulē?
cik daudz ģeniālu cilvēku neizkūpēja uz sārta?
kā tika bremzēts zinātnes un kultūras progress baznīcas uzskatu dēļ?
Publicēts: 23.09.10 22:09 labots
 citēt
viecha:Mans sauklis ir Clapton is God!Nez kas es esmu-pagāns vai dievturis?:face-sad:

Elkdievis::face-grin::face-grin:
Publicēts: 23.09.10 22:11
 citēt
Bzh:

Viena butiska piebilde! Latvija uzdodot cilvekiem jautajumu - kadai religiskajai konfesijai Jus piederat, cilveki, kas nepieder nevienai 95% gadijumu atbild - Esmu Pagans - tiesi tapec temas nosaukums ir - paganisms un nevis ateisms vai ka citadi! Paganisms saura izpratne var nozimet ari latvisko tardiciju audzinasanu, piemeram, nevis svinet Kristus dzimsanas svetkus (cik svin reali?), bet Ziemas Saulgriezus... u. tml
Publicēts: 23.09.10 22:21
 citēt
ClaudeGiroux:

Viena butiska piebilde! Latvija uzdodot cilvekiem jautajumu - kadai religiskajai konfesijai Jus piederat, cilveki, kas nepieder nevienai 95% gadijumu atbild - Esmu Pagans - tiesi tapec temas nosaukums ir - paganisms un nevis ateisms vai ka citadi! Paganisms saura izpratne var nozimet ari latvisko tardiciju audzinasanu, piemeram, nevis svinet Kristus dzimsanas svetkus (cik svin reali?), bet Ziemas Saulgriezus... u. tml

Mnjā.. :)
Savākt kopā veselu baru neizglītotu ļautiņu(pēc Taviem vārdiem, tādi 95%) ir viena fantastiska ideja :D
Publicēts: 23.09.10 22:24
 citēt
viecha:Mans sauklis ir Clapton is God!Nez kas es esmu-pagāns vai dievturis?:face-sad:

Nu tad Tu esi Clepto(n)māns!

:face-grin:
Publicēts: 23.09.10 22:29
 citēt
Sapper:

Nu tad Tu esi Clepto(n)māns!

:face-grin:
Nu vienkārši tā bija rakstīts savā laikā uz visiem Londonas žogiem.Nu un es nodomāju,ka šitie ar ir tie īstie dievi.Jo ne ar sarkano boļševiku,ne balto veci no mākoņiem man kaut kā neklapē.
Publicēts: 23.09.10 22:33
 citēt
Bzh:
ClaudeGiroux:

Mnjā.. :)
Savākt kopā veselu baru neizglītotu ļautiņu(pēc Taviem vārdiem, tādi 95%) ir viena fantastiska ideja :D

Nu Tu dod, Vecit :face-wink: izlasi velreiz tekstu... tur ir pateikts pavisam kas cits - 95% no tiem (kas nepieder nevienai oficialajai religijai)... sevi deve par - Paganiem! Tiesi sis vards Latvija cilvekiem asociejas ar noskirtibu no baznicas un citam religiskam sektam un grupam. Saurakaa izpratnee tas jau ir tiiri individuali, sakot ar latvisko tradiciju ieverosanu utt.
Publicēts: 23.09.10 22:33
 citēt
man sava ticiiba - pohuisms, atskiras no visaam paareejaam ar to, ka nav javeic rituaali via jebkas cits. A dievs ir tikai pieaugusho iedomu draugs, nu taka maziem beerniem pasaku varonji, uc.
Publicēts: 23.09.10 22:36
 citēt
Laurelz:man sava ticiiba - pohuisms, atskiras no visaam paareejaam ar to, ka nav javeic rituaali via jebkas cits. A dievs ir tikai pieaugusho iedomu draugs, nu taka maziem beerniem pasaku varonji, uc.

Arii pohuisms ir sava veida paganisms... ar to arii Tevi apsveicu ! :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas