Kādi parametri būtu jāpiemēro fotogrāfijām, kuras tiek publicētas sociālajos tīklos, lai nesabojātos to kvalitāte, jo sevišķi feisbukā, īpaši redzamas izmaiņas, apskatot caur telefonu. Kur problēma?
max bilde i 2048 px. Bildei tiek saglabātas 2as versijas, viena lielā izmēra lieliem ekrāniem 2048px, kas tiek strečota (nevis resaizota) atbilsotši browsera loga izmēram, un viena samazināta versija, kas ir mobilajiem, 17" datoriem un mazākiem. Attiecīgi tā ir maza, sakompresēta un nekvalitatīva. Neko tur mainīt nevar. Ja skaties no ierīcas ar mazu ekrānu, būs samazinātā sūda versija.
Kāda māksla jāliek, lai tur kādus kvalitātes zudumus pamanītu? Tikko uz telefona apskatījos arī bildes no dslr, itkā viss OK. Kaut gan, vells zin, varbūt man jāiet redze pārbaudīt
Nav tā, ka neko nevar darīt lietas labā. Ja tev feisbukā ir business page (''vārds uzvārds photographer'' utt.), tad vari bildes likt PNG formātā un iekļaujoties noteiktos parametros bildes tiks parādītās bez jebkādas kompresijas.
getLost:Nav tā, ka neko nevar darīt lietas labā. Ja tev feisbukā ir business page (''vārds uzvārds photographer'' utt.), tad vari bildes likt PNG formātā un iekļaujoties noteiktos parametros bildes tiks parādītās bez jebkādas kompresijas.
Barista:Talaviet parādi kaut vienu sakarīgu bildētāju, kurš šeit ticis piesmiets
----------------- Parādi kaut vienu savu sakarīgu bildi, kuru vērts būtu uzskatīt par šedevru! Jeb Tu domā to bildi kuru kādu laiku atpakaļ pārdevi kafijas reklāmai un nevari vēl joprojām aizmirst, ka jāver atkal jauns topiks vaļā, jautājot cik un kā kurš dārgāk pārdevis fotogrāfiju? Te ir daudzi kuri bildē tā- paši savam priekam, arī es tai skaitā- braucu un uz pilnu pedāli gaitā spiežu ainavas, pa labi un pa kreisi... un iepūt man!
Neiekarsti Vecais. Es jau no paša sākuma pateicu, ka esmu vulgaris tūrists, kurš bildēt neprot. Kāda velna pēc tu man vēl šedevrus prasi???
Un par kādu kafijas reklāmu tu runā??? Galīgi galvu jau saspiedis esi?
Topiku atvēru, jo uzgāju Justa lapu kur viņš pa brangu naudu tirgo savus ščedevrus un man kļuva interesanti, kurš ko tirgo un pērk. Vēl ir jautājumi/komentāri?
Tātad - atgriežoties pie jautājumu - kurš sakarīgs bildētājs šeit ir ticis piesmiets?
Barista:Neiekarsti Vecais. Es jau no paša sākuma pateicu, ka esmu vulgaris tūrists, kurš bildēt neprot. Kāda velna pēc tu man vēl šedevrus prasi???
Un par kādu kafijas reklāmu tu runā??? Galīgi galvu jau saspiedis esi?
Topiku atvēru, jo uzgāju Justa lapu kur viņš pa brangu naudu tirgo savus ščedevrus un man kļuva interesanti, kurš ko tirgo un pērk. Vēl ir jautājumi/komentāri?
Tātad - atgriežoties pie jautājumu - kurš sakarīgs bildētājs šeit ir ticis piesmiets?
---- Tad piedošanu, šķita, ka esi tas, kurš te kādus gadus atpakaļ tieši tādu pašu topiku bija atvēris, jo kaut kādi itāļi bija nejauši uzgājuši piemērotu bildi. Ja runa par piesmiešanu, tad pamēģini vispār bez, daudz foršāk jutīsies. Te nav runa par sakarīgu vai nesakarīgu, bet gan par uzdotu jautājumu. Varbūt kādreiz šādā veidā tiek piesmiets kāds bērns, kurš te meklē padomu?
