Tā kā šeit noteikti ir kādi kuriem ir lieli apjomi ar datiem tad jautājums kā jūs viņus uzglabājat un no kā jūs viņus lietojat? Cik daudzi strāda pa tiešo no NAS? Vai apstrādājat bildes pa tiešo no NAS? Kāds ir ātrums no NAS un vai nejūt ka bemzē salīdzinot ar ārējo cieto? Kādu NAS jūs izmantojat? Vai kāds izmanto no jums Disku glabātuves RAID vai JBOD variantā? Vai ir kāds apple lietotājs kurš izmanto multipe HDD vai RAID kasti vismaz ar 4 HDD? Kādu RAID un NON-RAID kasti izmantojat?
3 kopijas uz atsevišķiem HDD un miers mājās. Super puper svarīgās bildes vēl papildus jau savlaicīgi uz DVD diskiem sarakstītas. Un laiku pa laikam arī sadrukāju uz papīra.
Man backups glabājas Blackblaze. 2TB piepildas 6 mēnešu laikā neskatoties ka šķiroju bildes. Lietoju 11 gada 27" iMac kurš bija vēl ar usb2 pieslēgumu, esmu pieslēdzis pāreju no thunderbolt 10Gbit/s uz usb3 5Gbit/s, ārējie cietie strādā kā nākas, bet vēlos sev vairāku uzticamu cieto disku glabātuvi, tā kā lielakoties visi ārējie ir Parasti un ne pārāk uzticami, kaut vai tiepaši WD ārējie visi būs green tipa diski ar ne visai ilgāko mūžu, vēlos lietot WD red un Black diskus, pēc NAS man īsti neprasās, bet JBOD kastēm ir tieksmes atvienoties un nepamosties no apple miega, vai kādam ir šāda pieredze?
Ko ar šo visu gribu pateikt, vēlos lielu uzticamu cieto disku glabātuvi, backups katram glabāsies mākonī, bet negribu uz galda 8 hdd kastes kuras nav uzticamas. Kā arī vairāk šis būtu attiecināms uz Apple lietotājiem deļ tā ka Ābols un ārējie diski var nesaprasties.
P.S. 10 gadu laikā nav bijušas nekādas problēmas ar Apple un cietajiem diskiem. Neviens nav arī nosprādzis. Vecākajam ir tie paši 10 gadi, 500Gb Verbatims, kurš pilda hot backup function 24x7. Vienīgais, kas nevisai patīk, ka bildes "marinēju" iekš Aperture, bet tas nedraudzējas ar NTFS.