Sapāro katru ar katru fotošopā un augšējam layer uzliec blending mode - difference. Pilnai laimei vēl pa virsu uzmet treshold adjustment layer un uzliec treshold level - 1, lai redzētu precīzi kurās vietās notiek šaize. Jā, arī PNG tika pamainīts, bet bildi kā tādu tas neietekmē. JPG katrā ziņā izskatās daudz čābīgāk.
Mēģināšu atbildēt uz ātro, par oriģinālo jautājumu.
Facebooka algoritms pārkompresē bildes, ja tās pārsniedz noteiktu lielumu(mb.). Kā arī pārkompresē, ja skatās bildi mazākā kā oriģinālajā lielumā. Principā, lai arī facebook atbalsta - labāk nelikt bili 2048px, jo to varēs pilnā kvalitātē redzēt tikai skatoties fūlskrīnā, vai tās lejupielādējot(ko neviens reāli nedara). Bet ja tā tiks pārkompresēta uz mazāku izmēru(izmēru kurā bildes redz, ka uz tās uzspiež) tā tiks pārkompresēta sliktākā kvalitātē, nekā ja uzreiz būtu sataisījis kā vajag.
Nevar piemirst arī to, ka bilde ir jāasina pēc gala izšķirtspējas....
Blah, blah, blah...
Kā dabūt maksimālu kvalitāti no facebook. Potošopā izmaini bildes izmēru uz 1024px > uztaisi asināšanu > Export for web jpeg 80% > gotavs! Galā būs vislabākajā kvalitāte, kad uzspiedīs uz bildes. Kvalitātes ziņā cietīs tikai tie, kas skatās bildes pilnā ekrānā un lejupielādē tās. Bet reāli pakaļā tos...
Bzh:Kas ir facebook un kāpēc ir svarīgi, lai tur būtu kaut kas baisi kvalitatīvs?
"Facebook ir tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietne, kas tika atvērta 2004. gada 4. februārī. Brīvās piekļuves mājaslapas īpašnieks ir Facebook, Inc., kuras mītne ir Palo Alto, Kalifornijā. Lietotāji var pievienoties tīkliem, kas sakārtoti pa pilsētām, darbavietām, skolām un reģioniem, sazināties ar citiem cilvēkiem. Viņi arī var pievienot draugus, sūtīt elektroniskās vēstules un publicēt ziņas par sevi. Sociālā tīkla Facebook lietotāju skaits pasaulē 2014. gada decembrī pārsniedza 890 miljonus. " citāts no: lv.m.wikipedia.org...
Kādēļ tādu izmantot: Tādēļ ka ir cilvēki kuri nemēģina dzīvot zem akmens un ir pietiekami gudri lai izplatītu savus darbus pēc iespējas lielākai auditorijai izmantojot arī sociālos portālus.
Jaaaa esmu saskāries ar šo fb problēmu bet nu ja nemaldos ja bilde ir piemeram flickrā (full rez) tad caur flickru var ielikt bildi tur līdzīgi kā šeit ... Manuprāt tā var bet neesmu pārliecināts
Getlost, paldies, par piemēru. Bildes nav vienādas (ne visuāli, ne izmērā) , bet tas neko nemaina, jo atgriešamies pie tā paša ko teicu. Tiek uzģenerētas 2 bildes ... lielā um mazā. Mazā jebkurā gadījumā ir sūds, un tur NEKO nevar izdarīt. NEKĀDI SETTINGI.
Kā jautāja topika aizsācējs "...īpaši redzamas izmaiņas, apskatot caur telefonu" , kas nozīmēm, ka rādīsies resaizotā versija, kura jebkurā gadījumā ir miskaste. Lai redzētu mazo bildi, samazini fb logu mazu un refrešo.
3rdHalf, kļūdies. Lielā 2048 bilde tiek ielādēta pie normāla ekrāna izmēra, taču tiek strečota (kodā). Attiecīgi nav redzami kompresijas artifakti utt. tapēc VIENMĒR liekam 2048 px bildi.
Iepriekšējā atbildē iemetu linkus uz abām bildēm. Lielā ielādējas pie normāla izmēra, taču tiek piestiepta pēc browsera loga izmēra.
Vispār jau autore nemaz nav pieminējusi, kas tieši viņai neapmierina. Varbūt viņa skatās bilžas uz Apple Retina displeja, uz kura bildes ārpus laba grafiskā redaktora vienmēr izskatīsies daudz sliktāk un tur nekas nav darāms
alchsh:3rdHalf, kļūdies. Lielā 2048 bilde tiek ielādēta pie normāla ekrāna izmēra, taču tiek strečota (kodā). Attiecīgi nav redzami kompresijas artifakti utt. tapēc VIENMĒR liekam 2048 px bildi.
Iepriekšējā atbildē iemetu linkus uz abām bildēm. Lielā ielādējas pie normāla izmēra, taču tiek piestiepta pēc browsera loga izmēra.
---------------------------
Es jau kuro reizi netieku gudrs pēc Tava teksta. Pirmā bilde uz mana laptopa, cik saprotu ir pilns Tavs ielādētais izmērs, kuru es tātad uz browsera arī pilnā izmērā redzu skrollējot ekrānu. Nekas tur pēc browsera vai manas ekrāna izšķirtspējas nepielāgojas un nekad nepielāgosies. Tieši tāpat ir visos saitos, kur nav noteikts max izmērs bildēm. Otrā ir maza izmēra un aizpilda tikai daļu eķrāna. Mana ekrāna izšķirtspēja 1366 x 768
alchsh:3rdHalf, kļūdies. Lielā 2048 bilde tiek ielādēta pie normāla ekrāna izmēra, taču tiek strečota (kodā). Attiecīgi nav redzami kompresijas artifakti utt. tapēc VIENMĒR liekam 2048 px bildi.
Iemeslis, kādēļ nelieku pilna 2048px bildi ir asināšana. Lai dabūtu perfektu kontrastu un asumu - bilde ir jāasina gala izmērā, vai vismaz cik vien tuvu var. Neviens facebookā neredz 2048px bildes, ja tās neskatās fūlskrīnā, vai uz 4k monitora. Kad uzspied uz bildes un parādās logs ar bildi un komentāriem - lielākajai daļai parādās knapi 1024px. Nerunājot jau par mobīlajiem un planšetēm, ko daudzi izmanto priekš FB.
Gan PS, gan LR, gan citi normāli redaktoru by default jau piedāvā asumu uzlikt pie eksporta, lai to nedarītu speciāli atsevišķi. Protams, neder ūber māksliniekam, kuriem gribās kompleksās asināšanas, pēc tam dzēst HALO no kontūrām utt.
Lindinja_B:... sevišķi feisbukā, īpaši redzamas izmaiņas, apskatot caur telefonu. Kur problēma?
Mēslugrāmatā mēslu kvalitāte, kur problēma? . Nevajag pa stulbām miskastēm bildes vazāt un nebūs problēmu, bet citādi, ko no stulbeņu bedres FB vēlēties Saturs atbilst formai - viens no dizaina pamatprincipiem.
Ieteikums, pacenties no šis mēslu bedres FB izdzēstiies, ... tur jau tikai stulbeņi uzturās, vo!
Kodā redzam vispirms to uz kādu izmēru bilde tiek zoomota (nevis resaizota) pēc mūsu monitora izmēriem, iekavās patieso bildes izmēru. Tas ir kā fotošopā zoom iestatīt uz 50% lielās bildes gadījumā (precīzi manā piemērā būs 53%). Attiecīgi, ja arī ir kādas kompresijas pēdas bildē, tad tās mazāk redzamas, jo bilde nerādās pilnā izmērā.
Bet, kā tieca 3rdHalf, precīzāk asumu var uzlikt mazākai versijai. Var mēģināt lielākai vnk mazliet lielāku sharpenig radiusu likt. Tur gan tad jāpēta, kura bilde beigās sanāk asāka,